עבור לתוכן

אופנוע

Featured Replies

פורסם

אם לא היתי דואג לא היתי טורח להגיב פה. התגובה נכתבה בציניות אבל אני מניח שהבנת את הרעיון. פשוט מה שרשמת במעבר בין דוש 250 סמק ל CBR600 זה אחד הדבריים ההזויים שיצא לי לקרוא וזה מעצבן, ובאמת שחבל לי על אנשים שעושים כזו שטות.

CBR600 זה אופנוע ספורט שדורש יכולת, ידע טכניקה ושליטה מתאימים שאותם אם כל הכבוד את לא תלמד בשטח, אולי בסיס כן, אבל לא משהו שאיתו אתה יכול לעבור בביטחה ל CBR 600. יש מספיק תחנות מעבר בדרך כגון ER GS שיכולים חשמש כלי למוד מצויין לכביש מספיק חזק בשביל לסגור מהירות "שלילה" אם זאת עדיין שפוי ויכול ללמד אותך את מה שצריך. אם זה חלש בשבילך יש את ההורנט 600 או ER6 כלים מצויינים! וכן, צריך תחנות מעבר. פתיחת גז אחת לא מרוסת/ מדוייקת בפנייה בתןך השכבה וזה יכול להגמר גרוע מאוד בלי ידע ושליטה מתאימים, זה מה שיקרה. אני לא מכיר אותך, אבל בתור רוכב ובן אדם, חבל לי לראות רוכב מתרסק.

• תגובות 51
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה צודק.. ואני טעיתי כשלא הסברתי את עצמי נכון.. (בקפיצה אחת מ 250 סמק ל600 סמק)

בכל זאת דוש לדעתי היא הבחירה הנבונה ביותר לרוכב מתחיל.. מכל הסיבות שציינתי

פורסם

בכלל מהו הנסיון של הבן אדם שאתם ממליצים לו ? ישר 250 סמ''ק? נראה לי יותר מדי כוח בשביל בן אדם שחוץ מאופנים, אפילו עם 125, אתה מרגיש שיש לך כוח ביידים, ואתה לפעמים עושה שטיות, אז ישר לקפוץ ל250, ושהבן אדם יעשה שטיות על הכביש, חבל.

פורסם

תראה עד לתקופה האחרונה הרוב למדו על GS או ER ועכשיו הרוב עברו ל CBF250 אם אני לא טועה. בגלל החוק החדש.

ככה שלא נראה לי שתהייה בעיה לרכוב על 250.

250 סמק הוא לא נפח כלכך גדול והוא יחסית מסוגל לתת אמינות וכח לרוכב בכביש מהיר.

125 סמק האלה כלים לתוך העיר, השאלה למה הוא צריך את האופנוע?

ועיר עדיף קטנוע.. כי אז הרגליים יותר מוגנות (שוב הכל יחסי אל תשבו לי לאוטו)

פורסם

אל תשכח שאנחנו מדברים על כלים ששוקלים פחות מ150 קילו, והמנוע הקטן הזה מעיף אותך קיבנימיט, בכול מקרה אני מרגיש יותר בטוח על אופנוע שאני מחבק אותו עם הרגליים, עם קוטנוע זה כאילו אתה יושב ונוסע, במקרה של פגיעה את לא אוחז בכלום חוץ מהכידון ואז אתה עף, באופנוע אתה יותר מחובר לאופנוע ואתה מחבק אותו עם הרגלים, ועם הייידים על הכידון אתה ככה לא תעוף קדימה אם תעצור במכה פתאום, או אם יכנסו בך מאחורה.

פורסם
  • מחבר

.

פורסם

אממ אין משהו יותר טוב מלקחת תכלי לסיבוב של 20 דקות ככה,עליות ירידות, פיתולים, בכביש מהיר לראות עד כמה הכלי רועד, אם יש בעיות עם המתלים

בכול מקרה בפול גז יש הרבה מאמרים, כנס תקרא תחכים.

פורסם
  • מחבר

.

פורסם

בדיקת קומפרסיה. למרות שזה לא אומר שום דבר לגבי הגיר.

מוסך (למעשה זה לא מוסך אלא מכון בדיקה) "אחד על אחד" נחשב לאוטוריטה בתחום הבדיקות אם אתה רוצה את הטוב ביותר.

ה-gpx250 לא רע בתור אופנוע למתחילים אבל כמו שציינו לפני עדיף להתחיל בשטח משום

שבשטח אתה רוב הזמן נימצא במצב של החלקה וזה נותן לך יתרון במצבי חרום בכביש,

רוב אלופי מירוצי הכביש התחילו בשטח.

נ.ב

לגבי הוויכוח שהיה פה:

100 קמ"ש סגרנו עם TS50W לפני 20 שנה (אח"כ ts250x-gs500-gsx750r אח"כ תאונה,שיט)

היום אני רוכב רק בשטח.

פורסם

ראשית כל הוויכוחים הם בשבילך, כדי מדי פעם להקשיב לאנשים בעלי יותר ניסיון ממך.

ב. לפי דעתי ה GPX הוא באמת אחלה אופנוע לרוכב המתחיל ששטח לא קורץ לו.

ג. אף בן אדם שפוי לא יתן לך לרכב עלך האופנוע בשביל "לבדוק אותו" מקסימום ירכיב אבל גם פה אני בספק - אני אישית לי היתי נותן.

על הבעייה הזאת אתה מתגבר בצורה מאוד פשוטה - לקוח את האופנוע לבדיקה במוסך אמין ( המלצה שלי אחד על אחד, במיוחד אם אתה חדש, סטפן מסביר לך ממעל אומעבר על כל הליקוים, מה קירטי ומה לא ). הבדיקה עולה משהו כמו 300-400 ש"ח, אני כבר לא זוכר.

לפני שאתה לוקח אותו לבדיקה במוסך רצוי לבדוק אות לבד ( יש מדריך לבדיקה ראשונית באתר פולגאז איפה שהו במדור לרוכבים מתחילים). לבדוק שאין נזילות או רטיבות כללית של שמן במנוע , בולמים, בלמים( רפידות ודיסקים), מיסבי היגוי. שילדה - אם אין ריתוכים ומצב קוסמטי כללי, להתניע אותו ותת למנוע להתחמם ולראות/ לשמוע מה קורה. למרות שלא חסר שישנם כללים מלוקקים אם מנוע גמור. בככל מקרה אם אתה לא מתמצא רצוי שתיקח איתך מישהו שכן. אם ניראה לך ו/או לו בסדר, תתאם בגישה במוסך ( תדאג להזמין מראש ). הבדיקה היא על חשבונך כמובן, אז רצוי לסגור אם המוכר התחייבות על במנוע/גיר / שילדה אם מתגלה בעייה באחד מהרכיבים הנ"ל שהוא לא אמר או הזכיר לך לפני הבדיקה, הבדיקה על חשבונו אן לפחות חצי חצי- והכלי כמובן מחוק.

בשביל לבדוק כמה מנוע שחוק מבפנים צריך לפרק אותו. במוסך בדרך כלל עושים בדיקת קומפרסיה ועוד איזה משהו ששכחתי.

סעמק מישהו הספיק לפני :/

פורסם
  • מחבר

.

פורסם

תלוי, שהלכתי עם חבר, עשינו סקר וחלק זה רק בדיקה כללית, חלק כולל גם קומפרסיה, חלק עם אפילו מפרקים ובודקים תמנוע.

פורסם
  • מחבר

.

פורסם

מקווה שקניתה גם ציוד מתאים, לא ציוד למרוץ, אבל צריך קסדה שלמה טובה, כפפות טובות, ומעיל טוב, וכול נסיעה להתלבש כמו בן אדם, כי זה המיגון שלך,

אני מכיר מישהו שנוסע בלי קסדה, גופיה,מכנסיים קצרים, וכפכפים, נפילה הכי קטנה שהוא יעשה הוא ישתפתף כמו שצריך ויפגע קשות.

פורסם
  • מחבר

.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים