עבור לתוכן

שאלה על ריק

Featured Replies

פורסם

אני מניח שיש לזה תשובה פשוטה ואני אבין שזו שאלה טיפשית,אבל..אם אני לא טועה,אחוז הריק בעולם הרבה יותר גדול מאחוז החומר,למה אנחנו לא נשאבים בוואקום ?

פורסם

מה?

:nixweiss:

פורסם

לאיפה בידיוק אתה רוצה להישאב?

פורסם
  • מחבר

לאיפה בידיוק אתה רוצה להישאב?

לריק שבין ובתוך החלקיקים.

פורסם

א. יש השערה שגם בריק יש חלקיקים...

ב. הריק מהווה תווך חסר התנגדות בשביל כוח הכבידה- אבל יש כוחות חשמליים ומגנטיים ששומרים על שיווי משקל

ג. במילה אחת- קוואנטים.

פורסם

מה זה "אחוז הריק"?

פורסם

מה שאתה מתכוון בעצם זה שהיקום עשוי כמו אפונים בתוך מרק, כשהאפונים זה האטומים, ומה שמחליף את המרק זה הריק. אתה שואל למה האפונים לא נשאבים אל הריק, ואם אני אנסח את השאלה טוב יותר, אתה שואל- אם יש ריק בין האפונים, למה הם לא נדבקים אחד לשני (כאילו הוואקום שואב אותם אחד לשני)?

הסיבה היא הטממפרטורה שלהם. האפונים(אטומים) לא עומדים בשקט. הם משתוללים במקום, ולכן יש מרחק בינהם. זה כמו שבמסיבה שבה כולם רוקדים יש מרווחים למרות שצפוף, כי כולם משתוללים, וזה יוצר את המרווח.

איך זה קשור לטמפ'?

ככול שהטמפרטורה עולה, האטומים משתוללים יותר חזק. ולכן ככול שהטמפ' יותר גבוהה המרחקים בינהם יותר גדולים, וזה למה אוויר חם מתפשט (תופס יותר נפח).

קח לדוגמא מים. בטמפ' החדר האטומים לא משתוללים כל כך הרבה, ולכן המרחק ביניהם קרוב, וזה למה היא נוזלית. אם תחמם את המים, האטומים ישתוללו הרבה מאוד, ולכן יתרחקו זה מזה. מה שיגרום ל 1000 אטומים של מים חמים לתפוס יותר מקום מ 1000 אטומים של מים קרים. אם תחמם את המים כל כך הרבה, הם יתפשטו כל כך הרבה שהם ...יהפכו לגז. ויעלו למעלה.

תמשיך לשאול אחי שאלות, אתה תחכים הרבה ככה.

ועוד עצה לחיים: אם מישהו שואל אותך משהו במדעים ואין לך מושג מה התשובה, פשוט תענה שזה קשור לקוואנטים וזה יותר מדי מסובך להסביר ( זה מה שאינשטיין עשה).

ועוד עצה לחיים: "משפט סיני עתיק אומר, כשאין לך משהו חכם לומר, תואמר משפט סיני עתיק"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים