עבור לתוכן

מחפש מידע על מכשיר שחוסם גלי קול

Featured Replies

פורסם

אני זוכר שקראתי פעם באתר של וואלה על מכשיר מסוים שנמצא בפיתוח. כאשר המכשיר מופעל הוא חוסם או משבש את גלי הקול שמגיעים לסביבתו. כלומר אם בן אדם יושב ליד המכשיר ומפעיל אותו הוא ישמע רק את מה שקרוב אליו.

רציתי לדעת אם מישהו שמע על זה ויודע איפה אני יכול למצוא על זה מידע...

פורסם
:lol:
פורסם
  • מחבר

חחח , יופי.. לא חשבתי על קיר כמכשיר, וגם לא על חומרים מבודדים... זה לא מה שאני מחפש. אני מחפש מכשיר אלקטרוני שעושה את העבודה

פורסם

אני שמעתי על טכנולוגיה שמטמיעים באוזניות יוקרה, שקולטת גלי קול מבחוץ ומשגרת לאוזן את ההיפוך של גלי הקול הללו, ובעצם מבטלת אותם.

דבר התורם לבידוד הקול שפולטות האוזניות.

פורסם
  • מחבר

אני שמעתי על טכנולוגיה שמטמיעים באוזניות יוקרה, שקולטת גלי קול מבחוץ ומשגרת לאוזן את ההיפוך של גלי הקול הללו, ובעצם מבטלת אותם.

דבר התורם לבידוד הקול שפולטות האוזניות.

כן הנה, על דברים כאלה אני מדבר.. יש לך אולי איזה קישורים או אתרים על זה?

למען האמת מעניינת אותי הפעולה ההפוכה ממה שאמרת, כלומר שמי שיהיה מחוץ לתווך הפעולה של המכשיר לא ישמע שום דבר שקורה בתוך תווך הפעולה שלו.

אבל מה שאתה מדבר על מספיק טוב.

פורסם

ביטול רעש זה דבר שעובד על הרעיון לייצר רעש בפאזה הפוכה מהרעש באיזור, ואז בנקודות מסוימות תיווצר התאבכות הורסת, כלומר - שקט.

בשיטה הזו לבטל רעש באיזור מסוים לא ממש עובד.

ללוגיטק יש אוזניות כאלה.

מן הסתם גם לחברות היותר מקצועיות יש.

פורסם
  • מחבר

ביטול רעש זה דבר שעובד על הרעיון לייצר רעש בפאזה הפוכה מהרעש באיזור, ואז בנקודות מסוימות תיווצר התאבכות הורסת, כלומר - שקט.

בשיטה הזו לבטל רעש באיזור מסוים לא ממש עובד.

ללוגיטק יש אוזניות כאלה.

מן הסתם גם לחברות היותר מקצועיות יש.

למה שהרעש יתבטל רק בנקודות מסויימות? זה יבטל את הרעש בכל הנקודות. ההתאבכות ההורסת תיהיה בכל נקודה.. הבעיה היא שיש צורך לשמירת הסימטריות בין שני הגלים(המקורי וההפוך).

חוץ מזה אולי פיתחו עוד איזה שיטה לחסימת הרעש?

פורסם

כדי שתהיה התאבכות הורסת בכל נקודה, המקור של הרעש ושל הרעש הנגדי צריכים להיות באותה נקודה.

אם מקורות הרעש והרעש הנגדי הם נקודתיים, אז רק בנקודות מסוימות ההתאבכות תהיה הורסת.

רק אם מקור הרעש הוא משטח גדול (לא שידוע לי שקיים דבר כזה), אז חזית הגל היא ישרה, ואז אם מקור הרעש הנגדי הוא משטח גדול שנמצא מול מקור הרעש, אתה יכול לגרום להתאבכות הורסת בין כל הנקודות שבין שני המשטחים.

(אני לא טכנאי סאונד, זה רק מי?דע על גלים, אז יכול להיות שהמציאו משהו שעובד אחרת, למרות שאני די בספק)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים