עבור לתוכן

מה ההבדל בין תואר במדעי המחשב להנדסת תוכנה?

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע מה ההבדל בדיוק בין מהנדס תוכנה או מדעי המחשב

* אבל הכלל העיקרי שאתה צריך לדעת הוא , שמהנדס תוכנה מאוניברסיטה מוכרת , עדיף על תואר במדעי המחשב מאוניברסיטה מוכרת .

ותואר במדעי המחשב מאוניברסיטה מוכרת , עדיף על מהנדס תוכנה ממכללה .

* עדיף אוניברסיטה כמובן , אבל למי שקשה לו להתקבל , שילך למכללה איכותית ,

ברוך השם בתחום המחשבים האלקטרוניקה יש מספיק עבודה לכולם .

פורסם

ברוך השם בתחום המחשבים האלקטרוניקה יש מספיק עבודה לכולם .

עד כמה זה נכון? במיוחד בארץ? השוק לא רווי? אין יותר מדי מהנדסי תוכנה\אלאקטרוניקה\מחשבים וכו'?

פורסם

יש צורך עצום במתכנתים תעשה חיפוש בגוגל , כל אתר של דרושים מפוצץ בדרושים למתכנתים

כנ"ל למהנדסי אלקטרוניקה ,

בעיר שלי יש ללא הגזמה איזה 20 מפעלי אלקטרוניקה

פורסם

בעיקרון, הנדסת תוכנה זה יותר לכיוון תואר פרקטי ומדעי המחשב זה יותר לכיוון של תואר תאורתי יותר.

בואו נשווה לרגע את תוכניות הלימוד של הטכניון, הנדסת תוכנה VS מדעי המחשב (לא משנה אם זה 3 או 4 שנים).

הסילבוס של הנדסת תוכנה עם הרבה יותר קורסי חובה ומעט מדי קורסי בחירה לטעמי לעומת מדעי המחשב.

את כל הקורסים שהם חובה בהנדסת תוכנה אפשר לקחת כבחירה במדעי המחשב ולצאת עם אותו הידע.

אני לא רואה טעם ללמוד תוכנית עם כל כך הרבה קורסי חובה (שאף אחד לא מבטיח שתאהבו או שתתעניינו בהם) כאשר אפשר לקחת תוכנית עם הרבה יותר קורסי בחירה ובמידה וכן מעניינים אתכם קורסים החובה של הנדסת תוכנה, אפשר לקחת אותם.

מה גם עוד שנת לימוד זה כסף (עוד 10,000 שקל, לכו תדעו אם לא יעלו את זה בקרוב).

ושכחתי בכלל משאר ההוצאות, שכר הלימוד זו לא ההוצאה היחידה שיש לסטודנט.

תכלס זה לא חשוב מה כתוב לכם על הנייר, בסינון הראשוני יותר חשוב קורות חיים וגיליון ציונים מרשים :)

השלב העיקרי שקובע זה ראיון העבודה, שם זה כבר לא משנה אם יכתוב לכם BSC או BA או אם למדתם 3 שנים או 4. שם בודקים דברים אחרים.

האוניברסיטה הפתוחה זה מוסד מאוד מכובד (אני מתכוון ללמוד שם בעתיד), הם גם מציעים בקרוב BSC במקום BA במדעי המחשב (לא שזה משנה יותר מדי).

אין שם הנדסת תוכנה או הנדסת מחשבים.

פורסם
  • מחבר

על סמך מה אתה אומר שבאוניברסיאה הפתוחה אין תואר בהנדסת תוכנה?

אז,אם אני לא הייתי אף פעם תלמיד מצטיין הייתם ממליצים ללמוד מדעי המחשב מכיוון שזה תואר קל יותר מאשר הנדסת תוכנה?

ועוד שאלה, עד עכשיו שקלתי להתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, אבל אני מפחד מכל הקטע של הללמוד לבד (רק אני והספר) אז על איזה עוד מכללות/אוניסרסיטאות באזור חדרה (אני גר בפרדס חנה) אתם ממליצים ???

פורסם

אני סטודנט להנדסת תוכנה בבן גוריון,

יש לנו פורום למחלקה של המדעי מחשב/הנדסת תוכנה

אתה מוזמן להכנס ולשאול שאלות:

www.mybgu.com

יש תת פורום: מועמדים ללימודים

תשאל שם, זה תת פורום ללא הרשמה

פורסם

על סמך מה אתה אומר שבאוניברסיאה הפתוחה אין תואר בהנדסת תוכנה?

אז,אם אני לא הייתי אף פעם תלמיד מצטיין הייתם ממליצים ללמוד מדעי המחשב מכיוון שזה תואר קל יותר מאשר הנדסת תוכנה?

ועוד שאלה, עד עכשיו שקלתי להתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, אבל אני מפחד מכל הקטע של הללמוד לבד (רק אני והספר) אז על איזה עוד מכללות/אוניסרסיטאות באזור חדרה (אני גר בפרדס חנה) אתם ממליצים ???

באוניברסיטה הפתוחה יש תואר BA (מחליפים אותו בקרוב לBSC) במדעי המחשב.

אני לא מבין מאיפה הסקת שתואר במדעי המחשב יותר קל מתואר בהנדסת תוכנה, זה עניין מאוד סובייקטיבי וזה תלוי בכל קורס בנפרד (מה גם שיש הרבה קורסים משותפים).

זה שבדרך כלל מדעי המחשב זה תלת-שנתי והנדסת תוכנה זה ארבע-שנתי זה לא אומר כלום על רמת הקושי של התארים.

אין קשר לזה שאתה תלמיד מצטיין או לא.

אם אתה אוהב את המקצוע ואתה תשקיע ותתמיד בלימודים אין שום סיבה שבעולם שאתה לא תצליח בו.

האוניברסיטה הפתוחה היא לא לגמרי לימודים לבד.

יש מפגשים עם המרצים ושאר הסטודנטים, מה שנקרא הנחיות.

בכל מפגש דנים על חומר הלימוד והמנחה עונה על שאלות שיש לך בנוגע לחומר הלימוד.

אפשר לקחת חלק מהקורסים ב"הנחיה מוגברת" שזה יותר מפגשים בתוספת תשלום מסויימת.

פורסם

אני לומד בפתוחה וזה ממש לא לימוד עצמאי (במסלול שאני בחרתי).

אתה יכול ללמוד בהנחיה מוגברת מה שמתקרב מאוד לאוניברסיטה רגילה.

בכל הקורסים שלמדתי/לומד המרצים לנו את כל החומר הלימודי ואנחנו היינו צריכים רק לתרגל שיעורי בית.

בקורס אחד שאני לומד עכשיו- מלמדים אותנו את הפרקים העיקריים באוניברסיטה, ואחרי כל שיעור יש לנו 4-5 עמודים לקרוא בבית.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת "הנחיה מוגברת" ? עד כמה זה מוגבר,כמה שעות בשבוע/ביום ?

ומה אתה לומד שם ? ובאיזה שנה אתה? וכמה זה תוספת להנחיה מוגבר בתשלום?

פורסם

אני לומד סמסטר שני לתואר BA במדעי המחשב ומנהל עסקים.

דוגמא לשעות שבועיות בלימוד בהנחיה מוגברת:

ג'אווה: 3.5 שעות

סטטיסטיקה: 3 שעות

מיקרוכלכלה: 3 שעות

התנהגות ארגונית: 3 שעות

יוצא לי לשלם בסביבות ה-1800 לקורס.

פורסם

G-Man אני גם מתעניין לגבי הפתוחה , תגיד :

1.איך הלימודים ? קשה או קל

2.קורסי הפתיחה כמו אשנב למתמטיקה , גם הם נחשבים נק' זכות לחשבון ה 108 נק' לתואר ?

פורסם

הלימודים בסדר גמור.

כרגע אני לא לומד יותר מדי קורסים במקביל (רק 4), ככה שאני גם לא צריך להשקיע יותר מדי כדי לעמוד בקצב.

את האמת- אם היית תלמיד לא רע בתיכון- אתה יותר מתסתדר פה.

קורס כמו הכנה במתמטיקה, קורס אנגלית ודומיהם לא נחשבים לנקודות הזכות של התואר.

רק קורסים שרשומים ברשימת הקורסים של "חובה" ו"בחירה" מקנים נקודות זכות.

פורסם
  • מחבר

לא אמרת שבחרת בהנחיה מוגברת?

פורסם

כל קורס אתה יכול לבחור הנחיה רגילה או מוגברת , לא מחייבים אותך איזה הנחיה תקח

פורסם
  • מחבר

כמה שעות שבועיות זה? וכמה זה עולה יותר?

ורשמת שהנחיה מוגברת זה 3-4 שעות שבועיות.......אבל גם בלי הנחיה מוגברת אתה מקבל 4 שעות שבועיות לכל קורס שאתה לוקח לא ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים