עבור לתוכן

אז ככה, אני לא מבין בשיט בשוק ההון ואם יש מישהו שכן אז שיקרא את ההודעה

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין בשיט בשוק ההון ולהיכנס לזה לעומק אין לי ממש זמן....

בזמן היותי בקבע חסכתי לעצמי סכום קטן של כסף ונמאס לי שרובו סתם ככה יושב בבנק, אז הייתי רוצה להשקיע חלק קטן ממנו בבורסה, הבעיה היא שאני כמעט לא מבין כלום בזה ולא יודע למי צריך לפנות ומה מו מי....

הייתי רוצה לשאול אם שווה להיכנס לשוק ההון לתווך של כמה חודשים ולהרוויח מזה כמה שקלים נוספים?? הסכום שאני מעוניין להשקיע זה בסביבות 5 אלף שח, אולי קצת יותר....

פורסם

יש לך יועץ השקעות בבנק, המקום הכי טוב להתחיל בו!

ותנסה לחפש פורומים או אתרים שמתעסקים בתחום השקעות, ותנסה ללמוד ולהפנים את מה שמפרסמים שם!

אחרי זה, אם אתה מוכן מספיק, תנסה ליישם את מה שלמדת!

וכיוון שאתה נמצא בפורום מחשבים, אם חברה די צעירים, תיקח את כל מה שיכתבו ויציעו(תשקיע בזה/תיקנה פה/תמכור שם....) לך פה בערבון מאד מוגבל!

לילה טוב.

פורסם

קודם כל יש קורסים חינם !!! במרבית איזורי הארץ, למתחילים. תחפש את הפירסומים בעיתונות ובאינטרנט.

פורסם
  • מחבר

אני אתחיל מזה שאני לא רוצה לקחת שום קורסים חינם או לא חינם שקשורים לנושא, כי אין לי את הזמן הזה...

אני פשוט רוצה להשקיע חד פעמי סכום כלשהו ולצאת מזה עם קצת יותר ממה שיש לי, וקצת יותר ממה שאני מרוויח בבנק על הריבית השנתית של ה2-3 אחוז..

אתה עזרת לי מאוד עם ההסבר... לכן תודה לך...

1. יש לי עכשיו, לכן אני רוצה להחליף כי זה לא הכי מועיל...

2. זאת השקעה שאני חושב עליה במקרה ואני לא נכנס לעסק של השוק ההון, כי זה יותר טוב(רווחי) ממה שיש לי עכשיו ויותר נוח גם כן...

3. לא מעוניין, יותר מידי מסובך.

4. לא יודע מה זה ולא מעוניין.

5. מסובך מידי, לא מעוניין.

6. זה מעניין אותי קצת, אתה יכול להסביר לי קצת על העמלות שיש? וכמה מינימום השקעה צריך?

7. לא מעוניין, אחרת כבר הייתי קונה בעצמי.

כמו שאמרתי, אני לא באתי ושאלתי בשביל שאנשים יבואו ויגידו לי שזה מסוכן מידי וזה לזמן קצר מידי ולא שווה, באתי בשביל שאנשים יתנו עצה ויראו לי את האופציות שעומדות מולי...

פורסם

עם 5000 שקל אפשר לעשות רק דמי כיס. אלא אם אתה ממש מקצוען, ואז אתה יודע לסחור באופציות ספקולטיביות ולא מפחד להפסיד את כל הכסף.

פורסם
  • מחבר

מה זה דמי כיס? כמה זה?

פורסם

תלוי באיזה שוק מניות אתה משקיע, ולאיזה תווך של זמן אתה משקיע.

נניח שמניה טובה ממוצעת עושה 10% בחודש-חודשיים... אז זה יוצא 500 שקל בזמן הזה.

ותזכור שזה בהנחה שמצאת מניה טובה מכל אלפי המניות האחרות שקיימות בשוק, שבהם גם יכולת להפסיד לא מעט כסף.

לפי דעתי אם אין לך ידע נרחב בתחום, אין לך מה לחפש שם. הייתי מציע לך ללכת לברוקר רציני, אבל עם סכום כסף כזה אני לא חושב שמישהו יסכים לנהל לך תיק.

פורסם
  • מחבר

ומניה ממוצעת, לא דווקא טובה, שתעשה לא 10 בחודש, תעשה 5 בחודש, זה עדיין עדיף על 3 בשנה...

פורסם

אבל במקרה שלך אתה לא משקיע, אתה מהמר.

לכן זה לא כל כך חכם, ואתה יכול אף להפסיד את הכסף.

פורסם

טוב בוא נסכים דבר אחד, שגם אם יודעים\לא יודעים מה עושים, הבוסטרה זה הימור, אתה בא לפה אחרי שחכסתה כסף ורוצה להמר על הכסף שלך? עדיף לך לקזינו או שים באנקרים בווינר, אותו דבר.

פורסם
  • מחבר

בורסה זה לא הימור למי שמבין....

אל תבלבל את השכל, רק למי שלא מבין זה הימור...

כן, עוד רגע אנ שם בווינר, שניה...

וכן, אני מעוניין להמר בסכום מסויים, אבל הימור שיש בו סיכוי כלשהו.

פורסם

בורסה זה לא הימור למי שמבין....

אל תבלבל את השכל, רק למי שלא מבין זה הימור...

כן, עוד רגע אנ שם בווינר, שניה...

וכן, אני מעוניין להמר בסכום מסויים, אבל הימור שיש בו סיכוי כלשהו.

יש כאלה שיגידו אותו דבר על וינר..

ויש לי שאלה, אתם אומרים שמניה טובה עולה 10% נגיד ושאתה יכול להפסיד את הכסף, איך בדיוק? זה לא בדיוק שהמניה יורדת ב5000% לא?

פורסם

אל תכנס אלא אם כן אתה מתכוון להישאר לטווח הארוך.

כיום הבורסה בירידה (מימושים...) אחרי עליה תלולה מאד בשנה האחרונה כך שבטווח הקצר גם אפשר להפסיד והרבה.

בטווח הארוך תמיד תרוויח.

בכלל הבורסה היא כלי השקעה, מיועדת למי שרוצה להשקיע ולא למי שרוצה להמר.

המהמרים פונים לאופציות.

פורסם

המומחים בבורסה עושים כסף על המון אנשים תמימים.

אלה שמתסמכים על תחושות בטן או על 'טיפים' של חבר.

הם מנצלים תופעות כאלה של 'עדר' בצורה הטובה ביותר :P

אם אתה רוצה להיכנס לזה בצורה רצינית (והבנתי שאתה לא, אבל אם בכל זאת) אני ממליץ לך ללכת לקורס של ניתוח גרפים. לי זה עזר המון, ואפשר לעשות עם זה כסף נחמד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים