עבור לתוכן

בעיה בהתקנת XP PRO - לא מוצא דיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

נסיתי אתמול לעשות פירמוט והתקנה של ה-WINDOWS במחשב של דוד שלי דרך הדיסק של ה-WIN XP PRO עצמו.

הבעיה היא שכשאני לוחץ ENTER עוד במסך הראשון כדי להתחיל את כל התהליך של ההתקנה מופיעה הודעה שההתקנה לא הצליחה לזהות את

ה-HD, יש לוודא שהוא מחובר וכו'...

Setup did not find any hard disk installed in your computer. Make sure any hard disk drives are powered on and properly connected. And any disk related configuration is correct.....

יש לציין כי ה-HD (בעל חיבור SATA) מחובר והוינדווס XP שמותקן עליו פועל תקין והכל בלי בעיה...

אשמח אם מישהו יוכל לעזור או להציע פתרון כי הרצתי כמה חיפושים באתר ובגוגל ולא מצאתי תשובה חד משמעית...

תודה מראש ;)

פורסם

כנראה שההתקנה לא מזהה את הכונן מכיוון שהוא SATA.

במהלך ההתקנה, כאשר אתה מאתחל מה-CD, המערכת תכתוב לך ללחות F6 אם אתה מעוניין להתקין התקני SATA.

תיגש לאתר של יצרן ה-HD ותחפש דרייברים ל-XP בשבילו - שים אותם על פלופי ובזמן ההתקנה לאחר שלחצת F6, המערכת תתקין את הדרייברים לכונן ותוכל לזהותו.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה :xyxthumbs:

האמת שחשבתי על זה אם כי זה לא היה בר ביצוע אתמול כי לא הייתה לנו גישה לכונן פלופי תקין. הזה שיש לו עכשיו לא פועל.

השאלה שלי אבל היא איך ייתכן ש-WINDOWS שמותקן עכשיו רץ בלי בעיה? יכול להיות שזה בגלל שאותו אדם שמכר לו את המחשב

התקין כנראה את ה-WIN על ההרדיסק כשהוא היה מחובר למחשב אחר? מה שאומר שהבעיה לא בדיוק במערכת ההפעלה המותקנת אלא

במערכת ההתקנה עצמה...

ד.א: את הדרייברים אני אומר להשיג דווקא מהאתר של יצרנית הלוח אם לא?

פורסם

ד.א: את הדרייברים אני אומר להשיג דווקא מהאתר של יצרנית הלוח אם לא?

כן

פורסם

לי קרה אותו דבר בדיוק.... בסוף התברר שהארדיסק דפוק(סמסונג) גם שהגעתי לחנות הם נתנו לי אותו הארדיסק וגם הוא לא עבד(עשו לי בדיקה בחנות) ואז הם הביאו לי של WD וזה עבד... אני לא עשיתי שום עדכון והוא זיהה לי. אבל קודם כל תבדוק שהכבל חשמל של הארדיק לא התנתק לך.

פורסם
  • מחבר

הוא לא התנתק.

העניין הוא שכשאתה אומר אותו דבר אתה בטוח שזה אותו דבר?

כי במקרה שלי פה על ה-HD יש עכשיו וינדווס והכל וזה פועל טוב מאוד בלי בעיה.

אם כי, כשאני מנסה להתקין את מערכת ההפעלה מחדש זה לא מזהה. יכול להיות שזה בגלל שההתקנה של המערכת הפעלה הנוכחית נעשתה כאשר הכונן היה מחובר למחשב אחר, ו-ל-WINDOWS עצמו וה-BIOS אין בעיה לזהות את ה-SATA אלא רק להתקנה עצמה.

עריכה: אני חושב שמה ש-Valorien הציע כנראה יפתור את הבעיה, אבל בנתיים אני רוצה להשיג כונן דיסקטים תקין למחשב של דוד שלי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים