עבור לתוכן

עבודה עם Moviemaker ומעבד AMD 3800 x2 וחלונות XP עם 32ביט

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי מחשב עם לוח GIGABYTE m55plus-s3g ומעבד AMD של 3800 x2 (dual core(

יש לי HD sata

וזיכרון סטיק בודד של 1G מהירות 667

אני עובד עם חלונות XP עם SP2 ללא עדכונים מהאינטרנט, 32 ביט.

אני משתמש בתוכנת ה-moviemaker שבאה מובנת ב-windows...

העניין הוא שהעבודה עם התוכנה נורא איטית. כשאני גורר קובץ AVI של כ-25 מגה לוקח לתוכנה משהו כמו 10-15 שניות עד שהיא "מקבלת ומבינה" את הקובץ (כלומר עד שה-bar מסתיים). גם אחרי שהעברתי נניח שני סרטונים באותו גודל לחלון הזמן, המעבר ביניהם (ע"י קליק של העכבר..) די איטי.

תשאלו בעצם איך אני יודע שזה איטי - העניין הוא שבעבודה יש לי מחשב IBM , אני לא יודע איזה לוח יש שם אבל מעבד פנטיום 4 במהירות של 3G, עם זיכרון DDR400, בנפח של 1.5G שזה אומנם קצת יותר ממה שיש לי בבית אבל לפחות על הנייר ה-AMD דואל קור אמור להיות טב בהרבה מהפנטיום 4 החד ליבתי.

ובעבודה זה עובד מאוד מהר. לגרור את הסרטון לתוכנה לוקח משהו כמו 2-3 שניות והמעבר בין הסרטונים ממש מיידי ולא מרגישים שוב עיכוב. החלק השני של העבודה עם התוכנה - הקידוד ל-wmv לא נראה לי כ"כ בעייתי למרות שה-פנטיום נראה עובד מהר יותר.

יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה?

האם זה בגלל ההבדל ב-instructions set בין Intel ו-AMD???

האם חסר לי איזשהו דרייבר או עדכון? יש איזשהו דרייבר שהורדתי מ-AMD ואני לא רואה שום שינוי אז אולי זה לא קשור.

ד"א - שמתי בבית כרטיס מסך BFG 7600GT שאמור להיות די חזק אני רק לא בטוח אם הכרטיס מסך הזה בכלל רלוונטי לעניין.

האם מישהו יודע לומר אם ה-AMD בכלל מנצל את העניין של הדואל קור כאן? אולי פשוט מעבד חד ליבתי של 3800 חלש יותר מפנטיום 4 3G??

ולסיום עוד שאלה - אם אני אתקין XP עם 64 ביט זה יעזור? שמעתי שיש בעיות עם הגירסה של ה-64 ביט - זה נכון?

גם ראיתי "אזהרה" של DELL שאם אתה קונה מחשב עם 64ביט אז יש דרייברים שאולי לא יעבדו וכו'...

האם ה-64 באמת יגרום לשיפור משמעותי בביצועים או ליתר דיוק ניצול משאבי בחומרה? או שפוט להתקין vista וזהו...?

תודה מראש לכל העוזרים.

אני אשמח לשמוע תשובות/הבהרות/הפניות כדי שאני אבין טוב יותר !!

פורסם

איזה כרטיס מסך יש לך במחשב השני? יש לך הרדיסק בודד בכל מחשב?

ואל תשכח שיש הבדל משמעותי בין 1.5GB לבין 1GB.

פורסם

בעקרון יכול להיות שהתוכנה לא מנצלת את שתי הליבות

אבל זה לא משנה למה כי AMD 3800 לא רואה את ה פנטיום 4 3.0G שיש לך בעבודה .

נירא לי ההדבל נובע בעיקר מהתוספת זיכרון כלומר בעבודה יש לך ב 50 אחוז יותר זיכרון מאשר בבית כן,שזה המון.

ה 2X3800 אמור להיות מעבד מעולה לפי כל הבדיקות וזה ובמיוחד אחשב כאשר מחירו נפל לקרשים .

אולי גם יש לך בעיות חוץ מזה ,כלומר דברים שפעם אלו מהר עולים לאט אחשב אולי הגיע הזמן לעשות פורמט או משהו ?

אולי יש לך תוכנות לא רצויות אל המחשב תבדוק ..

וכן זה לא אמור להיות קשור לכרטיס מסך למה כי זה רק העברת קבצים לא איזה שהיא פעולה שבה הכרטיס מסך צריך להתעמצ.

אם יהיו בעיות תשאל :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

במחשב בעבודה יש כרטיס מסך OB, לא משהו מתוחכם מידי אינטל 82865G.

אני לא יודע אם זה רלוונטי אבל מידי פעם יש לי קריסות של המחשב עם מסך כחול עם הודעות כמו BAD_CALLER או משהו דומה לזה. (כנראה בגלל דרייבר בעייתי של כרטיס רשת אלחוטי USB שהתקנתי ולא הצלחתי להבין איך מוחקים אל כל הקבצים שרלוונטיים אליו..)

לא התקנתי הרבה זבל על המחשב, ככה שאני לא חושב שיש לי עומס תוכנות על המחשב. יש לי firewall של kerio ואנטיוירוס של nod32, מה שלא כ"כ מעמיס על המחשב. יש לי גם office 2003 ועוד כל מיני דברים קטנים אבל אין לי משחקים מותקנים או תוכנות כבדות אחרות שיכולות לזלול את הזיכרון ובגלל זה להעמיס על המחשב (גם הכרטיס מסך OB שיש בלוח אם לא מופעל כי יש לי כ.מסך pcie חיצוני...) - ככה שלא נראה לי שאמורה להיות בעיית זיכרון.

אני לא עורך סרט של שעה או 700M, אלא סרטון של 2 דקות שצילמתי במצלמה הדיגיטלית. משהו ששוקל סדר גודל של 20-25 מגה ...

אם יש עוד נתון שחסר לכם או שנראה מעניין אז תגידו לי ואני אבדוק..

תודה בכל אופן.

יש לי HD SATA 80 גיגה בודד במחשב בעבודה

בבית יש לי 160 גיגה SATA בודד

פורסם
  • מחבר

בדקתי שוב את כל הדרייברים של הלוח והכרטיס מסך ככה שכנראה הבעיה לא בדרייברים...

יש למישהו עוד רעיונות?

תודה!

פורסם

אולי תריץ תוכנת benchmark שבודקת ביצועים דומים ותראה מה התוצאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים