עבור לתוכן

שתי שאלות, הדם שלנו ושריפות

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי שתי שאלות:

1. האם ניתן לקפיא דם של יצור חיי? כמוש אני מקפי מים בפריזר?

2. אם בן אדם נשרף מקבל כוויע (ככה רושמים?) זה לא פוגע בו.. אבל יש סיכוי שבן אדם יחיה גם עם כל גופו ישרף? אני מתכוון שכל העור ישרף רק העור. אם לא למה?

תודה רבה

פורסם

1. כן

2. כוויה כן פוגעת, אבל בחלק מיזערי מהגוף. אני לא יכול לדמיין את החיים בלי העור... אתה תחייה בייסורים נוראיים כל יום, זה בהנחה שתחייה בכלל (כנראה שלא) כי העור מספק הגנה חיצונית לגוף (ממחלות וכו').

פורסם

כמובן, דם ניתן להקפאה, כמו כל נוזל

אומנם אם תקפיא דם אני די בטוח שהוא כבר לא יעזור בכלום, כי לא יהיה ניתן להשתמש

בו לעירוי, כי כל תאי הדם האדומים שבו ימותו, ולכן הוא לא יהיה יעיל (אני כמעט בטוח שדם

לעירויים מחזיקים במצב קר מאוד, אך לא קפוא, כנראה סביב ה-4 מעלות)

רושמים כוויה

וזה פוגע בעור, ועלול לפגוע גם בעוד איברים

זה אפשרי אם כל העור נשרף כוויות שטחיות

כלומר כוויות קטנות כאלה, כמו שאפשר לקבל מנר או סיגריה או גפרור, לא משהו רציני

ואז אני משער שמתישהו כל העור יתחלף ויהיה בסדר (אם כי עלולות להישאר צלקות וכאלה)

לעומת זאת, כוויות רציניות פוגעות לא רק בעור אלא גם במה שמתחת, כלומר בבשר עצמו, ואז

כבר אפשר למות מכל מיני דברים, כמו דימומים, נמק, איברים פנימיים שמפסיקים לעבוד וכו'

אי אפשר לחיות בלי עור, אבל אפשרי שהשכבה החיצונית שלו תמות בגלל הכוויות השטחיות ואז היא תתחדש

מתישהו. לעומת זאת, אם כל שכבות העור נפגעות מעבר לתיקון, אז לא, אי אפשר לחיות ככה

פורסם

אתה מנסה להכין ארטיק דם? זה לא כל כך טעים...

פורסם

אני מבין שטעמת את זה ואתה אומר מנסיון?

פורסם

בצחוק בצחוק...

פורסם

דווקא לדם יש טעם טוב (לדעתי), אבל בריא.... אני לא ממש בטוח כמה בריא זה יהיה, לבוא לבן-אדם, לחתוך לו את היד, ולהקפיע את הדם בשביל ארטיק......

פורסם

לא חייבים לעשות את זה ככה.

אפשר פשוט להוציא עם מזרק, לשים במבחנה, ולתקוע מקל בפנים.. 4 שעות בפריזר ויש לך אחלה של ארטיק דם.

פורסם

שעתיים מספיק אם זה מבחנה, מומלץ להוסיף חלב וסוכר להגברת הטעם וליצירת אפקט של גלידה ולא רטיק...

פורסם

ואי ארטיק דם... נשמע טעים. מחר אני מנסה.

בחיי אנשים אל תתנו רעיונות! יש מספיק פסיכים באינטרנט :P

פורסם

טוב... אל תוסיף סוכר, זה יוסיף לאתגר!

פורסם

חחחח אתם אנשים שרוטים (אבל לא כמוני, אחרי הכל, אני הזה שאמר שדם זה טעים ושזה יהיה מעניין ארטיק דם)

משו אחרון לפני שחוזרים לנושא, אם מישו מנסה את זה, שישתמש בדם של עצמו בבקשה.......

פורסם

כן, ותחתכו (ככה רושמים?) את הורידים לאורך, לא לרוחב... זה יותר אפקטיבי... לימדו אותי את זה במדא...

ככה יותר דם נשפך ולא צריך לחכות שהטיפות יטפתפו....

אפשר גם דם של חזיר, אומרים שיש להם דם מאוד דומה לשלנו :xyxthumbs:

פורסם

אם כבר מדברים על אפקטיביות אז עדיף כבר לחתוך עורקים כי שם לחץ הדם גבוה יותר :nono:

פורסם

בגלל הלחץ הגבוה הדם מאבד את הטעם העשיר שלו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים