עבור לתוכן

אם אני שוחה בנהר, מאיזה טמפרטורה אני יכול למות מהקור? (להירדם)..

Featured Replies

פורסם

אני יודע שאם אני נמצא בנהר נגיד ואני שוחה בו, אלולים להירדם ולמות..

מאיזה טמפרטורה ולכמה זמן?

איך יודעים איפה להזהר?

פורסם

שאלה יפה , פשוט שוחים עם הזרם , בסוף מגיעים למפל.

פורסם

זה משתנה, אבל בעיקרון- 10 דקות בטמפ' של 4 מעלות ואתה חוטף היפוטרמיה... וזה אם אתה ממש חזק, מנסה לשחות (מתאמץ...) ולבוש טוב.

פורסם

שאלה יפה, תשובה מפגרת.

בעקרון אם טמפ' הגוף יורדת מתחת לאיזה 35 מעלות זה כבר מצב של היפותרמיה (תת-חום) שעלול לגרום למוות

מן הסתם אם תיכנס למים של 35 מעלות אז ייקח המון המון זמן עד שזה יקרה, כי הגוף מחמם את עצמו

ולכן זה לא כזאת תשובה ברורה, כי היא תלויה ביותר גורמים מאשר טמפ' המים, אלא גם בגוף שלך

ספציפית ובטח בעוד דברים

לעומת זאת, אם תירדם במים רוב הסיכויים שתטבע למוות, ולא תקפא למוות

אם אתה במים מאוד קרים להרבה זמן אז אתה עלול למות, מן הסתם אתה תירדם קודם (לא מתוך עייפות רגילה אלא אפיסת כוחות פשוט)

ואז הגוף שלך ייכנע פשוט וטמפ' הגוף תצנח

בעיה זה שרוב הסיכויים כשאתה תשים לב לכך שאתה עומד להירדם במים אתה כבר תהיה עייף מכדי לצאת מהם...

לכן אסור להישאר הרבה זמן במים, כל שכן במים קרים מאוד או קפואים למחצה (מי קרח)

פורסם

מאיזה טמפ' די תלוי באדם. לי אין בעיה גם עם 14 מעלות ופחות(אחחח, נחלים ברוסיה בקיץ...הלוואי היה משהו קרוב פה), ואנשים אחרים קופצים ויוצאים מהמים גם ב18. תלוי. כל עוד לא קר לך במידה לא נשלטת, אתה תהיה בסדר

פורסם

רוסים אבל זה מקרה פרטי*

פורסם
  • מחבר

שאלה יפה, תשובה מפגרת.

בעקרון אם טמפ' הגוף יורדת מתחת לאיזה 35 מעלות זה כבר מצב של היפותרמיה (תת-חום) שעלול לגרום למוות

מן הסתם אם תיכנס למים של 35 מעלות אז ייקח המון המון זמן עד שזה יקרה, כי הגוף מחמם את עצמו

ולכן זה לא כזאת תשובה ברורה, כי היא תלויה ביותר גורמים מאשר טמפ' המים, אלא גם בגוף שלך

ספציפית ובטח בעוד דברים

לעומת זאת, אם תירדם במים רוב הסיכויים שתטבע למוות, ולא תקפא למוות

אם אתה במים מאוד קרים להרבה זמן אז אתה עלול למות, מן הסתם אתה תירדם קודם (לא מתוך עייפות רגילה אלא אפיסת כוחות פשוט)

ואז הגוף שלך ייכנע פשוט וטמפ' הגוף תצנח

בעיה זה שרוב הסיכויים כשאתה תשים לב לכך שאתה עומד להירדם במים אתה כבר תהיה עייף מכדי לצאת מהם...

לכן אסור להישאר הרבה זמן במים, כל שכן במים קרים מאוד או קפואים למחצה (מי קרח)

וש"נרדמים" במים,זה נרדמים הכוונה מאבדים תהכרה? או שמתים מוות איתי (טביעה)?

פורסם

מה איטי בתביעה?

אתה מפסיק לנשום ומת.

נרדמים נראה לי הכוונה לאיבוד הכרה, ואיבוד הכרה במים= תביעה= מוות.

פורסם

הכוונה היא שממש נרדמים... הגוף מנסה לשמור אנרגיה ומכבה את עצמו... ואחרי שנרדמים אפשר להיכנס לקומה וכו... ולא חייבים לטבוע, כי אתה יכול להיכנס להיפוטרמיה ולמות גם אם יש עליך חגורת הצלה שמונעת ממך לטבוע...

ומוות בטביעה הוא לא כזה איטי... הוא די מהיר... יחסית.

פורסם
  • מחבר

מה איטי בתביעה?

אתה מפסיק לנשום ומת.

נרדמים נראה לי הכוונה לאיבוד הכרה, ואיבוד הכרה במים= תביעה= מוות.

התכוונתי שאם עכשיו אני מטייל וקורה לי משהו אני מת בקלות או נחנק ממחסור באוויר ולא יכול לצאת מזה?

פורסם

מים בטמפ' של 35 אלה מים חמים. בבריכות מחוממות לא עוברים בדר"כ את ה- 28 מעלות.

'טמפרטורת הגוף' והטמפרטורה על גבי העור הן שונות בדר"כ וקרובות אחת לשניה רק באיזורים מסוימים (ולכן רק באיזורים האלה מודדים חום).

יש מקומות בעולם שבאמצע החורף אנשים הולכים לשחות בנהרות כשטמפ' המים קרובה מאוד ל- 0.

היה לאחרונה אדם ששחה באיזור הקוטב במים אפילו מתחת ל- 0 מעלות (במי מלח נקודת הקיפאון נמוכה יותר).

בכלל, בפעילות של השרירים משתחרר חום, לכן, תאורטית לפחות, אם אתה ממשיך לשחות במרץ אתה יכול להישאר בחיים.

פורסם

אתה יכול גם לא לעשות כלום והגוף עדיין ייצר חום (אם כי פחות, אבל ליותר זמן)

שוב, מתישהו הגוף לא יגיע לאפיסת כוחות, אתה תתעלף וזה יהיה סופך...

(אלא אם כן יוציאו אותך מהמים ויחממו אותך והכל, אבל באופן עקרוני)

מים של 35 מעלות הם מים חמים למדי, זה נכון

אבל אם טמפ' הגוף יורדת למתחת ל35 מעלות זה כבר מצב של תת-חום

ולכן תיאורתית שהייה מספיק ארוכה במים של 35 מעלות יכולה גם להרוג אותך

(אם כי הגוף לא יגיע לאפיסת כוחות, כי הוא לא ממש צריך לחמם את עצמו, ולכן אתה

תמות מרעב לפני שתמות מתת-חום, אם כי עדיין אפשר לטבוע...)

פורסם

בני אדם הם הומיוטרמיים - בעלי חום גוף קבוע, מה שאומר שהגוף ינסה לחמם את עצמו גם אם לא תעשה כלום (ע"י הרעדת השרירים, הגברת קצב הנשימה, צמצום כלי דם היקפיים).

פעילות השרירים מפיקה חום שמעלה את טמפ' הגוף, לכן שחייה למשל תפיק חום. הבעיה היא שככל שהמים קרים יותר קשה יותר להמשיך בפעילות גופנית לאורך זמן, לכן תיאורטית הדבר תלוי גם בכושר הגופני בו נמצא האדם.

תיאורטית גם ככל שהבנאדם גדול יותר (מבחינה פיזית) אני חושב שסיכויי ההשרדות שלו גדול יותר מכיוון שהיחס בין שטח הפנים שלו לנפח קטן יותר ואיבוד החום שלו מפני העור יהיה קטן יותר ביחס לנפח שלו (תקנו אותי אם אני טועה).

פורסם

infer - מים בטמפ' 35 הם מים חמים. בטמפרטורה הזו הגוף מתקשה להיפטר מהחום שהוא מייצר.

שהיה ארוכה מאוד במים של 35 לבסוף תהרוג אותך, אבל זה יהיה מרעב או התייבשות, ולא מחום.

כמו שאמרתי קודם (אם היית קורא) - טמפ' העור נמוכה משמעותית מטמפ' הגוף, בטמפ' של 35 מעלות הגוף יצבור חום, ולא יאבד חום.

פורסם

כמו ש Boomerang אמר טמפ' העור נמוכה מהטמפ' הפנימית של הגוף ומושפעת יותר מטפ' הסביבה. לכן טמפ' חיצונית של 35 מעלות תיצור מצב בו גוף משקיע אנרגיה בקירור ולא בחימום, ולכן יש סכנה של התייבשות עקב איבוד נוזלים (הזעה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים