פורסם 2006 במאי 1919 שנים איפה לעזאזל אתה ראית מרוקאים שעדיין מדברים מרוקאית בבית, ואם כבר אז צרפתית למה חלק מהמרוקאים הושפעו קשות מהתרבות של צרפת
פורסם 2006 במאי 1919 שנים מה הקשר לדבר בעברית אני עדיין רוסי נכון לרוב אני מדבר בעברית עם חברים עם כולם אבל להגיע לרמה של לדבר בבית עברית זה לא טוב לדעתי אתה עדיין רוסי הכי מעצבן אותי זה המרוקאים האלה שמתעצבנים שהם רואים רוסים מדברים ברוסית ומה שאותי יותר מעצבן את המרואקאים כשהם מדברים מרוקאית לא בבית זה תמיד רוסית כי ההורים לא אוהבים עברית
פורסם 2006 במאי 1919 שנים חח גם אצלי..בבית הספר כמובן שאני לא מדבר רוסית אפילו בשכונה עם חברים רוסית לא מדבר רוסית (כמעט) אני מדבר רוסית הרוב בבית..
פורסם 2006 במאי 1919 שנים מה הקשר לדבר בעברית אני עדיין רוסי נכון לרוב אני מדבר בעברית עם חברים עם כולםאבל להגיע לרמה של לדבר בבית עברית זה לא טוב לדעתי אתה עדיין רוסיהכי מעצבן אותי זה המרוקאים האלה שמתעצבנים שהם רואים רוסים מדברים ברוסית ומה שאותי יותר מעצבן את המרואקאים כשהם מדברים מרוקאיתחח בשבילכם יש שתי עדות בארץ: רוסים ומרוקאים.מה רע לדבר בבית עברית? הוא ישראלי לכל דבר..כמו שאתה מתעצבן שמעט מרוקאים מדברים מרוקאית, גם הם מתעצבנים.
פורסם 2006 במאי 1919 שנים אני מדבר עברית : אבל אף אחד לא יגיד לי מתי ואיפה לדבר ברוסית או כל שפה אחרת שאני ארצה לדבר :
פורסם 2006 במאי 1919 שנים מה שרע זה מגעיל לראות רוסי שכבר 30 שנה בארץ שלא יודע לדבר באופן נורמלי ברוסיתישראלים שכבר דורות כאן אין הרבה בארץ..ועדיין כל עדה יש לה את הסגנון חיים שלה..אתה לא תראה בית מרוקאי עם שטיחים על הקירות
פורסם 2006 במאי 1919 שנים חחחחח אצלנו כבר אין את זה הדבר הזה אגב נועד על מנת לחמם את הקירות כנגד רוסיב הקרה ולסחום את הקור מלעבור לפנים הבית מהקירות (דיפוזיה אם אני לא טועה? מעבר בין חומר חם לקר ולהפך?)
פורסם 2006 במאי 1919 שנים מה רע ומגעיל לראות רוסי שכבר 30 שנה בארץ ולא יודע רוסית? אם כל העדות יידברו בשפות שלהם: פולנית, רומנית, גרמנית, עיראקית, מרוקאית ועוד ועוד יהיה פה תהו ובהו
פורסם 2006 במאי 1919 שנים רע הוא עדיין רוסי כמו שהמרוקאים מדברים מרוקאית,ערבית אז גם שהרוסים ידברו ברוסיתבכל מקרה מה אתה רוצה שבן אדם שעלה לארץ לפני שנתיים יבוא לאיזה רוסי והרוסי שבארץ 15 שנה לא יוכל לענות לו זה טוב?
פורסם 2006 במאי 1919 שנים מזכיר לי שפעם הייתי בקניון ויש שם משחקי מכונות אז היה שם איזה ילד בן 6 בערך הוא דפק על המכונה כמעט שבר אותה התחיל לבעוט בה כנראה רצה לשחק בחינם שאלתי אותו: ילד מה אתה עושה למכונה?! הוא ענה לי: אני לא מדבר עבבבבבבברית במבטא כזה הייתי ככה:
פורסם 2006 במאי 1919 שנים זה בדיוק כמו שסבא וסבתא שלי עלו מפולין, אבל אמא שלי לא יודעת מילה בפולנית...בבית הם דיברו בעיקר עברית כל השנים. למרות שהיה להם יותר קל ביידיש או בפולנית.
פורסם 2006 במאי 1919 שנים וואו, אלו, מה קורה פה? דיברתם על פלוב (:מזיל ריר... איך הגעתם לשפות מדוברות? (:ניזכר שכבר מאוחר מידי כדי להרוג את זה שהמציא את העברית וזה שאמר שמטגנים פאלמני (בתחילת הדיון), אז זה אפשרי רק אחרי בישול שלהם, כי בצק דורש נוזלים כדי להתבשל (בגלל זה כשמכינים בלינצ'יקי או בליני עושים את הבצק נוזלי מאוד יחסית לבצק של הפאלמני...) וזה שרוסים דוחפים גזר (כתבלין... בשביל המתיקות) לכול דבר לא מוסיף!!!1 כשאני מבשל אני כמעט ולא משתמש בגזר... אלא אם זה חלק מהמתכון.
פורסם 2006 במאי 1919 שנים תסבירו מה זה ה"פלוב" הזה ללא-רוסים שביננו .. מהתמונה אני מבין שזה אורז עם בשר וגזר, זה כל הסיפור?
פורסם 2006 במאי 1919 שנים ואתה לא יודע איזה טעים זה ;D אני מזמין אותך אלי שבוע הבא אני אבקש מאמא שלי להכין פלוב במיוחד בשבילך קזאן לול
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.