עבור לתוכן

מה אתם לומדים?

מה אתם לומדים והיכן ?( הכוונה ללימודים על תיכוניים) 1,989 הצבעות

1. 1. מה אתם לומדים והיכן ?( הכוונה ללימודים על תיכוניים)

• מדעי מחשב
    • הנדסת תוכנה
    • מתמטיקה
    • פיזיקה
    • חשמל ואלקטרוניקה
    • מקצועות הומניים
    • אחר...

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

ואתה חושב שבאוניברסיטה יש תואר שמלמד אותך לעצב ? :screwy:

בבצלאל ובמכללת ויצ"ו לימודי העיצוב הם לימודי תואר. יש המון מסלולים (עיצוב, אנימציה, תקשורת חזותית..) והלימודים ברמה מאוד גבוהה.

עריכה: אופס, לא ראיתי שהתכוונת לאוניברסיטה :-X

• תגובות 51
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם כבר יש נושא בנדון,

אני בשלב של להתחיל ללמוד (משהו כלשהוא...) ואני לא סגור מה. מאוד מעניין אותי הנושא של כל הגרפיקה ממוחשבת, פוטושופ ואולי 3D בהמשך.

אני ממש לא בקטע של לימודים עיוניום (פסיכולוגיה, ניהול, כלכלה, ושאר ירקות).

עכשיו השאלה שלי היא האם בתור אחד שאוהב גרפיקה ללכת וללמוד את זה כבתור מקצוע בעתיד זה לא סיכון כלשהוא? (מבחינת תעסוקה עתידית וכו').

פורסם

מדעי המחשב, המכללה למנהל ראשל"צ.

למה?

טוב תראו,אני די דביל

:s07:

נו כבר. תודה שאתה אוהב את זה...

פורסם

אפשר לקבל עוד פרטים על הנדסת חומרים ? זה נשמע מעניין

ואם אפשר גם שכל אחד יסביר למה הוא למד את המקצוע הזה ולא אחר

לכול חומר מוצק יש מיבנה גבישי מסויים- מאמורפי לגמרי ועד רמה של סידור מושלם לטווח של אלפי אטומים (תמיד יש פגמים מסויימים, שמורידים את החוזק של החומר לפי 100 עד פי 10,000 פחות מהחוזק התאורטי שלו! אבל, הפגמים האלה זה מה שעושה את החומרים גמישים\ ניתנים לעיצוב).

אנחנו לומדים על כל מיני תופעות בחומרים ואיך המבנה\ ריכוז פגמים\ מסגסגים משפיעים על התכונות.

עכשו, יש כל מיני טיפולים תרמיים, כל מיני מסגסגים שעובדים הפוך על הפוך, כל מיני עיבודים פלאסטיים...

לדוגמא, הקטנה (החרב ש הסמוראים...) חזקה כל כך בגלל שהמאקרו מיבנה שלה קטן מאוד- אחוז פגמים גבוה= חוזק גבוה (לא תמיד... שוב, יש הרבה סוגי פגמים...), בנוסף, היא מכילה 0.7 אחוזי פחמן בלהב ומחוסמת (טיפול תרמי שגורם לשונוי הסידור של האטומים) מה שמקשיח אותה עוד יותר, והחלק הפנימי עשוי מפלדה רכה יותר שמעניקה גמישות. דבר נוסף שעושה אותה חזקה ולא שבירה זה ריכוז זרחן וגופרית נמוכים מאוד (ביחס לפלדות שמופקות במקומות אחרים...), שגורמים לפלדה להיות קריספית (פריכה) בריכוז של כמה אלפיות האחוז...

דוגמא נוספת, בייצור מעבדים, מוסיפים לסיליקון כל מיני תוספות, לדוגמא בורון או ארסן או זרחן... אנחנו לומדים כמה צריך להוסיף כדי לקבל תכונות רצוייות (מה שהמהנדסי חשמל קישקשו על הדף ;D). בנוסף יש את המגעים החשמליים- חומרים מסויימים יתמוססו בסיליקון ולא תהייה הולכה, חומרים אחרים לא יתחברו לסיליקון, ושוב לא תהייה הולכה- אנחנו לומדים איך לעשות את החיבור, באיזה חומרים להשתמש, איך בדיוק לבצע את התהליך של הייצור...

לכול חומר יש את התכונות שלו והמיגבלות הטבעיות- אנחנו מחפשים דרכים לעקוף אותם :)

לדוגמא, כל הקטע עם מגנזיום, שבצורה הטהורה שלו הוא מתפורר כמו קרקר, אבל עם תוספים מסויימים וטיפולים תרמיים, הוא מגיע לחוזק גבוהה מאוד- או אלומיניום שהחוזק שלו נמוך מאוד יכול להגיע לחוזק של פלדה אחרי טיפולים תרמיים מסויימים...

ובטיפולים תרמיים אני מתכוון לתנורים של 800~1500 מעלות :smile1: (בפרוייקט שלי אני עובד עם תנור בטמפ' של 1200 מעלות...)

יש לנו יום פתוח עוד מעט (או שכבר הייה...)

אתה מוזמן להגיע ;)

פורסם

אבל אתם לא ממש כימאים, נכון?

אתם אלה שמתכננים פולימרים מורכבים או אלה שבוחנים אותם אח"כ?...(עם כל החישובים המגעילים שלכם...)

פורסם

כימאים?!

ממש לא!

כימאים מתעסקים בנוזלים וגאזים- אנחנו במוצקים...

(יש לנו קורס אחד בכימייה כללית שזה בערך 5 יח"ל כימייה רק ברמה קצת יותר גבוהה- בסמסטר של 3 חודשים :smile1:, וקורס מעבדה אחד מעפן, וזהו...)

אנחנו מתכננים פולימרים, מתכות, חומרים קרמיים, חומרים מרוכבים, ומוליכים למחצה- כשיש מלא תהליכי ייצור שונים (יציקה, סינטור, עיבוד מכאני, עיבוד פלאטי- ובכול קטגוריה עוד מליון תהליכים שמותאמים לחומר הספציפי), ואחרי זה עוד יותר תהליכים לשיפור התכונות שרוצים...

ואחרי זה יש מלא בדיקות לאיפיון פרמטרים שונים של החומר (קושי, חוזק כניעה\ כשל, מוליכות חשמלית\ תרמית\ עמידות בסביבות קורזיביות, מינה הפאזות..................)

פורסם

נשמע מקצוע מאוד מעניין.. בהצלחה!

עריכה: ואם כבר, מה ההבדל בין הנדסת חומרים להנדסה כימית?

פורסם

אז מה בקצרה ההבדל בין מהנדס חומרים לכימאי?

אני לא מדבר כמובן על ביוכמאי וחברים, "כימאי פרופר"...

פורסם

כימאי מטטר תמיסות עם חומצות ובסיסים (אני לא יודע בדיוק מה הם עושים- אבל עקרונית זה מסתכם בזה...)... אנחנו מתכננים תהליכי ייצור, כולל התאמת חומרים לכל מוצר כמעט שאתה יכול לחשוב עליו, בודקים את התכונות של הרכיבים ומתכננים תהליכים לשופור התכונות...

לי אין מושג כימיה, לכימאי אין מושג במטאלורגיה\ קרמיים\ קריסטלוגרפיה... אפילו להנדסה כימית (שזה גם מקצוע נפרד, שקצת יותר קרוב אלינו) יש קורס מבוא לחומרים 1- שזה הקורס הכי בסיסי והכי מיותר שלנו (אנחנו לומדים שם קצת מכול דבר שיהייה עליו אחר כך קורס שלם :P)...

פורסם

מה עם מקצועות הרפואה...

וטרינריה.

KOSICE UVM , SLOVAKIA

פורסם

לא יודעת מה איתך... עדיף להתחתן עם וטרינר מאשר ללמוד וטרינריה... למרות שאחד המקצועות שאני מעוניינת להגיע אליהם זה זאולוגיה.

(לכל המעוניינים להכיר וטרינר/ית אנחנו קבוצה שמתאספת פעם בחצי שנה לשבת מחוץ לפקולטה וטרינריה ולהתחיל עם העוברים ושבים)

פורסם

את מוזמנת לטוס לסלובקיה .... יש כאן הרבה וטרינרים לעתיד... :)

פורסם

כימאי מטטר תמיסות עם חומצות ובסיסים (אני לא יודע בדיוק מה הם עושים- אבל עקרונית זה מסתכם בזה...)... אנחנו מתכננים תהליכי ייצור, כולל התאמת חומרים לכל מוצר כמעט שאתה יכול לחשוב עליו, בודקים את התכונות של הרכיבים ומתכננים תהליכים לשופור התכונות...

לי אין מושג כימיה, לכימאי אין מושג במטאלורגיה\ קרמיים\ קריסטלוגרפיה... אפילו להנדסה כימית (שזה גם מקצוע נפרד, שקצת יותר קרוב אלינו) יש קורס מבוא לחומרים 1- שזה הקורס הכי בסיסי והכי מיותר שלנו (אנחנו לומדים שם קצת מכול דבר שיהייה עליו אחר כך קורס שלם :P)...

אוקיי,כפי שחשבתי...

אתה יכול לתת את המדענים הראשיים שתרמו לנושא["לפקולטה"] אולי?(מתמטיקאים,פיזיקאים, כימאים, בנאים, הכל...)

לויטרינרים למינהים: מי מאתנו לא חלם להיות וטרינר\ביולוג ימי\זאולוג\ציפור(זה רק אני) כשהוא היה קטן? :smile1:

לעבוד עם חיות כל הזמן זה חלום, אבל שקצת קשה להשיג...(הנה לדומגא יש פה אחד שלומד כרגע בסלובקיה :silly:)

אני בכל אופן "המרתי" את זה ברפואה (למרות שאני לא חושב שאי-פעם אני אפסיק להמשך לטבע בכלל ולחיות בפרט, ולא, לא משיכה כזאת -- סוטים!)

אני בונה על עתודה רפואית, נשאר לי רק לגמור עוד כמה בגרויות בתיכון הכי מסריח בעולם, לעשות פסיכומטרי בחופש(בשאיפה ל-750+ :P) ולגמור את התואר המזורגג הזה במקום הכי מסריח בעולם(כדי מאוד שתשתלם, שומע?? :s07:)

זהו, נחמד לשתף :)

פורסם

אין מישהו ספציפי שתרם בצורה בולטת... יש מאות צוותי מחקר בכול העולם שתורמים את החלק שלהם לתחום...

יש איזה פרופסור בטכניון שגילה מצב צבירה חדש (נראה לי... או שזה פאזה חדשה... לא זוכר), יש את המפתחים של המיקרוסקופייה האלקטרונית, יש את הפיסיקאים הגדולים (כולל איינשטיין, בולצמן וכו') שפיתחו כל מיני מודלים שמתארים תכונות של חומרים, יש איזה אחד בשם הוק שפיתח כל מיני מודלים...

אין מישהו בולט ביוחד...

פורסם

יש לי שאלה...

חשבתי שאם כבר ללמוד מקצוע ולהשקיע כל כך הרבה . למה לא ללמוד משהו שיכול לעזור לי ביום יום ? משהו פרקטי ויישומי

אז איזה מקצועות יכולים לעזור ביום יום ולשפר\לחסוך כסף או משאבים ? ברור שיש הרבה אבל איזה הכי תורמים מניסיון שלכם

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים