עבור לתוכן

האטום, למה האלקטרונים מסתובבים סביב גרעין האטום?

Featured Replies

פורסם

זה שיש משיכה בין האלקטרונים לבין גרעין האטום זה ידוע, אך למה הם מסתובבים?

אני גם מדבר על אותו עיקרון שהירח מסתובב סביב כדור הארץ.. איך אפשר להסביר זאת בפשטות?

• תגובות 32
  • צפיות 9.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

צר לי לנפץ לך את האשליה הם לא מסתובבים...

פורסם

זה שיש משיכה בין האלקטרונים לבין גרעין האטום זה ידוע, אך למה הם מסתובבים?

אני גם מדבר על אותו עיקרון שהירח מסתובב סביב כדור הארץ.. איך אפשר להסביר זאת בפשטות?

הם לא,

זה טעות קלאסית שנשארה הרבה שנים.

לפי תורת הקוונטים, האלקטרונים "מקפצים להם" ממקום למקום כאשר אם תעשה ממוצע על תנועת הקיפצוץ, תקבל מעיו רדיוס סביב הגרעין.

אחד הבעיות אם רעיון האלקטרון המסתובב סביב הגרען (ומה שהטריד חוקרים רבים) זה איך יתכן שאלקרטרון שמתובב סביב הגרעין לא נופל לתוכו,

כי הרי כתוצאה מתנועת הסיבוב הוא קורן ומשחרר אנרגיה ולכן צריך להפסיק להסתובב..

(שאל את המורה שלך בבית ספר.... וראה את התשובה ;) )

פורסם
  • מחבר

זה הקטע זה מה שהוא שואל אותנו....

טוב אז עזבו את האטום לרגע, למה הירח מסתובב סביב כדור הארץ?

זה משהו שקשור איכשהו לאנרגיית חום אבל כבר שכחתי...

עוד משהו אולי אתם יודעים למה אנרגיית חום מסומנת ב-Q ?

פורסם

כי כל שאר האותיות כבר תפוסות? ;)

ועכשיו ברצינות, למה הירח מסתובב סביב כדור הארץ?

תרציץ חיפוש בגוגל על בעיית הכח המרכזי ואז על בעייתה קפלר..

בכללי אם תעשה שקול כוחות תראה שזה מה שמקבל.. אני מבין שאתה בתיכון ובגלל זה אני לא רוצה לחפור לך יותר מידי על פוטנציאלים, מרכז מסה וכל מיני כאלה אבל בעיקרון הכל נובע ממאזן כוחות פשוט, אבל בגלל שברור לי שזה לא מספק אותך תחפש בוויקיפדיה על בעייתה קפלר...

אור.

עריכה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99_%D7%A7%D7%A4%D7%9C%D7%A8

וכמו שאתה רואה שם זה נובע מכבידה ותנע זויתי אבל זה כבר משהו שבתיכון לא צרך לדעת שהוא קיים

פורסם
  • מחבר

אוקיי , תודה . למרות שאני זוכר שקיבלתי הסבר פשוט מהמורה ברמה של פחות מתיכון .

ועכשיו נחזור לאטום, בעיקרון האלקטרונים בעלי המטען השלילי נעים באטום מכיוון שהם נמשכים לפרוטונים בעלי המטען החיובי?

נ.ב

אז ל-Q אין משמעות בעצם? וזה רק מכיוון שלא נשאר במה לסמן?

פורסם

עזוב... צא מזה... הסיבות כל כך מסובכות שגם בתואר ראשון לא לומדים אותן בצורה מפורטת...

פורסם

לפי מה שאני זוכר, הם פשוט לא מסתובבים וזה גם קשור איכשהו לדואליות של החלקיק.

(אבל הפעם האחרונה שנגעתי בזה היתה לפני שנתיים וחצי... אל אני לא ממש מקור :) )

למה Q? אנערף :P

פורסם

אתם מבלבלים פה בין כמה דברים -

אף אחד לא יודע איך באמת מתנהג אטום, פשוט כי אף אחד לא ראה אטום, יש כמה מודלים מקובלים, שונים זה מזה ומשתמשים בהם לפי הצורך - כל מודל טוב למשהוא אחר.

המקובל ביותר בציבור הוא באמת המודל של אלק' סובב פרוטון ויש בו כמה אי נכוניות אבל עדיין שימושי, מה שקורה שם באמת זהה למה שקורה במערכת כוכבים, כאשר יש לך שני כוחות מאוניכים, במקרה הזה אלקטרון שבא עם מהירות גבוהה מאוד בכיוון מאונך לכך שיכול להפעיל עליו הפרוטון הוא מתחיל להיכנס למסלול היקפי, ככה גם חללית נוחתת..

התאוריה הזו קצת יותר בעייתית כשאלקטרונים מתחילים להתמנהר.

בקשר ל"מי נמשך למי", זה ממש לא משנה, הקביעה השרירותית היא שהפלוס הולך למינוס כי הטבע מנסה להשוות את עצמו, להגיע מהפוטנציאל הגבוהה לנמוך.

קווים של שדה שלילי הם תמיד פנימה ושדה חיובי החוצה.

מצורפת דוגמא סכמתית אך ממצת של הכוחות על אלקטרון במקרה הזה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

באלקטרונים ההסבר הזה של הכוחות המאונכים אפילו לא קרוב...

לגבי הפלוס למינוס- גם לא נכון. במוליכים זה קורה רק כי המוביליות של הפרוטונים היא אפסית ביחס למוביליות של האלקטרונים- ובגלל שרוב המוליכים הם מתכות ובגלל אי הבנה היסטורית, התרגלנו שפלוס הולך למינוס... יש מערכות שבהם המוליכים הם יונים חיוביים...

במציאות, בחומר טעון, מטענים הולכים למקומות שבהם הריכוז שלהם נמוך יותר, ולא רק בגלל דחייה חשמלית אלא בעיקר בגלל השאיפה להגדיל אנטרופיה.

במצב שבו מופעל פוטנציאל נוצרת טעינה בצד מסויים והחלקיקים מנסים להתרחק מהמקום עד כמה שאפשר (וזה ממש הסבר מופשט ולא הכי מדוייק...)

אגב, אטומים אפשר לראות (ואני אישית ראיתי 8)) במקרוסקופ אלקטרונים חודר (TEM), מתוך תמונת התאבכות שהסריג יוצר (מקבלית מעין תמונה של נקודות, כשלא ידוע אם האטומים הם הלבנים או השחורים, לא שזה משנה...)

לפי מה שאני זוכר, הם פשוט לא מסתובבים וזה גם קשור איכשהו לדואליות של החלקיק.

(אבל הפעם האחרונה שנגעתי בזה היתה לפני שנתיים וחצי... אל אני לא ממש מקור :) )

למה Q? אנערף :P

לכול אורביטאל יש את ה"צורה" האופיינית שלו שההסתברות למצוא את האלקטרון במסגרת הצורה הזו גבוה יחסית להסתברות למצוא אותו במקומות אחרים...

למה הצורות? תתחיל לפתור משוואות שרדינגר בשביל אטום עם 20 אלקטרונים וכשתבין איך כל אלקטרון מושפע מהאלקטרונים האחרים ומהפרוטונים נדבר :smile1:

פורסם

במסגרת הקורס של פיזיקה 3, לא רק פתרתי משוואות שרדינגר, גם הראתי את הדרך להגיע אליה :smile1::screwy:

פורסם

בשביל מערכת של 40 מטענים? ::)

פורסם

אתם מבלבלים פה בין כמה דברים -

אף אחד לא יודע איך באמת מתנהג אטום, פשוט כי אף אחד לא ראה אטום, יש כמה מודלים מקובלים, שונים זה מזה ומשתמשים בהם לפי הצורך - כל מודל טוב למשהוא אחר.

טעות.

ניתן לראות אותם ואפילו די יפה .

במיקרוסקופ STM.

אתה לא רואה את האלקטרונים מסתובבים,

אבל כן רואים כגרעין וסביבו ענן,

שאם תמדוד את הרדיוס למרכז הענן , תקבל את המסלול המפורסם .

פורסם

מה זה STM?

פורסם

בשביל מערכת של 40 מטענים? ::)

חחחח, מה זה יוצא, מעלה 40?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים