עבור לתוכן

החלטה חשובה מאד שעלי לעשות, אשמח לשמוע את דעתכם.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

עומדת בפני החלטה חשובה מאד לעתיד שלי, ואשמח אם תוכלו לעזור \ לייעץ \ ולהשמיע את חוות דעתכם בנושא.

בשנה הקרובה אני אמור להיכנס לאונברסיטה ולהתחיל ללמוד,הבעיה היא שאיני סגור על מה בידיוק אני רוצה ללמוד עדיין..

יש לי שלוש אפשרויות עיקריות: רופא שיניים, מדעי המחשב-תיכנות או רנגנולוג (רנטגן)

בעיקרון אני לא נגד או שונא אף אחד מהמקצועות הנ"ל אולם יש לי חיבה לעולם המחשבים.

עכשיו האספקטים שאני מסתקל עליהם הם לא בידיוק "מה אני אוהב זה מה אני יעשה" אלא "מה הכי כדאי, משתלם וטוב לעתיד"

מבחינת משכורת, עבודה, קושי, למידה וכו"..

לידע כללי, אחי הוא רופא שיניים ככה שמהצד הזה אני פחות או יותר בעיניינים, אך אשמח אם תוסיפו מידע\ידע\אינפומציה משלכם בכל זאת מכל הבחינות..

בקשר לחיבה שלי למחשבים, עד כמה שאני באמת נמשך לזה ואוהב את זה (לא בהגזמה כמובן..) אני ומתמטיקה לא החברים הכי טובים.. ואמרו לי שאין מנוס ממתמטיקה ב"מדעי המחשב"

או במילים אחרות אין דבר כזה מתמטיקה "קלה" במדעי המחשב.. אשמח אם תוכלו לשפוך קצת מידע על הנושא הזה ולהאיר את עיני.

בקשר לרנטגן אני לא יודע הרבה.. אבל מה שאני כן יודע (לפחות ככה בני דודים שלי בחו"ל אומרים) שמחפשים רנגנולוגים בכל העולם ובטירוף!

ותמיד אפשר להתקדם למעלה ולהגיעה ומשכורת טובה ומכובדת.

בקשר למדעי המחשב, ובכן פה אני לא יודע כלום כי אף אחד מהמשפחה\מכרים\חברים שלי לא עברו משהו דומה.. אני יהיה הראשון במשפחה :P

אז אשמח אם תוכלו לשפוך כמה שיותר מידע על העיניין הזה.. ועם מה אני בדיוק יוצא מזה? מתכנת?

מה בערך תיהיה העבודה שלי? לשבת מול מחשב ולתכנת תוכנות לשוק העיסקי וכו" מה המשכורת? איך העבודה? האם זה כדאי? האם יש ביקוש.. ו.. עוד כאלה :)

לרופא שיניים אני צריך לילמוד 6 שנים (+\- שנה פראקטיקה)

למדעי המחשב אני צריך לילמוד 4 שנים (יוצא עם תואר BSc)

ולרנטגן רק 3 שנים.

תודה :)

פורסם

טוב,אז ככה:

אחי סיים לפני שנה תואר ראשון בהנסדאות מחשבים בטכניון.

עכשיו, - לפי דעתי העתיד שלך יהיה יותר טוב (מבחינה כלכלית) - אם תבחר במדעי המחשב.

היו לו עצות עבודה שאני לעולם לא הייתי מסרב להם,חברות ענק - אך הוא למד והשקיע,וזה לא ממש אפשרי לעבוד בחברות גדולות באותו הזמן שאתה לומד.(אבל אתה תיהיה חייב למצוא עבודה,ולסדר אותה לפי הלו''ז של הלימודים - מכיוון שאתה תצתרך לשלם:לימודים,שכירות,חשמל וכו'

(במקרה שאתה לוקח לך חדר במעונות של האוניברסיטה).

אם אתה הולך למדעי מחשב כך בחשבון שזה קריעת תחת!!! של למידה,כמו הצבא... - רק למידה.

זה ממש קשה!,

אבל,

לאחר שאתה תסיים את התואר אתה תראה זה היה ממש שווה את זה - יפתחו אלייך הצעות עבודה של חברות ענק עם משכורת של כמה אלפי שקלים (+10,000)

אני יודע שאני ממש רחוק מההחלטות האלו - אבל שאני יגיע לגיל המתאים (בתקווה שיקבלו אותי לטכניון - צריך להשקיע בלימודים) זה היעד שלי!.

כרגע אחי מסודר כלכלית ועם אישה ובית טוב,בלי עין הרע,חס וחלילה,חמסה חמסה חמסה,תפו תפו תפו...

הוא כרגע בח''ול (מטעם העבודה) הוא שם יעבוד חודש,חוזר לקחת את אישתו וחוזר לעבוד שם - ושלא תחשוב שהוא עובד בזה בלי'ת ברירה.

תאמין לי יותר שווה ללמוד את מדעי המחשב כי היום רוב החברות עם עוסקות בטכנולוגיה הזאת.

וזהו - זה מה שיש לי ליעץ לך בנושא.

(אם תרצה לשאול שאלות - שאל בפרטי או כאן)

מקווה שעזרתי,

בתודה,

MuTaTiOn.

פורסם

מדעי המחשב זה a dime a dosen, אומנם קל יותר למצוא בזה עבודה לפחות בארץ אבל להתקדם מעבר למשכורת בסיסית זה כבר דורש הרבה יותר מזל והרבה יותר שכל ממה שצריך בשביל לסיים תואר. לא חסר אנשים שעובדים 10-15 שנה בחברה גדולה, יש להם אולי בטחון כלכלי ויציבות אבל המשוכרת שלהם לא השתנתה ביותר מכמה אלפי שקלים, גידול של 5% על כל 4-5 שנים כאשר נשארים באותה משרה נחשב לטוב.

במקצועות פחות סטדנרטיים אולי קשה יותר למצוא עבודה, אבל אפשרויות הקידום והשכר במיוחד כאשר פונים לשוק הפרטי הרבה יותר גבוהות.

פורסם
  • מחבר

@MuTaTiOn

WoW זה היה מהיר ;D

כשאחיך סיים ללמוד עם איזה תואר הוא יצא? BSc או משהו אחר?

קצת לא קשור אבל.. מה ההבדל בין "מדעי המחשב" ל "הנסדאות מחשבים" ?

אם אתה יכול פרט קצת על עיניין הלמידה, אם אפשר עם דגש על המתמטיקה.. (החולשה שלי :-[ )

תוכל לפרט קצת על מה בידיוק עושים בעבודה ? (מתכנתים.. בודקים.. בונים.. ?) ומה אחיך עושה, אם מותר לשאול?

המשכורת באמת קורצת לעין.. 10,000 ועוד על ההתחלה.. ואני גם ממש אוהב את ההזדמנות של להשתקע בחו"ל ולעבוד בחו"ל..

טוב.. נראה לי שהתנפלתי עליך מספיק לעכשיו.. ;D

ותודה רבה אכן עזרתה מאד! :xyxthumbs:

@דובי זובי

כשאתה אומר שהמשכורת לא גודלת עם הזמן אתה מתכוון שזה קורה רק בארץ או בכללי בכלל ?

והמשכורת הממוצעת שהם מקבלים (נניח 15,000) היא לא רעה כלל.. השאלה האם באמת אי אפשר להתקדם קדימה במקצוע.. ?

"אבל להתקדם מעבר למשכורת בסיסית זה כבר דורש הרבה יותר מזל והרבה יותר שכל ממה שצריך בשביל לסיים תואר" אנא פרט :)

פורסם

"הנדסאות מחשבים" זה תואר הנדסאי לא אקדמי. יש הנדסת מחשבים שזה אקדמי ולומדים את זה 4 שנים - מתעסקים גם בחומרה וגם בתוכנה, יש הרבה מעסיקים והמשכורות גבוהות.

מדעי המחשב זה תואר תלת שנתי (הנדסה זה 4 שנים) אבל מעסיקים אותך כמהנדס תוכנה לכל דבר.

פורסם

טוב.. נראה לי שהתנפלתי עליך מספיק לעכשיו.. ;D

:lol: זה בסדר,אני תמיד שמח לעזור.

רק שהשאלות שלך די מסובכות בשבילי,אני לא ממש מתחקר אותו :lol:.

אני יענה לך בנתיים רק על מה שאני יודע,ויותר מאוחר אני אנסה לדבר איתו - ולשאול אותו חלק מהשאלות.

טוב... - לעבודה :lol: :lol: :lol:

אם אתה יכול פרט קצת על עיניין הלמידה, אם אפשר עם דגש על המתמטיקה.. (החולשה שלי :-[ )

במקצוע הזה,אתה חייב לנסות ולהשלים את כל החומר הלא מובן לך - מה שאומר שאתה צריך לשבת וללמוד את כל החומר הלא ידוע/מובן בחשבון (ואפילו טיפה על המובן) - והייתי ממליץ גם לחזור על האנגלית שלך.

לפי הידוע לי - לא לומדים רק מדעי המחשב,לומדים:פה חשבון,שם אנגלית,מדעי המחשב וכל ה''מקצועות חובה'' -

(אני לא ממש יודע מהם שאר המקצועות ;D)

תוכל לפרט קצת על מה בידיוק עושים בעבודה ? (מתכנתים.. בודקים.. בונים.. ?) ומה אחיך עושה, אם מותר לשאול?

על איזה עבודה אתה מדבר?.

בטח שמותר לשאול - אחי עובד בחברה שרוב החברות המייצרים שבבים למיניהם

(שבבי זיכרון לפלאפון,ליבות של מעבדים,שבבי זיכרון של כרטיסי זיכרון - ובקיצור - כל השבבים),עוברים דרכה - זה אומר שהם מוכרים מכונות שדרכם החברות בודקים את השבבים שלהם (האם יש לשבב פגם כלשהוא), - סתם ליידע אישי החברה מכרה לא מזמן מ'ס מכונות כאלו לסין או ליפן

(לא ממש זוכר) במעל מיליון שקל.

קוראים לחברה - Applied Materials

אחי הוא מתכנת של המכונות (לא מתקן) הוא לומד ועובד עליהן - כרגע הוא בחו''ל מ-2 סיבות:

1) בניסיון למכור מ'ס רב יותר של המכונות.

2) להסביר לחברה שרכשה את המכונה - איך היא פועלת ואיך מתפעלים אותה.

העבודה הזאת די כפית! - אתה נכנס לחדרים הנקיים של חברות ענק כגון:

Intel

AMD

Samsung

Sony

אני לא ממש יודע איזה חברות - אבל כל החברות שמייצרות שבבים עוברות דרך החברה הזאת.

המשכורת באמת קורצת לעין.. 10,000 ועוד על ההתחלה.. ואני גם ממש אוהב את ההזדמנות של להשתקע בחו"ל ולעבוד בחו"ל..

זה לא ממש להשתקע,אתה עובד מ'ס חודשים וחוזר לארץ - וכך זה חוזר חלילה.

טוב,

על 2 השאלות הראשונה אני לא ממש יודע לענות לך אבל אני בטוח שחיפוש קצר ב-Google יעזור לך לענות על השאלה ה-2,

אני מקווה לחזור אלייך עם התשובה לשאלה הראשונה בקרוב ;).

"הנדסאות מחשבים" זה תואר הנדסאי לא אקדמי. יש הנדסת מחשבים שזה אקדמי ולומדים את זה 4 שנים - מתעסקים גם בחומרה וגם בתוכנה, יש הרבה מעסיקים והמשכורות גבוהות.

זה מה שאחי עשה.

פורסם
  • מחבר

מצטער על העיקוב חח לא תאמין הלכתי לחפש באינטרנט על החברה Applied Materials.. קראתי איזה חצי מהאתר שלהם.. והעבודה שם דיי מרשימה.. גם יש להם גרפים וטבלאות שמראות איך הם התקדמו יפה במהלך השנים ואיך המניות שלהם קפצו בשנתיים האחרונות (משוויצנים.. :smile1:)

בכל מקרה לעינייננו..

בקשר למתמטיקה, כן כנראה שאני יצטרך להשלים איזה כמות יפה של חומר לפני הקבלה שלי לאוני" ממ.. מקווה שיש איזה מורה פנוי באיזור (1 להם 0 לי) ;D

בקשר לאנגלית אין לי שום בעיה! אני אפילו שמח לשמוע שצריך שם אנגלית ושלומדים שם, אפילו אם קצת, אנגלית! (1 להם 1 לי!)

בקשר לעבודה, אז אני מבין שהוא מתכנת, כלומר כותב את הקוד, של המכונות שם

אם תוכל תשאל אותו איך בערך עובר לו יום עבודה~ כלומר הוא בא מתכנת כותב קוד והולך או משהו אחר.. (סתם כדי לדעת בערך מה מחכה לי :) )

אא ובקשר לשאלה הראשונה עם איזה תואר הוא יצא.. טוב נו אתה כבר מטפל בזה.. חח

לדעתי התואר אמור להיות אותו הדבר.. או מקסימום שם שונה אבל הוא "שווה ערך" לאותו בתואר או משהו בסגנון.. כי אחרי הכל גם הוא יוצא מתכנת לכל דבר..

תודה על העזרה :xyxthumbs:

@Peach

אתה בטוח שמדעי המחשב זה 3 שנים?

אצלי אני יודע שזה אמור להיות 4.. בטוח?

פורסם
כי אחרי הכל גם הוא יוצא מתכנת לכל דבר.

במדעי המחשב אומנם לומדים לתכנת, אבל זה לא העיקר של התואר, אתה רוצה לדעת לתכנת- אתה יכול לקחת ספר ולקרוא. בלימודי מדעי המחשב אתה תתעסק בהרבה דברים מעבר לתכנות נטו.

אתה בטוח שמדעי המחשב זה 3 שנים?

אצלי אני יודע שזה אמור להיות 4.. בטוח?

תלוי איפה. לאף אחד לא אכפת אם למדת 3 או 4 שנים

פורסם

בקשר לעבודה, אז אני מבין שהוא מתכנת, כלומר כותב את הקוד, של המכונות שם

אם תוכל תשאל אותו איך בערך עובר לו יום עבודה~ כלומר הוא בא מתכנת כותב קוד והולך או משהו אחר.. (סתם כדי לדעת בערך מה מחכה לי :) )

הוא לא כותב קוד והולך!

הוא צריך לשבת וללמוד איך המכונה עובדת: (איך מפעילים אותה,איך בודקים איתה וופרים,איך כל התוכנות שעובדות עליה עובדות וכו').

עוד לא יצא לי לדבר איתו...

''סתם כדי לדעת בערך מה מחכה לי''

אם תלך לעבוד שם אתה תמות! - תרתי משמע :lol:,

סתם צוחקים - חס וחלילה.

טוב אז רק שתדע - זה לא כמו שאתה חושב - שזה די כיף לעבוד שם (במיוחד לאחר שאמרתה בוודאות שאתה לא אחד שיותר מדי מתעניין במחשבים).

לא ממש יוצא לי לדבר עם אח שלי אפילו שהוא בארץ - הוא עובד שם מלפנות בוקר עד הלילה וביום שלמחרת מהצהריים עד הבוקר של היום שלמחרת.

זה ממש קשה,שעות השינה לא ממש מסודרות - אבל הוא אוהב לעבוד שם.

פורסם

רופא שיניים נראה מקצוע מכה

כל היום על הרגלים מכרכר מסביב לאנשים עם מסכת מגן לפנים, משקפי מגן וכפפות חד פעמיות.

רנטגן בעדיפות שניה (בכל זאת יש הרבה קרינה בעסק)

מחשבים נראה לי הכי טוב עם משכורת יפה ורכב צמוד

פורסם
  • מחבר

@Peach

אתה יכול לפרט מה עוד לומדים חוץ מתיכנות ?

@MuTaTiOn

אתה רואה! ידעתי שהייתי צריך לשאול! עכשיו שאני יודע שאני הולך למות שם אני לא יחשוב אפילו על שליחת קורות חיים לחברה הזו ;)

אבל באמת נראה שהוא עובד ממש קשה.. :-\

טוב נו זה בטח רק בגלל שהוא עוד "טרי" וחדש בעסק.. וחוץ מזה שיתחילו להגיע הבוחטות כבר לא יהיה אכפת לו אם הוא עובד 12 או 18 שעות ביום :smile1:

בכללי אני אוהב מחשבים.. אני אוהב לדעת איך דברים עובדים מהמניע אותם וכו" התנסתי גם במעט תיכנות בזמני הפנוי.. די אהבתי את זה.. אבל הדבר היחידי שאני מפחד ממנו והוא יכול להשפיע מאד זה עד כמה המתמטיקה הזו שלומדים שם קשה.. זה המחשול היחידי שעומד בדרך..

אני פשוט לא יודע אם אני יוכל לעמוד בזה.. (באותה הזדמנות אם יהיה לך זמן שאל את אחיך איזה מתמטיקה בערך לומדים שם ועד כמה היא קשה :) )

@*PainKiller*

לכל אחד מהמקצועות יש את הפלוסים והמינוסים שלו.. זה תלוי מאד בבן אדם, אבל בכל זאת אני מסכים בקשר לרנטגן ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים