עבור לתוכן

שאלה לגבי זיכרון האדם

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה שמטרידה אותי מאד לגבי זיכרון האדם...

מן הסתם יש לי זכרונות מהעבר, אבל רק מכיתה י"א אני ממש זוכר דברים בצורה ברורה ומה שלפני תחילת י"א (אפילו החופש הגדול בין י' לי"א) פשוט מעורפל..

אני עכשיו בכיתה י"ב ואני זוכר כמעט כל יום מאז תחילת י"א.. מישהו יכול להסביר את זה? למה דווקא מהרגע שהתחלתי את כיתה י"א אני כבר לא זוכר דברים במעורפל?

פורסם

אממ... הדחקות פוסט-טראומטיות...? ::)

'כל מקרה, ברצינות אני חושב שזאת שאלה (בהקשר האישי שציינת, לא במובן הרחב של איך זיכרון עובד) לפסיכולוג, לא לפורום של מדעי הטבע...

ולא יכול להיות 2 דברים במה שכתבת:

-לא יכול להיות שאתה לא זוכר שום דבר ברור מלפני גיל 16-17, אלא אם היית מסטול רוב גיל ההתבגרות שלך... תנסה פשוט להתרכז קצת יותר (אולי יש לך הפרעת קשב-ריכוז כמו שלי יש...)

- בדיוק ההפך: לא יכול להיות שאתה, במודע, זוכר כל יום שהיה לך מתחילת כיתה י"א... הזכרון לא עובד ככה. אלא אם אתה איזה פריק של הטבע... (שום דבר אישי) :-*

פורסם
  • מחבר

באמת יש לי כמה טראומות מהחטיבה- יכול להיות שזה קשור?

והתכוונתי שאני זוכר דברים רק לא כל כך ברור כמו אחרי תחילת י"א.

יש לי הפרעות ריכוז, אבל לא נראה לי שזה קשור.

אני לא מתמסטל :P

ולא התכוונתי שאני זוכר כל יום אלא פשוט זוכר ממש טוב.

פורסם

אני זוכר בערך המון דברים מגיל מאוד צעיר יש שיחות שלמות שאני מסוגל לזכור מכיתה ה' - ו' אנ ימסוגל לזכור ימים שלמים.

אני זוכר שיחות שלמות שדיברתי עם אנשים.

כרגע אני כיתה י"א.

יש לי זיכורן טוב זה אני יודע אבל מעולם לא בדקתי עד כמה הוא טוב.

פורסם

עם אתה מקדיש תשומת לב רבה למשהו, סביר להניח שתזכור את זה טוב.

עם אתה לא מקדיש תשומת לב למשהו, סביר להניח שלא תזכור את זה טוב (בעיקר את הפרטים הקטנים).

אולי בגלל שיש לך בעיות ריכוז אתה לא מתרכז מספיק במה שאתה עושה ולכן אתה לא זוכר את זה טוב...? (השערה... :nixweiss:)

הדבר הראשון שאני זוכר היה בגיל שנה וחצי שזה מוזר כי אני יודע שהחלק במוח אשר אחראי על הזיכרון עוד

לא מפותח מספיק בשביל לזכור דברים בגיל הזה... :)

מה שאני זוכר, זה שהתחשמלתי כמעט למוות כשנגעתי בשקע שבור מעט, אני זוכר הכל היטב ובצורה וויזואלית,

אפילו את זה שלא הבנתי על מה סבתא שלי דיברה כי עוד לא למדתי לדבר... :jump:

פורסם

יכול להיות שכיתה י"א הייתה התקופה המשמעותית ביותר בחייך.

או הטראומטית ביותר או הטובה ביותר ובגלל זה אתה זוכר אותה הרבה יותר טוב מקודמותיה.

אבל פשוט תתרכז מעט יותר על מה שהיה בעבר הרחוק יותר ואתה תזכר :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים