עבור לתוכן

שאלה קצת מפגרת

Featured Replies

פורסם

איך עושים קרח שקוף?

אני מתכוון כזה ממש שקוף שאין עליו צבע לבן כזה

זה מים מזוקקים ,הקפאה בחנקן נוזלי או שיטה אחרת?

(קרח כזה מגישים למשל במקדונלדס בשתיה)

תודה.

פורסם

איך עושים קרח שקוף?

אני מתכוון כזה ממש שקוף שאין עליו צבע לבן כזה

זה מים מזוקקים ,הקפאה בחנקן נוזלי או שיטה אחרת?

(קרח כזה מגישים למשל במקדונלדס בשתיה)

תודה.

לא מגישים לך קרח מיוחד במקדולנס
פורסם

עד כמה שאני יודע זה מיים מזוקקים

  • 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

זה מאוד פשוט, כל מה שצריך לעשות זה להרתיח את המים לפני שמקפיאים אותם

פורסם

הקפאה איטית מאוד ככה שיצאו כל הבועות אוויר.

באנטארקטיקה יש משטחי קרח בעובי 1.5 קילומטר שהם שקופים לחלוטין. זה נובע מהתהליך הארוך של קפאון שהביא ליצירתם.

להרתיח אותם יכול לעזור, יהיה יותר קל במיקרו רק תיזהר כי במיקרו אם המים רותחים בלי בועות אז ברגע שתכניס לתוכם משהו עם שטח פנים גדול זה יגרום לפיצוץ.

פורסם

במקדונלדס משתמשים במכונת קרח שמייצרת את הקרח שמכניסים לשתייה

פורסם

טעות.

למחוק

מה טעות?

פורסם

הקפאה איטית מאוד ככה שיצאו כל הבועות אוויר.

באנטארקטיקה יש משטחי קרח בעובי 1.5 קילומטר שהם שקופים לחלוטין. זה נובע מהתהליך הארוך של קפאון שהביא ליצירתם.

להרתיח אותם יכול לעזור, יהיה יותר קל במיקרו רק תיזהר כי במיקרו אם המים רותחים בלי בועות אז ברגע שתכניס לתוכם משהו עם שטח פנים גדול זה יגרום לפיצוץ.

במיקרו לא יעזור, כי זה לא מוצי את האוויר, וזה גם מאוד מסוכן אז אל תעשה את זה.

שיטת ההרתחה עובדת (היא הייתה בספר "נסה ודע שעשועי מדע" )

פורסם

המיקרו כן מוציא את האוויר, רק צריך להיזהר איתו.

בהרתחה הראשונה בד"כ הכל כמו שצריך, הבעיה היא בהרתחה שנייה במיקרו כי אז אין בועות אוויר ואז זה מאוד מסוכן.

רק צריך לחכות שהמים יתקררו.

הבעיה עם הרתחה בקומקום או בסיר היא שכשאתה שופך את המים לכלי של הקרח אז אתה מכניס אוויר מחדש. בעיה שאין במיקרו כי אתה יכול להרתיח ישר לכלי.

וגם האבנית בקומקום ישן לא תעזור למקרה שלנו.

אגב, הרשת מפוצצת בחומר על זה. Google: clear ice

ימצא מלא.

אני ממליץ על המאמר של Howstuffworks.com שכתוב בשפה פשוטה להבנה. יש בו גם הסבר על למה במסעדות (ומקדונלדס) יש קרח שקוף. זה קשור לתהליך הייצור שעושה קרח בשכבות וזה מוציא לאט לאט את כל הזיהומים מהמים.

פורסם

אני בכל זאת לא ממליץ להרתיח מים במיקרו, ראיתי מה זה יכול לעשות מספיק רעידה קטנה והכל מתפוצץ לך בפנים.

זה לא שווה את הסכנה.

פורסם

אין ספק שזה מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מסוכן (שמעתם ילדים?).

אבל כל מה שצריך זה לתת למים להתקרר 10 דקות לפני שנוגעים בזה. צריך לעבוד בשכל. זה כמו שלא שמים מתכת במיקרו וכמו שלא נוגעים בשמן רותח.

בשורה התחתונה, זה מסוכן רק אם אתה לא יודע מה אתה עושה. זאת הדרך הכי טובה להוציא אוויר ממים שנמצאים בכלי פלסטיק.

אגב, דרך נוספת היא לשים קשית ממתכת שהפתח שלה במרכז הקוביה ואז כשהמים יקפאו מבחוץ לבפנים צריך לפני שהקשית קופאת להוציא אותה ביחד עם המים במרכז הקוביה. בשלב זה כל החומר הלא טהור נדחף למרכז ואפשר להוציא אותו.

זה יעיל רק לקוביות גדולות של קרח ויעבוד טוב עם תבנית מסיבית.

פורסם

איך עושים קרח שקוף?

אני מתכוון כזה ממש שקוף שאין עליו צבע לבן כזה

זה מים מזוקקים ,הקפאה בחנקן נוזלי או שיטה אחרת?

(קרח כזה מגישים למשל במקדונלדס בשתיה)

תודה.

מכונת קרח עושה את העבודה :)

אני אחראי במקדולנד'ס

פורסם

סליחה על ההקפצהה...

אבל מה בדיוק קורה כשמים מתכת במיקרו ?

פעם שמתי CD במיקרו שיועד לפח .. חביב :lol: :lol:

פורסם

זה מאוד פשוט, כל מה שצריך לעשות זה להרתיח את המים לפני שמקפיאים אותם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים