עבור לתוכן

קורס הכנה לפסיכומטרי - סיוע אמיתי או בזבוז כסף?

Featured Replies

פורסם

קיבלתי וואצ'ר לפסיכומטרי מהצבא (1,200 ש"ח דמי השתתפות עצמית) והחלטתי לממש אותו בלחמן. (הצבא עובד רק עם לחמן ואנקורי) ביום שישי התחיל הקורס. אחרי שהסתיימה חלוקת הספרים, המדריכה חילקה לנו מבחן דיאגנוסטיקה, שמטרתו להראות למדריכה באיזה רמה נמצא כל תלמיד ומה הם הנושאים עליהם היא צריכה לשים דגש. התרגילים במבחן היו במתכונת פסיכומטרי בהיקף מצומצם. (פרק אנגלית, חשיבה כמותית וחשיבה מילולית)

אחרי המבחן התחיל השיעור הראשון. כן, אני יודע שעדיין מקודם לשפוט, אבל קיבלתי את הרשום שלא מספרים בקורס שום דבר שלא הייתי מגלה בלמידה עצמית.

אתן הסבר על כל פרק:

אנגלית - או שאתה יודע או שאתה לא. אם תלמיד מגיע לקורס ללא ידע בסיסי באנגלית מפגש בשבוע במשך שלושה חודשים כמעט ולא ישפר את המצב.

חשיבה מילולית - היגיון, אותיות פ.ט.ל ואנלוגיות אפשר ללמוד בתרגול מהספרים. לא צריך קורס בשביל זה. כישורי הבנת הנקרא, לעומת זאת, נרכשים במשך שנים. זה לא משהו שאפשר ללמוד בקורס. אוצר מילים, לדעתי, זה בזבוז זמן. המדריכה אמרה לנו להתחיל ללמוד מילים מהמילון של לחמן, אבל כמה מאותם מילים באמת יופיעו בפסיכומטרי? אני יכול להשקיע חודשים בלימוד מילים רק כדי לגלות שאף אחד מאותם מילים לא הופיע בבחינה.

חשיבה כמותית - הפרק היחיד שקורס יכול לעזור בו. אבל רק בטיפים קטנים ושיטות. אלה תרגילים לא קשים במיוחד. צריך לבין את ההיגיון ולתרגל הרבה בבית.

קיבלתי את הרושם שהקורס מיועד בעיקר לתלמידים החושבים שהגעה לקורס מחליפה את התרגול בבית.

מה אתם חושבים? הרגשתם שהקורס שעשיתם במסגרת התיכון או אחרי הצבא עזר או שזה היה בזבוז כסף?

נ.ב

בסניף אשדוד יש רק ערסים ופרחות. גם אצלכם זה ככה?

פורסם

גם אותי זה מעניין. יש לי אפשרות לעשות את זה בלחמן בשיתוף עם ביתה ספר במחיר מוזל. השאלה היא האם לא עדיף לקנות במקום את הספר שלהם וללמוד הכל לבד?

פורסם

הוואצ'ר מאפשר ללמוד גם בתיכון ת"א....

בעיקרון הקורס נועד בסופו של דבר להבטיח לבית הספר שאתה אכן תעבור את הפסיכומטרי..

כי כל הערסים והפרחות לא ישבו ויחרשו לבד בבית..

אם אתה מרגיש שאתה יכול ללמוד ולהפיק מזה יותר מאשר השיעורים אז תנסה "לדלל" בשיעורים ותתרכז יותר בלמידה עצמית...

אבל אני מציע לנסות כמה שיעורים כי מלמדים כם טכניקות ללמידה וכו..

פורסם
  • מחבר

אפילו המדריכה אמרה בטעות שהיא למדה לבד.

פורסם

חח בסדר לא כולם מסוגלים ללמוד לבד...

פורסם

ההבדל בין קורס לבין למידה עצמית הוא הבדל של 10 נקודות (לטובת הקורס), כתוב את זה בחוברת הסברים של הפסיכומטרי.

פורסם

עשיתי את הקורס והפסיכומטרי בתיכון בכיתה יא', ולדעתי הקורס באמת מאוד עוזר למי שלא יכול להכריח את עצמו לשבת ולפתור תרגילי פסיכומטרי במשך 5-6 שעות כל יום. ההכנה לפסיכומטרי היא ממש לא קלה ובקורס מלמדים אותך כל מני שיטות להבין את ההגיון (העקום בטירוף) של המבחן ולפתור את השאלות בכמה שפחות זמן.

אם קיבלת וואוצ'ר - תשאר בקורס, אתה רק תרוויח.

פורסם

צריך לקחת בחשבון שקורס אשר מיועד לחיילים משוחררים, שעבורו מקבלים וואוצ'ר, שונה מהותית מקורס רגיל, שעבורו אתה משלם מחיר מלא.

אני חייב לומר שאני למדתי בקידום (אבל כמעט בכל המכונים זה ככה), והקורס נותן הרבה מאוד, ואינו מחליף תרגול בבית, אלא שניהם שזורים יחדיו ואחד משלים את השני. כמובן שיש אנשים שעם הספר הנכון יכולים ללמוד עצמאית את כל השיטות, הטריקים ודרכי החשיבה, ויש כאלו שהם פשוט "גאונים" אשר למידה עצמאית תוכל לספק אותם, אבל מניסיון אישי שלי ושל חברים, לאדם הממוצע, קורס פסיכומטרי הוא דבר נכון לעשות, אך יש לזכור כי אני מדבר על הקורס המלא (בקידום נקרא "קידום אישי") ולא על הקורסים ה"מזורזים" כגון אלו שמקבל חייל משוחרר או תלמיד תיכון.

פורסם
  • מחבר

אתם לא מעודכנים. הצבא עלה על זה שבמחיר הקודם של הוואצ'ר חיילים קיבלו קורס סוג ג'. עשו מכרז חדש, העלו את מחיר הוואצ'ר ובתמורה חיילים מקבלים בדיוק את אותו קורס שמקבלים אזרחים. קידום ועוד מספר מכונים לא הסכימו לתת קורס מלא במחיר 1,500 ש"ח והפסיקו לעבוד עם הצבא. היום הצבא עובד רק עם לחמן, אנקורי, תיכון ת"א ו-OK. (קורס ברוסית)

דרך אגב, בהצגת חוגר לחמן מאפשרים להירשם לקורס במחיר של וואצ'ר. ככה אני נרשמתי.

ההבדל בין קורס לבין למידה עצמית הוא הבדל של 10 נקודות (לטובת הקורס), כתוב את זה בחוברת הסברים של הפסיכומטרי.

לפני מספר שנים מבקרי פסיכומטרי טענו שהמבחן מפלה בין עשירים לעניים. לטענתם עשירים יכולים למממן קורס לילדיהם, בזמן שעניים נאצלים ללמוד לבד בבית. בתגובה לביקורת המרכז הארצי פרסם מחקר הטוען שקורס משפר את הציון רק בנקודות בודדות. אני לא יודע אם להאמין להם.

פורסם

אני עשיתי את הקורס באנקורי....הייתי דיי מרוצה...מאנשים אחרים שמעתי שהמצב בלחמן לא משהו

בכל מקרה, בקשר לכדאיות הקורס, אני לא חושב שהייתי מגיע לבד לרמה שהגעתי בעזרת הקורס...יש עם מי להתיעץ (לי היה לפחות) מקבלים מלא חומר לתרגול, ולא פחות חשוב עושים הרבה סימולציות...

פורסם

רק הערה לגבי המילון.

המילונים של המוסדות השונים מעודכנים וממוקדים הרבה יותר ממילון אבן שושן (אם לזה התכוונת, כשאמרת שאתה יכול ללמוד הרבה מלים בעצמך).

למען האמת, אני לא למדתי את המילון ובמבחן עצמו לא הכרתי מספר מלים בעברית, ועוד מספר קטן יותר של מלים באנגלית. כשהגעתי הביתה הסתכלתי במילון מהספר של הקורס וכל המלים הופיעו שם. אמנם זה היה לפני הרבה שנים, אבל אני מנחש שזה לא השתנה מהותית.

בקיצור, אם אתה מסוגל ללמוד בעצמך, אבל באמת מסוגל להכריח את עצמך לשבת על התחת ימים שלמים וללמוד - ויש לך את החומר הזה מקורס של מישהו אחר (כולל מילון מעודכן יחסית) אז תלמד לבד. מצד שני, אם כבר שילמת על הקורס ויש לך הנחה, אז למה לא? מה ההתעקשות ללמוד לבד?

פורסם
  • מחבר

אני עשיתי את הקורס באנקורי....הייתי דיי מרוצה...מאנשים אחרים שמעתי שהמצב בלחמן לא משהו

המכונים האלה מלכלכים אחד על השני כל הזמן. הלכתי לפגישות יעוץ וכל יועץ שדיברתי איתו סיפר דברים רעים על מכונים מתחרים. אני מאמין שלכל מכון יש חסרונות משלו. המצב תלוי גם בסניף. סניף לחמן באשדוד, למשל, ממוקם מעל קופת חולים. יש רק שתי כיתות צפופות. המדרכים מגיעים ללמד מבאר שבע. (רובם סטודנטים בבן גוריון)

לא, אני לא מתעקש ללמוד לבד. רק רציתי לשאול אם במבט לאחור הקורס עזר.

פורסם

המכונים האלה מלכלכים אחד על השני כל הזמן. הלכתי לפגישות יעוץ וכל יועץ שדיברתי איתו סיפר דברים רעים על מכונים מתחרים. אני מאמין שלכל מכון יש חסרונות משלו. המצב תלוי גם בסניף. סניף לחמן באשדוד, למשל, ממוקם מעל קופת חולים. יש רק שתי כיתות צפופות. המדרכים מגיעים ללמד מבאר שבע. (רובם סטודנטים בבן גוריון)

לא, אני לא מתעקש ללמוד לבד. רק רציתי לשאול אם במבט לאחור הקורס עזר.

דיברתי עם אנשים שאני מכיר שלומדים בלחמן וזה מה שהם אמרו....וכן, כמו שאמרתי לי הקרוס עזר

פורסם

מהנסיון שלי הקורס עוזר במובן שהוא מכריח אותך לשבת על התחת וללמוד. אני בטוח שאם יש לך את הספרים וחומר של הקורס ואתה אדם שיש לו את המשמעת העצמית הדרושה כדי לשבת וללמוד באופן רציני במשך חודשיים אז הקורס אולי לא כזה נחוץ, אבל למען האמת אני לא מכיר הרבה אנשים שלמדו לבד בפעם הראשונה שהם עשו את הפסיכומטרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים