עבור לתוכן

כדאי לינסוע לקנדה ולחיות שם או להישאר בארץ?

Featured Replies

פורסם

אני לוקח את הקור של קנדה על פני החום בארץ בכל יום.

כנ"ל.

אני לאחר קבלת תואר ראשון אחפש בארץ עבודה ובמקביל אלמד לתואר שני, אחרי התואר השני אני אנסה לבדוק כל מיני הצעות בארה"ב, אני לא רואה שום סיבה להישאר בארץ.

• תגובות 52
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איזה בלבולי ביצים. כן, לחייל שהשתחרר משרות צבאי יש כל כך הרבה אפשרויות, תשמע.... חברות קופצות עליך... ::)

בגלל הביקוש הרב בשוק לאנשים אחרי צבא, רוב הצעירים נוסעים לחו"ל כדי לעבוד. ::)

אל תבלבל את הביצים במשהו שאין לך מושג ירוק בו, מצב שוק העבודה בארץ הוא על הפנים. חייל שהתחרר משרות חובה נזרק לכלבים כאשר אף אחד לא רוצה אותו ותמיד מעדיפים אנשים עם ניסיון עבודה ו/או תארים (קרי אותם משתמטים שבזמן הזה עשו תואר ראשון).

איפה צעיר אחרי צבא יכול למצוא עבודה? תחנת דלק?

עדיף כבר שיסע לחו"ל, יעבוד באותה עבודה מחורבנת כמו כאן אבל ירויח פי 10.

יש פתגם חכם ברוסית המתאים לנושא: "תמיד טוב איפה שאתה לא נמצא". התרגום מחורבן, אבל אתה מבין את הכוונה.

יש לי חברים שחשבו בדיוק אותו דבר ואחרי חצי שנה חזרו לארץ עם הזנב בין הרגליים. נכון, בחו"ל הם הרוויחו הרבה יותר (שכר המינימום שווה ערך ל-9K בארץ), אבל מהברוטו שלהם הורידו מיסים, חשבונות, שכר דירה, אוכל, נסיעות, יציאת ובסוף נתקעו עם נטו יותר נמוך ממה שהם היו מרוויחים בארץ אם היו ממשיכים לגור אצל ההורים.

ועם כל הכבוד, אחרי השחרור (עוד חמישה חודשים, תודה לאל), אמצא עבודה בחמש דקות.

פורסם
אם היו ממשיכים לגור אצל ההורים

אתה חושב שזה כיף לגור אם ההורים?

אני גר אם ההורים כי הברירות האחרות שיש לי כרגע לא טובות מבחינתי

אם הם יכלו לגור לבד בחול ועוד לחסוך משהו זה מצוין

בארץ אתה משלם שכר דירה של 500$ וזה בלי אוכל\חשמל\מים\ארנונה\

וכו

וזה מימשכורות של 5000-4000

רוב הצערים בארץ לא יכולים לחלום אפילו לממן מגורים לבד

בלי עזרה או גב כלכלי

פורסם

בקנדה אפשר לקבל דבר 1 שקשה למצוא פה בארץ וזה יציבות . כול מי שעשה קרבי בחו"ל מקבלים פי כמה ממה שמקבלים פה בארץ ובתנאים שבחיים לא תקבל פה . פה כול חברת שמירה היא חברה שמוצצת את הדם בגלל שיש חצי טון קרביים והספקה שוטפת בגלל שרות חובה קשה לעבוד נורמלי בשמירה בארץ .

פורסם

אתה חושב שזה כיף לגור אם ההורים?

אני גר אם ההורים כי הברירות האחרות שיש לי כרגע לא טובות מבחינתי

אם הם יכלו לגור לבד בחול ועוד לחסוך משהו זה מצוין

בארץ אתה משלם שכר דירה של 500$ וזה בלי אוכל\חשמל\מים\ארנונה\

וכו

וזה מימשכורות של 5000-4000

רוב הצערים בארץ לא יכולים לחלום אפילו לממן מגורים לבד

בלי עזרה או גב כלכלי

לא לא כלכך נורא לגור עם ההורים ...

די נחמד ...סך הכול אני הרבה לא בבית ....או לומד או עובד ..

שישבת אני בבית אני חושב שזה סבבה ...

בקנדה אפשר לקבל דבר 1 שקשה למצוא פה בארץ וזה יציבות . כול מי שעשה קרבי בחו"ל מקבלים פי כמה ממה שמקבלים פה בארץ ובתנאים שבחיים לא תקבל פה . פה כול חברת שמירה היא חברה שמוצצת את הדם בגלל שיש חצי טון קרביים והספקה שוטפת בגלל שרות חובה קשה לעבוד נורמלי בשמירה בארץ .

טיפול סוציאלי טוב מאוד בקנדה (או כל מקום אחר לצורך העיניין)

פורסם

יש פתגם חכם ברוסית המתאים לנושא: "תמיד טוב איפה שאתה לא נמצא". התרגום מחורבן, אבל אתה מבין את הכוונה.

יש לי חברים שחשבו בדיוק אותו דבר ואחרי חצי שנה חזרו לארץ עם הזנב בין הרגליים. נכון, בחו"ל הם הרוויחו הרבה יותר (שכר המינימום שווה ערך ל-9K בארץ), אבל מהברוטו שלהם הורידו מיסים, חשבונות, שכר דירה, אוכל, נסיעות, יציאת ובסוף נתקעו עם נטו יותר נמוך ממה שהם היו מרוויחים בארץ אם היו ממשיכים לגור אצל ההורים.

ועם כל הכבוד, אחרי השחרור (עוד חמישה חודשים, תודה לאל), אמצא עבודה בחמש דקות.

לגור עם ההורים?

גם פה יש את עניין הנסיעות,אוכל,מיסים,שכר דירה וכד.

אתה תמצא ב5 דקות עבודה?כמה אחוזי ההבטלה עכשיו שמפחים עבודה להם הם לא מוצאים ב5 דקות?

מה תמצא כבר ב5 דקות?מלצרות?

פורסם

חו"ל, ולא יעזור כלום, זה לא בית. גרתי כמה שנים ברומא, חזרתי לארץ, אח"כ גרתי כמעט שלוש שנים בשוייץ, וזה פשוט לא אותו דבר.

אין על ישראל, עם כל הבעיות שלה. מדינה דפוקה אבל זה הבית.

פורסם

1]חוויות

2]יבגר אותך מאוד ובדרך טובה

פורסם

לגור עם ההורים?

גם פה יש את עניין הנסיעות,אוכל,מיסים,שכר דירה וכד.

אתה תמצא ב5 דקות עבודה?כמה אחוזי ההבטלה עכשיו שמפחים עבודה להם הם לא מוצאים ב5 דקות?

מה תמצא כבר ב5 דקות?מלצרות?

מה רע בזה? אני מסתדר מצויין עם הורי. אחי הבכור גר איתנו עד גיל 25. ברגע שהוא סיים תואר ראשון ומצא עבודה במקצוע הוא עבר לגור עם החברה בדירה שכורה.

בחמש דקות אני אמצא אבטחה, מפעלים, מלצרות, ניקיון ועוד מספר עבודות שחורות. אם אתה חושב שבחו"ל תמצא עבודה טובה יותר ללא השכלה אתה טועה. תמצא את אותו החרא ותרוויח את שכר המינימום הקבוע בחוק של אותה מדינה. ההבדל הוא שבישראל הברוטו שלך הוא גם הנטו כי אתה לא צריך לדאוג לקורת גג ואוכל. בחו"ל אתה תחייה מאוד מאוד בצמצום והנטו יהיה הרבה יותר נמוך.

פורסם

העבודות שאתה מדבר אליהם הם גרועות שבגרועות בארץ

נותנים לך 20 שקל לשעה בתנאים גרועים

אז סבבה לצעיר קל ליתקבל לעבודות כאלה אבל זה לא יקח אותו לאף מקום

פורסם

אם אני לא טועה המשכורות בחו"ל הרבה יותר גבוהות מבארץ אז ככה שגם אם תעבוד במלצרות תרוויח הרבה יותר גם בנטו

פורסם

נכון, אבל תשלם הרבה יותר על שכר דירה, מיסים וכו'..

העבודות שאתה מדבר אליהם הם גרועות שבגרועות בארץ

נותנים לך 20 שקל לשעה בתנאים גרועים

אז סבבה לצעיר קל ליתקבל לעבודות כאלה אבל זה לא יקח אותו לאף מקום

נכון, זה נועד להיות עבודות זמניות, לסטודנטים וכאלה..

פורסם

יש לי כמה חברים שחיים שם כמה שנים

פורסם

שמתם לב ש-bmw5 לא הגיב פעם אחת

מאז השלוש תגובות הראשונות ?

שכח אותכם

פורסם

אני מוכן לחזק את נירוניק - כל מי שאמר שהמיסוי בקנדה גבוהה יותר מישראל טועה בגדול, המיסוי שם אפסי לעומת ישראל, והמכס שם הרבה יותר חופשי, למשל אני אספן חרבות - אתם יודעים כמה זמן לוקח להוציא אישור ממשרד הפנים להכניס חרב לארץ? ואתם יודעים כמה זה עולה?? בארה"ב וקנדה אין עם זה שום בעיה, אפילו לא צריך אישור.

זו רק דוגמא קטנה.........

אישית? אני מת לעבור ללוס אנג'לס....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים