פורסם 2007 במרץ 1918 שנים המממ וואי שכחתי איך בדיוק זה עובד אבל תכלס כל אחד יכול לעשות את זה...פשוט שמים בקבוק אם נוזל כלשהו (כמו בירה בדוגמא) במקפיא...הנוזל נהיה מקורר יתר והוא לא מתמצק( או עובר תהליך קריסטליזציה) כאשר אין לו מקום להתחיל את הקריסטליזציה(נוקלאוס)-דבר שקורא כאשר פני השטח מלוטשים(כמו בבקבוק זכוכית). ברגע שאתה מוציא את הבקבוק וגורם להפרעה בפני השטח על ידי המכה-נוצר הנוקלאוס הדרוש ולכן ההתמצקות היא מיידית.שימו לב-יש בקבוקי זכוכית שיתנפצו בקור או אם שמים בהם יותר מדי מים(נפח של מים במצב צבירה מוצק(קרח) גדול יותר מאשר במצב צבירה נוזל -ולכן אין למלא את הבקבוק עד הסוף.-הבקבוק צריך להיות נקי- על מנת שלא יהיוו הפרעות בפני שטח ולכן הנוזל יקפא כאשר הוא במקפיא.-יש משקאות אלכוהוליים כמו וודקה ושנאפסים שיש בהם חומר אנטי-פריז ולכו הם לא יקפאו בכל מקרה.-אם תשימו בירות במקרר שיענו על הצרכים כנראה שחלק מהן כן יקפאו,אם אני לא טועה נסו לשים את הבקבוק עומד על מנת שהפקק לא יגרום הלנקודת התחלה לקריסטליזציה.-בירה קפוא זה לא טעים...עוד מידע:http://en.wikipedia.org/wiki/Supercooling
פורסם 2007 במרץ 1918 שנים אם הבקבוק לא עומד אז הלחץ יעיף את הפקק באיזשהוא שלב והכל ישפך.ניסינו את זה בעבודה, רק עם בקבוקי בירה שחורה ומכבי או גולדסטאר לא זוכר אבל שוכב :\ אז לא יצא טוב בהזדמנות הראשונה אני ישים אותם עומדים נראה מה קורה...
פורסם 2007 במרץ 1918 שנים אם הבקבוק קנוי ועדיין סגור אז הוא אמור להיות ממולא לא עד הסוף-האוויר/וואקום אמור להיות הגנה בדיוק מכך-שינוי נפח הנוזל/בקבוק מחום/קור
פורסם 2007 במרץ 1918 שנים קרה לי משהו דומה עם מים:הכנסתי מים למקפיא ולאחר כמה שעות הוצאתי את הבקבוק וראיתי שהוא לא קפוא.... התחלתי למזוג לכוס והמים קפאו אך בבבקבוק הם לא
פורסם 2007 במרץ 1918 שנים אין לי כוח להסביר את זה, אבל כדי שנוזל יקפא צריך להשקיע עבודה ולא רק להוריד את הטמפ'... הניעור או כל זעזוע אחר זה העבודה הדרושה...
פורסם 2007 במרץ 1918 שנים מחבר אני אנסה בימים הקרובים! :] אבל מאיפה אני אמור לדעת מתי זה הזמן להוציא אותו?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.