עבור לתוכן

לימוד נגינה בגיטרה... כל כך יקר?

Featured Replies

פורסם

פותח הת'רד,איפה אתה גר?

• תגובות 37
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש איזה הבדל באיזה סוג גיטרה כדאי לקחת לכל סגנון..אם כן ונראה לי שכן..אז איזה סוג מתאים לכל סגנון?

אחד אומר חובה להתחיל עם מורה פרטי ואחד אומר שהוא מתקדם לבד יפה מאוד..

לי לפחות נראה שכדאי להתחיל עם מורה פרטי..זה שלב ראשוני שאתה מגיע אליו בלי לדעת כלום..

ואם כבר מדברים על זה.

מעצבן אותי כל פעם שאני צריך לכוון את הגיטרה אני לא יודע בדיוק מתי להפסיק..

אני יודע שיש כל מיני מכשירים אבל זה נראה לי סתם מיותר..

ראיתי פעם תוכנה ואפילו השתמשתי בה שאפשר לכוון לפי התדר או משהו כזה..זאת אומרת דרך המיקרופון התוכנה קולטת את הקול ואז מראה מתי זה מכוון לפי הקול.

שמעתם על תוכנה כזאת? אם כן תמליצו לי על אחת ..

איך אתם מכוונים את הגיטרה שלכם?

1.מורה פרטי יכניס בך את היסודות של נגינה בגיטרה,אתה תבין לבד בהמשך אם אתה יכול ומסוגל להמשיך ללמוד לבד.

בלי יסודות,אין לך מה ללמוד לבד,יחידים מסוגלים...

2.יש מכשיר שנקרא טיונר TUNER לגיטרה ,בעברית,מכוון.

הזולים לא עולים על 70 ש"ח

http://www.music-center.co.il/site/index.asp?proID=2213

תרצה אחד מקצועי,תוסיף עוד מאה ש"ח

http://www.music-center.co.il/site/index.asp?proID=274

יש גם כאלה שעולים 500 ש"ח ,מיותר לדעתי

עם הזמן תלמד לכוון לבד את הגיטרה משמיעה בלבד,גם ענין של מיומנות וחוש שמיעת צליל .

לגבי סוג הגיטרה,זו כבר בחירה שלך.

קל יותר לנגן בחשמלית מאשר באקוסטית למשל.

גריף בגיטרה חשמלית עם מיתרים נוחים וגמישים מהווה יתרון לכאלה שמחפשים את הדרך הקלה לגיטרה.

רובם מתחילים בחשמלית כי זה יותר מגניב...

מבחינת הוצאה,גיטרה אקוסטית לא עולה הרבה כסף ואין לה כמעט ציוד נלווה כך שאם יום אחד תתייאש,לא הפסדת הרבה כסף.

שוב,זו בחירה שלך.

בהצלחה

פורסם

אוקי כמה דברים:

1. אמרו פה חובה להתחיל אם מורה. לא מסכים, רוב האשנים שאני מכיר התחילו לבד ואז לקחו מורה לחיזוק טכניקה לאיזה חודש וזהו, והם יודעים לנגן יודעים טוב מאוד. חוץ מזה רוב הגיטריסטים המופרסמים לא למדו אם מורה, קח את מרטי פרידמן שמגיע לארץ הוא אמר ברעיון למטליסט לשאלה האם הוא למד עם מורה: "לא ממש, לקחתי קצת שיעורים במשך שנה, ולבסוף החלטתי ללמוד לבד אחרי שהבנתי שהמורה שלי לא ממש מלמד אותי את מה שאני מעוניין ללמוד." ואי אפשר לומר הוא גיטריסט מעפן.

2. חובה אבל חודה להתחיל עם קלאסית/אקוסטית לפני החשמלית. אתה צריך שהאצבעות שלך יתרגלו ויתחזקו לפני שתעבור לחשמלית וגם לקנו קלאסית/אקוסטית הרבה יותר זול מאשר חשמלית.

3. תשב אם עצמך ותחשוב האם אתה באמת רוצה את זה? כי יכול להיות שזה התלהבות זמנית, על תמהר לקנות חשמלית תקבע לעצמך אולטימטום שאם תנגן כל יום במשך חצי שנה בקלאסית תוכל לעבור לחשמלית ואם לא חבל ביזבזת 300 ש"ח.

בכל מקרה בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תשמע לקחתי שיעור אחד. ואני ממש שמח. הוא כן הראה לי איך ללחוץ נכון....

למרות זאת דוד שלי למד (לפני 15 שנה) לבד. ולא ראיתי אצלו שום דבר שגוי. יכל להיות שאני לא ראיתי אבל נגן מיקצועי כן יראה. אבל נראה לי שזה לא משנה לו, מה ההבדל בישבילו אם התכניקה ששלו לא הכי נכונה. הוא בסך הכל מנגן לעצמו.

ותגידו גיטרה אקוסטית זו גיטרה קלאסית?

יש לי גיטרה קלאסית עכשיו ואני די בסדר איתה אני מצליח לנגן אקורדים/טאבים.למרות שלוקח לי הרבה זמן עד שאני מצליח ממש לנגן טוב אפילו קטע קטן. אני מתאמן הרבה בחילופי הקורדים/מעבד בין הקורדים. אבל הבעיה שאני לא מתאמן מספיק (זמן) ואני לא מתאמן לא בגלל שאין לי זמן. אלה בגלל שהצליל של הגיטרה לא מושך אותי יותר מידי. אין לי יותר מידי משיכה לצלילים האלה.

לעומת זאת אני שומע סולאים באינטרנט של גיטרה חשמלית ואני מקבל צמרמורות(במחינה חיובת) ואני יודע שמי שמנגן שם הם מקצוענים שלומדים מס' שנים אבל עדין הצליל שלה כל כך יפה ומושך אותי....

הבעיה כמו שאמרתי שיכל להיות שאני יקנה חשמלית אני עדין לא יתמיד. וממש חבל לי על 1000 שקל...

פותח הת'רד,איפה אתה גר?

חולון

ואם כבר מדברים על זה.

מעצבן אותי כל פעם שאני צריך לכוון את הגיטרה אני לא יודע בדיוק מתי להפסיק..

אני יודע שיש כל מיני מכשירים אבל זה נראה לי סתם מיותר..

ראיתי פעם תוכנה ואפילו השתמשתי בה שאפשר לכוון לפי התדר או משהו כזה..זאת אומרת דרך המיקרופון התוכנה קולטת את הקול ואז מראה מתי זה מכוון לפי הקול.

שמעתם על תוכנה כזאת? אם כן תמליצו לי על אחת ..

איך אתם מכוונים את הגיטרה שלכם?

http://www.tab4u.com/kivun.html

לפותח התא'רד,

לפני שאתה נכנס להרפתקאה :

תשאל את עצמך אם אתה מוכן להשקיע את הזמן הנדרש,

המון שעות של אימונים

על חשבון הנאות אחרות לפעמים,כמו משחקים ;)

תבחן את עצמך אם אתה טיפוס מתמיד,כי אתה חייב להיות כזה.

כלכלית,תכין את עצמך להוצאות לא קטנות,שלב שלב ,עם ההתקדמות אתה תוציא יותר כסף

(שיעורים,גיטרה טובה יותר,ציוד שכולל אפקטים מגבר ואביזרים ועוד)

זמן: לא נראה לי שיש בעיה אני מוכן לוותר על משחקים והנאות אחרות (לפני יומים הלכתי לקנות BF2 ובסוף וויתרתי), לימודים לא נחשב זמן אז נראה לי שיש לי זמן.

כסף: יש אבל אין: כסף לי אישית אין ממש (5 מאות שקל +-) אבל ההורים מוכנים להשקיעה. ככה שזה לא בעיה.

מצד שני, אני ממש לא רוצה לזרוק להורים סתם כסף לכן חשוב לי להתיעץ וכמו שאמרת להיות בטוח שאני מוכן להשקיעה לפני שהם משקיעים.

טיפוס תמידי: רק אבל רק מה שמעניין אותי. אם יש משהו שמעניין אותי אני יכל לשבת עליו 5 שעות ברצף(לדוגמה הייתי משחק שעות בשח) אבל אם הוא לא אני לא מסוגל להשקיעה יותר מחצי שעה בלי הפסקה(תקרא למעלה אמרתי, שקשה לי להשקיעה בקלאסית כי היא לא מעניינת אותי.... אבל חשמלית נראה לי שכן)

לאחר שהחלטת שאתה מוכן,

תתקבע על סגנון מוסיקלי שאתה נמשך אליו הכי חזק-רוק/קלאסי/כבד/מזרחית :kopfpatsch: / וכו'

לאחר שהבנת לקראת מה אתה הולך תתחיל לחפש מורה פרטי ,חובה להתחיל עם מורה פרטי.

תתייעץ עם אנשים שמכירים מורים טובים,תתייעץ עם מוסיקאים ,אם אתה מכיר.

תזכור-יש הרבה מורים,יש מעט טובים ,מתי מעט הם המצויינים.

הבדל של 30 שקל לשעה לטובת מורה טוב ,יחסכו לך הרבה מאוד כסף בעתיד.

תבין,מורה בינוני שלוקח 70 שקלים ,יביא אותך לרמה של גיטריסט בינוני במשך זמן רב,אם בכלל :-\

מורה טוב שלוקח 120 שקל לשעה יעשה זאת בשליש הזמן ויעשה זאת בוודאות.

זה התפקיד שלכם להמליץ לא? ;):xyxthumbs:

נ.ב.צריך שיהיה לך שמץ של כישרון גם .

אני חושב שיש לי איפשהו עמוק עמוק כישרון מהסוג הזה.

מקווה שעזרתי קצת.

בהצלחה :xyxthumbs:

תודה :xyxthumbs:

פורסם

מה לעשות בשביל לנגן דברים מגניבים צריך לנגן קודם כל דברים משעמים, אבל אתה לא יודע כמה הנאה זה כשאתה מצליח לנגן שיר שלם מהתחלה עד הסוף ללא שגיאות זה הרגשה מדהימה.

פורסם

כמו שכבר אמרתי, ההתחלה היא החלק הכי קשה בניגון על גיטרה.

לעזאזל, אני זוכר שרק לפני פחות משנתיים בקושי הצלחתי לנגן את Smoke on the Water וKnocking on Heaven's Door שהם שירים מאוד מאוד מאוד פשוטים... אבל עם הזמן, לפני שתשים לב אתה תנגן סולואים מטורפים...

אין הרגשה יותר טובה מאשר שכשאתה יודע לנגן על הגיטרה, לקחת שיר, ותוך כמה דקות כבר לדעת לנגן אותו... זה פשוט כ"כ... מספק.

ראיתי מישהו שאמר לך כאן שלפני שאתה מתחיל עם גיטרה אתה צריך לחשוב עם עצמך אם יש לך זמן, אם אתה מוכן להתמיד ובלה בלה.

במילה אחת: בולשיט.

אני התחלתי לנגן מקלאסית מעפנה ב200 שקל והייתי בטוח שאני אנגן מקסימום חודש, אבל אני מנגן כבר כמעט שנתיים ואני לא רואה את הסוף Any time soon או אפילו Any time at all.

העיקר בלנגן על גיטרה, ובעצם בכל "תחביב" הוא פשוט... כיף.

אם זה כיף לך, אתה תתמיד.

אם לא, אתה פשוט לא תתמיד.

לא צריך לעשות פה שום חישובים מתמטיים מיוחדים, תתחיל ותראה - ייתכן שתוך חודשים חודשיים פשוט יימאס לך וזה לגיטימי וייתכן שתישאב לזה לחלוטין ותנגן בשביל הכיף, כי מוזיקה(ושוב - כל תחביב) אמורים להיות כיפים, ולא משהו ש אתה חושב עליו בתור "אוף... אני צריך גם היום לנגן! איזה באסה!".

יש המון גיטריסטים שגם יאמרו לך ש"חייבים לנגן איזה שעה ביום מינימום בלה בלה בלה".

גם הם מפספסים את הנקודה של הכיף בלנגן והם חושבים על לנגן על גיטרה כמו שהם חושבים על ללכת לבית ספר או לנקות את החדר - כמו משהו שחייבים לעשות ופשוט עושים אותו.

אצלי, אישית, ייתכנו ימים שאני לא אנגן בכלל וייתכנו ימים שאני אנגן 4 שעות רצוף - תלוי במצב רוח ותלוי בעוד 1001 גורמים, העיקרי בהם הוא שלנגן זה פשוט כיף.

פורסם

בקיצור אם יש למישהו מורה פרטי או אפילו בקבוצה באיזור פ"ת להמליץ עליו שידבר איתי בפרטי.

פורסם

תראה, אישית אני קניתי פעם ראשונה גיטרה קלאסית, לקחתי שניים שלושה שיעורים פרטיים שהוא רשם לי במחברת כל מיני דברים להתאמן עליהם [לא אקורדים.. סתם לעשות עם האצבעות] קיצר לא עשיתי כלום לא אהבתי כלום והיא ישבה אצלי שנתיים בארון... אחרי שנתיים החלטתי לשבת עם הפסנתר והגיטרה ביחד ולהתחיל לנגן דברים [אני עם הפסנתר מגיל 12..] ואז רק התחלתי לאהוב כי ניגנתי דברים שאני אוהב ובלי כל מיני חרטות.. בראסמי אף אחד לא אוהב ללכת סחור סחור אלא ישר להתחיל לנגן דברים יפים וכל זה... אחרי חודש כבר ידעתי לנגן כמה שירים יפים אבל עדיין משהו היה חסר - הצליל מעפן... קניתי אקוסטית מוגברת ב1500 ואת הקודמת שלי נתתי מתנה לבן דוד..

מאז זה נדיר שלא יוצא לי לנגן לפחות 7 שעות בשבוע וגם בספנתר לא חסרות שעות אבל זה משהו אחר...

קיצר תאמין לי לבד הכי טוב ככה לא יורדת לך המוטיבציה...

ומקסימום אם אתה רוצה ללמוד את הבסיס יש בVOD לימוד גיטרה זה נראה ממש מבטיח אם תאמין בזה... כמובן שזה לאקוסטית\קלאסית ולא לחשמלית אבל לחשמלית יש גם באינטרנט מספיק קבצי וידאו שילמדו אותך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים