עבור לתוכן

מכוניות מעופפות

Featured Replies

פורסם

קראתי לפניי שנתיים כתבה על זה שעובדים על מכוניות מעופפות ושייצאו בעוד כ-5 שנים אמרו שהם לוקחים את מה שמרים את המטוס באויר לוקחים 4 כאלה קטנים בכל פינה של מכונית והיא תעוף בגובה של ראש של בנאדם אפילו יותר....מעניין...

פורסם

מה הנקודה שלך ?

היה על זה דיון גדול פעם עם תמונות וסרטונים... בשורה התחתונה זה עשה רעש של מטוס סילון ועוד שאר בעיות שעשו את זה לא פרקטי למשל אם חשבת שקטיושות מפחידות אז תחשוב על חיזבלון-מוביל מעופף או יותר מפחיד ערס-מוביל מעופף :errrr: :errrr: :errrr: ...

יכול להיות שהתקדמו קצת עם הפיתוח אבל אז כבר היו מפרסמים את זה

פורסם

קראתי לפניי שנתיים כתבה על זה שעובדים על מכוניות מעופפות ושייצאו בעוד כ-5 שנים אמרו שהם לוקחים את מה שמרים את המטוס באויר לוקחים 4 כאלה קטנים בכל פינה של מכונית והיא תעוף בגובה של ראש של בנאדם אפילו יותר....מעניין...

אתה יודע מה מרים מטוס באוויר?

כי הדבר היחידי שגורם למטוס לעלות כלפי מעלה זה צורת הכנפיים שלו שגורמת לאוויר לדחוף את המטוס כלפי מעלה

אלא אם כן התכוונו למטוסים שממריאים אנכית (סטייל Harrier למשל) אבל במקרה כזה, לא נראה לי ישימו 4 מדחפים

סילוניים למכונית, גם כי זה הרבה יותר חזק מדי, ושלא נדבר על הבזבוז הענקי של דלק שזה יגרור

בסופו של דבר, אני לא מאמין שנראה מכוניות מעופפות בקרוב, גם כי זה יקר ובעייתי ומסוכן וכי אני לא חושב שממשלות יהיו

מרוצות מכך שלכל אדם פשוט יהיה מיני מטוס שמהווה סיכון בטחוני ענק

פורסם

אתה מתכוון למכוניות סטייל ?STAR WARS

pod%203.jpg

חחח

פורסם

כיום שני הפרוייקטים שמובילים את כיוון המחקר הם ה Moller skycar, שנמצא בשלב אב-טיפוס.

וה XHawk של חברת Urban Aeronautics הישראלית.

בעוד ה skycar נמצא כרגע בשלב פיתוח יותר מתקדם, הוא סובל ממספר בעיות קשות למדי (בגדול - איך ליצור מספיק אנרגיה מבלי להוסיף למשקל)

ולעומתו ה XHawk בעוד שהוא בשלב מוקדם של פיתוח , הרבה יותר פשוט מה -skycar מה שאולי מסוגל לאפשר לו להתרומם מעל שלבי הפיתוח הראשוניים

פורסם
  • מחבר

יש מטוסים שיש להם דברים כאלה שעוזרים להם לעלות לאויר אז שמים 4 כאלה קטנים בכל פינה של האוטו ואז הוא נשאר למעלה

פורסם

כן, זה מה שאמרתי, כמו המנועים של ה-Harrier שממריא אנכית

אבל שוב, זה יקר בטירוף הדלק לדברים האלה (אם אני לא טועה זה פשוט ה-After Burner של ההארייר שמתקפל ללמטה)

וגם הם יקרים בעצמם.

בסופו של דבר, כרגע יש לנו 2 דרכים לגרום לדברים לעוף,

או סטייל מטוסים, כלומר שהכנפיים הם מה שמייצר Lift שגורם לכלי להישאר באוויר (וזה לא משנה אם הוא המריא אנכית או לא) - אבל הרכב חייב להיות בתנועה

או סטייל מסוקים, עם רוטור שמייצר Lift נון-סטופ ואז אפשר להישאר בנקודה אחת ולא לזוז כל הזמן (כמו מסוק)

כאילו, יש עוד דרכים, כמו למשל ספינות אוויר שמלאות בגז שיותר קל מהאוויר (בעבר מימן, בימינו הליום)

אבל אני לא חושב שזה פרקטי למכוניות...

ועדיין, כמו שאמרתי, אני לא בטוח כמה הממשלות יהיו מרוצות מהעובדה שלכל אחד יהיה מיני מטוס שמסוגל

לעשות פיגוע רק ע"י לרסק את המכונית הפרטית שלו לתוך מגדלי עזריאלי...

פורסם

הליום הוא לא פתרון טוב למכוניות מעופפות

א - על מנת להרים אדם ממוצע צריך נפח משמעותי של הליום. לא בדיוק רלוונטי למכוניות שאמורות להיות קומפקטיות

ב - הליום דולף בגלל המבנה המולקולרי שלו, ולכן לא אמין.

ג - כלי רכב מבוססי כדור פורח לא מסוגלים לנוע במהירות גבוהה.

אכן בעיה המרכזית במכוניות מעופפות היא בעיית הניווט, חשבו עד כמה קשה לנהוג ברכב בבטחה במרחב דו-מימדי. עכשיו תחשבו איזה בלאגן יהיה עם כולם יתחילו לעוף ב 3 מימדים.

פורסם

אני חושב שבקשר לבעית הניווט אתה טועה...

ראיתי פעם תוכנית בנשיונל גאוגרפיק ודיברו על הנושא הזה ושם אמרו שהניווט יהיה על המחשב

לכל רכב יהיה מסלול מתוכנן מראש עד ליעד שהנוסע רוצה להגיע ובמסלול הזה אין סיכוי שיתנגש ברכב אחר...( כמו שקיים היום עם מטוסים )

אבל היום הדבר הזה עוד לא מעשי כי אנחנו לא מפותחים מספיק מבחינה טכנולוגית או שזה יקר מדי...

פורסם

הניווט זה מאוד בעיה

הרי בתאוריה, אין סיבה לא להטמיע את הדבר הזה במכונית, ואז כמו בסרט I, Robot כולם

יסעו על 200 קמ"ש במרחק של סמטימטר אחד מהשני, כי בכולם שולט אותו מחשב, ולכן אין

סכנה של תאונה כלשהי או משהו כזה

הכל טוב ויפה, בתאוריה...

ועכשיו תחשוב לעשות את זה עם מכונית שטסות ב3 מימדים ותחשוב כמה זמן ייקח עד שזה יהיה

אפשרי ופרקטי כדי שזה יקרה (בערך כשיהיו מכוניות כאלה בתפוצה גבוהה...)

פורסם

וכמה זמן יקח עד שיצליחו לפרוץ את המערכת הזאת ?

כל עוד יש ערבים בעולם, תשכחו מזה... עוד סיבה לשנוא ערבים , כאילו שאין מספיק כבר

פורסם

נוווו באמת

פורסם

אי אפשר להטיס מכונית עם קיטור או לחץ אוויר מספיק חזק? (למשל למקם בתא המיטען קומפרסור)

פורסם

יופי גאון, תקח פחית שימורים תחמם אותה ותוציא את הקיטור כלפיי מטה, ממש חכם.

פורסם

יופי גאון, תקח פחית שימורים תחמם אותה ותוציא את הקיטור כלפיי מטה, ממש חכם.

עם הידע שלך בתוחם ההיתי ממליץ לך לא להגיב , שתיקה יפה לחכמים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים