עבור לתוכן

האטום, למה האלקטרונים מסתובבים סביב גרעין האטום?

Featured Replies

פורסם

נגזרת מסדר 40, לא? (מפתחים שם איזה טור או משהו כזה עד כמה שאני זוכר...)

בכול אופן, גם בטור טיילור יש את החזקות אז.... :smile1: enjoy

• תגובות 32
  • צפיות 9.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה זה STM?

STM זה קיצור ל-scanning tunneling microscop זה בעצם סוג של מיקרוסקופ שמשתמש בעיקרון המינהור מתורת הקוונטים כדי לזהות גדלים מאוד קטנים כמו אלק'

תבדוק בwikipedia אולי יש שם הסבר מפורט יותר

פורסם

אא, זה... נשמע לי מוכר :P

בכול אופן, השיטה הזו מראה לך איפה יש אטום ואיפה אין... לא ענן ולא גרעין....

וגם אני חושב שבTEM רואים תמונות יותר יפות ;)

פורסם

בחיים לא נוכל לראות אלקטרון כי ברגע שפוטון(החלקיק שממנו עשוי האור למי שלא יודע) פוגע בו -הוא זז.

יש "ענן הסתברותי" שנותן לך סיכויי למצוא אלקטרון ברדיוס מסוים סביב הגרעין.

אגב מישהו יודע מה הקשר בין הירח לגאות ושפל?

פורסם
  • מחבר

וואי נראלי יש לנו מורים ממש דפוקים :itschy: באמת הם מסבירים את זה ביתר פשטות וסתם מטעים אותנו כבר עדיף שלא יסבירו לנו על זה .

נ.ב

אם אני אלמד עד כיתה י"ב פיסיקה אני גם אצטרך לדעת את כל הדברים האלה??? שרדינגר ו...ה-40 המסובך חח

עריכה :

הקשר בין ירח לגאות ושפל זה שאולי בלילה כדור הארץ מוטה לצד (כמובן מהמקום שנמצאים עליו בכדור כי בצד השני זה בדיוק להפך) וכביכול המים לוקחים רוורס לצד השני של הכדור?

טוב זה בטוח לא נכון חח אז מה הקשר?

פורסם

לנ"ב- לא...

ואגב תוספת ל-

נגזרת מסדר 40, לא? (מפתחים שם איזה טור או משהו כזה עד כמה שאני זוכר...)

בכול אופן, גם בטור טיילור יש את החזקות אז.... :smile1: enjoy

לא רק שצריך משוואה עם 40 איברים, צריך גם 40 משוואות בשביל כל חלקיק :silly:

פורסם

מודל האטום של בוהר מספיק בשביל תיכון, כי הוא מדויק מספיק בשביל התהליכים שלומדים בתיכון.

שצריך מודל אחר (בשביל מינהור, ולפי מה שאני זוכר אם צריך תדר גבוה) אז לומדים את המודל המדויק.

תקשיב IG, אני לא רוצה לשמוע על שרדינגר יותר בחיים!!!@!#$%&^*!

פורסם

קראו לו על שם גנרל שרדר מצבי הנינג'ה..

פורסם

לא מצחיק, עוד הודעת ספאם חסרת טעם כזאת תקבל אזהרה.

פורסם

אחי, אף אחד לא פוטר 40 משוואות או משהו כזה.. בשביל זה יש לנו מטריצות ואת מה שנקרא מכניקת המטריצות...

מלכסנים, מוצאים ערכים עצמיים ווקטורים עצמיים וכל זה והכל מסתדר... (גם מהדמיון אפשר להוציא המון מידע..)

ובקשר לכל עניין המסלול והגאות והכל, אתם שוכחים את הכל בצנטריפוגלי שדוחף החוצה...

במקרה של הירח, חלק (בערך בחצי שיותר קרוב לירח) מהמים נמשכים מהכבידה, והחצי השני נדחה בגלל הכל המדומה של הסיבוב (ראה ערך צנטריפטלי) ואז מקבלים גאת ושפל...

וכנ"ל באטום, בלי להכנס לקוונטים וכל זה אפשר לתת לאזן כוחות מעולה, הבעייה היחידה פה היא שאלקטרון מאיץ (גם סיבוב במהירות קבועה הוא בעל תאוצה) פולט קרינה אלקטרו מגנטית (זה נובע מרציפות קוי שדה והעובדה שהמידע של שינויי השדה נע במהירות האור כי נשאי הכח האלקטרו מגנטי הם פוטונים אבל לא נכנס לזה...) ואז אמור לאבד אנרגייה ובאמת לקרוס אל הגרעין, זה לא קורה, ופה מתחילות בעיות עם המודל של בוהר (שאגב אומר שבמסלול מותר אין בעייה של איבוד אנרגייה אבל עדיין זה בעייתי להגיד כזה דבר) ושם נכנס שרדינגר ועוד כל מיני חברה פחות ידועים אבל לא פחות חשובים ומתחילים לעסות סדר בבלאגן... (וכמו שאמרתי אם זה מעניין מישהו אז את רוב הבעיות פוטרים מטריציונית ולא משוואות דיפרנציאליות חלקיות מסדר 40... זה מספיק סיוט לפטור כל מיני בסלים למינייהם שהם בסך הכל מסדר שני...)

פורסם

אחי, אף אחד לא פוטר 40 משוואות או משהו כזה.. בשביל זה יש לנו מטריצות ואת מה שנקרא מכניקת המטריצות...

מלכסנים, מוצאים ערכים עצמיים ווקטורים עצמיים וכל זה והכל מסתדר... (גם מהדמיון אפשר להוציא המון מידע..)

ובקשר לכל עניין המסלול והגאות והכל, אתם שוכחים את הכל בצנטריפוגלי שדוחף החוצה...

במקרה של הירח, חלק (בערך בחצי שיותר קרוב לירח) מהמים נמשכים מהכבידה, והחצי השני נדחה בגלל הכל המדומה של הסיבוב (ראה ערך צנטריפטלי) ואז מקבלים גאת ושפל...

וכנ"ל באטום, בלי להכנס לקוונטים וכל זה אפשר לתת לאזן כוחות מעולה, הבעייה היחידה פה היא שאלקטרון מאיץ (גם סיבוב במהירות קבועה הוא בעל תאוצה) פולט קרינה אלקטרו מגנטית (זה נובע מרציפות קוי שדה והעובדה שהמידע של שינויי השדה נע במהירות האור כי נשאי הכח האלקטרו מגנטי הם פוטונים אבל לא נכנס לזה...) ואז אמור לאבד אנרגייה ובאמת לקרוס אל הגרעין, זה לא קורה, ופה מתחילות בעיות עם המודל של בוהר (שאגב אומר שבמסלול מותר אין בעייה של איבוד אנרגייה אבל עדיין זה בעייתי להגיד כזה דבר) ושם נכנס שרדינגר ועוד כל מיני חברה פחות ידועים אבל לא פחות חשובים ומתחילים לעסות סדר בבלאגן... (וכמו שאמרתי אם זה מעניין מישהו אז את רוב הבעיות פוטרים מטריציונית ולא משוואות דיפרנציאליות חלקיות מסדר 40... זה מספיק סיוט לפטור כל מיני בסלים למינייהם שהם בסך הכל מסדר שני...)

גם מטריצה עם 40 משתנים לא אטרקציה גדולה..

פורסם

טעות.

ניתן לראות אותם ואפילו די יפה .

במיקרוסקופ STM.

אתה לא רואה את האלקטרונים מסתובבים,

אבל כן רואים כגרעין וסביבו ענן,

שאם תמדוד את הרדיוס למרכז הענן , תקבל את המסלול המפורסם .

להגיד ניתן לראות אותם באמצעות STM זה כמו להגיד שלראות מטוס דרך רדאר זה לראות מטוס.

המיקרוסקופ הזה בונה תמונה גסה על בסיס מידע עקיף והרבה קירובים - בסופו של דבר אתה יכול לקבל הרבה נתונים, אבל לראות ממש ולהבין אי אפשר.

בכל אופן, IG, הרעיון של כוחות מאונכים זה הבסיס, בסופו של דבר כל דבר בטבע מופשט לרעיון מאוד בסיסי וגס, הרי שלא תיתן תשובה בפורום לתלמיד תיכון על מבנה של אטום מדוקטורט בכימיה.

בקשר לפלוס מינוס - תוכל להתווכח עם המרצה שלי לשעבר להנדסת חשמל 1,2 ומעגלים אנאלוגים - בן אדם לא סימפטי , אבל מבריק, עשה התמחות ראשונה במעגלים אנאלוגים ותואר שני בזה.

פורסם

להגיד ניתן לראות אותם באמצעות STM זה כמו להגיד שלראות מטוס דרך רדאר זה לראות מטוס.

המיקרוסקופ הזה בונה תמונה גסה על בסיס מידע עקיף והרבה קירובים - בסופו של דבר אתה יכול לקבל הרבה נתונים, אבל לראות ממש ולהבין אי אפשר.

בכל אופן, IG, הרעיון של כוחות מאונכים זה הבסיס, בסופו של דבר כל דבר בטבע מופשט לרעיון מאוד בסיסי וגס, הרי שלא תיתן תשובה בפורום לתלמיד תיכון על מבנה של אטום מדוקטורט בכימיה.

בקשר לפלוס מינוס - תוכל להתווכח עם המרצה שלי לשעבר להנדסת חשמל 1,2 ומעגלים אנאלוגים - בן אדם לא סימפטי , אבל מבריק, עשה התמחות ראשונה במעגלים אנאלוגים ותואר שני בזה.

אפשר להבין ולראות די יפה.

אני כבר לא מדבר על השימוש המסיבי שיש לו בחקר חומרים והמבנה שלהם .

פורסם

גם מטריצה עם 40 משתנים לא אטרקציה גדולה..

ועל זה נאמר "ברוך אתה אדוני אלוהנו מלך העולם בורא ה-matlab"...

פורסם

אמן?

בלי מטלב החיים היו הרבה יותר קשים בכל מיני מובנים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים