עבור לתוכן

מאכלים רוסיים \:

Featured Replies

פורסם

איפה לעזאזל אתה ראית מרוקאים שעדיין מדברים מרוקאית בבית, ואם כבר אז צרפתית למה חלק מהמרוקאים הושפעו קשות מהתרבות של צרפת

• תגובות 181
  • צפיות 11.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה הקשר לדבר בעברית אני עדיין רוסי נכון לרוב אני מדבר בעברית עם חברים עם כולם

אבל להגיע לרמה של לדבר בבית עברית זה לא טוב לדעתי אתה עדיין רוסי

הכי מעצבן אותי זה המרוקאים האלה שמתעצבנים שהם רואים רוסים מדברים ברוסית ומה שאותי יותר מעצבן את המרואקאים כשהם מדברים מרוקאית

לא בבית זה תמיד רוסית כי ההורים לא אוהבים עברית :nono:

פורסם

חח גם אצלי..

בבית הספר כמובן שאני לא מדבר רוסית אפילו בשכונה עם חברים רוסית לא מדבר רוסית (כמעט) אני מדבר רוסית הרוב בבית..

פורסם

מה הקשר לדבר בעברית אני עדיין רוסי נכון לרוב אני מדבר בעברית עם חברים עם כולם

אבל להגיע לרמה של לדבר בבית עברית זה לא טוב לדעתי אתה עדיין רוסי

הכי מעצבן אותי זה המרוקאים האלה שמתעצבנים שהם רואים רוסים מדברים ברוסית ומה שאותי יותר מעצבן את המרואקאים כשהם מדברים מרוקאית

חח בשבילכם יש שתי עדות בארץ: רוסים ומרוקאים.

מה רע לדבר בבית עברית? הוא ישראלי לכל דבר..

כמו שאתה מתעצבן שמעט מרוקאים מדברים מרוקאית, גם הם מתעצבנים.

פורסם

אני מדבר עברית ::)

אבל אף אחד לא יגיד לי מתי ואיפה לדבר ברוסית או כל שפה אחרת שאני ארצה לדבר ::)

פורסם

מה שרע זה מגעיל לראות רוסי שכבר 30 שנה בארץ שלא יודע לדבר באופן נורמלי ברוסית

ישראלים שכבר דורות כאן אין הרבה בארץ..

ועדיין כל עדה יש לה את הסגנון חיים שלה..

אתה לא תראה בית מרוקאי עם שטיחים על הקירות

פורסם

חחחחח אצלנו כבר אין את זה :)

הדבר הזה אגב נועד על מנת לחמם את הקירות כנגד רוסיב הקרה :smile1:

ולסחום את הקור מלעבור לפנים הבית מהקירות (דיפוזיה אם אני לא טועה? מעבר בין חומר חם לקר ולהפך?)

פורסם

מה רע ומגעיל לראות רוסי שכבר 30 שנה בארץ ולא יודע רוסית? אם כל העדות יידברו בשפות שלהם: פולנית, רומנית, גרמנית, עיראקית, מרוקאית ועוד ועוד יהיה פה תהו ובהו

פורסם

רע הוא עדיין רוסי כמו שהמרוקאים מדברים מרוקאית,ערבית אז גם שהרוסים ידברו ברוסית

בכל מקרה מה אתה רוצה שבן אדם שעלה לארץ לפני שנתיים יבוא לאיזה רוסי והרוסי שבארץ 15 שנה לא יוכל לענות לו זה טוב?

פורסם

מזכיר לי שפעם הייתי בקניון

ויש שם משחקי מכונות אז היה שם איזה ילד בן 6 בערך הוא דפק על המכונה כמעט שבר אותה התחיל לבעוט בה כנראה רצה לשחק בחינם

שאלתי אותו: ילד מה אתה עושה למכונה?! הוא ענה לי: אני לא מדבר עבבבבבבברית במבטא כזה הייתי ככה: :eek2:

פורסם

זה בדיוק כמו שסבא וסבתא שלי עלו מפולין, אבל אמא שלי לא יודעת מילה בפולנית...

בבית הם דיברו בעיקר עברית כל השנים. למרות שהיה להם יותר קל ביידיש או בפולנית.

פורסם

חח אני לא מדבר עברית אחי אז עזוב אותי באמאש'ך חח

פורסם

וואו, אלו, מה קורה פה?

דיברתם על פלוב (:מזיל ריר:)... איך הגעתם לשפות מדוברות? (:ניזכר שכבר מאוחר מידי כדי להרוג את זה שהמציא את העברית:)

וזה שאמר שמטגנים פאלמני (בתחילת הדיון), אז זה אפשרי רק אחרי בישול שלהם, כי בצק דורש נוזלים כדי להתבשל (בגלל זה כשמכינים בלינצ'יקי או בליני עושים את הבצק נוזלי מאוד יחסית לבצק של הפאלמני...)

וזה שרוסים דוחפים גזר (כתבלין... בשביל המתיקות) לכול דבר לא מוסיף!!!1 כשאני מבשל אני כמעט ולא משתמש בגזר... אלא אם זה חלק מהמתכון.

פורסם

תסבירו מה זה ה"פלוב" הזה ללא-רוסים שביננו .. מהתמונה אני מבין שזה אורז עם בשר וגזר, זה כל הסיפור?

פורסם

ואתה לא יודע איזה טעים זה ;D

אני מזמין אותך אלי שבוע הבא אני אבקש מאמא שלי להכין פלוב במיוחד בשבילך :yelclap::xyxthumbs:

קזאן לול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים