עבור לתוכן

משהו שראיתי באוטובוס (דיון צבאי)

Featured Replies

פורסם

אתמול עליתי לאוטובוס והיו הרבה אנשים.פתאום אני קולט חייל עם מדים כחולים של חיל האויר ועם סיכת כנפ"צ.

אז ראיתי שעל צידה השמאלי של החולצה יש גם סיכת טייס (הוא גם היה קצין-סגן).

והבנתי שהוא טייס.

אבל מה שלא הבנתי זה איך הוא הולך עם הסיכות והכל ומראה שהוא טייס (כל האוטובוס הסתכל עליו).

הרי טייס זה סיווג הכי סודי בצה"ל.איפה בטחון המידע פה?!

חשבתי לעצמי "מה הוא מטומטם הוא לא יודע שאסור.........."

לא יודע מה האמת פה אבל אני לא חושב שמותר לטייסים לחשוף את עצמם ככה.

פורסם

1, כול עוד האוטבוס לא עובר דרך שכם והשטחים אין בעיה, להתסובב אם זה בתל אביב, או במקום מוגן יחסית, חיפה קצת פחות ממולץ, אבל עדין די בטוח, אז אין בעיה.

2 יש סיכוי שהוא ליצן שיש לו תפקיד איפשהוא בחיל אוויר, וקנה בריקושט כנ''פץ וכנפיים והפך עצמו לטייס.

וזה דיי נפוץ בימיניו (אני למשל התסובבתי עם קרוב משפחה מטכלי''סט, כמובן על אזרחי, וראינו אחד עם סיכת מטכ''ל כמובן שבן דוד שלי, שבוותיקות שם באחד הצוותים הגדולים ומכיר את כולם, תלוחמים, תתומכים, ישר התנפל עליו ופידאח אותו מול כול הרחוב, הוריד לו תסיכה, ולקח ממנו תחוגר ופרטים בשביל לדווח עליו כמתחזה למ''צ שמזה יעשו מטמעמים על הבן אדם)

אני אישית עוד לא הבנתי עד כמה שפל צריך להגיע בשביל להתוסבב עם סיכות ודרגות שאתה לא רואי להן, אתה גובניק בקרייה? תהיה גאה בזה, אל תלך ותקנה כנפיים ותחוש טייס ברחוב.

פורסם

מה?! ברור שמותר לו ללכת עם הסיכה! אחרת למה שהוא יקבל אותה? סיכה בשביל המגירה? :screwy:

פורסם

1, כול עוד האוטבוס לא עובר דרך שכם והשטחים אין בעיה, להתסובב אם זה בתל אביב, או במקום מוגן יחסית, חיפה קצת פחות ממולץ, אבל עדין די בטוח, אז אין בעיה.

2 יש סיכוי שהוא ליצן שיש לו תפקיד איפשהוא בחיל אוויר, וקנה בריקושט כנ''פץ וכנפיים והפך עצמו לטייס.

וזה דיי נפוץ בימיניו (אני למשל התסובבתי עם קרוב משפחה מטכלי''סט, כמובן על אזרחי, וראינו אחד עם סיכת מטכ''ל כמובן שבן דוד שלי, שבוותיקות שם באחד הצוותים הגדולים ומכיר את כולם, תלוחמים, תתומכים, ישר התנפל עליו ופידאח אותו מול כול הרחוב, הוריד לו תסיכה, ולקח ממנו תחוגר ופרטים בשביל לדווח עליו כמתחזה למ''צ שמזה יעשו מטמעמים על הבן אדם)

אני אישית עוד לא הבנתי עד כמה שפל צריך להגיע בשביל להתוסבב עם סיכות ודרגות שאתה לא רואי להן, אתה גובניק בקרייה? תהיה גאה בזה, אל תלך ותקנה כנפיים ותחוש טייס ברחוב.

יפה אמרת אחי...

bitzikc, אסור לו לשים סיכה של טייס אם הוא לא, כמו שאסור לי לקנות דרגות שלא שלי ולענוד מן הסתם...

פורסם
  • מחבר

מה?! ברור שמותר לו ללכת עם הסיכה! אחרת למה שהוא יקבל אותה? סיכה בשביל המגירה? :screwy:

יש קורסים בצבא שמקבלים בסופם סיכות כלשהן ולא חייב ללכת איתן.עם הכנפ"צ אין לי בעיה כי ככה אי אפשר להזהות אותו בוודאות כטייס.

ואולי מותר לו ללכת עם הסיכה בשטח צבאי אבל לא ליד כל העולם.

לבחור מתגובה 2:

הוא לא ליצן ולא מתחזה בווודאות.רק מהסתכלות על הבן אדם רואים בחור רציני.

והוא היה גם עם מדי הקבע הכחולים של ח"א והוא סגן. אז מה הוא קנה אותם גם בריקושט. :lol:

פורסם

מזה כל עוד?

הבחור טייס, סבבה. אבל הוא עכשיו משרת בצה"ל, בין אם זה חובה או קבע (סביר להניח קבע).

יש לו היתר לנסיעות בתחבורה ציבורית בחינם, הוא לא מקבל מטוס הביתה.

ואם הוא צריך לקחת אוטובוס אז הוא יעשה את זה.

אני ראיתי גם טייס שנסעתי ברכבת, אסור?

אז מה, אם הבן אדם נחשב לאכותי ולא מראים את העיינים שלו בטלויזיה אז זה אומר שהוא בעונש ואסור לו

ללכת ברחוב, אסור לו להסתובב על מדים? מזה ההשפלה הזאת? הוא קצין ויש לו היתר לנסיעות חינם, אז אם הוא צריך הוא לוקח.

כמו כל חייל, קצין ונגד בצבא. אין פה מידור נסיעות.

אנשים שמשרתים את ביטחון המדינה בצורה מסווגת ביותר לא מסתובבים עם לבוש שמעיד על כך, כמו שידוע לך, אז אם

לטייס יש את ההיתר להסתובב עם מדים ולהראות את הסיכה שלו - אין אם זה שילך באמצע הרחוב גם.

יותר בעיית ביטחון מידע זה להתכתב על דברים שונים כאלה בפורומים פתוחים באינטרנט...

פורסם

חור (קטן) בסיפור שלך - לסיירת מטכל אין בכלל סיכה!

יש קורסים בצבא שמקבלים בסופם סיכות כלשהן ולא חייב ללכת איתן.עם הכנפ"צ אין לי בעיה כי ככה אי אפשר להזהות אותו בוודאות כטייס.

ואולי מותר לו ללכת עם הסיכה בשטח צבאי אבל לא ליד כל העולם.

נכון, יש סיכות שלא חייבים לשים (למשל סיכת אימון גופני, פז-גז, או קורס מ"כים), אבל אין סיכות שאסור לשים.

צוות אוויר הולכים עם הסיכה שלהם. תראה לי טייס אחד שלא...

פורסם

לסיירת מטכ"ל כן יש סיכה, אבל אסור להם לשים אותה.

לטייסים מותר ללכת עם הסיכות שלהם ואין להם את הסיווג הבטחוני הכי גבוה כפי שצויין פה. למעשה, דואגים שטייסים ידעו כמה שפחות על מנת שבמקרה והם יפלו בשבי הם יספרו כמה שפחות.

פורסם

חור (קטן) בסיפור שלך - לסיירת מטכל אין בכלל סיכה!

מטכ''ליסיטים(ברוב הזמן) מתסובבים על אזרחי, בלי סיכות בלי מדים, ועם אקדח בחגורה, בלי רובה.

ואת הסיכות אתה יכול לקנות בכול חנות ריקושט\למטייל לא זוכר בדיוק איזה חנות אבל כול החניות האלה מחזיקות דרגות\כומתות\סיכות לוט''ר,כנפ''ץ,שייטת,פלסר גולני,מטכ''ל,מגלן,שלדג מה שבא לך יש להם הכול.

פורסם

לא, אתה כנראה מתבלבל... לסיירת מטכל יש תג יחידה (ואיתו הם לא הולכים) אבל סיכה אין להם.

פורסם

סיכה יש להם וזה ידוע, היא הופיע גם בעיתון בהקשר של כמה כתבות. בקשר לתג יחידה אני לא בטוח, אני חושב שיש להם תג יחידה של צנחנים.

פורסם

^^ לא לא .. כנראה אתה פה זה שמתבלבל!! למטכליסטים כן יש סיכה.. דומה מאוד לסיכה של גדוד לביא בלי האריה הקטנצ'יק במרכז..

כנפיים כאלו מעוגלות מאוד עם חרב גדולה באמצע..

ולא הם לא הולכים איתה!

פורסם

אתם בטוחים שהטייסים שמופיעים עם משקפי שמש וקסדות זה לא רק בגלל שהם עשו חיסול/מבצע ולא רוצים לסכן את חייהם וטייסים רגילים כן יכולים ללכת עם סיכה?

פורסם

ראיתי כל כך הרבה טייסים שזה כבר מזמן הפסיק להרשים אותי..ראית אחד, ראית את כולם..אפסים..

הכי מתנשאים זה הפרחי טיס..מרגישים שהם על גג העולם..למה שלא יסתובבו עם כנפי טיס ? הם קיבלו אותם לא ? זה אמורה להיות גאווה ללבוש אותן כי עושים להם כל שנה טקס שבו הם מקבלים את הכנפי טיס..ככה שאני בטוח הייתי הולך עם היו לי

פורסם

נתקלת בבחור ההוא מ"קומי קומי"...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים