עבור לתוכן

תעזרו להציל את עצמכם ומליונים נוספים !

Featured Replies

פורסם

Folding@Home, הוא פרויקט חישוב והדמיה המנוהל על ידי אוניברסיטת סטאנפורד, ומטרתו לחקור את תהליך ההרכבה (או התקפלות- Folding) של הפרוטאינים השונים בגוף. תהליך התקפלות זה, אשר הכרחי לפעילותו התקינה של הגוף, עדיין אינו מובן במלואו למדענים בתחום. כאשר הפרוטאינים אינם 'מתקפלים' כראוי, נוצרות בעיות היכולות להתבטא במחלות כגון אלצהיימר, פרקינסון וסוגים שונים של סרטן.

את תוכנת Folding@Home מורידים גולשים מכל רחבי העולם. על כל אחד מהמחשבים מריצה התוכנה סדרה של הדמיות ונוסחות מתמאטית, בעזרתן היא מחשבת מקטע מתוך תהליך ההתקפלות של הפרוטאין. על ידי חלוקת תהליך החישוב ליחידות עבודה המתפרסות על מאות אלפי מחשבים, משיג הפרויקט כוח חישוב גבוה ביותר, העובר בקלות את כוחם של מחשבי העל המתקדמים בעולם.

http://folding.stanford.edu/

• תגובות 56
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני בעד, אבל בוא נקים קבוצה לפורום שנראה כמה אנחנו שווים

פורסם

הקבוצה הוקמה.

המספר הוא: 54440

והשם הוא HWzone.

פורסם

מגניב - מספר של קומבינטורים - אני בפנים

פורסם

למה לעזאזל אתם לא מריצים WORLD COMMUNITY GRID שבה יש גם FOLDING גם AIDS וגם מספר פרוייקט נוספים

פורסם

שנה את הכותרת ואלי עוד ייכנסו

נהוג להפוך את זה לסטיקי בפורומים

בינתיים רק 3 סיימו WU אחד - מאכזב משהו

זה הפך לתחרות ביצועים עולמית ורק אנחנו לא בפנים

פורסם

שאלת תם,

האם כתמצא תרופה לסרטן באמצעות הפרוייקט הזה, חברות התרופות שצפויות לגבות עבור כל כדור סכום אסטרונומי של כמה אלפי דולרים (מאנשים שבסה"כ רוצים לחיות) ולהרוויח עוד כמה מאות מילירדי דולרים תיתן דיווידנדים למשתמשי התוכנה?, אולי היא תיתן לכל מי שהשתמש בתוכנה ועזר לה להרוויח סכום של 9 ספרות בדולרים טיפול חינם אם התרופה החדשה שהוא השתתף ביצירתה תוכל להציל את חייו?

אם אחת התשובות לשאלות האלו היא כן, אני כבר רץ להרשם.

חברות התרופות מנסות לחסוך לעצמם עלויות מיחשוב עצומות ע"י שימוש בגולשים, הקופון שהם יגזרו מהחיסכון הזה (ושלא תיטעו, אתם חוסכים להם פה קניית מחשב על בעלות של כמאה מליון דולר + עלויות הפעלת ותחזוקת המחשב שמסתכם בעוד כמה עשרות מליונים בשנה, ועוד לא דיברנו על הנדל"ן עליו יהיה צפוי להיות מוקם המחשב) ישמש לקנייה של ווילות ומכוניות ספורט חדשות למנהלי החברות, אז השאלה הנשאלת היא כמה אתה באמת אוהבים את מנהלי טבע, יוניפארם, מדיטק, באייר ודומיהם?

ושלא יעבדו עליכם.

פורסם

בוא נניח שאתה צודק - אבל מצד שני מעכב פתרון לסרטן בגלל גישת ה"מגיע לי" - האם זה הוגן?

פורסם

בוא נניח שאתה צודק - אבל מצד שני מעכב פתרון לסרטן בגלל גישת ה"מגיע לי" - האם זה הוגן?

אני האחרון שיבוא בגישת "מגיע לי", אבל לדעתי יש גבול למונופול המטורף של חברות התרופות (מהרגע שהם רשמו פטנט על התרופה יש להם 10 שנים בהם יש להם מונופול על יצור התרופה, במהלך 10 השנים האלה אין שום גוף בעולם שמסוגל להכתיב להם מחיר תקרה [בשנה האחרונה האיחוד האירופי מנסה לעשות את זה אבל כל מי שנמצא בתחום הזה יותר מיומיים יודע שאין להם שום סיכוי]), אז גם לנצל ולעשוק את החולים שבסה"כ רוצים לחיות עוד יום וגם לחסוך מאוד מיליוני דולרים על גבם של הגולשים בתואנה של "עזרה לזולת"?, האם (חס וחלילה) שקרוב משפחה שלך יצטרך את התרופה הזאת הוא אכן יקבל אותה?

שום "מגיע לי" ושום נעליים, פשוט את אמת.

http://www.ti-israel.org/Index.asp?ArticleID=221&CategoryID=84&Page=1

פורסם

ועדיין אקדם את המחקר ,מה גם שהוא הולך לאוניברסיטה ולא לחברת תרופות , למרות שזה שטויות כי מחר החוקר יקים חברה וימכור את הידע לחברת התרופות

אבל יותר חשוב לי שהתרופה תהיה קיימת

פורסם

בוא אני אגלה לך סוד גלוי, חברות התרופות קונות עבור האוניברסיטאות כל שנה ציוד מחקר בעשרות אלפי דולרים (מה לעשות, ציוד מחקר רפואי מתקדם עולה בהתאם) בתמורה לכך שכל גילוי שניתן לרשום עליו פטנט ירשם לטובת חברת התרופות ש"תרמה" את הציוד, ככה חברות התרופות חוסכות להם מאות אלפי דולרים בשעות עבודה של חוקרים.

פורסם
  • מחבר

זו עובדה ש90%-95% מכל התרופות מפותחות ע"י חברות התרופות.לי ולהרבה אחרים חשוב יותר התרופה לא כמה מנכ"ל ירוויח.אם תהיה תרופה אז יהיו עוד חברות שיפתחו תרופות זהות.מימון ממשלתי ותחרות יגרמו למחירים ליפול בשביל הצרכן הממוצע.

פורסם

זו עובדה ש90%-95% מכל התרופות מפותחות ע"י חברות התרופות.לי ולהרבה אחרים חשוב יותר התרופה לא כמה מנכ"ל ירוויח.אם תהיה תרופה אז יהיו עוד חברות שיפתחו תרופות זהות.מימון ממשלתי ותחרות יגרמו למחירים ליפול בשביל הצרכן הממוצע.

אתה יודע מה משמעות המונח "פטנט"?, בקיצור, זה אומר שאף אחד בעולם לא יכול לפתח תרופה זהה.

פורסם
  • מחבר

טעות שלי לא זהה דומה.חוץ מזה תמיד יש את השוק השחור ואת טבע ;)

פורסם

שי, אני לא מבין מה יש לך נגד חברות תרופות.

הן כמו כל עסק רוצות להרוויח. הן משקיעות הרבה כסף וכמובן רוצות לקצור את הפירות בסוף יום עבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים