עבור לתוכן

משקאות חריפים כשרים לפסח

Featured Replies

פורסם

איך בירה לא כשרה? עדיין משתמשים בחיטה בפסח, אסור שהתוצר יחמיץ, אבל בירה זה לא מלחם :nixweiss:

פורסם

בירה אלו דגנים, כשות ושמרים ש"החמיצו" ונוצר בהם תהליך של תסיסה. זה אסור בפסח. מה הבעיה? קחו סיידר (בירה מתפוחים).

פורסם

אין בעיה, אני לא שומר כשרות ::)

רק רציתי לדעת.

פורסם

קונייאק אמנם עשויי מענבים אך נעשה בידי צרפתים. אתם מתכוונים לברנדי, אם כבר למשהו. קונייאק הוא סוג של ברנדי אבל לא כל ברנדי הוא קונייאק. קונייאק הוא בא רק מחבל קונייאק, גראנד ופטיט שאמפיין בצרפת וחלים עליו עוד מלא חוקים מגוכחים.

ברור,אבל קוניאק הוא לא חמץ אסור לשתות אותו בגלל סיבה אחרת,אבל אם היה הכשר רגיל לקוניאק לא הייתה שום סיבה שהוא לא יהיה כשר לפסח.

ברנדי רגיל (שטוק 84 וכו') כשר לפסח

פורסם

אין שום דבר לא כשר בקונייאק. זאת רק עקשנות של אנשים שמסרבים להכניס לפה מה שהוכן בידי גויים. יש שמרנים יותר ויש שמרנים פחות.

פורסם
  • מחבר

יש בכלל קוניאק\ברנדי "יהודי" טוב?

בפעם האחרונה ששתיתי ת'חרא הזה שנקרא "ברנדי תוצרת הארץ" יש לזה טעם של חלודה.

פורסם

אין שום דבר לא כשר בקונייאק. זאת רק עקשנות של אנשים שמסרבים להכניס לפה מה שהוכן בידי גויים. יש שמרנים יותר ויש שמרנים פחות.

זה לא עקשנות זו אמונה ושמירה על חוקים ומיצוות שקיימים 3000 שנה בערך עוד הרבה הרבה הרבה לפני שכולנו היינו רעיון הזוי של ההורים שלנו.והרבה לפני שהצרפתים היו קיימים בכלל.

לי באופן אישי אין בעיה לשתות קוניאק אמיתי אבל אני מכבד ומעריך מי שלא שותה.

פורסם

הסיבה היא אחרת

בתקופה עתיקה יותר, בה המשקה האלכוהולי הנפוץ היה יין, נאסר לשתות את אלו שנעשו בידיי גויים

משום שהיין יגרום לקלות ראש בין היהודים\גויים, אם לדוג' שכן גוי מזמין אליו הבייתה את שכנו היהודי ופותח בקבוק יין, הם ישתו, ישתכרו, וזה יגרום לקרבה ביניהם

הקרבה הזאת תגרום להתבוללות, דבר שאסור ע"פ היהדות

האמונה הזאת קיימת גם היום, והם תקפים לכל המשקאות האלכוהוליים..

פורסם

הסיבה היא אחרת

בתקופה עתיקה יותר, בה המשקה האלכוהולי הנפוץ היה יין, נאסר לשתות את אלו שנעשו בידיי גויים

משום שהיין יגרום לקלות ראש בין היהודים\גויים, אם לדוג' שכן גוי מזמין אליו הבייתה את שכנו היהודי ופותח בקבוק יין, הם ישתו, ישתכרו, וזה יגרום לקרבה ביניהם

הקרבה הזאת תגרום להתבוללות, דבר שאסור ע"פ היהדות

האמונה הזאת קיימת גם היום, והם תקפים לכל המשקאות האלכוהוליים..

נכון אבל האיסור תאחלס היה קודם לכן היה כתוב משהו בספר דברים אם אני לא טועה והרמבם פירש בדיעבד שמי ששתה דינו היה מלכות.

פורסם

מלכות זה מלכה [אישתו של המלך] ברבים :s07:

אתה מדבר על מלקות, אני מניח.

פורסם

פאק הכול!

אני מכיר מקום בבאר שבע (פאב- ולא רע בכלל!) שמוכר בירה, ויסקי ומה שרק תרצו בפסח- אם מישהו מעוניין אני אפרסם את השם\ הוראות הגעה\ מה שתרצו...

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחה יצאתי נעל

פורסם

מלכות עם סימן U באות ו' זאת ממלכה. מלכות עם סימן O באות ו' זה מלכה ברבים.

מלקות... זה מכות, עם שוט בד"כ. אז מלקה... זאת אשת BDSM. ;)

בבקשה, כולם להכיר, זאת היא אסתר המלקה:

dominatrix.jpg

פורסם

אה, מלכUת. טוב נו, זה לא כזה ברור, זה יכל להיות גם מלקות [כלומר עונשו היה מלקות :/ ]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים