עבור לתוכן

מדא, התנדבות?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין להתנדב במדא, מישהו יודע אם זה אפשרי [גיל 17, כיתה יא'], אם כן.

יש אולי איפושהו פרטים [עדיפות אתר אינטרנט], תודה רבה לעונים.

:-).

פורסם

http://www.mda.org.il

אם כבר מדברים על זה, האם כל אחד יכול לעשות קורס חובש רפואת חרום / נהג אמבולנס או שיש תנאים מסויים?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, האם ההתנדבות הזאתי באמת שווה משהו? שנה שעברה הייתי במסגרת מחוייבות אישית במשמר האזרחי וממש לא עשינו כלום.

האם פה זה שונה?

פורסם

אהלן חבר'ה, אני מתנדב במד"א לא מעט זמן בכלל,

אולי אני יכול לענות לכם על כמה מהשאלות -

בהחלט אפשרי להתנדב, אפילו רצוי. יש מה שנקרא קורס מגישי עזרה ראשונה (מע"רים)

שאתה צריך לעבור. תבדוק בתחנה שאתה רוצה להתנדב בה מתי נפתח קורס כזה, ואם אפשר להרשם.

ברגע שאתה עובר את הקורס (שישים שעות אורכו) אתה יכול להתחיל להתנדב במד"א.

זה הקורס הבסיסי, והוא מיועד לחבר'ה הצעירים.

אם אתה מעל גיל 18, אתה צריך כבר לעבור קורס חובשים. ברגע שאתה מעל 21, אתה יכול גם לעשות רישיון לאמבולנס.

יש מין ראיון, שרואים אם אתה בחור רציני, ואתה רוצה להשקיע והכל. אתה מתחייב למספר מסוים של שעות למד"א של התנדבות.

וזהו..

לעוד שאלות - תרגישו חופשי לשאול.

פורסם

כל נהגי האמבולנס הם בעצם מתנדבים?

פורסם

ממש, אבל ממש לא.

בוא אני יסביר לך על המערך,באופן בסיסי

אמבולנסים לבנים, (רגילים) בנוים מנהג - שהוא חובש, או חובש בכיר. אותו מלווה עוד בנאדם, שהוא מע"ר, או חובש. (או חובש בכיר)

רוב ה"נהגים" הם עובדים! יש גם נהגים שהם מתנדבים והם באים לפעמים לעשות משמרות נהיגה על האמבולנסים אבל רוב הנהגים הם עובדי מד"א!

המתנדבים בדר"כ מלווים את הראש צוות (החובש הנהג) ועובדים איתו ביחד. כשהוא נוהג, אם מטפלים בחולים\פצועים.

כמובן שמי שכבר הגיע לרמת נהג (מתנדב) יכול לנהוג ולהיות ראש צוות.

טיפול נמרץ, הנהגים הם גם חובשים או חובשים בכירים, והם צריכים אישור לנהוג על נטן, כי הם צריכים להיות מיומנים בטיפולים מתקדמים וסיוע. יש רופא (עובדכמובן)

ופארמדיק. פארמדיקים בקושי יש מתנדבים, רובם ככולם עובדי מד"א.

פורסם

גם אני מתנדב במד"א (כרגע מע"ר)

Freak_Miky רוב נהגי האמבולנס עם עובדים של מד"א, יש מעט נהגים מתנדבים שבאים מדי פעם ופותחים אמבולנס.

לגבי שאלת ההתנדבות:

אני ממליץ ביותר, אין דבר כזה בזבוז זמן כשאתה נמצא במד"א, אתה מרגיש את העשייה ושאתה משפיע..

מד"א גם תורם לתחומים אחרים כמו התחום החברתי...

com, מאיזה אזור אתה?

כמו כן, אני גם אשמח לענות על שאלות בשיתוף עם com.

פורסם

אז מה בעצם צריך כדי להיות נהג אמבולנס בהתנדבות ואולי בעתיד להיות נהג בתור עובד? איזה רישיון נהיגה צריך?

פורסם
  • מחבר

ואו תודה רבה לכולם על התגובות.

לשאלה הבאה שלי, אני יודע שצריך לעשות קורס לפני ההתנדבות, האם לדעתכם יהיה קורס כזה בחופש הגדול?

ושאלה אחרונה, כתוב באתר שצריך להתנדב לפחות שנתיים "כהתחייבות", לי השנתיים האלה נכנסות לתוך הצבא [אני אתחיל נגיד בחופש הגדול בין יא' ליב'], ומה אני אמור לעשות?

פורסם

אתה צריך לעבור קורס חובשים, והסמכה להיות נהג אמבולנס. אתה צריך להיות בן 21, וותק בנהיגה של מעל 3 (או 4 - אני לא בטוח)

של נהיגה ברכב, ללא עבירות תנועה. (גם פה נראה לי שמדובר רק על עבירות משמעותיות, לא על כל שטיק פוסלים.)

אתה עושה טסט על אמבולנס ומתחיל ללמוד איך לתפקד בתור נהג אמבולנס, גם בתחום של הנהיגה עליו, וגם בתחום של הטיפול בחולים ופצועים.

(כי אתה בעצם האחראי והמלווים שלך הם בדר"כ מתנדבים)

ברגע שאתה מוסמך כנהג אמבולנס ואם רואים שאתה טוב ורציני אתה יכול להכנס גם בתור עובד. תלוי במידת המקצועיות שלך והרצינות.

אתה יכול להכנס גם אחרי חודש אם אתה טוב. זה תלוי גם בצורך בנהגים למערכת, אם חסר, וכו.

בקשר לשאלה עם השנתיים התחייבות, אני לא בטוח לחלוטין לגבי זה. אם אתה עובר קורס חובשים, זה יותר קריטי כי זה קורס יותר ארוך וההשקעה של מד"א היא הרבה יותר גדולה. אבל אם אתה עושה קורס 60 בסיסי אז אני מאמין שאם תיהיה רציני בראיון ויראו שאתה תיהיה מתנדב רציני שבא הרבה וכל זה.. אז אתה תוכל להשתתף. הכי טוב זה ללכת ולבדוק ולשאול בעצמך..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים