עבור לתוכן

צסק"א-מכבי 71:92 סופי! - מה יש לכם להגיד?

Featured Replies

פורסם

וואו, יופי של טקטיקנים יש פה.

במילים אחרות, לקנות את כל השחקנים הטובים מהקבוצות האחרות בליגה, כי זה הדבר היחיד שמכבי ידעה לעשות מאז ומעולם. מצויין. תציעו להם הצעות שבני השרון לא יוכלו להתמודד איתם. אחר כך אתם מתפלאים שכל הכדורזל בארץ הוא חרא ושמכבי לוקחים אליפות רצוף כבר 30 שנה (כן אז גליל לקחו ב93, מרגש. מה מכבי עשו? קנו את ההצלחה שלהם- כלומר את פיני גרשון) ו9 גביעים כל 10 שנים.

ולחרטטן שפתח את האשכול, ודיבר על זה ש"אולי מכבי יוכלו לחזור למה שהם היו", אז אני אספר לך מה מכבי היו לפני שפיני גרשון הגיע למכבי.

הם היו עוד קבוצה באירופה, בדיוק כמו שהיום אף אחד לא מתרגש מפו אורטז, או ציבונה זאגרב, פעם אף אחד לא התרגש ממכבי תל אביב.

מכבי של סוף ה90 תחילת ה2000 היא מכבי של פיינל פור.

מה היא הייתה? הייתה עוד קבוצה פעם. אם היית קצת יותר מבן 15 אולי היית יודע את זה.

פורסם

זה שמכבי לוקחת אליפות בארץ כל שנה קשור גם לניהול החובבני ומטה של שאר הקבוצות.

בנוסף, מניסיון של מכבי, לקנות שחקנים שהצטיינו מול מכבי מקבוצות אחרות רק מתנקם בה(ע"ע יואב ספר).

רואים שאתה אוהד אדום קנאי שלא מבין שום דבר מהחיים שלו מכדורסל.

דבר ראשון מכבי זכתה בתארים גם בשנות ה-80 וה-70 ואל תשכח שמכבי כמעט תמיד מעמידה

תקציבים די זעומים ביחס למה שיש ביורוליג(ע"ע צסק"א או ריאל מדריד) ועדיין מצטיינת בסקאוטינג חכם

וניהול מקצועי של כל הקבוצה.

השנה הייתה גם נפילה בעיקר בגלל מלחמת לבנון, הרבה יותר שחקנים חששו להגיע לכאן, לכן

נתעקנו עם פיליקס הובלות וביופורד שהועזב עוד בשלבים המוקדמים של השנה.

דבר שני, פיני גרשון הוא המאמן שגנב למכבי גביע ואליפות עם קבוצות מתחרות, ככה שכבודו במקומו מונח,

המאמן הזה שועל וחריף שכל. שלא כמו ספאחייה שעושה טעויות של טירון, החילופים שלו גובלים בפיגור שיכלי

וההחלטות שלו במצבי לחץ כמעט תמיד שגויות(כמו למשל להוציא שחקן אחרי שהוא קלע 5 נק' רצוף, חטף וקיבל בטחון,

או לא לקחת טיים-אואט ברגעים קריטיים בזמן ולהפסיד משחק בנקודות ספורות).

וויצ'יץ כבר עיף מדי הוא לא סוחב צריך להחליף.

בורשטיין יכול להיות שחקן מחליף במקרה הטוב.

אליהו פשוט גרוע.היו לו כמה משחקים טובים יחסית אבל חוץ מזה פשוט אסון.

ארנולד כמו בורשטיין מתאים להיות שחקן מחליף לא יותר אם רוצים להגיע רחוק.

בנוגע למאמן למה את בלאט?ספאחיה לא רעה ממנו ותראה מה עשה עם הסגל המאוד מוגבל שלו מה שגדולים מבאלט ואחרים לא הצליחו.

נכון, וויצ'יץ' לא סוחב. :kopfpatsch:

להגיע פעמיים במהלך העונה לטריפל-דאבל זה נקרא לא סוחב.

הבנאדם החזיק את הקבוצה! אם לא הוא, מכבי לא הייתה מגיעה ל TOP 16 גם :bash:

איזה מסירות יש לו, איזה ראיית משחק, מה אתה מבין מהחיים שלך בכלל?

ספאחייה לא רע?! הוא אפס גרוע! קבלת החלטות יותר גרוע מביינום.

מה אתה משווה את ארנולד לבורשטיין? בורשטיין הרבה יותר אתלט מארנולד וההגנה שלו הרבה יותר טובה.

אליהו ריבאונדר התקפה מעולה, כמעט בלתי ניתן לעצירה מתחת לסל ובמתפרצות, הבעייה היחידה שלו זה קליעה מחצי מרחק,

רק לשפר את האספקט הזה של המשחק אצלו והוא במסלול המהיר לNBA.

אם כבר אתה מדבר על עגלות במכבי, למה לא לדבר על יניב גרין, יותם הלפרין ופיליקס?

מכל הסגל צריך להשאיר רק את נבן,בינום ושארפ.

כל השאר או שגרועים או שעיפים מדי.

עוד הצהרה טיפשית.

ביינום לא רואה משחק בכלל בדיוק כמו המאמן הגאון שלו ודווקא אותם להשאיר?

פורסם

אז יש למכבי עונה לא טובה ממש,מה קרה?

כל עונה רוצים שהם יגיעו לגמר?

לא קרה כלום,יקחו את האליפות השנה ויתחילו לתכנן את העונה הבאה,מקווה שחיזירו את בלות'נטאל ובאסטון,מאמן את גרשון או בלאט.

לי ניילון חייב להגיע בקיץ.להעיף את ביינום,פליקס ולהביא רכז נורמלי עם ניסיון באירופה שלא כמו ביינום,עם כל הכישרון שיש לו,אין לו ניסיון ועושו טעות חמורה כשהימרו עליו שיצליח להוביל את מכבי.

פורסם

נכון, וויצ'יץ' לא סוחב. :kopfpatsch:

נכון הוא לא סוחב ,אולי אתה לא ראית אותו ולא שמעת גם ביקורות על זה.

יש מספיק סנטרים בעולם שיתנו ממוצע טוב לאורך כל העונה ולא רק חצי ממנה.

להגיע פעמיים במהלך העונה לטריפל-דאבל זה נקרא לא סוחב.

פעם אחת ונגד קבוצה מאוד חלשה בתחילת העונה.

הבנאדם החזיק את הקבוצה! אם לא הוא, מכבי לא הייתה מגיעה ל TOP 16 גם :bash:

נכון החזיק חצי שנה וזה בגלל שכל השאר גרועים מאוד.

איזה מסירות יש לו, איזה ראיית משחק, מה אתה מבין מהחיים שלך בכלל?

יותר ממה שאתה משלך.

ספאחייה לא רע?! הוא אפס גרוע! קבלת החלטות יותר גרוע מביינום.

חוץ מכמה פשלות ספורות במהלך העונה רוב הדברים שלו היו בסדר גמור.תראה לאיפה הוא הגיע עם קבוצה כזו מה שגם פיני שלך לא הצליח וגדולים ממנו.

כמו שאחרים אמרו לפני אם זה היה מאמן ישראלי לא הייתה מדבר ככה.

מה אתה משווה את ארנולד לבורשטיין? בורשטיין הרבה יותר אתלט מארנולד וההגנה שלו הרבה יותר טובה.

איפה השוותי?

אליהו ריבאונדר התקפה מעולה, כמעט בלתי ניתן לעצירה מתחת לסל ובמתפרצות, הבעייה היחידה שלו זה קליעה מחצי מרחק,

חצי מרחק,לאי אפים פשוטים,מסירות,הגנה,כידרור חוץ מזה הוא בסדר.

רק לשפר את האספקט הזה של המשחק אצלו והוא במסלול המהיר לNBA.

אם כבר אתה מדבר על עגלות במכבי, למה לא לדבר על יניב גרין, יותם הלפרין ופיליקס?

כי אני לא הולך לכתוב על כל ה11/12 שחקנים רק על חלק.

עוד הצהרה טיפשית.

ביינום לא רואה משחק בכלל בדיוק כמו המאמן הגאון שלו ודווקא אותם להשאיר?

אתה מכיר את המילים מחליף ופוטנציאל?

אני מניח שלא.

דברי בכתום.

פורסם

דברי בכתום.

דבריך גיבוב שטויות.

אין טעם להמשיך לדון איתך, אתה לא מבין כדורסל.

פורסם

מה יש להגיד ומה יש לומר ??

למכבי היה השנה את אחד הסגלים הכי גרועים אי פעם , בגלל המלחמה וכל מה שהיה.

ואם סגל כזה מעפן להגיע לטופ 16 זה גם מכובד , ולא כל שנה חייבים לנצח , כמו שהאוהדים הורגלו.

דווקא זה מעניין , אולי השנה יהיה באמת מאבק רציני על האליפות בארץ.

ולפי דעתי הכל זה כסף - צסקא הכי טובה השנה כי היא הוציאה הכי הרבה כסף על שחקנים.

אם שנה הבאה מזרחי כץ ופדרמן יוציאו הרבה דולרים על זרים איכותיים אז הם יוכלו לזכות.

ולפי דעתי צסקא הפסידה בכוונה במשחק הקודם..כדי להרוויח עוד כסף ממשחק בית אצלהם.

ואם צסקא תשאר בהרכב הזה גם בשנה הבאה..כנראה שהגביע ישאר אצל הרוסים הרבה..

מה שמבאס זה ששנה הבאה גם המשחקים לא יהיו בערוץ 1- בטח ישימו ב5 פלוס או איזה ערוץ עם כסף

ואני דווקא אוהב את הפרשנות של אלי סהר ,

הכי מצחיק זה שיסיאטיס שהיה אחד האפסים השנה הוא זה ששם את ה18 נקודות אתמול - ושיחק הכי טוב מכל השחקנים של מכבי ששיחקו כזה גרוע.

לקראת העונה הבאה צריך להביא סקאוטר טוב - שיביא זרים טובים למכבי.

ואני מקווה שבורשטיין יתגבר על הפציעה שלו קצת ויחזור לעצמו.

צריך לשחרר את גרין , את ששון , את הלפרין , את ביינום , את ירטין..כמעט חצי קבוצה - אולי אפילו לחפש סנטר צעיר ויותר איכותי מוויציץ שכבר עשה את שלו

איפה נייט האפמן :smile1:

פורסם

דבריך גיבוב שטויות.

אין טעם להמשיך לדון איתך, אתה לא מבין כדורסל.

כן טיעון ברור וקולע מאחד מגדולי המאמנים בכל הזמנים.

:lol:

"ולפי דעתי צסקא הפסידה בכוונה במשחק הקודם..כדי להרוויח עוד כסף ממשחק בית אצלהם."

רוב המקומות הם של מנויים אז איך יותר כסף? והעולם עצמו בגודל כ5000 מקומות.

חוץ מזה עם התקציב של 50 מליון אני לא חושב שהיריקה לבאר הזו תעזור במשהו.

אגב בנוגע לספאחיה אל תשכחו שהוא המאמן של סאן הנטוניו ספארס כל קיץ שזו נק' זכות גדולה עבורו ותראו לאן הוא הגיע עם הסגל העלוב הזה.

פורסם

זו דעתי, כפי שכתבתי בפורומי כדורסל שונים ומשונים, והרבה הסכימו איתה. אני חושב שזה יהיהה דבר החכם ביותר לעשות לקראת העונה הבאה:

1. ספאחיה - תן לו שחקנים שיתאימו לסגנון שלו והוא יקח את אליפות אירופה. אם הם לא בסגנון שלו... חבל על הזמן. ע"ע מכבי הנוכחית. צריכים את בלאט, ומהר. גם פיני מאמן טוב, אבל בתכלס, איזה מאמן לא היה לוקח את היורוליג עם הסגל שבלאט בנה, אפילו אני הייתי לוקח, עם סגל שכלל 4 כוכבים בחמישייה, ושחקן משלים שיכול להיות כוכב בקבוצות קטנות יותר (AP, בורשטיין, ניקולה, מייס ושאראס..). ראיתם מה קרה לפיני גרשון שלא היה לא סגל ברמה שהייתה לו במכבי..

2. רכז - מחזירים את שאראס או כל רכז ברמה גבוהה עם ניסיון אירופאי (או יוצא NBA, בתור שחקן שאשכרה שיחק)- ביינום החוצה. לא מוצאים? ביינום נשאר. שחקן צעיר, אתלט שלא מהעולם הזה ומלא פוטנציאל. אם הוא קלע סלי ניצחון בפיינל פור של ה-NCAA, אין סיבה שהוא לא יהיה רכז מוביל באירופה. תנו לו 3 שנים ותראו את מה שאמרתי עכשיו (לגבי סל הניצחון, תחפשו וויל ביינום באנגלית ביוטיוב). רכז שני - לדעתי יותם יכול להשאר. הבעיה העיקרית שלו העונה הייתה חוסר ביטחון. תראו איך הוא מככב במשחקי הליגה האחרונים. הבעיה היא שבאירופה הוא כבר לא מקבל דקות, וחבל שכך. במיוחד שהביטחון שלו לאט לאט חוזר.

3. SG וסמול פווארוורד - אם יש משהו שלא חסר למכבי זה שחקנים בעמדות האלה. בורשטיין, שארפ, יסאיטיס ושרון ששון אם הוא משחק כ-3. אם אליהו משפר את הקליעה, יש עוד אחד לרשימה (להזכירכם, ב-NBA הוא ישחק [אם וכאשר] כ-3 ולא כ-4. הוא פשוט קטן מידי..) אבל לדעתי, ששון צריך לחפש קבוצה אחרת שבה הוא יקבל דקות משמעותיות, כי הוא שחקן נהדר. אבל בכל זאת, לדעתי, צריכים להביא איזה SF איכותי שישחק בתור 3 בחמישייה, כאשר בורשטיין מוסט לעמדת ה-SG (כיום הוא משחק כ-SF, רוב הזמן, בעצם שיסאיטיס לא על המגרש =])

4. PF - פיליקס - חבל עליו. יש לו הרבה פוטנציאל (ורואים את זה במעט הדקות שבהן הוא משחק), אבל מעט דקות משחק. ד"א, ב-NBA, בכמה המשחקים שבהם הוא שיחק, הוא שיחק כ-3 :screwy:. אליהו - שחקן טוב מאוד, אבל כמו שאתם רואים, הוא לא שחקן חמישיה. באסטון צריך לחזור, אליהו עולה מספסל. ששון הולך כי הוא לא משחק, ארנולד הולך כי היתרון הגדול שלו הוא חיסרון ענק למשחק הקבוצתי - כשהוא מקבל את הכדור, הוא כנראה ילך לסל. על כל מה שמשתמע מכך. סקורר ענק, אבל רק ששום דבר לא הולך. באסטון או 4 אחר עם ניסיון אירופאי צריך לבוא, וזה בטוח.

5. סנטר - ניקולה - שאלה טובה למען האמת. ללא ספק הסנטר הטוב באירופה. ראיית משחק, יד טובה וכו'. רכז מגודל, למעשה =] החיסרון הוא, בעיקר כשאין לו עם מי לשחק, הוא שהוא מתפרק, במלוא מובן המילה, באמצע העונה. זה קרה במשך כל השנים, ובמיוחד בשנתיים האחרונות, שהוא תפקד כרכז, בעצם. הוא גם מאוד איטי ומאוד לא אתלטי. השאלה פה היא האם היתרונות מפצים על החסרונות. לדעתי הוא צריך להיות סטנר שעולה מהספסל, ונותן 20 דקות משחק טובות. יניב גרין - לקבוצה אחרת. חבל עליו, סטנר טוב, שחקן הגנה מצוין ובקושי משחק. להביא סנטר צעיר, אתלט ועם פוטנציאל. לתת לו את ההזדמנות להיות שחקן חמישיה, ולקבל חמישיה אתלטית, מהירה, שיודעת לתת הגנה ושיודעת לרוץ.

6. הכי הי הכי חשוב - להכריז על העונה הבאה כעונת בניה ולהנמיך ציפיות ככל הניתן. כגודל הציפיה - כך גם גודל האכזבה.

ועד כאן דברי להפעם ;)

פורסם

זו דעתי, כפי שכתבתי בפורומי כדורסל שונים ומשונים, והרבה הסכימו איתה. אני חושב שזה יהיהה דבר החכם ביותר לעשות לקראת העונה הבאה:

1. ספאחיה - תן לו שחקנים שיתאימו לסגנון שלו והוא יקח את אליפות אירופה. אם הם לא בסגנון שלו... חבל על הזמן. ע"ע מכבי הנוכחית. צריכים את בלאט, ומהר. גם פיני מאמן טוב, אבל בתכלס, איזה מאמן לא היה לוקח את היורוליג עם הסגל שבלאט בנה, אפילו אני הייתי לוקח, עם סגל שכלל 4 כוכבים בחמישייה, ושחקן משלים שיכול להיות כוכב בקבוצות קטנות יותר (AP, בורשטיין, ניקולה, מייס ושאראס..). ראיתם מה קרה לפיני גרשון שלא היה לא סגל ברמה שהייתה לו במכבי..

יש לציין שבקבוצות (או בנבחרות) שספאחיה בנה לבדו הוא כן הצליח. אני לא יודע כמה שחקנים הוא בחר למכבי בעצמו, אבל אם אני לא טועה היו אלה ביינום, ירטין, יאסטיס ופליקס. ביופרד ואלינו באו בעקבות התערבות ההנהלה אם אני זוכר נכון. אז יאסטיס עזר מאוד לספאחיה בריאטס, אבל הוא לא השכיל להבין שסימאס לא מספיק טוב למכבי כשחקן חמישייה. הוא מתאים למכבי כשחקן 8-10 אולי, שידרוג קטן לשרון ששון. ביינום סביר מינוס, לא שיפור מהותי לעומת סלומון. ירטין ופליקס הם בחירות גרועות במיוחד. פיני טוב, ובתכלס מכבי פירקה את מילאנו החזקה (והיא הייתה חזקה), אבל ללא "נס ז'לגריס" (שכלל פיגור 6 נקודות 14 שניות לסיום, פיגור 3 נקודות 2.2 שניות לסיום ואז 2 החטאות עונשין של שחקן שהיה עד אז עם 90% מהקו בערך, כניסה מוקדמת לצבע של טונקה בירד, ולאחר ששלף זרק את הכדור לבגאטקציס היו חסרים 5 ס"מ כדי לגעת בכדור, ולא לשכוח שלזריקת שלוש יש 40% סיכוי להכנס) מכבי לא הייתה הופכת למה שהיא. אז זה לא רק יכולת, זה גם טון מזל. ויש כמובן גם את השלשה המטורפת של פארקר במוסקבה ושלשת הניצחון של שאראס של סיינה (0-8 עד אז מהשלוש). ספאחיה מאמן טוב מאוד, אבל בחירת הזרים שלו השנה וההחלטות הרוטציה (עם הלפרין, ירטין ופליקס בעיקר) היו גרועות.

2. רכז - מחזירים את שאראס או כל רכז ברמה גבוהה עם ניסיון אירופאי (או יוצא NBA, בתור שחקן שאשכרה שיחק)- ביינום החוצה. לא מוצאים? ביינום נשאר. שחקן צעיר, אתלט שלא מהעולם הזה ומלא פוטנציאל. אם הוא קלע סלי ניצחון בפיינל פור של ה-NCAA, אין סיבה שהוא לא יהיה רכז מוביל באירופה. תנו לו 3 שנים ותראו את מה שאמרתי עכשיו (לגבי סל הניצחון, תחפשו וויל ביינום באנגלית ביוטיוב). רכז שני - לדעתי יותם יכול להשאר. הבעיה העיקרית שלו העונה הייתה חוסר ביטחון. תראו איך הוא מככב במשחקי הליגה האחרונים. הבעיה היא שבאירופה הוא כבר לא מקבל דקות, וחבל שכך. במיוחד שהביטחון שלו לאט לאט חוזר.

במחשבה שניה אני לא מתלהב משאראס. הוא איבד די הרבה כדורים, וב-NBA רואים מה ההבדלים האמיתיים בינו לבין פארקר, אפילו אודריך - בקבוצה הרבה יותר גדולה (ספרס) - מקבל יותר דקות משחק ממנו. כנ"ל ד"א קלדרון, גם בקבוצה טובה יותר מגודלן סטייס או אינדיאנה. אפשר להביא מישהו מה-NBA, או ממי שאני מכיר אני חושב שלאקוביץ' כן שחקן טוב, למרות 2 עונות בינוניות בפאו' ובברצלונה השנה, ואולי אפשר להביא את אלכס אקר, אם ההנהלה של אולימפיאקוס תחליט להחליף חצי מהסגל אחרי ההשפלה מול טאו.

רכז שני - בורשטיין יכול למלא את התפקיד הזה. יותם חייב ללכת, הוא קיבל קרדיט מוגזם העונה. לפי אתר היורוליג ב-24.45 דקות למשחק העונה הוא קלע 6.5 נקודות, מסר 2 אסיסטים ולקח 2 ריבאונדים וחטף כדור אחד, עם 39% מה-2 בלבד. רכז מוביל במכבי צריך לספר לפחות 12 נקודות, 5 אסיסטים ו-3 ריבאונדים. הוא באמת חסר ביטחון, וזאת בעיה שלו. שיתחשל בקבוצה אחרת, גם לשחק בקבוצה אחרת שם לא יהיה לו יחס מועדף מהקהל או מהמאמן יחשל אותו יותר. אני מניח שאם הוא יצא לשוק קבוצות כמו פרטיזן, לובליאנה וציבונה ירצו אותו בחמישייה שלהן, ואלו הן קבוצות ראויות לכישוריו.

פורסם

להשאיר את ביינום וספחיה? ראית את המשחקים שאתה אומר את זה? מאמן על הפנים בלי ניסיון ביורוליג, ווילבינום-טיפש כמו סלמונלה (סלמון)

בשארף אתה צודק, הוא היה ונשאר השחיקן שלא משנה כמה שאר הקבוצה על הפנים הוא יהיה טוב.

פורסם
  • מחבר

ווואווא אני רואה שהצלחתי עם הת'רד הזה :hat:

פורסם

יש לציין שבקבוצות (או בנבחרות) שספאחיה בנה לבדו הוא כן הצליח. אני לא יודע כמה שחקנים הוא בחר למכבי בעצמו, אבל אם אני לא טועה היו אלה ביינום, ירטין, יאסטיס ופליקס. ביופרד ואלינו באו בעקבות התערבות ההנהלה אם אני זוכר נכון. אז יאסטיס עזר מאוד לספאחיה בריאטס, אבל הוא לא השכיל להבין שסימאס לא מספיק טוב למכבי כשחקן חמישייה. הוא מתאים למכבי כשחקן 8-10 אולי, שידרוג קטן לשרון ששון. ביינום סביר מינוס, לא שיפור מהותי לעומת סלומון. ירטין ופליקס הם בחירות גרועות במיוחד. פיני טוב, ובתכלס מכבי פירקה את מילאנו החזקה (והיא הייתה חזקה), אבל ללא "נס ז'לגריס" (שכלל פיגור 6 נקודות 14 שניות לסיום, פיגור 3 נקודות 2.2 שניות לסיום ואז 2 החטאות עונשין של שחקן שהיה עד אז עם 90% מהקו בערך, כניסה מוקדמת לצבע של טונקה בירד, ולאחר ששלף זרק את הכדור לבגאטקציס היו חסרים 5 ס"מ כדי לגעת בכדור, ולא לשכוח שלזריקת שלוש יש 40% סיכוי להכנס) מכבי לא הייתה הופכת למה שהיא. אז זה לא רק יכולת, זה גם טון מזל. ויש כמובן גם את השלשה המטורפת של פארקר במוסקבה ושלשת הניצחון של שאראס של סיינה (0-8 עד אז מהשלוש). ספאחיה מאמן טוב מאוד, אבל בחירת הזרים שלו השנה וההחלטות הרוטציה (עם הלפרין, ירטין ופליקס בעיקר) היו גרועות.

עד כמה שהבנתי, רק את יסאיטיס הוא הביא - וכשהוא תופס יום, הוא היה בלתי ניתן לעצירה. אבל גם בריטאס היו לו תקופות לא טובות - שהביאו אותו לא היו חסרות כתבות על כמה שהוא שחקן לא יציב - כל הטופ 16 והפלייאוף קולע ב-26% מהשלוש, ופתאם במשחק אחד דופק 18 נק' ב-60% מהשלוש או משהו כזה.

ביינום לא הייתה החתמה רעה בכלל - כמו שאמרתי, שחקן עם פוטנציאל מפה ועד להודעה חדשה, ירטין די אפס (כולם ציפו שרענן כץ יארגן איזה פליט NBA, ופתאום בא הירטין הזה שנתן כמה דקות הגנה טובה, כמה סלים מטורפים ובזה זה הסתכם) ומפיליקס אני די מחזיק למען האמת, ממעט הדקות שאותו ראיתי. אני לא אומר שפיני מאמן גרוע חס וחלילה, אבל בתכלס, בקבוצה שבלאט בנה, עם שאראס, ניקולה, מייס ופארקר, קשה להיות מאמן גרוע.

מכבי (ושאראס), גם ידועים כקבוצה ווינרית, עם המון מזל. זה מסביר את נס ז'לגיריס, ואת השלשה של שאראס אחרי 0-8.

במחשבה שניה אני לא מתלהב משאראס. הוא איבד די הרבה כדורים, וב-NBA רואים מה ההבדלים האמיתיים בינו לבין פארקר, אפילו אודריך - בקבוצה הרבה יותר גדולה (ספרס) - מקבל יותר דקות משחק ממנו. כנ"ל ד"א קלדרון, גם בקבוצה טובה יותר מגודלן סטייס או אינדיאנה. אפשר להביא מישהו מה-NBA, או ממי שאני מכיר אני חושב שלאקוביץ' כן שחקן טוב, למרות 2 עונות בינוניות בפאו' ובברצלונה השנה, ואולי אפשר להביא את אלכס אקר, אם ההנהלה של אולימפיאקוס תחליט להחליף חצי מהסגל אחרי ההשפלה מול טאו.

רכז שני - בורשטיין יכול למלא את התפקיד הזה. יותם חייב ללכת, הוא קיבל קרדיט מוגזם העונה. לפי אתר היורוליג ב-24.45 דקות למשחק העונה הוא קלע 6.5 נקודות, מסר 2 אסיסטים ולקח 2 ריבאונדים וחטף כדור אחד, עם 39% מה-2 בלבד. רכז מוביל במכבי צריך לספר לפחות 12 נקודות, 5 אסיסטים ו-3 ריבאונדים. הוא באמת חסר ביטחון, וזאת בעיה שלו. שיתחשל בקבוצה אחרת, גם לשחק בקבוצה אחרת שם לא יהיה לו יחס מועדף מהקהל או מהמאמן יחשל אותו יותר. אני מניח שאם הוא יצא לשוק קבוצות כמו פרטיזן, לובליאנה וציבונה ירצו אותו בחמישייה שלהן, ואלו הן קבוצות ראויות לכישוריו.

אולי אתה לא מתלהב משאראס, אבל הוא ללא ספק מהרכזים היותר טובים שעברו באירופה, ולא היית מתנגד לו בשום מצב. יקה לאקוביץ' (ככה קוראים לו, נכון? :P) רכז לא רע לפי מה שהבנתי, אבל הוא די מתפרק במאני טיים (כמו בפלייאוף של פנא' עם טאו בעונה שעברה). את אלכס אקר אני לא מכיר מספיק טוב (למען האמת, כלום לא ידוע לי עליו) ולכן אני אמנע מלכתוב עליו ביקורת כלשהי.

בורשטיין הוא מעין קומבוגארד. הוא גדל בתור רכז, בנוער, וכשהו הגיע למחקות הבוגרים הוא שימש בתור 2. לדעתי הוא יכול להיות backup טוב למקרה והרכז הראשון והשני לא תופסים יום טוב, אבל אי אפשר לבנות עליו בתור רכז. לגבי יותם - הבעיה היא שהוא נתן עונה נפלאה בלובליאנה, נבחר בסיבוב השני בדראפט, הגיע למכבי ואיבד את הבטחון לגמרי, בלי שום הסבר מוצדק (קיבל את כל התמיכה, הדחיפה וההזדמנויות מספאחיה ומהקהל) ולא ניצל אותן. אולי באמת, אם הוא יחזור לעונה-שתיים בלובליאנה, מצבו ישתפר. אני חושב שהוא יכול להיות רכז 2 (שים לב, לא אמרתי שהוא צריך להיות המוביל אלא הרכז השני, זה שעולה על המגרש ל-15-20 דקות, מחלק 3-4 אסיסטים, קולע 8-10 נק' ונותן הגנה טובה) אחרי קצת שפשוף וצבירת ניסיון. לא יודע מה יהיה איתו. כי הפוטנציאל קיים, ובשפע.

פורסם

להשאיר את ביינום וספחיה? ראית את המשחקים שאתה אומר את זה? מאמן על הפנים בלי ניסיון ביורוליג, ווילבינום-טיפש כמו סלמונלה (סלמון)

בשארף אתה צודק, הוא היה ונשאר השחיקן שלא משנה כמה שאר הקבוצה על הפנים הוא יהיה טוב.

ביינום צעיר מאוד ויש לו פוטנציאל פשוט ענק.

לא אמרתי שהוא צריך להיות בחמישייה הפותחת בעונה הבאה אלא שהוא צריך להיות בקבוצה כשחקן מחליף הוא מצויין.

ספאחיה יש לו נסיון עם אחת מגדולות קבוצות NBA -סאן אנטוניו ספארס הוא המאמן שלהם כל קיץ.קבוצה בסדר גודל כזה בחיים לא הייתה לוקחת מאמן גרוע.

חוץ מזה הוא המאמן הלאומי של קרואטיה והיה של ריטס והצליח מאוד.

העונה עם קבוצה מאוד חלשה הוא בהחלט הגיע להצלחות.יותר מזה הוא עשה מה שפיני עם כל החבר'ה הטובים לא הצליח בזמנו- לנצח את מסינה וצסק"א.

פורסם

עכשיו אתה מראה שלא רק בפוליטיקה, גם בכדורסל אתה לא מבין.

ספחיה, עם כל הסימפטיות שלו, כדורסל גדול לא הראה השנה.

לא הוא בחר את השחקנים, סלחנו.

אבל ההחלטות שלו במהלך משחקים, חוסר ההכנה של הקבוצה ואיבוד השליטה הן טעויות של טירונים.

אני נגד לפטר מאמנים במהלך העונה, אבל בקיץ צריך לפתוח את החוזה איתו, ולשחרר אותו לקבוצה שמתאימה לו. לפה צריך מאמן ישראלי טוב.

ומאמנים טובים זה אולי הדבר שלא חסר בישראל.

פורסם

אה הינה הישראלי הכל מבין גנרל,ראש הממשלה,הפרופסור והמאמן הדגול.

מאמן ישראלי רצונך?

אין טעם שתגיד משהו מעבר כי זו כל הנק' היחידה שלך.

תקרא את ההודעה שלי שנמצאת מעליך היא מסבירה טוב מאוד את מה שאמרתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים