עבור לתוכן

איך השמש לא נכבת?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חלקיקים קטנים שימסו באטמוספירה, שלא לדבר שפצצה בכזו עוצמה תשנה לא את המסלול כמעט לחלוטין

יהיו רסיסים שיגיעו לכדור הארץ תיהיה בטוח

וגם שאמרתי "אבנים קטנים" זה לא אבנים בגודל של יד..אני מתכוון לאבנים בגודל של בניין לכל הפחות ושיחדרו דרך האטמוספרה בקלות

• תגובות 68
  • צפיות 8.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש עוד כמה שיטות לטיפול באסטרואידים במסלול התנגשות . תוכניות שאינם רק פיצוצו או שינוי מסלולו אם יצאו לפועל ב20-30 שנה הקרובים לאור העובדה שצדק פעל כקולט אסטרואידים במערכת שלנו עקב כוח הכבידה שלו . לדוגמה שניים אלה : 1) שימוש בליזר החל בשינוי מסלולו עד השמדתו של אסטרואיד לאור העובדה שליזר תעשייתי יכול לחתוך פלדה שהבעייה העיקרית בישומה זה מקור אנרגיה בגודל תחנה גרעינית . 2) שינוי מסלול ע"י התנגשות או פיצוץ טיל גרעיני זו האיטה הכי ישימה ע"י הטכנולוגיה בת ימינו אבל חסרונה היחיד זה גילוי מוקדם של האסטרואיד כי גילוי מאוחר מדי השיטה הזאת לא תוכל לעזור כי ההשפעה אינה מספקת . יש עוד בעיה 1 רצינית זה אסטרואידים כגון גושי פחמן שהם קלטי אור ולא מחזירי אור שאותם אין אפשרות לגלות עד שיהיו ממש קרובים .

נ.ב.

יכולת טכנולוגית ויכולת טכנולוגית ישימה אינה אותה דבר . זה שאנו יכולים לעשות זאת זה לא אומר שזה יעזור לנו במקרה חרום.

פורסם

הוא צודק הביצוע היה ממש ממש עלוב זה בדיוק מה שעלה בדעתי שקראתי את התקציר

איזה ביצוע?

הסרט עוד לא יצא.

פורסם
  • מחבר

איזה ביצוע?

הסרט עוד לא יצא.

חח תפסו אותו על חרטא :lol:

פורסם

מאחר וכל הדיון הזה כבר סטה מהנושא, תרשו לי לתרום.

בדיחה של דני סנדרסון:

"פעם כשהייתי ילד חשבתי שבלילה השמש הולכת לישון.

נכון מפגר? (שואל את הקהל)

היום אני יודע שהמים מכבים אותה"

:lol::silly:

פורסם

ממה שאני זוכר לפני איזה 10 שנים הייתה כמעט פגיעה, והצליחו לזהות את האסטרואיד משהו כמו 3 שבועות לפני שהוא עבר...

ושוב, זה לא משנה אם הטיל בבנייה... אף אחד לא מבטיח 100% הצלחה גם אם יצליחו לשגר את הטיל בזמן... עוד אף פעם לא עשו דבר כזה, ואף אחד לא באמת יודע מה צריך בשביל להסיט אסטרואיד מהמסלול, ולכול אסטרואיד צריך לתכנן צורת פעולה שמתאימה למבנה שלו, ואם הוא מסתובב סביב הציר של עצמו אז זה עוד קצת מסבך את העניינים... בקיצור, זה אולי הדבר הכי טוב שיש לנו, אבל זה בהחלט לא מספיק שאיזה מהנדס יגיד לי שזה "אמור" לעבוד... (ואם מרצה שלי שעבד בנאס"א הוא דוגמא מייצגת לשאר המומחים שם, אז אני בהחלט חושב שיש סיבה להיכנס לפאניקה...)

:lol:

פורסם
  • מחבר

מאחר וכל הדיון הזה כבר סטה מהנושא, תרשו לי לתרום.

בדיחה של דני סנדרסון:

"פעם כשהייתי ילד חשבתי שבלילה השמש הולכת לישון.

נכון מפגר? (שואל את הקהל)

היום אני יודע שהמים מכבים אותה"

:lol::silly:

לא מצחיק אחי :-\

פורסם
  • מחבר

טוב ברצוני לתרום מהידע שלי גם כן:

1) פגיעה עם טיל גרעיני או חומר נפץ (לא משנה כרגע כמה שוקלת או עם מה...) זאת טעות הכי גדוהל שיכולה להיות וכול המדענים מודעים לזה ולמה אתם שואלים?

מכייון שלא יהיו אבנים בגודל קטן אלה אבנים בגודל משאית ובניינים אפילו... כל מי שחושב שפיצוץ "מאדה" או "משמיד" את כל האסטרואיד טועה בגדול... זה לגמרי הפוך הוא פשוט יקבע אותו ל 2 או 3 או 6 או 10 חלקיםם נוספים ענקיים ומה אז? נתפלל שוכלם יפלו באוקיינוס או ימחקו את אפריקה במקרה הטוב? נו באמת...

וכן תסתכלו בערוצי מדע שמראים סימולציות אנסופיות של פגיעת טילים גרעיינים (שוב פעם נפץ בכלל לא מדברים כי זה שטויות רק גרעיני) מראים את החלקים שנותרים ואת הגודל אשר הדמו את הניסוי... (במחשב) אז... אפשר לרדת בשמחה מהנשוא הזה, אלה אם כן נכנס לכזה מצד שהועם נשאר בלי כלום ורק פצצות אז כן.. חחחח

2) כרגע מקוטלגים עשרות אלפים של אסטרואידים כבר במסלולם... ועבודה זאת נמשכת תמיד תמיד... ותמיד מוצאים ומקטלגים אותם במיקומם ומחשבים את הסיכוי לפגיע... אז...בכל מקרהת מדי יש ממה לדאוג כן... אלב אסטרואיד זה הדבר האחרון...

3) יש טכנולוגיה כמו שאחד פה הזכיר של לייזר, רק שהוא טעה קצת ואמר כי דרושה תחנת כוח שלמה? אז זהו שיש מדען שכבר חשוב לע אב טיפוס ודגם מוקטן של חללית אשר תתקרב לאסטרואיד ותפרוש כנפיים שייספגו אנרגייה מן השמש ובעזרת לייזר... במשך כמה שנים... (אני מדבר פה על אסטרואידים שיגלו שעוד 10 שנים לדוגמא יפגעו בנו בטוח ולא מדבר על אחרים) ואז הקרן לייזר תפעל במשך כמה שנים ותסיט לאט לאט אבל ממש לאט את הסטרואיד.... וכן יש הדמיות וניסיים אז.... זאת השיטה הכי מבטיחה. מכיוון ששוב פעם פיצוצים רק יגרום עוד נזק.

4) כן השמש אמורה "להתכבות" בערך בעוד 5 מיליארד שנה פלוס מינוס... אבל לא סתם להתכבות אהל בתהליך שהזכירו פה כבר... התנפחות גדילה ואז קריסה עצמית....

5) הידעתם שהמשמ מפיקה צלילים? כן כן הצליחו להקליט את הצליל אשר השמש מפיקה.... וזהו צליל נדיר כמו לב של בן אדם אשר פועמם... מציע לכם לחפש כי אני ראיתי בכמה תוכניות בדיסקברי.

6) בקשר לבניית טילים שינחתו על הסטרואיד דיברו על זה הרבה ומובן מאוד שזה לא אפקטיבי כי לא על כולם נוכל בכלל לנחות ואם כבר ננחת אז מה? פשוט ניתן פיצוץ של החיים ונקווה לטוב? לא הולך...

כמובן שכל זה מבוסס על עשרות שעות של צפייה בערוצי המדע, קריאה באינטרנט, הרצאות מדעיות וכו'.... :jump:

כמעט כל מה שאמרת פה הוזכר בתארד :-X

פורסם
  • מחבר

כן פשוט עשיתי סיכום נכון ומדוייק יותר מכיוון שמה שנאמר נאמר או לא נכון או לא מדוייק. ::)

אוקי 8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים