עבור לתוכן

למה אנשים אוהבים מוזיקה?

Featured Replies

פורסם

בלי הבדלי תרבויות או חינוך. מה יש במוזיקה שמהנה בני-אדם? איזה כמיקלים של "הנאה" זה יוצר? ולמה? ואיך?

פורסם

זה כמו לשאול למה אנשים מדברים

פורסם
  • מחבר

לא. אתה יכול להסביר "למה אנשים מדברים" בצרכים. הצורך לתקשר כדי לשרוד, הצורך להעביר את הידע שנצבר הלאה, הצורך להזהיר מסכנות (כמו קולות שונים אצל בעלי החיים) ועוד...

מוזיקה זה דבר שונה מזה. היא לא הכרחית להתרבות או לשרידה.

פורסם

מסיבה פשוטה:

כי זה תחביב.

כמו שהתחביב שלי זה לדבר על פוליטיקה, לאנשים אחרים זה מוזיקה.

כמובן יש בדרגות שונות, יש כאלה שעושים כסף מהתחביבים שלהם (זמרים, להקות, סטנדאפיסטים, ציירים ועוד..), ויש כאלה שלא עושים כסף מזה אבל זה התחביב שלהם(כאלה ששומעים מוזיקה, כאלה שמעריכים ציורים וכו'..)

פורסם

זה כמו לשאול למה אנשים אוהבים להזד**ן בלי קשר לרביה...זה מרגיע,מעלה את מצב הרוח ....

ככה גם המוזיקה,יש מוזיקה שאנשים שומעים כדי לעלות את מצב הרוח שלהם,יש כאלה שאוהבים מוזיקה שקטה ורגועה...זה פשוט נותן לנו משהו שעושה לנו טוב.

^^^^^

כשאני קורא את מה שכתבתי מקודם זה קצת מצחיק אותי :lol:

פורסם
  • מחבר

מסיבה פשוטה:

כי זה תחביב.

כמו שהתחביב שלי זה לדבר על פוליטיקה, לאנשים אחרים זה מוזיקה.

תחביב לא יכול משהו שמשותף לכלל המין האנושי. תחביבים כמו דיג, סקי, צילום, כדורגל, איסוף בולים וכו' משותפים רק לחלק מהמין האנושי.

מוזיקה מושתפת לכולו - החל משבטים פרמיטיביים באפריקה, לתרבויות המזרח והמערב, בכל הזמנים ובלי קשר למצב כלכלי או חברתי.

זה כמו לשאול למה אנשים אוהבים להזד**ן בלי קשר לרביה...זה מרגיע,מעלה את מצב הרוח ....

אנשים אוהבים להזד**ן כי אנחנו לא פועלים על אינסטינקטים (בניגוד לחיות), וצריך משהו שיפתה אותנו להתרבות. אם נשים לא היו מושכות אותך כימית (תגובה כימית במוח אני מתכוון) אולי לא היית רוצה לעשות סקס (אלא אם היית חושב בצורה מאוד רציונלית שאתה רוצה ילדים). במצב כזה הייתה סכנה להתרבות ולהמשכיות המין האנושי. לכן התשוקה לסקס נועדה להיות עזר להצלחת הרבייה - ואל תשכח שבמקור לא היו גלולות או קונדומים, כך שרוב ההזדווגויות נגמרו בהריון.

וד"א - אין תשובה על השאלה הזאת, אז אל תנסו להראות שאתם יודעים. רק רציתי שתעלו תיאוריות שלדעתכם הם נכונות, אל תצפו לדעת את התשובה. זה מיסתורין, אף אחד לא יודע את התשובה.

פורסם

בשבילי זה כמו אוויר לנשימה ...

פורסם
  • מחבר

No Music

No Life?

;)

פורסם

No Music

No Life?

;)

כל מילה זהב!!!

פורסם

המוזיקה מוסיפה המון לחיים ואני נהנה ממנה יום יום.

פורסם

בגלל שזה כיף.

פורסם

בגלל שזה כיף.

exactly

פורסם

ללא מוזיקה החיים הם מסע במדבר ?

(פאט קונורוי)

מוסיקה מוסיקה,קשה לחשוב איך העולם היה נראה בלי המוסיקה שברקע.

הצורך המוסיקה העסיק מזה מאות שנים את כל חכמי הדור ,

שתיארו באופן מיוחד את מה שאנחנו מרגישים כלפי מוסיקה.

פרידריך ניטשה(פילוסוף) כתב פעם -"מבלי מוזיקה, החיים היו טעות"

ויקטור הוגו (סופר/מחזאי-עלובי החיים) כתב ש"מוזיקה מייצגת את אשר אי אפשר להכניס למילים ואת מה שלא יכול להישאר בדממה".

הסופר והמשורר האנס כריסטיאן אנדרסן (בגדי המלך החדשים/הברווזון המכוער)

התייחס גם לקשר שבין מוסיקה למילים וכתב - "היכן שמילים נכשלות, מוזיקה מדברת".

קשה גם למצוא מישהו שיעלה אי אלה אסוסיציות שליליות עליה.

לקינוח,קחו משהו שכתב פעם אקסל רוז (רובים ושושנים)

לפעמים אני כותב מילים נהדרות... ואז אני שומע את המוזיקה הנהדרת הזאת בראש ואני חושב

: "וואו! זה יותר טוב מלד זפלין". ואז אני הולך הביתה שם תקליט ומבין: שיט, זה היה לד זפלין!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים