פורסם 2006 בספטמבר 1719 שנים זה לא רק זה. כדי שהתרגום יהיה מוצלח הוא צריך להתחשב באוסף ההקשרים של המילה בשתי השפות, ולפעמים גם באיך המילה נשמעת (למשל כשמילה נשמעת דומה למילה אחרת).הבעיה הגדולה היא שלא תמיד זה אפשרי, וצריך למצוא פתרונות ביניים.המילה "תריסר" לא יכולה לשמש דמות ממוצעת בת זמננו, אלא רק דמויות שידברו בשפה גבוהה, להבדיל מהמילה dozen שיכולה לשמש כמעט כל דמות.
פורסם 2006 בספטמבר 1719 שנים מה רע בפאקינג 12?!למה לעזאזל מתרגמים את זה רוב הזמן בתור 10?מה זה? קיצצו ממנו במכס?
פורסם 2006 בספטמבר 1719 שנים לי לא יצא לראות שמתרגמים Dozen לעשר. חחח אני לא מאמין שמישהו יעשה את זה ובאמת, מה רע ב-12?
פורסם 2006 בספטמבר 1719 שנים מחבר מה אתם חושבים על המילה "דפק"? (כביכול המקבילה לfuck , או shit בהקשרים מסויימים) כמו: "!fuck" או "!Oh shit" - "איזה דפק!"
פורסם 2006 בספטמבר 1719 שנים dozen זה לא 12, אלא "12 פחות או יותר". כשמישהו אומר couple of dozens הוא לא מתכוון ל- 24."דפק"? בגלל שמי שמתרגם מתחסד ולא רוצה לכתוב "חרא"?
פורסם 2006 בספטמבר 1719 שנים לי לא יצא לראות שמתרגמים Dozen לעשר. חחח אני לא מאמין שמישהו יעשה את זה ובאמת, מה רע ב-12? לא יצא לי לראות למשל כשמישהו אומר 5 dozens (בכוונה בחרתי 5) זה מתורגם ל-60 אלא ל-50 מה אתם חושבים על המילה "דפק"? (כביכול המקבילה לfuck , או shit בהקשרים מסויימים) כמו: "!fuck" או "!Oh shit" - "איזה דפק!" האמת? בכלל לא תרגום טוב לדעתי זה לא זורם בכלל
פורסם 2006 בספטמבר 1719 שנים לא יצא לי לראות למשל כשמישהו אומר 5 dozens (בכוונה בחרתי 5) זה מתורגם ל-60 אלא ל-50 ובקשר ל-Fuck או Shit, מה רע ב"פאק" או "שיט"? הרבה אנשים משתמשים בזה בעברית.
פורסם 2006 בספטמבר 1719 שנים dozen זה לא 12, אלא "12 פחות או יותר". כשמישהו אומר couple of dozens הוא לא מתכוון ל- 24."דפק"? בגלל שמי שמתרגם מתחסד ולא רוצה לכתוב "חרא"?[ltr]common misconceptions, I though the same way for years.a dozen is 12 exactlya couple of X does mean 2 x X.[/ltr]
פורסם 2006 בספטמבר 1719 שנים נכון, dozen זה בדיוק 12, אבל זה אומרים couple of dozen מתכוונים ל"כמה עשרות". (אתה מכיר עוד ביטוי לזה?)
פורסם 2006 בספטמבר 1719 שנים [ltr]no, there'sa couple of dozen = 24couples of dozens = 24x X <-- I never heard anybody say it.[/ltr]
פורסם 2006 בספטמבר 1719 שנים מתוך answers.com:עברית (Hebrew)n. - תריסר, מספר גדול למדי שאינו מוגדר, כתריסרadj. - תריסרהסיבה היא שכמו שמעגלים לעשרות, מעגלים גם לבסיס 12.
פורסם 2006 בספטמבר 1719 שנים האמת, שלפי ויקיפדיה בצרפתית "תריסר" זה כתריסר.http://en.wikipedia.org/wiki/Dozen
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.