עבור לתוכן

ריצה - בגרות בספורט

Featured Replies

פורסם

בשביל לקבל מאה בבגרות בספורט בריצת אלפיים צריך לרוץ משהו כמו 6 וחצי דקות?

אם כן אז באיזו מהירות צריך לרוץ? חישבתי במחשבון יצא לי מעל 18 קמש שזה לא ממש הגיוני...

פורסם

כן 18 קמ"ש +-

פורסם

למה לא הגיוני? קמ"ש = קילומטר בשעה

כמה אתה חושב שבן אדם עושה, 2-3? 10?

קראתי פעם איפשהו שגוף האדם מסוגל גם להגיע ל50+ קמ"ש..

פורסם

למה לא הגיוני? קמ"ש = קילומטר בשעה

כמה אתה חושב שבן אדם עושה, 2-3? 10?

בריצות 100 מטר הם מגיעים לאיזה 38 קמ"ש אז 50 לא נראה לי

אבל 18 קמ"ש לריצת 2000 זה הגיוני בהחלט

פורסם

זה לא עובד לפי מה שנראה לך.. זאת עובדה.

ואמרתי שזוהי היכולת פוטנציאלית של גוף האדם.. לא אמרתי שיש אנשים שרצים במהירות הזאת.

פורסם

בשביל לקבל מאה בבגרות בספורט בריצת אלפיים צריך לרוץ משהו כמו 6 וחצי דקות?

אם כן אז באיזו מהירות צריך לרוץ? חישבתי במחשבון יצא לי מעל 18 קמש שזה לא ממש הגיוני...

אתה יודע שאין דבר כזה בגרות בספורט נכון?

זאת בגרות פנימית, כל עוד אתה לא עושה 5 יח' בבית ספר מיוחד, כלומר זה 0 נק', זה לא נכנס לשקלול וגם אל תאמין לזיוניי שכל שלהם, אסור להם לשלול לך תעודת בגרות על סמך זה שאתה לא עובר את זה, או לא ניגש לבחינה בכלל. אין ציון נכשל בבגרות, המינימום שניתן לקבל אם אתה ניגש זה 65, וכל שאר הדברים לא ממש משנים במילא.

פורסם

אם זה הרף של בית הספר שלכם אז זה הרף - זה לא נשמע בלתי הגיוני לאתלטים...

בעקרון יש כמה דרכים בהם הגוף מייצר אנרגיה - במאמצים קצרים של כמה דקות (אצל אתלטים זה יכול להיות אפילו כמעט כל זמן הריצה במרחק 2 ק"מ)

הגוף יכול להשתמש בסוכרים (גלוקוזה, גלוקון) זמינים ליצור אנרגיה - לכן אפשר לשמר מהירות של כמעט ספרינט לאורך כל הריצה (אתלטים).

מעל לכמה דקות השימוש בתהליך יצור האנגיה הזה גורם להצטברות חומצות חלב בשריר אשר לא מאפשרות המשך פעילות השריר בעומס מירבי ואז נכנס לפעולה המסלול האירובי - שימוש בחמצן ליצור אנרגיה - המסלול הזה משתמש בחמצן שומנים ופחמימות ליצור אנרגיה

התהליך הזה יותר איטי ופחות זמין לשריר ומאלץ לרדת בדרגת המאמץ ...

זה ממש על קצה המזלג מה שנקרא ותהליך יצור האנרגיה בגוף יותר מורכב וכלל יותר שלבים - אבל זה למה בעקרון אפשר לשמר מהירות כ"כ גבוהה לזמן של כמה דקות בודדות.

6.5 זה באמת זמן יפה... אני חושב שאני יכול לעשות את זה בקצת פחות מ-8 דקות אולי...

אני עושה 4.25 ב20 דקות 5 פעמים בשבוע (אני עושה 20 דקות ריצה בכל סוף אימון בחד"כ)...

פורסם

אתה יודע שאין דבר כזה בגרות בספורט נכון?

זאת בגרות פנימית, כל עוד אתה לא עושה 5 יח' בבית ספר מיוחד, כלומר זה 0 נק', זה לא נכנס לשקלול וגם אל תאמין לזיוניי שכל שלהם, אסור להם לשלול לך תעודת בגרות על סמך זה שאתה לא עובר את זה, או לא ניגש לבחינה בכלל. אין ציון נכשל בבגרות, המינימום שניתן לקבל אם אתה ניגש זה 65, וכל שאר הדברים לא ממש משנים במילא.

דווקא כן ניתן לעשות בגרות בחינוך גופני, חלק ממנה כולל מבחנים מעשיים וחלק מבחנים תיאורטיים. בסוף, אם אני לא טועה, אתה יוצא מדריך כושר מוסמך, אגב :P

פורסם

לא בריצה, בבעיטה.

ואפילו טיפה מהר יותר מ50 קמ"ש.

פורסם

אל תכנס עמוק מדי, זה אפשרי לרוץ 2000 ב- 6:30.

פורסם

תעשה ת'ריצה בזמן של פחות מ-10 דקות ותקבל עובר.

אני לא עשיתי ריצת 2ק"מ בבגרות בספורט (ביב לי אישור רפואי) ועדיין קבילתי איזה 80 בבגרות בזה!

הציון הזה לא נחשב כאשר אתה רוצה להתקבל למוסד להשכלה גבוהה אז זה ממש אבל ממש לא יעניין לאף אחד בכמה אתה רץ 2ק"מ!

:sleep:

פורסם

אני לא יודע על מה אתם מדברים...

אצלנו רצים 3.5 ק"מ וזה 15 דקות נחשב 100.

היה איזה אחד סוס אצלנו שדפק 12!

פורסם

הבגרות בספורט (כמו של"ח) הינה ציון פנימי ולא יחידת לימוד, כל הקשקושים שזה "מקצוע חובה והיו אנשים שבאו אחרי צבא ורצו כדיי לקבל בגרות" זה בולשיט.

תעשה מה שאתה יכול ושא ברכה.

לידיעתך בשום מקום לא מסתכלים על הציון הזה והוא לא יהווה מניעה לקבלת תעודת הבגרות שלך, אבל בכל זאת תעשה מאמץ ;)

פורסם

הבגרות בספורט (כמו של"ח) הינה ציון פנימי ולא יחידת לימוד, כל הקשקושים שזה "מקצוע חובה והיו אנשים שבאו אחרי צבא ורצו כדיי לקבל בגרות" זה בולשיט.

תעשה מה שאתה יכול ושא ברכה.

לידיעתך בשום מקום לא מסתכלים על הציון הזה והוא לא יהווה מניעה לקבלת תעודת הבגרות שלך, אבל בכל זאת תעשה מאמץ ;)

FYI הבית ספר שלי לא היה מוכן לחתום לי על תעודת הבגרות שלי עד שהשלמתי את הציון הזה... אחרי צבא.

פורסם

אצלנו בכלל לא הייתה בגרות בספורט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים