עבור לתוכן

איך השמש לא נכבת?

Featured Replies

פורסם

מה למה?

למה לדעתך יהיה עדיף חומר נפץ במקום פצצה גרעינית? אני שואלת ברצינות

• תגובות 68
  • צפיות 8.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מומחה, אבל אני חושב שלחומר נפץ יש יכולת ריסוק והדף שהרבה יותר קל לרכז (ולייצור אפקט כמו של פצצה גרעינית, אולי), הוא הרבה יותר זול (באותו מחיר יהייה אפשר לשלוח כמה טילים ש"יחפרו" באסטרואיד טוב יותר).

מצד שני, יכול להיות שצריך את החום שפיצוץ גרעיני משחרר או את הפאנץ' החזק, כדי לשבור את האסטרואיד, וחומר נפץ רגיל לא יספיק...

פורסם

זה מה שמעניין אותך כשמדובר באסטרואיד שעומד לפגוע בכדור הארץ? המחיר? :P

פורסם

בלי שום קשר פצצת אטום הרבה הרבה יותר חזקה, כשהיתרון המרכזי הוא המשקל הקל שלה, 40 קילו אורניום יוצרים פצצה שוות ערך ל500 קילוטון TNT

פורסם

זה מה שמעניין אותך כשמדובר באסטרואיד שעומד לפגוע בכדור הארץ? המחיר? :P

אותי לא, אבל ממשלות- בהחלט...

מה זה יעזור לממשלה להציל את העולם מקטסטרופה אם הם יפשטו את הרגל?

נראה לך שיש מדינה שתסכים מרצונה לממן איזה פרוייקט ענק שכול העולם יהנה ממנו, על חשבונה?

בלי שום קשר פצצת אטום הרבה הרבה יותר חזקה, כשהיתרון המרכזי הוא המשקל הקל שלה, 40 קילו אורניום יוצרים פצצה שוות ערך ל500 קילוטון TNT

נכון, אבל כמה מכול הקילוטונות ( ::)) האלה ילכו לביקוע האסטרואיד, וכמה יתפזרו בסביבה?

ממה שאני יודע, פיצוץ גרעיני מעלה את רוב ההדף כלפי מעלה ולצדדים, ולא יוצר מכתש כמו פצצות TNT... אבל אין לי מושג איך פיצוץ גרעיני יתנהג בחלל...

פורסם

למה שילך לצדדים..? ביקוע גרעני הוא כדור סימטרי

הסיבה שרואים "פטריה גרעינית" היא האטמוספרה

פורסם

בדיוק... בכדור כמה כבר מופנה לכיוון מסויים? סטראדיאנים בודדים... השאר מתפזר...

בטיל עם TNT אתה יכול לכוון איזה 90% מהפיצוץ לכיוון האסטרואיד... בגלל זה אני בכלל משווה\ שוקל את האופצייה של טיל רגיל :nixweiss:

פורסם

בגלל מעצבי גל? גם אם תצליח לכוון מאה אחוז מפיצוץ של טון חומר נפץ לא תדגדג אפילו המספר שפצצת מימן באותה משקל תגיע אליה

פורסם

א. לא מדובר על פצצה של טון אחד.

ב. אני מציע לעשות ניסוי :smile1:

פורסם

נתתי דוגמא אקראית

אם 40 קילו אורניום שווה 500000 טון TNT (ועם פצצת מימן אפשר לשרשר לאיזה כמות שתרצה) אתה מבין איך לTNT, לא משנה עם איזה מעצב גל, אין שום סיכוי?

פורסם

אני עדיין בעד ניסוי ::)

(כן.... הבנתי את הכוונה...)

פורסם

יאאלה, בואו ננסה להוזיז את אירן ;D

פורסם
  • מחבר

יש בעיה רצינית בלשלוח פצצה גרעינית לאסטרואיד

כי האסטרואיד יתפרק לאבנים קטנים שיהתנגשו בכדור הארץ ויהיה להם קרינה רדיואקטיבית

פורסם

חלקיקים קטנים שימסו באטמוספירה, שלא לדבר שפצצה בכזו עוצמה תשנה לא את המסלול כמעט לחלוטין

פורסם

בכיף.

רק שתדע שהבמאי של סרט ביים במהלך הקריירה שלו גם את "טריינספוטינג" ואת "28 יום אחרי".

הוא צודק הביצוע היה ממש ממש עלוב זה בדיוק מה שעלה בדעתי שקראתי את התקציר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים