עבור לתוכן

אם ישימו פצצת אטום בלב האוקיינוס..זה יגרום לצונאמי?

Featured Replies

פורסם

הניסוי הקוריאני יצר רעידת אדמה של 5.7 ריכטר, והוא אפילו נקלט בישראל.

• תגובות 44
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הוא היה קבור באדמה

פורסם

לא נראה לי כי מידע כללי הפיצוץ זה לא מה שבעיתי אלא הקרינה..

פורסם

הוא היה קבור באדמה

קבור גם את זו באדמה(כמה מטרים)

טמה שטוב במימן שלא נשארת קרינה אח"כ(ניצול מאוד טוב של החומר)

פורסם

תלוי, נגיד' זה יגרום למשהו ליפול לים או להישבר ותעור חור בים , המים יסוגו ויחזרו במכה אחת... הכל תלוי בכאוס, הזמן הנכון במקום הנכון

פורסם

לידע כללי הניסויים הגרעיניים בתת ימיים הם קטנים מראש גרעיני לצורכי מלחמה . בשביל לצור צונמי הגודל של הראש הגרעיני צריך להיות גדול פי 10-20 לפחות מראש רגיל , והוא צריך להיות קבור בשבר טקטוני בשביל לגרום לו פעילות דבר שבעצמו שוללת מצב שניסוי גרעיני יהווה טריגר לפעולת צונמי

כמה בולשיט...

מאיפה אתה יודע מה המכפלה ולמה אתה חושב שפצצה יכולה להזיז לוח טקטוני (LOL).

בקשר לשאלה -צונמי נוצר בנוצר שינוי משמעותי במפלס היבשה מתחת למים שדוחף את הים שמעל בצורת גל, זה בכלל לא דומה להשפעה שלפצצה תהיה על הים. אבל אם תפילו פצצה מספיק גדולה במרחק קטן מהחוף סביר מאוד להניח שיהיה גל גדול, אבל הוא לא יגיע רחוק כמו גל צונאמי כי המים יחזרו אחורה למקומם המקורי, לא כמו בצונאמי אמיתי.

פורסם

צונאמי זה הדף לא משנה מה יוצר אותו.

תזרוק אבן למים קיבלת גלים, תזרוק אבן מספיק גדולה(AKA מטאוריט) לים תקבל צונאמי, אם הפצצה תיצור גל הדף מספיק גדול יהיה צונאמי.

גם בצונאמי אמיתי המים חוזרים למקום, מפלס הים לא משתנה, אפשר לחשוב שמשהו בגודל של יבשת עולה 100 מטר למעלה, ממש לא. לא התזוזה של הקרקע יוצרת גלים, רעידת אדמה נעה כמו גל בתוך תווך, יש תהודה של הגל לתווך אחר - מים וגם הגל עובר שמה, רק מה שבגלל שזה נוזל ולא מוצק אתה מקבל גלים.

תעשה ניסוי קח גיגית תבעט בה יהיה גלים, תזרוק לשמה משהו יהיה גלים, תשים בלון מתחת למים ותנפץ אותו נחש מה תקבל? נכון גלים. כל מה שצריך זה פיצוץ מספיק חזק.

פורסם

אוברלוד- ראית פעם צילום של פיצוץ גרעיני? ? ?

זה מרים את המים לגובה שצונאמי יכול לחלום עליו- אז תחשוב עכשיו על פצצת היתוך :smile1:

פורסם

aquarius ודובי זובי אתם פשוט לא מבינים שפצצה גרעינית לא רק שהיא מזיזה פחות מים היא גם עושה את זה לכל הכיוונים?

בדיוק כמו ש-aquarius אמר: פיצוץ גרעיני מעלה את המים למעלה כמו שצונאמי בחיים לא, בדיוק בגלל זה הפיצוץ לא יגרום לצונאמי. אחרי הכל מה זה עוזר לצונאמי שהמים עלו למעלה? הוא צריך שהם יזוזו לאחד הצדדים. (יופי עכשיו אני מתחיל לדבר על צרכים של צונאמי, אני מאשים את השעה.)

פורסם

תסתכל איך צונמאי מתחיל זה זז לכל הכיוונים, פשוט מה שנכנס ללב האוקיאנוס לא מעניין אף אחד.

הגל מתפרס ממקור הרעש לכל הכיוונים רק כאשר חלק ממנו מגיע לחוף הוא הופך לגל שאנחנו מכירים, אבל הרבה יותר גדול.

פורסם

פצצת מימן של 57 מגהטון זה יהיה כאין ואפס לעומת מה שעשוי לקרות בפארק ילוסטון ששם יש פוטנציאל גדול למגה וולקנו, אשר עלול להחריב מחצית מארה"ב ואף יותר ולהוביל להשפעה גלובלית אקלימית הרת אסון. למעשה זה כבר קרה בעבר לפני חצי מיליון שנה והתחזית היא שזה יכול לקרות במאה הזו או בעוד 50,000 שנה אף מדען לא יכול להגיד בביטחון. האיזור נמצא במעקב מתמיד לא מדברים על זה אבל הסכנה קיומית.

פורסם

צונאמי לא נוצר מהרעש אלא מהירידה הפתאומית של הקרקע בעקבות הרעש

פורסם

חוששים שגם קריסת חלק של האי La Palma עקב התפרצות וולקנית קטסטרופלית של Cumbre Vieja עלולה לגרום לצונאמי אדיר מימדים בגובה 10-25 מטרים שישטוף את כל החופים של הצד המזרחי של אמריקה הצפונית והדרומית. יש מודל שחוזה את זה וגם ראיתי תוכנית שעסקה על כך בנאשיונל ג'אוגרפיק -

http://www.es.ucsc.edu/~ward/papers/La_Palma_grl.pdf

פורסם

יש גם הרבה נבואות על התפצלות היבשת אמריקה... ועל הרס וחורבן אדיר מימדים ביבשת ההיא... משהו מפחיד לאללה..

פורסם

^^^

DECKTOR- אני פשוט מדבר על ההדף שיבוא מהצד(וזה מספיק חזק כדי לגרום לרוחות להקיף את העולם)

אני לא גורם לירידה פתאומית של קטע אחד אלא לעלייה פתאומית ויש לזה את אותה השפעה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים