עבור לתוכן

מה דעתכם על חייל הקשר\תקשוב?

Featured Replies

פורסם

53004.jpg:puke:

עכשיו יהיו לי סיוטים!!

היית חייב לשים את התמונה של הנודניק הזה!

פורסם

שמע, ממה שאני שמעתי, הבנתי שצריך לברוח מהמערך הטכני לא משנה באיזה חיל.

יש קורס טמ"מ שנחשב לא רע, אני לא סגור אם אתה יכול להגיע אליו מהמיונים האלה, תנסה.

זה כל כך שונה ממה שאתה מדבר עליו , "המערך הטכני" זה לא מערך טכני ולא בטיח , ולא בטוח בכלל שהוא יהיה טכנאי , אולי מפעיל

וטמ"מ זה באמת בלאי , כל מה שהם עושים זה מתעסקים בזוטות למרות שהקורס עצמו מאוד מעשיר (מנסיון).

חיל הקשר לדעתי חיל טוב להגיע אליו תלוי איפה אבל , אם אתה מגיע לחושן\אבן יקרה אז אתה גם תעשה קורסים איכותיים וגם תעשה יומיות

אז זה לא רע :).

פורסם

טמ"מ, כמו כל תפקיד טכנולוגי אחר, תלוי מאוד ביחידה שאתה מגיע אליה. טמ"מניקים שמגיעים לממר"מ, למשל, עושים דברים שונים לחלוטין מטמ"מניקים שמגיעים לגדודי קשר.

פורסם

טמ"מ, כמו כל תפקיד טכנולוגי אחר, תלוי מאוד ביחידה שאתה מגיע אליה. טמ"מניקים שמגיעים לממר"מ, למשל, עושים דברים שונים לחלוטין מטמ"מניקים שמגיעים לגדודי קשר.

לא ממש, טמ"מ הוא תפקיד שיועד להיות הלפדסק - תמיכה דרג א'.

גם נטמ"מ נדפקים בד"כ אבל פחות, כל הקורסים של תקשוב הם בלאי עלי אדמות, כל עוד לא מגיעים דרכם לאבנט כחול/חמ"ן זה ממש אבל ממש משעמם.

פורסם

כן ממש, זה שאין לך מושג מה טמ"מניקים עושים ביחידות שונות לא אומר שכל מה שהם עושים זה Help Desk.

פורסם

כן ממש, זה שאין לך מושג מה טמ"מניקים עושים ביחידות שונות לא אומר שכל מה שהם עושים זה Help Desk.

יש לי מספיק מושג, הקורס יועד לתמיכה דרג א', שזה הלפדסק וטכנאים.

זה שיש יחידות שרואות שיש למישהו ראש על הכתפיים ונותנות לו תפקיד נורמאלי לא קשור לקורס, גם לעובדים כלליים זה קורה.

אתה אולי מתבלבל עם נתמ"מ, שזה ניהול תשתיות מערכות מחשב, הקורס הרבה יותר נורמאלי, לומדים ניהול דומיין ברמה גבוהה, UNIX, exchange ועוד הרבה שטויות. זה כבר משהו אחר, אבל גם הם כל עוד לא בממר"מ דיי נדפקים כי רוב היחידות לא באמת יודעות מה לעשות איתם, כלומר כל היחידות שיושבות על צהלנט ופשוט יש להן הקצאות לאנשים כאלה.

פורסם

זה שהקורס מיועד לדרג א' זה לא קשור - טמ"מ זה בעצם מפעיל תקשורת נתונים. אז יש תפקידים שבהם כל מה שהם עושים זה להסביר לך איך לבדוק פינג לשרת אקסציינג' הפיקודי, ויש מקומות שבהם הם מתקינים ומפעילים מערכות שו"ב בדרגים ובהיקפים של אוגדה או פיקוד. אגב, לכל אוגדה בצה"ל יש גדוד קשר משלה, ככה שזה לא "יחידות שיש להן הקצאות לאנשים כאלה" אלא יחידות שמבוססות על אנשים כאלה.

פורסם

טמ"מ זה טכנאי מערכות מחשב, הם לא יועדו להפעיל תקשורת נתונים בכמעט שום רמה.

בקורס הם לא לומדים AD מעבר להרשאות, וחשבונות, לא לומדים policy, לא לומדים exchange, לא לומדים להגדיר דומיין ברמת הרשת.

אני מדבר על נתמ"מ בקשר להקצאות לא לגדודי קשר אוגדתיים, החיל הירוק יושב על צה"לנט, חוץ מחמ"ן שיש להם רשתות משלהם, כמה רשתות כלל חייליות, ורשת ממודרת ומופרדת לכל יחידה בתוך החייל.

לרובם אין DC או שרתי Exchange שלהם, ולאלה שיש כל עוד זה לא בסיס שלם כמו תל השומר או הקריה, לא צריך לשבור את הראש אפילו על סיבנוט.

כל ההגדרות מתקבלות אוט' ברגע הוספת שרת חדש לדומיין, וגם את זה הם לא עושים לבד אלא ממר"מ עושים.

אז כן התפקיד המאוד מעניין שאתה מדבר עליו, זה לבדוק למה הspool נתקע בשרת המדפסות, וגם זה כבר לא בהגדרת של טמ"מ

יש כאלה שעושים משהו מעבר לכך, אבל שוב זה לא קשור לקורס או להכשרה, אלא לבן אדם ומה היחידה צריכה.

אז אתה מכיר טמ"מניק שניהיה רש"ץ פיתוח מערכות שוב באיזה יחידה, שד"א גם אם זה הם לא בדיוק מפתחים אולי חלק מהAgentים, למה מערכת השו"ב של צה"ל לפחות החדשה נקנתה מCA.

ובפעם האחרונה שראיתי את מה שמלמדים בקורס של טמ"מ או כל קורס אחר של תקשוב, לא היה שום דבר על הAPI של Unicenter.

וד"א גם לעבוד על Unicenter זה לא בדיוק מלהיב במיוחד.

פורסם

^^

will you two get a room?

:smile1:

פורסם

חחח :lol:

צעיר

פורסם

מה דעתכם על "אבן יקרה" האם התפקיד מעניין ומאתגר ואם אתגייס לשם תיהיה לי עבודה מובטחת באזרחות ?

ומשהו שמע על פרוייקט עדן באגף התקשוב ואם כן אשמח לדעת מה עושים שם ..

פורסם

טמ"מ זה בלאי, זה להתקין לאנשים מסנג'ר כל היום, ושלא יזיינו לך את השכל.

איפה אתה משרת? אולי טמ"מיניקים באוגדות הם לא ADMIN עולם שעושים עבודה שווה לתפקידים באזרחות אבל ברמת הצבא הם מתעסקים ברשתות לעומק, הן מבחינת חומרה, תוכנה, תשתיות ומערכות תקשורת וחוזי רציניות. אתה יכול לקבל את מנת ה"תחכום"של המחשוב וגם להרגיש קצת יותר שטח ומבצעיות מאשר לשבת בממר"מ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים