פורסם 2007 במרץ 3118 שנים שמעתי על איזשהו ניסוי בו שמים מים בכוס אחת ואז דרך קשית גורמים למים לעבור לכוס אחרת.מישהו יודע בדיוק איך הניסוי הולך ומה ההסבר?
פורסם 2007 במרץ 3118 שנים אני מניח שזה כמו להוציא דלק עם צינור..אתה מכניס קצה אחד לכוס שואב קצת מהקצה ואז זה פשוט ממשיך לזרום (ואז שמים בכוס השנייה מן הסתם)
פורסם 2007 במרץ 3118 שנים אתה צריך שנקודת היציאה של המים תהיה נמוכה יותר מנקוודת הכניסה שלהם לקשית/צינורית/מה שזה לא יהיה.
פורסם 2007 במרץ 3118 שנים נו בחייכם חבר'ה, עקרון ה-סיפון....לפרטים נוספים:http://en.wikipedia.org/wiki/Siphon
פורסם 2007 במרץ 3118 שנים אתה צריך שנקודת היציאה של המים תהיה נמוכה יותר מנקוודת הכניסה שלהם לקשית/צינורית/מה שזה לא יהיה.כע אבל מה גורם להם לזרום? העובדה שמים תמיד הולכים למקום הנמוך ביותר?
פורסם 2007 במרץ 3118 שנים http://en.wikipedia.org/wiki/Siphon#Explanation_using_Bernoulli.27s_equation
פורסם 2007 במרץ 3118 שנים לחץ הידרוסטטי.הסבר קצר-שמים זורמים בצינורית, הם מושכים אחריהם עוד חומר בשביל להמשיך לזרום. כמו שאם תיקח קשית בכוס שתיה, ותסתום צד אחד שלה בזמן שיש נוזל בפנים- הנוזל לא ישפך, כי הנוזל שבפנים לא יכול למשוך אחריו אויר ולהמשיך בזרימתו למטה.אז במקרה הזה, אם משקל המים בחלק היורד של הצינורית גדול ממשקל המים בחלק העולה, הם יוכלו לגרור אחריהם את המים מהחלק העולה. ואם יש מיכל שם- אז תתחיל זרימה, עד שיגמרו המים במיכל שלמעלה.קרא קצת על חוק ברנולי, בקיצור.עריכה- לעזאזל איתך רומק |: הקדמת אותי בשניה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.