עבור לתוכן

איך עובדת/נוצרת התנופה?

Featured Replies

פורסם

היום בכיתה שיחקתי עם המחק ושמתי לב שאם אני שם את היד עם מחק במקום במקום ועוזב את המחק אז הוא נופל ישר אבל אם אני נותן לו תנופה/מזיז את היד ואז עוזב הוא ממשיך לזוז....

למה זה קורה? כי לפי ההגיון זה אומר שהמסה שלו משתנה....אבל גוף לא יכל לשנות את המסה שלו [אלה אם כן הוא נע במהירות האור....עזבו עכשיו] אז איך זה קורה?

:nixweiss:

• תגובות 31
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה??? ??? ???

איך הגעת לזה שהמסה שלו משתנה :kopfpatsch:

F=ma

a- תאוצה, או נגזרת של המהירות בזמן. זה מה שהיד שלך עושה למחק.

ברגע שאתה עוזב את המחק יש לו מהירות התחלתית V=at

ככול שהתאוצה ההתחלתית גדולה יותר, ונמשכת יותר זמן- למחק יש מהירות התחלתית גבוהה יותר. מכאן הגוף מתנהג כמו בניפלה חופשית...

פורסם
  • מחבר

עדין לא הבנתי...למה שאני עוזב אותו הוא ממשיך לנועה?

פורסם

חוק שני (או אחד מהאחרים... לא בטוח) של ניוטון... תקרא בויקי...

עקרונית, כדי שהוא יעצור צריך לפעול כוח מסויים שיתן לו תאוצה שלילית.

זה כוח הגרר של האוויר- ויותר מזה, זה כוח הנורמאל של הריצפה\ שולחן. כל עוד לא פועל עליו כוח גדול מספיק כדי להקטין את המהירות ל-0, אין שום סיבה שהוא יעצור.

פורסם

מה??? ??? ???

איך הגעת לזה שהמסה שלו משתנה :kopfpatsch:

F=ma

M=F/a

:cool2:

פורסם

עדין לא הבנתי...למה שאני עוזב אותו הוא ממשיך לנועה?

השאלה הנכונה היא - למה שהוא יפסיק?

פורסם

M=F/a

:cool2:

כן, אבל דווקא המסה? :silly:

פורסם

זה כמו שאתה תזרוק את המחק או שתפיל אותו בלי להזיז את המחק... היד שלך גורמת למחק לנוע בכיוון מסויים (אנרגייה כימית לאנרגיית תנועה וחום...) ולכן המחק שלך מושפע גם מהכיוון והכוח שהושקע בזריקה (התנועה) וגם מושפע מהתנגדות האוויר,כוח המשיכה ומסתו (מה שגורם לו ליפול)

פורסם

אם הבנתי נכון[ועם הניסוח שלך זה קצת קשה] מה שאתה מתאר פה זו זריקה אופקית של המחק.

כלומר אתה נותן למחק מהירות בציר X, ובציר הזה המהירות שלו לא משתנה[בגלל החוק הראשון של ניוטון כמדומני-חוק ההתמדה] ובציר Y כדור הארץ מושך את המחק כלפי מטה, מה שגורם לו להאיץ כלפיו.

אם זה לא ענה לך על השאלה, תכתוב אותה שוב בצורה נורמלית ואולי אני אוכל לעזור לך יותר...

פורסם

ברכותי Neni- המצאת את הפיזיקה מחדש.

פורסם

זה גם ככה קורה כל משהו כמו 100 שנה, אז למה לא עכשיו?

פורסם

זאת גישה מוזרה

פורסם

כן, אבל דווקא המסה? :silly:

אתה מודע להגדרה של נוסחא נכונה מתמטית נכון?

לא משנה מה כל עוד אתה מחליף בין הגורמים היא תמיד תיהיה נכונה, בגלל זה יש לך מסה במנוחה(אנריגה במנוחה) ומסה בתנועה.

מסה ועוד איך משתנה לפי התאוצה.

פורסם

אבל... לא בחוקי ניוטון!

מסה זה קבוע של המערכת....

ביחסות יש לך מסת מנוחה ומסת תאוצה... פה מדובר על מר בחור שלא מבין את החוקים הפשוטים של ניוטון... אתה רוצה להפיל עליו את תורת היחסות? ::)

פורסם

לא קשור, אז למה להטעות אותו עוד יותר :|

אני עדיין זוכר שרבתי עם המורה שלי למדעים בכיתה ח' על זה :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים