עבור לתוכן

איזה מטוס טוב יותר בקרב אוויר הsu27 הו הf22 raptor

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה למבינים במטוסים אירופאים כפי שאבנתי המטוסים ef2000 (eurofighter) f22 raptor אלו שני מטוסים חדישים למרות שלה ef2000 יש יכולות הרבה יותר טובות מישל הרפטור גם הרפטור נחשב למטוס טוב מאוד אז מי יותר טוב

ומתי הсу-47 יכנס לשירות צבאי???

פורסם

הF-22 הוא בכלל מטוס אמריקאי והטייפון הוא אכן מטוס אירופאי.

היעוד של שני המטוסים מעט שונה, הF-22 מתוכנן להיות מטוס עליונות אווירית בעוד שהטייפון מתוכנן להיות מטוס רב משמתי, כלומר מטוס תקיפה בעל יכולות הגנה עצמית\יכולות יירוט.

הF-22 שינה את שמו לF/A-22 לא מזמן, כלומר רמיזה ליכולות תקיפה, אבל יקח זמן עד שתוכנית כזו תתגבש ותצא לפועל למרות שאם אני לא טועה לF-22 יש יכולות של נשיאת חימוש אוויר קרקע (ואני חושב שלא מונחה).

לגבי "איזה מטוס יותר טוב" זאת שאלה קצת קשה, תלוי על מה אתה מדבר, ובנוסף, צריך להתייחס לרמת אימון הטייסים בכל חיל ולחימוש.

הF-22 כנראה יהיה טוב בקרב אוויר (ובעיקר BVR) עקב חמקונותו ומכם AESA מאוד חזק, בנוסף, הוא נושא טילי AIM-120C-6 (ובקרוב C-7 ובעתיד אף AIM-120D שיהיה משופר הרבה יותר).

הטייפון גם לא מקופח, גם לו יש מכ"ם AESA וטילי מטאור עם ראמג'טים שמאריכים לו את הטווח משמעותית.

הייתי יותר נוטה לכיוון הF-22 בגלל המכ"ם החזק ויכולת החמקנות (החלקית), הוא יכול לזהות את הטייפון מטווח רחוק בעוד השטייפון יגלה את הF-22 מטווח קרוב יותר ובנוסף יתקשה להנעל עליו אם בכלל יגלה אותו.

לגבי הSu-47 (כך רושמים את שמו באנגלית), הוא בכלל מטוס מדגים טכנולוגיות של סוחוי ואין שום כוונה שהוא יכנס לשירות קרבי (ועוד עם תקציבים דלים כמו של רוסיה ושלא לדבר על ייצוא בכלל).

בינתם רוסיה שוקולת לרכוש את הSu-35 (מה שיואץ עקב כניסתו של הF-22 לחה"א) ו\או שדרוג הSu-27 הקיימים ל35.

אתם מוזמנים לתקן...

פורסם
  • מחבר

ומה יותר טוב הsu27 הו הf22

פורסם

אני לא אכנס ללמה, אבל אם מדברים על BVR לדעתי הF-22 יקח, ואם בWVR אז לדעתי יש יתרון קל בלבד לF-22.

הכל כמובן בר ויכוח..

פורסם

F22 בלי כל ספק וThe Prophet הF22 יכול להיות חמוש בחימוש אוויר-קרקע והחמקנות של F22 מצויינת.עשו תרגילים ומטוס F22 אחד הצליח להפיל 5 מטוסי F15 בלי שאלו בכלל יבחינו בו!

פורסם
  • מחבר

כול הקתא שאני בספק בזה שהרפטור יכול להפיל סו27 בגלל שיכולות החמקנות והתמרון של הרפטור יותר טובות מהיכולות של מטוסי אפ16 אפ15 אך הם יותר נמוכות מהיכולות של מטוסי מיג29 סו27 ודומים להם הסו27 נושה טיל אוויר אוויר הניתן לשיגור למרחק של 150 קמ אצל הרפטור יש טיל אוויר אוויר הניתן לשיגור למרחק של 50 קמ אחד ההיתרונות הבולתים של הרפטור זה הראדאר שלו אבל לסו27 יש גנרתור שמקיף אותו בקרינה בילתי נראת לראדארים ראדאר פשות כמו של אפ16 לא רואה את הסו27 בגלל זה אך ראדאר משוכלל כמו שיש לרפטור מאבד כול היתרון מעל הראדאר של הסו27 בגלל זה אני בספק לגבי הרפטור :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

איך רפטור אחד יכול להפיל 5 אפ15 זה איזו תאות בגלל שבה אפ 15 יש טילים שניתנים לשיגור ממרחק של 50 קמ לראפטור יש 4 טילים כאלו בסדר הים הוא ישמיד 4 מטוסים באזרת הטילים שלו אך ישארו לו שני טילים הניתנים לששיגור ממרחק של 11 קמ עד שהראפטור היתקרב לאפ15 האפ15 ישגר טילים גדולים למרחק שימוש של 50 קמ והלך על הרפטור המשוכלל

פורסם

אוי לא...

הדוד של HWZONE מכה שנית (או שלישית)...

שוב דיון חסר טעם שמטרתו להלל טכנולוגיות רוסיות שלעולם לא יגיעו לפס יצור ועמוס בשגיאות כתיב... :kopfpatsch:

פורסם

איך רפטור אחד יכול להפיל 5 אפ15 זה איזו תאות בגלל שבה אפ 15 יש טילים שניתנים לשיגור ממרחק של 50 קמ לראפטור יש 4 טילים כאלו בסדר הים הוא ישמיד 4 מטוסים באזרת הטילים שלו אך ישארו לו שני טילים הניתנים לששיגור ממרחק של 11 קמ עד שהראפטור היתקרב לאפ15 האפ15 ישגר טילים גדולים למרחק שימוש של 50 קמ והלך על הרפטור המשוכלל

ככה זה עם המציאות הרפטור זה המטוס הקרבי הטוב בעולם כן יותר מזה של הרוסים ויש לו יכולות אווירבוטיות,מערכת אלק ומערכות נשק מתקדמות הרבה יותר מכל מה שיש כרגע בעולם וגם בשנים שיבאו.

ה5 מטוסי F15 לא ראו אותו כלל לא וויזיאולית ולא מכמית איך אתה רוצה שהם יפגעו בו עם קללות? :lol:

אך הם יותר נמוכות מהיכולות של מטוסי מיג29 סו27 ודומים להם הסו27 נושה טיל אוויר אוויר הניתן לשיגור למרחק של 150 קמ אצל הרפטור יש טיל אוויר אוויר הניתן לשיגור למרחק של 50 קמ אחד ההיתרונות הבולתים של הרפטור זה הראדאר שלו אבל לסו27 יש גנרתור שמקיף אותו בקרינה בילתי נראת לראדארים ראדאר פשות כמו של אפ16 לא רואה את הסו27 בגלל זה אך ראדאר משוכלל כמו שיש לרפטור מאבד כול היתרון מעל הראדאר של הסו27 בגלל זה אני בספק לגבי הרפטור

MIG29 וSU27 כלל לא תחרות לרפטור זו פשוט בושה להשוות בינהם הרפטור נמצא כמה ליגות מעל בהכל.

איך בדיוק הם ישגרו את הטיל שלהם אם הם לא רואים אותו?יפה הם לא אז תפסיק להיות כזה נודניק לך תלמד משהו לפני שאתה מדבר.

למרחק של 50 קמ אחד ההיתרונות הבולתים של הרפטור זה הראדאר שלו אבל לסו27 יש גנרתור שמקיף אותו בקרינה בילתי נראת לראדארים ראדאר פשות כמו של אפ16 לא רואה את הסו27 בגלל זה אך ראדאר משוכלל כמו שיש לרפטור מאבד כול היתרון מעל הראדאר של הסו27 בגלל זה אני בספק לגבי הרפטור

שנייה אני חייב לשאול מאיפה כל השטויות האלו?

לארה"ב יש די הרבה SU27 וMIG29 והם בודקים דברים ועוד איך המכמים של F16 רואים את המטוסים האלו אתה פשוט פולט שטויות בלי סוף :kopfpatsch:

המטוס טוב בעולם(MIG29) :lol: בדיחה גרועה

Mig29Cockpit.jpg

פורסם

כול הקתא שאני בספק בזה שהרפטור יכול להפיל סו27 בגלל שיכולות החמקנות והתמרון של הרפטור יותר טובות מהיכולות של מטוסי אפ16 אפ15 אך הם יותר נמוכות מהיכולות של מטוסי מיג29 סו27 ודומים להם הסו27 נושה טיל אוויר אוויר הניתן לשיגור למרחק של 150 קמ אצל הרפטור יש טיל אוויר אוויר הניתן לשיגור למרחק של 50 קמ אחד ההיתרונות הבולתים של הרפטור זה הראדאר שלו אבל לסו27 יש גנרתור שמקיף אותו בקרינה בילתי נראת לראדארים ראדאר פשות כמו של אפ16 לא רואה את הסו27 בגלל זה אך ראדאר משוכלל כמו שיש לרפטור מאבד כול היתרון מעל הראדאר של הסו27 בגלל זה אני בספק לגבי הרפטור :nixweiss:

נו באמת.. איזה שטויות, אפילו מילה אחת שאמרת לא נכונה.

פורסם

המיגים יכלו להיות מטוסים הכי טובים בעולם אם רק היו משקיעים בהכל

פורסם

ואם לסבתא היו גלגלים, היא הייתה..... סבתא על גלגלים, מסתבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים