פורסם 2007 בפברואר 818 שנים היום בכיתה שיחקתי עם המחק ושמתי לב שאם אני שם את היד עם מחק במקום במקום ועוזב את המחק אז הוא נופל ישר אבל אם אני נותן לו תנופה/מזיז את היד ואז עוזב הוא ממשיך לזוז.... למה זה קורה? כי לפי ההגיון זה אומר שהמסה שלו משתנה....אבל גוף לא יכל לשנות את המסה שלו [אלה אם כן הוא נע במהירות האור....עזבו עכשיו] אז איך זה קורה?
פורסם 2007 בפברואר 818 שנים מה??? ??? ??? איך הגעת לזה שהמסה שלו משתנה F=ma a- תאוצה, או נגזרת של המהירות בזמן. זה מה שהיד שלך עושה למחק. ברגע שאתה עוזב את המחק יש לו מהירות התחלתית V=at ככול שהתאוצה ההתחלתית גדולה יותר, ונמשכת יותר זמן- למחק יש מהירות התחלתית גבוהה יותר. מכאן הגוף מתנהג כמו בניפלה חופשית...
פורסם 2007 בפברואר 818 שנים חוק שני (או אחד מהאחרים... לא בטוח) של ניוטון... תקרא בויקי...עקרונית, כדי שהוא יעצור צריך לפעול כוח מסויים שיתן לו תאוצה שלילית. זה כוח הגרר של האוויר- ויותר מזה, זה כוח הנורמאל של הריצפה\ שולחן. כל עוד לא פועל עליו כוח גדול מספיק כדי להקטין את המהירות ל-0, אין שום סיבה שהוא יעצור.
פורסם 2007 בפברואר 818 שנים עדין לא הבנתי...למה שאני עוזב אותו הוא ממשיך לנועה?השאלה הנכונה היא - למה שהוא יפסיק?
פורסם 2007 בפברואר 818 שנים זה כמו שאתה תזרוק את המחק או שתפיל אותו בלי להזיז את המחק... היד שלך גורמת למחק לנוע בכיוון מסויים (אנרגייה כימית לאנרגיית תנועה וחום...) ולכן המחק שלך מושפע גם מהכיוון והכוח שהושקע בזריקה (התנועה) וגם מושפע מהתנגדות האוויר,כוח המשיכה ומסתו (מה שגורם לו ליפול)
פורסם 2007 בפברואר 818 שנים אם הבנתי נכון[ועם הניסוח שלך זה קצת קשה] מה שאתה מתאר פה זו זריקה אופקית של המחק.כלומר אתה נותן למחק מהירות בציר X, ובציר הזה המהירות שלו לא משתנה[בגלל החוק הראשון של ניוטון כמדומני-חוק ההתמדה] ובציר Y כדור הארץ מושך את המחק כלפי מטה, מה שגורם לו להאיץ כלפיו.אם זה לא ענה לך על השאלה, תכתוב אותה שוב בצורה נורמלית ואולי אני אוכל לעזור לך יותר...
פורסם 2007 בפברואר 818 שנים כן, אבל דווקא המסה? אתה מודע להגדרה של נוסחא נכונה מתמטית נכון? לא משנה מה כל עוד אתה מחליף בין הגורמים היא תמיד תיהיה נכונה, בגלל זה יש לך מסה במנוחה(אנריגה במנוחה) ומסה בתנועה. מסה ועוד איך משתנה לפי התאוצה.
פורסם 2007 בפברואר 818 שנים אבל... לא בחוקי ניוטון! מסה זה קבוע של המערכת.... ביחסות יש לך מסת מנוחה ומסת תאוצה... פה מדובר על מר בחור שלא מבין את החוקים הפשוטים של ניוטון... אתה רוצה להפיל עליו את תורת היחסות? :
פורסם 2007 בפברואר 818 שנים לא קשור, אז למה להטעות אותו עוד יותר אני עדיין זוכר שרבתי עם המורה שלי למדעים בכיתה ח' על זה
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.