עבור לתוכן

כדאי לינסוע לקנדה ולחיות שם או להישאר בארץ?

Featured Replies

פורסם

בעיה גדולה שכולם ציינו הייתה הקור של החורף.ממש אבל ממש קר שם בחורף ולכן לוקח זמן להתרגל. בנוסף,בתקופת החורף ומכיוון שכל כך קר אזיש לאנשים נטיה להסתגר בבתיהם ולכן זו תקופה יחסית משעממת למי שאין חברים.

אפשר לעשות OC טוב :smile1:

• תגובות 52
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

:lol: :lol: :lol:

בקיצור כנראה שהרבה יותר קל וכיף לחיות בחו"ל מאשר בארץ, אבל בארץ מרגישים משהו שאין בחו"ל - תחושת השייכות, הבית. זה משהו שכל מי שהיגר לחו"ל לתקופה בטח הרגיש.

בסופו של דבר, זה עניין מאוד אינדבדואלי - יש אנשים שכאן הם מרגישים הכי בבית וזה הכי חשוב להם, ויש כאלו שיוותרו על זה כיוון הקריירה ותנאי החיים חשובים להם יותר. אני חושב שבאמת כדאי שתיסע לקנדה לתקופה של חודש חודשיים, תחזור, תחשוב - ואז תחליט.

שרון.

פורסם

אני לא יכול להגיד לך מה לעשות כמובן כי אני לא מכיר את כל הסיפור שלך אבל אני יספר לך מנסיוני.

גרתי בלוס אנגלס 3 שנים (אני אזרח אמריקאי ככה שהייתי חוקי וכו') עברתי לשם לבד בלי שום משפחה או חברים שם.

הצלחתי למצוא עבודה בחברה שעושה research לעורכי דין כלומר אם יש לעורך דין תיק והוא רוצה לקבל עוד מידע אולי ממקרים במדינות אחרות ומהעבר אנחנו היינו מחפשים ומוצאים בשבילו את המידע. זו היתה עבודה זמנית של סטודנטים כמוני והעבודה הזאת (25 שעות בשבוע) ממנה לי את שכר הלימוד באונ' ושכר דירה כמו גם הוצאות רכב (אין אפשר לחיות בלוס אנגלס בלי אוטו) רכב וגם הייתי יוצא פעמיים בשבוע עם חברים. היינו נוסעים פעם בכמה זמן לסופשבוע בווגאס או מקומות שונים בסביבה (לא חסר מקומות לטיול בארה"ב).

כן אנגלית בהתחלה קצת מוזר לדבר ולחיות את זה בלי עברית אבל מתרגלים מהר סה"כ רוב ההישראלים יודעים אנגלית מספיק טובה להתחיל תחיים שלהם בארה"ב . עכשיו אני לא יודע לגבי טורונטו אבל בלוס אנגלס יש כל כך הרבה מהגרים מכל מקום בעולם שאתה רק רוצה כמו גם המון שעוברים מתוך ארה"ב ללוס אנגלס שממש לא קשה למצוא חברים כי אתה תמצא מספיק אנשים חדשים שכמוך מחפשים חברה וכו' שלא לדבר שישראלים עוזרים אחד לשני בקטע הזה מעולה.

בקטע של מזג אוויר זה כבר שאלה של טעם אישי. אני חושב שאין בעולם מקום עם מזג אוויר יותר טוב מלוס אנגלס אבל מצד שני היו לי כמה חברים ממקומות קרים בעולם שהשתגעו מזה חשבו שזה חם מדי ורצו יותר קור. בטורונטו המצב שיש יותר קור מן הסתם ואז זה כבר שאלה כמה הנושא הזה אכפת לך.

חזרתי לפני חודשיים וחצי לארץ לא כי רציתי כל כך אלא מסיבות משפחתיות שאני לא יפרט.

The Grey Havens

כתב שבארץ יש משהו שאין בחו"ל וזה תחשות שייכות. מה שאני אומר לזה זה שאחרי 3 שנים אני מרגיש לא שייך לארץ חזרתי ואני באמת בשוק תרבותי (ואני די נגעל ממה שהולך פה) מכל מה שהולך פה. ככה שנכון שמרגישים כמו עולה חדש כשאתה עובר אבל אתה אכן עולה חדש כשאתה עובר למקום חדש זה משתנה עם הזמן ואתה תרגיש כמו בבית אחרי תקופה מסוימת.

קטע של כסף אין בכלל מה לדבר בארץ זה טירוף אחרי שעבדתי בלוס אנגלס והצלחתי לממן דירה אוטו ולימודים כמו גם שעבדתי במקום טוב בארץ עבודה זמנית זה רק בתמיכות טכניות למנהן ודברים מהסוג הזה שעם כל הכבוד (כל עבודה מכבדת את בעליה) לא הכי מעניינים בלשון עדינה וגם זה לא יספיק לך לשכור דירה לממן לימודים ושאר ההוצאות (אני מדבר על עבודה של 25 שעות בשבוע לא משרה מלאה פלוס זה כבר סיפור אחר כמובן).

אני אומר שבכל מקרה אם אתה יכול לעבור לקנדה חוקי! ואני מדגיש חוקי כי לא חוקי משנה קצת תמשחק ואני לא חושב שאני צריך להסביר למה אז לדעתי אתה חייב את זה לעצמך לפחות לנסות. מקסימום אתה תמיד יכול לחזור לארץ.

שיהיה בהצלחה :)

אני אישית הבנתי שבארץ אין לי יותר מדי מה לחפש ואני מקווה שעד ספטמבר-ינואר הבא אני יוכל לחזור לארה"ב או ללוס אנגלס או אולי לניורק אם הכל יסתדר כמו שצריך.

פורסם

לצורך הדגשה, לוס אנג'לס היא חלק מארה"ב, אתה מתייחס אליה כיבשת נפרדת בפוסט שלך ;D

תגיד - בא לך נישואים פיקטיביים? LOL, לא אכפת לי שאתה בן :P אני גם רוצה אזרחות אמריקאית T_T

פורסם

כל מה שרשמתה על החוקי זה הזכיר לי..

סבתא שלי נולדה בקנדה וחייה שם הרבה וזה, יש לה את אבא שלי חיי בארץ דוד שלי חיי בארץ ועוד דוד נשאר בקנדה

זה אומר שאני יכול לעשות אזרחות ולעלות לשם? כאילו גם תעודת זהות של ישראל גם קנדה?

פורסם

אתה יכול להחזיק אזרחות ישראלית וקנדית אם אתה יכול לקבל איכשהו אזרחות קנדית בגלל המשפחה זה אני ממש לא יודע ותצטרך לפנות לעורך דין בעניין זה.

J.Dog-Christ

אם תהיה בארה"ב בכמה מקומות שונים תבין למה דיברתי ככה. לגור בניורק זה לא כמו לגור בלוס אנגלס שלא כמו לגור בטקסס או באוהיו או במרילנד. האנשים שונים תרבות משתנה וכמובן יש קטע של מזג אוויר וכו'. היופי בארה"ב שאני מתקשה להאמין שמישהו לא ימצא שם מקום שהוא יאהב לקרוא לו בית. הקטע זה למצוא תמקום שמתאים לך.

פורסם

ניו יורק מתאימה לי לאופי ולוס אנג'לס למזג האויר

פורסם

אני מת על טורונו :yelclap: ובכלל אונטריו אולי אחרי הצבא אני יסע לשם :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים