עבור לתוכן

קורסים בצבא

Featured Replies

פורסם

אני כרגע 11 חודשים בצבא ואני מעוניין לעבור למקצוע אחר, שמעניין אותי יותר!

אני רוצה לעבור לתחום המחשבים כמו מיחשוב או ממר"מ (שאינ לא יודע אם לוקחים לשם אנשים עם ידע כמו שלי בתכנות)

עכשיו השאלה שלי האם יש סיכוי כלשהו לקבל זימון למיונים לממר"מ אחרי שכבר עשיתי קורס בצבא ?

פורסם

טחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.

11 חודש, הדבר היחידי שתוכל לעבור אליו זה נהג, טבח, עובד רסר...

פורסם
  • מחבר

את זה אני גם יודע......אבל אין שום אפשרות חוץ מלפסול מקצוע?

פורסם

דבר עם המפקד הישיר שלך ותנסה לטפס כמה דרגות למעלה אם תוכל, נסה לבקש מיונים... ממר"ם אני לא מאמין שתקבל אבל אולי יוציאו אותך לאיזה קורס נחמד בחיל תקשוב.

כמובן שתצטרך לדעת לדבר ולנמק טוב מאוד את הסיבה למעבר.

Wish you the best of luck... you are going to need it. :)

פורסם

ויטמין P

באיזה חייל אתה משרת כרגע ?

ממר"מ אל תבנה על זה בכלל מיונים וקד"צ .

יש לי חבר שהוא טכנאי אופטי ועכשיו עושה קורס נשק והוא קרוב לשנתיים בבסיס .

הרבה מאד דברים משפיעים על שינויי שיבוץ .

אם תפסול מקצוע קרוב לודאי שתיהיה איזה ש.ג או משהו מסריח אחד .

פורסם

אני הייתי בפחות או יותר מצב כמו שלך, עזוב שבסוף גמרתי מחוץ לצבא (לפני הזמן).

בכל מקרה, אני לא רוצה לפרק לך ציפיות אבל פשוט אין מצב.

כמובן שמלנסות רע לא יכול לצאת, אז תמשיך לנסות, תשלח מכתבים, תפנה לכל מי שאתה חושב שיכול לעזור לך, אבל אל תצפה ליותר מידי.

שיהי הרבה בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

ממי אני מבקש מיונים ?!

כל התשובות שקיבלתי עד עכשיו ממשקית ת"ש ושלישות זה "אין מה לעשות" או "תפסול מקצוע ואז תנסה לקבל קורס אחר"....

פורסם

כי באמת אין מה לעשות, ברגע שאתה פוסל מקצוע, אתה נחשב עובד כללי והצבא יעשה איתך מה שבא לו.

כל ההכשרות ששוות משהו הן קדצים, או קורסי טרום טירונות\משולבים כמו שיש בחמ"ן.

אף אחד לא ישלח אותך לשום קורס אחרי שהתגייסת שלא נחשב לקורס משלים מקצוע\הק"א, כולמר אף אחד מהקורסים האלה לא משנה לך את המקצוע.

אין לך מה לעשות חוץ לקוות שתיפול בתור נהג/פקיד של בן אדם נורמאלי.

ושוב אין לך למי לפנות בקשר למינויים, כל מי שמטפל במינויים זה מחלקת המלש"בים של מייט ומחלקות המלש"בים של החילות השונים שיש להם מיון פרטי - ח"א, חמ"ן תקשו"ב וכו'.

שאר הדברים מטפלות מחלקות משא"ן, והן פשוט זורקות אותך למה שהן צריכות, כלומר אם אתה עובד כללי אתה יכול להפוך לפקיד, עובד רס"ר או כל תפקיד אחר שאפילו ספוג יכול לבצע.

פורסם

אתה צריך לבדוק אם כדאי לך לקחת את הסיכון בפסילת מקצוע , תחשוב על זה שיש סיכוי גדול מאוד שלא תשובץ לתפקיד שתרצה

ולממר"מ זה כמעט סיכוי אפסי זה מקצוע שדורש קורס של שישה חודשים אם אני לא טועה ואתה צריך נתונים מסוימים (קב"א וכו.. ) בכלל זה איתור קדם צבאי.

ואתה כבר בצבא .

אם טוב לך איפה שאתה משרת ואתה רוצה את הקורס בגלל שזה יעזור לך כמקצוע לעתיד עזוב , תסיים צבא ולך תלמד ..

פורסם

זה רק תוכניתים, אפשר להגיע לממר"מ גם ללא שום קורס.

אבל זה מיון מלש"בי בלבד.

פורסם
  • מחבר

אם היה לי טוב איפה שאני לא הייתי חושב בכלל על לעבור למקום אחר!!!

עכשיו אם הקורסים של ממרמ דורשים קד"ץ אז אפשר לקבל דח"ש או משהו בסגנון ?

פורסם

אתה 11 חודשים בצבא איזה דח"ש אתה מדבר!

פורסם

טוב אז ככה, יש לך פז"מ ארוך ואף אחד לא ייתן לך קורס ברמה, אני 5 חודש בצבא ואני הופך את העולם כדי להיכנס לקורס ברמה, דח"ש כבר לא מקבלים בשלב כזה , וכל הדברים שדורשים קד"צ או מיונים לפני הצבא בכלל יורדים מהפרק, תנסה את מזלך אצל המפקד שלך, יש הרבה קורסים בשלישות ברמת גן שאפשר להגיע אליהם בלי לעבור בסיס או משהו אלא רק על ידי המלצה מן המפקד, אח שלי לדוגמא עשה קורסי גאווה, פוטושופ, בניית אתרים ועוד כמה שאני לא זוכר שאין להם כלכך קשר למה שהוא היה ותוך כדי עשה הסבת מקצוע.

פורסם

אני דווקא מכיר מישהו שהתגייס, עשה טירונות + התחיל אימונים מתקדמים ואז נפל מהיחידה וקיבל דח"ש של כמה חודשים. אחרי זה הוא התגייס ליחידה אחרת ועשה את כל ההכשרה שלה מההתחלה.

מצד שני, הוא התגייס במקור ל-76... :-X

פורסם

אני דווקא מכיר מישהו שהתגייס, עשה טירונות + התחיל אימונים מתקדמים ואז נפל מהיחידה וקיבל דח"ש של כמה חודשים. אחרי זה הוא התגייס ליחידה אחרת ועשה את כל ההכשרה שלה מההתחלה.

מצד שני, הוא התגייס במקור ל-76... :-X

יופי, יש הבדל בין מטכליסט שנפל לבין איזה אפסנאי או משהו בסגנון.

גם אצלי ביחידה יש נפלים של טייס מטכ"ל וכו' בתפקידים מודיעיניים, בלי קורסים רק חפיפה שמוציאה לך תמיץ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים