שאלה קצת מפגרת - מדע וטכנולוגיה - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

שאלה קצת מפגרת


mikko

Recommended Posts

איך עושים קרח שקוף?

אני מתכוון כזה ממש שקוף שאין עליו צבע לבן כזה

זה מים מזוקקים ,הקפאה בחנקן נוזלי או שיטה אחרת?

(קרח כזה מגישים למשל במקדונלדס בשתיה)

תודה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

איך עושים קרח שקוף?

אני מתכוון כזה ממש שקוף שאין עליו צבע לבן כזה

זה מים מזוקקים ,הקפאה בחנקן נוזלי או שיטה אחרת?

(קרח כזה מגישים למשל במקדונלדס בשתיה)

תודה.

לא מגישים לך קרח מיוחד במקדולנס
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • 3 שבועות מאוחר יותר...

הקפאה איטית מאוד ככה שיצאו כל הבועות אוויר.

באנטארקטיקה יש משטחי קרח בעובי 1.5 קילומטר שהם שקופים לחלוטין. זה נובע מהתהליך הארוך של קפאון שהביא ליצירתם.

להרתיח אותם יכול לעזור, יהיה יותר קל במיקרו רק תיזהר כי במיקרו אם המים רותחים בלי בועות אז ברגע שתכניס לתוכם משהו עם שטח פנים גדול זה יגרום לפיצוץ.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הקפאה איטית מאוד ככה שיצאו כל הבועות אוויר.

באנטארקטיקה יש משטחי קרח בעובי 1.5 קילומטר שהם שקופים לחלוטין. זה נובע מהתהליך הארוך של קפאון שהביא ליצירתם.

להרתיח אותם יכול לעזור, יהיה יותר קל במיקרו רק תיזהר כי במיקרו אם המים רותחים בלי בועות אז ברגע שתכניס לתוכם משהו עם שטח פנים גדול זה יגרום לפיצוץ.

במיקרו לא יעזור, כי זה לא מוצי את האוויר, וזה גם מאוד מסוכן אז אל תעשה את זה.

שיטת ההרתחה עובדת (היא הייתה בספר "נסה ודע שעשועי מדע" )

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

המיקרו כן מוציא את האוויר, רק צריך להיזהר איתו.

בהרתחה הראשונה בד"כ הכל כמו שצריך, הבעיה היא בהרתחה שנייה במיקרו כי אז אין בועות אוויר ואז זה מאוד מסוכן.

רק צריך לחכות שהמים יתקררו.

הבעיה עם הרתחה בקומקום או בסיר היא שכשאתה שופך את המים לכלי של הקרח אז אתה מכניס אוויר מחדש. בעיה שאין במיקרו כי אתה יכול להרתיח ישר לכלי.

וגם האבנית בקומקום ישן לא תעזור למקרה שלנו.

אגב, הרשת מפוצצת בחומר על זה. Google: clear ice

ימצא מלא.

אני ממליץ על המאמר של Howstuffworks.com שכתוב בשפה פשוטה להבנה. יש בו גם הסבר על למה במסעדות (ומקדונלדס) יש קרח שקוף. זה קשור לתהליך הייצור שעושה קרח בשכבות וזה מוציא לאט לאט את כל הזיהומים מהמים.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אין ספק שזה מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מסוכן (שמעתם ילדים?).

אבל כל מה שצריך זה לתת למים להתקרר 10 דקות לפני שנוגעים בזה. צריך לעבוד בשכל. זה כמו שלא שמים מתכת במיקרו וכמו שלא נוגעים בשמן רותח.

בשורה התחתונה, זה מסוכן רק אם אתה לא יודע מה אתה עושה. זאת הדרך הכי טובה להוציא אוויר ממים שנמצאים בכלי פלסטיק.

אגב, דרך נוספת היא לשים קשית ממתכת שהפתח שלה במרכז הקוביה ואז כשהמים יקפאו מבחוץ לבפנים צריך לפני שהקשית קופאת להוציא אותה ביחד עם המים במרכז הקוביה. בשלב זה כל החומר הלא טהור נדחף למרכז ואפשר להוציא אותו.

זה יעיל רק לקוביות גדולות של קרח ויעבוד טוב עם תבנית מסיבית.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

איך עושים קרח שקוף?

אני מתכוון כזה ממש שקוף שאין עליו צבע לבן כזה

זה מים מזוקקים ,הקפאה בחנקן נוזלי או שיטה אחרת?

(קרח כזה מגישים למשל במקדונלדס בשתיה)

תודה.

מכונת קרח עושה את העבודה :)

אני אחראי במקדולנד'ס

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...