עבור לתוכן

מדענים מצאו כוכב לכת שיש בו אפשרות לחיים !

Featured Replies

פורסם

ולנושא: מישהו יודע (לא "חושב" שיודע... ממש יודע, כולל קישור, אם אפשר) מה המהירות המירבית שאנחנו יכולים להגיע אליה בחלל?

נגיד, אחרי האצה סביב צדק...

ממה שאני יודע, הגענו למשהו כמו 0.02 ממהירות האור, אבל שמעתי (לפני כמה וכמה שנים...) על פרוייקטים על פיתוח הנעה עד ל0.4 ממהירות האור (או משהו כזה...)

משהו כמו זה?

• תגובות 91
  • צפיות 8.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש תיאוריה על חורי תולעת וכך ניתן "לעבוד" על מהירות האור.

כלומר, לנוע במרחב הזמן דרך חורי תולעת מנקודה מסוימת לאחרת באותה השניה וזאת למרות שהגוף לא נע במהירות האור וכן הלאה.

וכך IG, לא נצטרך לשלוח חצי עולם בגיל 10 בשביל שיקימו משהו :silly:

פורסם

משהו כמו זה?

לא יודע... לא מצאתי את המהירות שאפשר להגיע עם הדבר הזה...

יש תיאוריה על חורי תולעת וכך ניתן "לעבוד" על מהירות האור.

כלומר, לנוע במרחב הזמן דרך חורי תולעת מנקודה מסוימת לאחרת באותה השניה וזאת למרות שהגוף לא נע במהירות האור וכן הלאה.

וכך IG, לא נצטרך לשלוח חצי עולם בגיל 10 בשביל שיקימו משהו :silly:

ממה שאני יודע, לייצור חור תולעת מלאכותי יציב דורש הרבה יותר אנרגיה (בכמה וכמה סידרי גודל) מאשר לייצור עיוות של החלל לוורפ...

בגלל זה גם בstar trak חורי התולעת מביאים אותם לקצה השני של הגלקסיה תוך כמה דקות, כשבוורפ 9.7 זה לוקח להם כמה עשרות שנים :silly:

בלי נדר עוד שנה אני יעדכן תדיון כי אני סמסטר הבא מתחיל נושא ראשון בהנדסת חלל

לול... אתה כבר שנה שנייה לא?

עוד לא היו לכם קורסים שקשורים למקצוע?

הייתי מתאבד אם כל כך הרבה זמן היו דוחפים לנו רק מתמטיקה ופיסיקה :P

פורסם

סתם שאלה: המהירות 'הגלובאלית' שלנו לא יכולה לעלות על מהירות האור?

ז'תומרת, כרגע המהירות הלוקלית שלי ביחס לכדה"א היא 0 קמ"ש. אבל ביחס לשמש המהירות שלי היא 29.8 ק"מ לשניה, ביחס לגלקסיה היא XXXXXXXXXXXXX ק"מ בשניה, וביחס ליקום שלא ידוע לנו היא, XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX קמ"ש לא?

אז מכיוון שביחס ליקום אנחנו כרגע טסים במהירות אסטרונומית במלא מובן המילה, אנחנו אפילו לא מתקרבים למהירות האור במובן הגלובאלי?

פורסם

אולי... אבל מה זה קשור ???

פורסם

מה שיש למד"ב להגיד-

באנטפרייז הפדרציה הייתה בעלת מוסריות גבוהה כבר ולכדה"א נפתרו פחות או יותר הבעיות המוסריות הקשות-לא היו מלחמות, עוני, פשע וכולי..ורק אחרי זה היה גאון שהמציא את ה WARP DRIVE. חלק מהקוד האתי של החייזרים זה לא לדבר עם תרבויות שנחותות מה WARP DRIVE ולכן ייתכן שהם קיימים אבל בגלל הקוד האתי הם לא מעיזים לדבר איתנו כדי לא לפגוע בהתפתחות הטבעית שלנו(אם נספיק ולא נמות קודם).

---

מה שבטוח(לדעתי) זה שמי שימציא חוק פיזיקה שעובד על מהירות יותר גבוהה ממהירות האור צריך להיות יותר חכם מאיינשטיין-כי הוא זה שהגיע עד מהירות האור...

פורסם

מה :s05:

אינשטיין נתן לעולם שתי נקודות מבט שונות לחלוטין (ממה שהכירו עד אז) על הייקום. כמעט בטוח שניתן להגיע להנעה על אורית ( :P) בעזרת פיתוח של התורות של איינשטיין.

מישהו יותר חכם מאיינשטיין צריך לפתוח תחום חדש שישנה את הפיסיקה שלנו- וזה לא יקרה בעשרות (אם לא מאות) השנים הקרובות...

איינשטיין הייה שלב אבולוציוני בהתפתחות המוח והחשיבה- ויש מאט מעוד אנשים שמבינים את המשמעות של מה שהוא פיתח...

לגבי ST- מה שאני זוכר, את הוורפ המציאו בתקופה שעוד הייה עוני, והרבה.

היו הרבה עשירים שחיו טוב, והיו הרבה עניים שחיו ברחובות.

רק בתקופה של "אנטרפרייז" (הסידרה השנייה... שמבחינת זמן התרחשה לפני החברה של קירק ספוק וסקוטי...)- איזה 50 שנים אחרי זה, העוני נכחד...

בכול אופן, אנחנו לא מדברים פה על חייזרים.

כמעט בטוח שכבר כיוונו על הכוכב הזה איזה טלסקופ שקולט אותות רדיו, ומצאו שום דבר (אם היו מוצאים משהו היו עושים מזה רעש מפה ועד הודעה חדשה...)

פורסם

מה שיש למד"ב להגיד-

באנטפרייז הפדרציה הייתה בעלת מוסריות גבוהה כבר ולכדה"א נפתרו פחות או יותר הבעיות המוסריות הקשות-לא היו מלחמות, עוני, פשע וכולי..ורק אחרי זה היה גאון שהמציא את ה WARP DRIVE. חלק מהקוד האתי של החייזרים זה לא לדבר עם תרבויות שנחותות מה WARP DRIVE ולכן ייתכן שהם קיימים אבל בגלל הקוד האתי הם לא מעיזים לדבר איתנו כדי לא לפגוע בהתפתחות הטבעית שלנו(אם נספיק ולא נמות קודם).

---

מה שבטוח(לדעתי) זה שמי שימציא חוק פיזיקה שעובד על מהירות יותר גבוהה ממהירות האור צריך להיות יותר חכם מאיינשטיין-כי הוא זה שהגיע עד מהירות האור...

אינשטין אף פעם לא אמר שאי אפשר לעבור את מהירות האור מה שהוא אמר זה שהיא קבועה בכל מערכת יחוס

סתם שאלה: המהירות 'הגלובאלית' שלנו לא יכולה לעלות על מהירות האור?

ז'תומרת, כרגע המהירות הלוקלית שלי ביחס לכדה"א היא 0 קמ"ש. אבל ביחס לשמש המהירות שלי היא 29.8 ק"מ לשניה, ביחס לגלקסיה היא XXXXXXXXXXXXX ק"מ בשניה, וביחס ליקום שלא ידוע לנו היא, XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX קמ"ש לא?

אז מכיוון שביחס ליקום אנחנו כרגע טסים במהירות אסטרונומית במלא מובן המילה, אנחנו אפילו לא מתקרבים למהירות האור במובן הגלובאלי?

אין שום משמעות למה שאמרת איך אתה מגדיר תנועה ביחס ליקום?

לול... אתה כבר שנה שנייה לא?

עוד לא היו לכם קורסים שקשורים למקצוע?

הייתי מתאבד אם כל כך הרבה זמן היו דוחפים לנו רק מתמטיקה ופיסיקה :P

יש והיו לנו כבר קורסים שקשורים למטוסים אבל חלל עדין לא

וסתם לידע כללי על צורות הנעה בימינו ובעתיד(יש טבלה)

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%A0%D7%A2%D7%94_%D7%A9%D7%9C_%D7%97%D7%9C%D7%9C%D7%99%D7%AA

פורסם
אינשטין אף פעם לא אמר שאי אפשר לעבור את מהירות האור

וגם אני לא אומר שהוא אמר את זה? אבל בשביל שתבנה חוק שיהיה מעל למערכת החוקים שכולם משתמשים בה אתה צריך להיות יותר חכם-או יותר מפותח ולפחות ברמה שלו, זה לא אומר שאינשטיין פסל את זה.

פורסם

וגם אני לא אומר שהוא אמר את זה? אבל בשביל שתבנה חוק שיהיה מעל למערכת החוקים שכולם משתמשים בה אתה צריך להיות יותר חכם-או יותר מפותח ולפחות ברמה שלו, זה לא אומר שאינשטיין פסל את זה.

אני לא מסכים עם זה מאז אנשטין יש הרבה דברים חדשים שהמציאו ומצאו זה לא אומר שהם חכמים יותר ממנו

פורסם

איינשטיין עשה מה שרבים אחרים לא, הוא גרם לשינוי בתפיסה הקלאסית של אייזיק ניוטון.

אם יהיו יותר חכמים ממנו? כנראה שיהיו, אבל האם הם ינצלו את זה לשינוי נוסף בתפיסה? האם הם יגלו אולי איזה פגם קטן בתיאוריה שנחשבת "גמורה"? את זה אף אחד לא יודע.

פורסם

אולי... אבל מה זה קשור ???

זה קשור כי לפי איינשטין ( או תורת היחסות שלו) אי אפשר לעבור את מהירות האור.

לכן אם אנחנו כבר עוברים את מהירות האור בגלל המהירות שלנו ביחס ליקום, אז אנחנו בעצם סותרים את מה שהוא אמר.

אין שום משמעות למה שאמרת איך אתה מגדיר תנועה ביחס ליקום?

בשביל להגידר את המהירות שלנו ביחס ליקום צריך למצוא את מרכז היקום.

אבל אפשר לשער שבוסף למהירות האדירה שלנו סביב הגלקסיה, יש גם את המהירות שנתן לנו המפץ הגדול (אם אכן היה כזה) שפשוט מעיפה אותנו ביחד עם כל הגלקסיה.

פורסם

זה לא עניין של חוכמה של מישהו מהתקופה שלנו ביחס לאיינשטיין... עקרונית ילד שיודע מה זה מחשב נחשב חכם יותר מאיינשטיין.

כאמור, איינשטיין גרם לשינוי בתפיסה- בהבנה בסיסית שלנו.

כל מה שפיתחו מאז מבוסס על דברים בסיסיים שאיינשטיין וחבריו פיתחו.

שינוי תפיסה זה כמו הבנה שכדור הארץ עגול ולא שטוח, או זה שאנרגייה זה לא חומר... המשוואות העיקריות שמשתמשים בהם בטכנולוגיות של מוליכים למחצה, לדוגמא, פותחו לפני איזה 80~100 שנה...

ובשביל לעשות את הצעד הבא צריך קודם למצות טוב טוב את הפיסיקה הקוואנטית ותורת היחסות...

זה קשור כי לפי איינשטין ( או תורת היחסות שלו) אי אפשר לעבור את מהירות האור.

לכן אם אנחנו כבר עוברים את מהירות האור בגלל המהירות שלנו ביחס ליקום, אז אנחנו בעצם סותרים את מה שהוא אמר.

בשביל להגידר את המהירות שלנו ביחס ליקום צריך למצוא את מרכז היקום.

אבל אפשר לשער שבוסף למהירות האדירה שלנו סביב הגלקסיה, יש גם את המהירות שנתן לנו המפץ הגדול (אם אכן היה כזה) שפשוט מעיפה אותנו ביחד עם כל הגלקסיה.

שוב, זה לא קשור.

הכוונה היא שלא ננוע יותר מהר מהאור ביחס (שלנו ושל האור) לנקודה כלשהי, בלי קשר ליקום בכללי...

ועקרונית כל הוורפ וחורי התולעת לא סותרים את זה. בחור תולעת אתה מעוות את החלל ככה שמרחק פיסי בין שתי נקודות קטן, ואתה עובר את המרחק הזה לאט יותר ממהירות האור, ובוורפ קורה בערך אותו הדבר רק בצורה שונה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים