עבור לתוכן

שיתוף מודם כבלים ברשת מחשבים לעומת מודם ADSL

Featured Replies

פורסם

שלום.... האם יכול להיות שספקים בארץ חוסמים את האפשרות לשתף מודם כבלים ברשת קטנה PEER TO PEER?

(ע"י חיבורו ישירות ל- HUB) ורק ניתן לעשות זאת ע"י נתב (אלף שקל) או שיתוף בתוכנה (צריך להשאיר

מחשב השרת דלוק כל הזמן וזה בטח פחות יציב מחיבור ישיר של המודם ל-HUB)

ושהם עושים את זה ע"י רישום ה-IP שבמודם כבלים חייב להיות קבוע? (במודם ADSL, כמדומני, ה-IP דינמי אז

אי אפשר לחסום שיתוף אפילו ל-100 תחנות אם בא לי, נכון?)

האם מישהו הצליח כן לעשות שיתוף "חומרה זול" אני קורא לו

(ללא תוכנה וללא נתב) ע"י חיבור מודם ADSL או כבלים ישירות ל-HUB וכך לשתף אותו ברשת ללא צורך בהשארת אף מחשב

דלוק?

אני יודע שלמודם כבלים גם יש יתרונות, אבל מעניינת אותי הנקודה הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

תוספת קטנה:

האתר הזה: http://cable-dsl.home.att.net/

כולל מדריך טוב למודמים פס רחב (עם טיפים אופטימיזציות וכו")

וגם, האם יש חברות בארץ שלא חוסמות את שיתוף מודם הכבלים? 012?

פורסם

זה ממש לא קשור לחסימה של חברת הכבלים. הם לא חייבים לספק לך מספר IP's פרטיים. הם אחראיים לספק לך מנוי דינאמי/סטטי או במילים אחרות IP אחד (שוב פעם משתנה או קבוע) ומודם פשוט שיכול לבצע קידוד לתדרים מתאימים עבור כבלים או ADSL.

אתה יכול לעשות כרצונך עם IP אחד ויחיד. למשל אני שיתפתי את ה-IP היחיד שקיבלתי מחברת האינטרנט שלי (בזק בינלאומי) ל3 מחשבים בביתי.אחד לשרת פנימי/חיצוני של אינטרנט אחד לאבי(אבא שלי) ואחד למחשב שלי.כדי לקבל חסימה טוטאלית של וירוסים ומזיקים אחרים, השרת שלי הוא היציאה לתקשורת Peer2Peer. בנתב קבעתי שכל הפורטים יתקשרו עם השרת (פורטים של Imesh וקאזה). כמובן אני משתף גם אינטרנט בעזרת השרת של Apache כך נחסך מהמחשב החזק שלי תקשורת עם Client מסוג P2P .

אתה מוזמן לבקר כאן כדי לקבל מידע נוסף.

פורסם

לי יש רשת קטנה של 2 מחשבים ומודם ADSL

השלישיה מתחברת לHUB שעלה כ- 130 ש"ח

לכל מחשב יש חיבור ADSL קבוע (החייגן נמצא במודם)

פורסם

לי יש רשת קטנה של 2 מחשבים ומודם ADSL

השלישיה מתחברת לHUB שעלה כ- 130 ש"ח

לכל מחשב יש חיבור ADSL קבוע (החייגן נמצא במודם)

אתה בטח מתכוון למודם המשודרג ? אלקטל פרו ?

אם כן אז המודם משמש כנתב.

פורסם

ודאי ודאי, אולי כדאי גם להזכיר שזה בחינם.

פורסם

נו ? אבל מה הת'רד המקורי התכוון ?

למודם ADSL או מודם כבלים?

אני חושב שהוא התכוון למודם כבלים. בינתיים אני לא מכיר מודם כבלים שיכול לתפקד כנתב.

פורסם

אני קראתי ADSL

אבל עדיין לא נורא, אם ישקיע עוד 700 ש"ח בראוטר שהוא גם HUB, למעשה תוספת של 550 ש"ח נטו יקבל את התכונה הזו גם לכבלים.

פורסם

לי יש מודם כבלים ושלושה מחשבים משתמשים בו אבל המחשב שלי צריך להישאר דלוק כל הזמן כדי שהאחרים יוכלו, יש לי האב בבית אבל לא ניסיתי ולא נראה לי זה יעבוד לחבר את המודם להאב.. מה הביג דיל להשאיר מחשב אחד דלוק כל הזמן (אצלי בבית שלושתם דלוקים 24X7)..

פורסם

גם זו שיטה אמנם פחות טובה אבל בהחלט עובדת.

פורסם

אני משאיר את זה:

BR6004+_M.jpg

דלוק כל הזמן. תוכלו למצא אותו פה.

כמובן שיש לו מתחרים טובין ממנו, אבל יש לי ניסיון טוב איתו.

נ.ב: אין דיסק קשיח, אין מאווררים, אין רעש, אין חום (חום כמו שמחשב מוציא).

פורסם
  • מחבר

להשאיר מחשב אחד דלוק כל הזמן זה חושף עוד מחשב לאיומי רשת מלבד המחשב שגולש, וגם מסבך את העניינים במקרה שהשרת

נתקע. אני לא מבין למה מודם ADSL יכול להתחבר ל-HUB ומודם כבלים כמו AMBIT, שגם יש לו חיבור לרשת (כמו למודם ADSL) לא יכול, כלומר החיבור הזה במודם כבלים הוא רק בשביל לחבר אותו למחשב עם שני כרטיסי רשת או לנתב? נשמע לי מוזר.

פורסם
  • מחבר

אין ביג דיל בהשארת מחשב דלוק, פשוט זה חושף עוד מחשב לאיומי רשת כשתחנה אחרת גולשת, ללא צורך, ואין אינטרנט כשהשרת נתקע,

וכו'.

אבל מה ההבדל הגדול בין מודם ADSL למודם כבלים שבגללו מודם ADSL יכול להתחבר ל-HUB ולשתף קבוצה ללא מחשב שרת,

ומודם כבלים, כמו AMBIT, שגם יש לו יציאת רשת (כמו למודם ADSL), לא יכול? נראה לי מוזר שבמודם זה היציאה נועדה רק

לחיבור למחשב עם שני כרטיסי רשת או לנתב

פורסם
  • מחבר

בקיצור עכשיו הבנתי מה אני צריך לדעת: אילו מודמים כבלים יכולים לשמש כנתב? (למשל מודם אמביט, שייש לו חיבור רשת?)

בכל זאת תיתכן בעייה שראיתי מתוארת בהרבה מקומות שקשורה לחסימת הספק:

i belive that the cable from the modem to the hub is a straigth cat5. but

the problem will be with your isp. you will need to find out if the

connection is a bridge connection(a specific ip for the modem wih the MAC

address of you network card) or a pptp connection where a user id and

password would be needed.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים