עבור לתוכן

תאוריית המיתרים

Featured Replies

פורסם

מצאתי סרטון מאוד יפה שמסביר על תאוריית המייתרים ועל למה יש 10 מימדים... אין לי כל כך הרבה ידעה בזה אז אני אשמח אם מישהו שמכיר ויודע יוכל "לאשר" את הסרטון.

לינק: http://www.tenthdimension.com/medialinks.php

פורסם

יפה... מסביר את זה בצורה נחמדה... עכשו כואב לי הראש :-[

הצחיק אותי המשפט בסוף: "כל האפשרויות פתוחות במימד העשירי"... כאילו, דאאא... זה מאגד את כל הייקומים האפשריים, כל קווי הזמן והאפשרויות בנקודה אחת... כאילו, אם לא במימד הזה כל האפשרויות פתוחות, אז באיזה כן?

פורסם

הקישור הזה כבר הופיע כאן פעם.

ההסבר שלהם של "למה 10" ממש לא שכנע אותי.

פורסם

הוא גם לא נכון

פורסם

למה לא?

אני יכול להבין אולי למה כל הקטעים עם הנמלה לא מדוייקים ב100%, אבל חוץ מזה, באופן כללי, זה נראה לי הגיוני :nixweiss:

פורסם

אם אני זוכר נכון זה רק גירסה 1 של המיתרים יש כאלה שטוענים שיש יותר ויש גם מימד שניקרא המעטפת שסוגרת בתוכה את כול המימדים .

פורסם

כי כשמדברים על ריבוי מיימדים לא לזה הכוונה חוץ מזה שיש תיאוריות עם תשע ויש תיאוריות עם 11

פורסם
  • מחבר

אתה יכול אולי לסביר למה כן הכוונה בתאורייות ריבוי מימדים?

פורסם

הסרטון הזה מראה בצורה לא רעה איך למשל אפשר לדבר על הרבה מימדים, זה פשוט לא המקרה שעליו מדברת תורת המיתרים (נדמה לי ששם מדובר על זה שהמימדים ה"נוספים" הם בגודל של רדיוס פלנק, כלומר ממש קטנים).

עכשיו לך תסביר למישהו באופן אינטואיטיבי מה זה מימד "קטן". זה קצת גדול על סרטון של 5 דקות.

פורסם

אכן, המימדים הנוספים מוכלים במימד שלנו והם לאו דווקא קשורים אחד לשני (כלומר יש שני מימדים שעושים משהו אחד, שלושה שעושים משהו אחר, וכד')

הם לא חייבים להיות רדיוס פלאנק, למרות שיש גם כאלה.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההבהרה, בכל מקרה, מישהו יודע מה שם התאורייה שהסרטון מתאר?

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

איזה מצ'אמם... :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים