עבור לתוכן

24" של אושר - דיון רשמי על ההשוואה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

1. אני לא חושב שמישהו יקנה מסך 24" שכזה לשימושי טלויזיה.

2. נתנו חוות דעת לגבי סרטים/וידאו ברזולוציה נמוכה מרזולוציה טבעית. לוקחים 2-3 מטר אחורה ורואים טוב.

• תגובות 58
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אישית רואה את עצמי קונה בעתיד הקרוב - רחוק מסך LCD לחדר.

בול מתאים לי הגודל הזה לחדר (24-26), המרחק בין קיר לקיר יוצא 2 מטר,

אבל בתכלס המרחק מהטלויזיה לעיניים שלי יצא פחות. אני לא יודע אם ירדו

המחירים למסכים האלו, אבל אם כן, יכול להיות שהם יוכלו לתת פייט לא רע

לטלויזיות 26 שמתחילות מ4 אלף. אני חושב שיש עוד אנשים כמוני שחושבים

על כך.

לפי הכתבה יש הבדלים בין איכויות חיבורי המסך בחיבור 360.

מן הסתם יהיו הבדלים גם בחיבור של ממיר למסך, ועקב הרזולוציה הנמוכה,

יכולים להיות הבדלים די משמעותיים בין המסכים בקטגוריה הזאת, וזה נושא

שצריכים להתייחס אליו, כמובן שצריכים להתייחס אליו רק אם מדברים על איך

המסך מתפקד כטלויזיה.

אגב, אני לא מנסה לבקר או משהו כזה. :-*

פורסם

ארז - סקירה סופר מקצועית... כל הכבוד :xyxthumbs:.

רמת הסקירה עולה על מרבית הסקירות שקראתי, כולל אלה מאתרים נחשבים רבים.

תודתי העמוקה נתונה לך על ההשקעה והמקצועיות. :yelclap:

שתי הערות חשובות:

1. אני לא שותף להמסקנות שלך לגבי השימושיות של המסך הזה לעבודה עם טקסט ומצב ה-PIVOT.

* איכות הטקסט בהחלט מהטובות שיש אבל נופלת משמעותית לעומת ה- 2007FP לדעתי.

* המסך רחב מדי (אם יש דבר כזה) במצב רגיל וגבוה מדי במצב PIVOT לעבודה רצופה עם טקסט. אפשרי, אבל ה-2007FP בהחלט עדיף.

לסיכום - בעבודה ממושכת עם טקסט, ה-2007FP עדיף ויתרונותיו של ה-24' בסרטים ומשחקים הופכים לחסרונות.

2. חסרה בסקירה התייחסות מקיפה יותר לכל נושא הטקסט וההתאמה של המסכים לעבודת טקסט.

אני בהחלט מודע שעבור רוב שוכני הפורום זה ממש לא השימוש העיקרי אבל זה פרמטר חשוב מאוד לדעתי.

אין גם התיחסות לירידת איכות התמונה (בעיקר טקסט) והחמרת ה-TEARING במצב PIVOT.

התייחסתי לנקודות אלה בת'רד שלי לגבי ה-2407WFP:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=252785.0

איכות טקסט: טובה מאוד, אך פחות טובה מזו של ה-DELL 2007FP. גודל ה-dot pitch מורגש יותר אבל גם הפונטים נוחים יותר לעבודה.

טקסט שחור על רקע לבן נראה טוב והרקע נשאר אחיד. טקסט קטן לבן על רקע שחור מקבל גווני סגול-אדום ברורים ומטושטש יותר.

עם רקע בהיר יותר (אפור למשל) הבעיה כמעט נעלמת. אותה בעיה קיימת אבל פחות מורגשת ב-2007FP

עוד בעיה היא ירידה מורגשת של איכות הטקסט במצב PIVOT - במיוחד עם כרטיס מסך מובנה + VGA. ב-DVI זה פחות מורגש.

גם ב-2007FP יש ירידת איכות מסויימת אבל מורגשת הרבה פחות, גם ב-DVI

ארגונומיה: כמעט מושלם - שלל כניסות וידאו, קורא כרטיסים, USB, סיבוב, הטיה וכמובן PIVOT.

* כפתור מעבר בין כניסות וידאו + כפתור לבחירת PIP - מאוד נוח.

* ה-PIVOT פה הוא כמעט לא שימושי בגלל גובהו העצום של המסך. אלא אם גובהך 2.30 מ', חייבים להסתכל למעלה-למטה כל הזמן.

זה לא אספקט טבעי לצפייה וגם הצוואר מתחיל לכאוב Wink . ב-2007FP ה-PIVOT דווקא מאוד שימושי כי הוא באספקט "סביר" יותר.

* הרוחב של המסך (1920) דורש המון תזוזה של העכבר לרוחב וכדי לעבור מצד לצד בתנועה אחת ובלי לנקוע את שורש כף היד

צריך להגדיל למקסימום את רגישות העכבר - אבל זה מקשה על הדיוק בעבודה עם העכבר. צריך להתרגל.

לסיכום:

* מסך מעולה, במיוחד לסרטים באיכות גבוהה ומשחקים אם יש לך את הכרטיס המתאים.

* לעבודה עם טקסט אני דווקא ממליץ על אחיו הקטן (שיש לי בעבודה) ה-2007FP. איכות טקסט עדיפה, PIVOT שימושי יותר

וגודל שפוי יותר שלא דורש נקיעה של שורש כף היד והצוואר.

* לגרפיקה - לא יודע, באגירה בטח ידע....

* מומלץ גם למי שבאמת צריך את כל כניסות הוידאו.

פורסם

דבר ראשון כל הכבוד על הסקירה :yelclap:

יש לי מספר שאלות:

א- נושא הכיול-האם המשתמש הממוצע שאין ברשותו ציוד כיול מקצועי שעולה הרבה מאוד דולרים יוכל להנות מה-dell כפי שהוא יוצא ממפעלי החברה. האם השתמשת בדיסק כיול פשוט או בציוד יקר?

ב-בנוגע לדל -אני זוכר שבגרסאות הקודמות שלו הדל לא תמך באופן מלא( בניגוד ל-benq ) ב-1080p האם כיום הוא תומך ב-1080p גם בחיבור מהתקנים חיצוניים כגון hd-dvd ו/או ps3 /xbox 360

ג- דרך אגב אותי זה כן מעניין איך האיכות שלו בחבור אנלוגי לטלוויזיה...

בתודה

ערן

פורסם

למה יש לך שולחן ביליארד בבית?

אני לא יודע את מה הייתי רוצה לגנוב קודם, את המסכים או את השולחן ;)

ו24" של אושר מעלה לי קונוטציות אחרות לגמרי :-X

פורסם

ו24" של אושר מעלה לי קונוטציות אחרות לגמרי :-X

^

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני אחזור על דברי בקשר לטלויזיה, ממרחק קרוב האיכות גרועה בכל מהסכים (חוץ מהאיזו שאין לו כניסת טלויזיה כלל).

לוקחים 2-3 מטר אחורה וכל המסכים מציגים טלויזיה מצויין, בשורה התחתונה זה אינו פקטור במסכים האלה שמיועדים למחשב בעיקר.

אני חולק על tmpusr בנושא ה Pivot והטקסט, אני עובד עם Pivot המון ואין לי שום בעיה עם הצוואר,

בנוסף אני לא נתקלתי בבעיות עם גלילת העכבר על המסך, יכול מאוד להיות שמדובר בתוכנה של Logitech שמפצה על זה.

לכל עבודה המסך הזה עדיף על פני ה 2007FP פשוט כי הוא בעל רזולוציה גבוהה יותר וזה יתרון גדול.

בשימושי טקסט מצאתי את המסך נוח יותר לקריאה מאשר ה 2007FP בגלל גודל הנק' שנמצא באמצע בין 20" ל 19"

אישית אתה כבר יודע שאני מעדיף טקסט חד ומפוקסל וכל המסכים סיפקו אותו בצורה מעולה.

ה Tearing במצב Pivot הוא מחלה של כרטיסי מסך של Nvidia ולא קשור למסכים עצמם.

בנוסף הפאנל של ה 24" אחיד יותר מהפאנלים של אחיו הקטנים ולא מציג זליגת אור כלל.

ל eran69

בהחלט שתוכל להכנות מהמסך ללא ציוד כיול, טריק פשוט לשיפור איכות התמונה הוא מעבר מ PC Normal ל PC Custom שמאזן

את הירוק בתמונה, זה אינו כיול מושלם אך מהווה שיפור. כל הגירסאות של המסך תמכו ב 1080P אבל חלק מהתקני ה HD-DVD או BR התבלבלו

בגלל ה EDID של המסך, לצערנו לא היה ברשותנו מכשיר HD-DVD או BR בכדי לבדוק טענות אלו אך אתרים בחו"ל בדקו

וטענו שבגירסה האחרונה יש תמיכה ב 1080P ובנוסף ציינו את בעיית ה Tearing בעת שימוש במצב Aspect או 1:1 ב 1080P.

פורסם

רק חבל שלא סיקרתם איך המסכים מתפקדים כטלויזיות עם חיבור מסויים שנבחר לפי ראות עינייכם.

אני יודע שהמטרה הראשית של המסכים היא להיות מסכי מחשב, אך גודל כזה יכול לספק אנשים

גם בתור טלויזיה לכל דבר.

אני גם חושב ככה ועוד משתמשים

בגודל של המסכים האלה הם יכולים לשלב טוויזיה רגילה\וקונסולות דור קודם

תחשבו שבארץ כרגע רוב בעלי הקונסולות משתמשים בPS2 ולא בPS3\360

ואותי מאוד מעניין איך הם מתפקידם ב:

1-PS2

2- כבלים\לווין

3-DVD רגיל

נכון שעניין הHD מעניין מאוד אבל הוא יותר פיצר עתידי לרוב האנשים כרגע

חוץ מיזה לא רשמתם מחירים לפי הזכור לי וחבל כי דיפדפתי קצת בזאפ

ולטלוויזיות HD אמיתיות (טוב בלי הטיונר והשלט רק) המסכים זולים

אבל למסך מחשב המחירים מאוד יקרים ככה שלדעתי היה צריך לשים דגש גדול על תכני ווידיאו מכל הסוגים

ופחות דגש על התפקוד כמסך מחשב

בכל מיקרה תודה על הביקורת המקיפה :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

אני גם חושב ככה ועוד משתמשים

בגודל של המסכים האלה הם יכולים לשלב טוויזיה רגילה\וקונסולות דור קודם

תחשבו שבארץ כרגע רוב בעלי הקונסולות משתמשים בPS2 ולא בPS3\360

ואותי מאוד מעניין איך הם מתפקידם ב:

1-PS2

2- כבלים\לווין

3-DVD רגיל

נכון שעניין הHD מעניין מאוד אבל הוא יותר פיצר עתידי לרוב האנשים כרגע

חוץ מיזה לא רשמתם מחירים לפי הזכור לי וחבל כי דיפדפתי קצת בזאפ

ולטלוויזיות HD אמיתיות (טוב בלי הטיונר והשלט רק) המסכים זולים

אבל למסך מחשב המחירים מאוד יקרים ככה שלדעתי היה צריך לשים דגש גדול על תכני ווידיאו מכל הסוגים

ופחות דגש על התפקוד כמסך מחשב

בכל מיקרה תודה על הביקורת המקיפה :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

מצטרף לבקשה... אני גם כן מעוניין לדעת כיצד מתפקדים המסכים כטלוויזית לווין או DVD רגיל וחבל שפרטים אלה לא צויינו בהשוואה, אך חוץ מזה אחלה סקירה :xyxthumbs:

פורסם

ארז, דבר ראשון, כל הכבוד על הביקורת.

בהחלט אחת המקצועיות שקראתי, מספקת המון מידע וצדקת, בהחלט היה שווה לחכות לה (אם אתה לא זוכר על מה אני מדבר, אתה מוזמן להסתכל בPM).

שמחתי לקרוא כזאת ביקורת, ולדעתי היא בהחלט מצדיקה ואף משבחת את שמו של האתר :xyxthumbs:

בנוסף, אני למשל כן (ומסתבר שעוד אנשים) מתעניין בהתנהגות של המסך כטלוויזיה, שכן זאת נראית לי אחלה אופציה במקום לרכוש שני מסכים - הוצאה שקולה אם לא גדולה יותר. וככה גם מרוויחים תענוג למחשב.

אבל רציתי להגיב בנוגע למסקנה הסופית שלך.

נכון שזהו חלק סובייקטיבי, אבל אשמח אם תשמע את דעתי.

מתוך המאמר ניתן להבין שלסמסונג אין יתרון ממשי בתמורה למחיר, והEIZO מיועד לשוק המקצועי בעיקר (למרות שזאת לא הפתעה).

מה שמשאיר את ה"קרב" לDell ולBenQ.

קודם כל אני מסכים בהחלט שהBenQ לא מתומכר נכון בארץ, מה שהופך את הDell למסך המשתלם ביותר למחיר ולתמורה הטובה ביותר.

אבל אני לא מסכים איתך בנוגע למסך הטוב ביותר.

אם נקרא מתוך המסקנות שלך, נראה כי לBenQ יש עדיפות גם בזמן התגובה וגם בקורונה.

אז נכון שהוא לוקה בתחום האפורים, אבל לעומת זאת הדל לוקה בתחום הכחולים (כיול מהמפעל כמובן - כמו רוב המשתמשים).

לדל יש קורא כרטיסים, אבל לבנקיו יש כניסת HDMI וקומפוננט שמיש.

בנוסף יש את עניין ההתכווננות לגובה.

ולכן אני חושב שהאם להשקיע עוד כסף בתמורה לתכונות אלו, היא בחירה סובייקטיבית.

אגב, גרסאת הZ מציגה בהירות ירודה משמעותית, וכן הרבה אנשים מתלוננים שברמה גבוהה של הכנסת הפריימים השחורים רואים ריצוד ניכר על המסך.

אשמח לשמוע את דעתך.

כל הכבוד :yelclap:

פורסם

פשוט תענוג, סקירה השוואתית מקיפה ומלאה :xyxthumbs:

הענקת נתונים ומידע רב ומפורט המשקפים את העבודה היסודית שביצעת.

אני חושב שמר megahertz88 צותת למחשבותיי (צפה לתביעה בגין האזנת סתר) ואני מסכים כמעט עם כל מה שרשם.

למעשה יכולתי לצטט את כל התגובה שלו מילה במילה אילו לא היה מוסיף בסוף את משפט ה"אגב".

אכן בכל הנוגע להצגת נתוני המסכים והתוצאות עשית עבודה יוצאת מן הכלל אך אני חושב שבשלבי הסקת המסקנות הייתה מעט נגיעה אישית בהצגתן.

מבלי לחלוק על זכייתו של הדל ב"פרס התמורה הטובה ביותר " אני חושב שלמעשה הנתונים שהצגת מראים עליונות של הBenQ עליו.

ומכאן האכזבה הגדולה, מהיבואן שלא השכיל לתמחר אותו נכון ושבחר לא להביא ארצה את הדגם החדיש יותר עם ה- AMA-Z

(Advanced Motion Accelerator Z)

פורסם
  • מחבר

לא דיי בממוצע Delta e94 יותר נמוך בכדי להכריז שהבנקיו יותר מכויל מכיוון שהוא לא, למעשה הוא פחות מכויל בסקאלת האפורים

ולסקאלה זו העין שלנו הכי רגישה(הבדלי בהירות)בכלליות הוא מציג רמה זהה לדל, כאשר הוא סובל בניגוד לדל מעודף רכיב אדום בתמונה.

הבנקיו איכזב כמעט בכל פרמטר של איכות תצוגה כאשר הוא נבדק מול המסך של דל. היתרון היחידי של בנקיו היה

בכניסת הקומפוננט האיכותית וברגל הגבוהה, בשאר הדברים כמו OSD, PIP זויות צפיה ,בהירות שחור ויחסי ניגודיות המסך הציג את

התוצאות הכי פחות טובות.

אפילו אפקט הנינוץ היה זהה בפאנל ה P-MVA של הבנקיו לפאנל ה S-PVA של סאמסונג, בנוסף הנטיה לצבע אדום

שטפה את גווני פנים והובילה לתוצאות פחות אופטימליות בסרטים מאשר בדל.

אפקט ההשהייה בבנקיו אומנם שואף לעיתים לאפס אך העיכוב הממוצא היה טיפה יותר נמוך משל הדל וזניח ביותר בניגוד

להשהייה הגדולה שממנה סבל המסך של סאמסונג.

ציינתי בפירוש שאולי ה FP241WZ בעל הפאנל היותר חדיש יוכל לתת פייט יותר רציני לדל אבל כרגע כשהוא מצוייד בפאנל P-MVA

יותר מיושן המסך של בנקיו לא מתעלה בביצועים ככל על המסך של דל.

בקשר לכניסות הטלויזיה ציינתי כי האיכות של כל המסכים הייתה זוועתית למדי אם יושבים קרוב, בעת צפיה מרחוק (כמו שתצפו בטלויזיה)

האיכות השתפרה מאוד וכל המסכים הציגו איכות טובה כאשר הדל בולט לטובה בייחוד במצב 480P (בשימוש עם קומפוננט)שהיא הרזולוציה

שבה קונסולות כגון WII וקונסולות דור קודם מוציאות וידאו.

כרגע אין מסך שייתן תמורה טובה יותר לכסף מהדל ובנוסף לדעתי אין שום טעם לקנות את הבנקיו שמיובא לארץ, כאשר יביאו את ה WZ יהיה

על מה לדבר למרות שגם אז אני בספק אם כדאי להשקיע 2000 ש"ח נוספים כאשר אפשר בסכום הזה לקנות כרטיס מסך חזק יותר

משמעותית לדוגמא ולהנות ממשחק חלק יותר.

פורסם

ארז, שאלה לי אליך. מדוע היצרנים לא דובקים ברזולוציה הטבעית של HD 1920X1080?

הבנתי את שרשמת, אך שנראה סרט מה איכפת לי מהסרגל של מערכת ההפעלה?

האם אתה מזהה התקדמות של היצרנים ברמת הפאנל? והאם זו משימה כ"כ קשה ליצרנים להוציא את המסך מכוייל מהמפעל?

מה ההבדל בחשיבות הצבע בין ערכית וידאו לעריכת תמונות? אלא אם אתה מתכוון ל- CMYK. אם אני עורך תמונות ב- SRGB, אז מה חשוב לי מבחינת המבחנים שלך?

הסקירה ברמה גבוהה ביותר, כל הכבוד לך!

תודה על ההשקעה.

פורסם

בקשר לכניסות הטלויזיה ציינתי כי האיכות של כל המסכים הייתה זוועתית למדי אם יושבים קרוב, בעת צפיה מרחוק (כמו שתצפו בטלויזיה)

האיכות השתפרה מאוד וכל המסכים הציגו איכות טובה כאשר הדל בולט לטובה בייחוד במצב 480P (בשימוש עם קומפוננט)שהיא הרזולוציה

טוב קונסולות זה התחום שלי אז תיקון קטן

קונסולות ה128 ביט והWII יכולות להוציא 480P אבל לא כל משחק תומך בזה

חוץ מיזה אותי מעניין כרגע יציאת הקומפוזיט או איך שקוראים לה (הצהוב) ואני מקווה לתשובה על השאלה הזות

כי PS2 \DVD באים אם יציאות כאלו ואני רוצה לדעת אם המסכים יכולים לתת תשובה לטלוויזיות CRT גם ברזולוציות נמוכות

אם הHD אין לי בעיה אבל ביתחשב בזה שב2008 אני מתכנן ליקנות מסך איכותי ואולי ירצה להריץ עדיין משחקי PS2

+DVD רגיל מאוד מעניין אותי הרזולוציות הנמוכות

פורסם

תודה Zuma, אבל לא הבנתי למה אתה לא מסכים איתי לגבי המשפט האחרון. זה פשוט משהו שקראתי בכמה מקומות וראיתי לנכון לציין אותו. אשמח אם תפרט.

באגירה, תן לי להקדים ולהגיד שכל מה שכתוב פה בהמשך הפוסט אולי נראה כציניות/סרקזם (פשוט משום שלא הצלחתי לנסח בדרך אחרת), אך אני מתכוון ברצינות מלאה לכל מה שכתבתי, ואין לי כל כוונה להעליב/לפקפק במה שאתה אומר.

להיפך, אני עומד בפני רכישה של מסך 24 בכדי שישמש כמסך משולב הן למחשב והן לטלוויזיה (ממיר ADB של הוט עם יציאת קומפוזיט/סקארט->קומפוננט), ועוקב בצומת לב רבה אחרי כל פוסט שלך. אני לוקח כל תגובה שלך בשיא הרצינות, ואשמח אם תקדיש לי עוד כמה דקות להסביר לי (ואולי אף לחסוך לי כ2800 ש"ח) מדוע איכות התצוגה בדל טובה יותר.

לא דיי בממוצע Delta e94 יותר נמוך בכדי להכריז שהבנקיו יותר מכויל מכיוון שהוא לא, למעשה הוא פחות מכויל בסקאלת האפורים

ולסקאלה זו העין שלנו הכי רגישה(הבדלי בהירות)בכלליות הוא מציג רמה זהה לדל, כאשר הוא סובל בניגוד לדל מעודף רכיב אדום בתמונה.

מבחינת ההסבר אני הבנתי שכן, אבל לפי מה שאתה כותב עכשיו אני מקבל את הטענה שלך.

נכון שלבנקיו יש עוד אדום בתמונה, אך כתבת שלדל יש עודף כחול, ולפי מה שהבנתי את שתי הבעיות ניתן לתקן בקלות יחסית (מעבר לPC Custom), לא?

הבנקיו איכזב כמעט בכל פרמטר של איכות תצוגה כאשר הוא נבדק מול המסך של דל.

איפה? זה משהו שבאמת לא הבנתי מתוך הסיקור

היתרון היחידי של בנקיו היה בכניסת הקומפוננט האיכותית וברגל הגבוהה, בשאר הדברים כמו OSD, PIP זויות צפיה ,בהירות שחור ויחסי ניגודיות המסך הציג את

התוצאות הכי פחות טובות.

תוכל לפרט בבקשה כיצד בדיוק?

אפילו אפקט הנינוץ היה זהה בפאנל ה P-MVA של הבנקיו לפאנל ה S-PVA של סאמסונג, בנוסף הנטיה לצבע אדום

שטפה את גווני פנים והובילה לתוצאות פחות אופטימליות בסרטים מאשר בדל.

בקשר לאפקט הנצנוץ - אז אין כאן יתרון לאף אחד מהם, וכמו שכתבתי למעלה, הבנתי שאת הנטייה לאדום ניתן לתקן - אבל תקן אותי אם אני טועה.

אפקט ההשהייה בבנקיו אומנם שואף לעיתים לאפס אך העיכוב הממוצא היה טיפה יותר נמוך משל הדל וזניח ביותר בניגוד

להשהייה הגדולה שממנה סבל המסך של סאמסונג.

ועדיין זהו יתרון. או שהוא לא מורגש?

ציינתי בפירוש שאולי ה FP241WZ בעל הפאנל היותר חדיש יוכל לתת פייט יותר רציני לדל אבל כרגע כשהוא מצוייד בפאנל P-MVA

יותר מיושן המסך של בנקיו לא מתעלה בביצועים ככל על המסך של דל.

אבל לצערנו הוא לא מיובא לארץ.

אוקיי, תודה.

כרגע אין מסך שייתן תמורה טובה יותר לכסף מהדל ובנוסף לדעתי אין שום טעם לקנות את הבנקיו שמיובא לארץ, כאשר יביאו את ה WZ יהיה

על מה לדבר למרות שגם אז אני בספק אם כדאי להשקיע 2000 ש"ח נוספים כאשר אפשר בסכום הזה לקנות כרטיס מסך חזק יותר

משמעותית לדוגמא ולהנות ממשחק חלק יותר.

עם זה אני מסכים לחלוטין, אבל כמו שכתבתי בפוסט הקודם שלי, השיקולים של כל אחד הם סובייקטיביים.

חפרתי, אך הנושא חשוב לי מאוד. מקווה שלא שכחתי כלום.

תודה מראש :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים