עבור לתוכן

השפה המדוברת הראשונה.

Featured Replies

פורסם

^ זה סתם אגדה אורבנית

אני רוצה לראות את ההורים שיחתמו על טופס וויתור וינדבו את הילד שלהם לכזה ניסוי, או את המדינה שתתן לכזה ניסוי להתרחש בתחומה ...

פורסם

אני זוכר ששנה שעברה בשיעורי סוציולוגיה ראינו סרטים על ילדים שגדלו בבידוד... זה לא היו מדענים שבידדו ילדים... אלה היו הורים מטורפים שבידדו אותם ואחרי שגילו את זה פסיכלוגים בדקו את הילדים...

אבל אני לא ממש זוכר מה קרה שם... אני זוכר אבל שאחד מהמסקנות היו שילד עד גיל מסויים אם הוחזק בבידוד ולא למד לדבר לא ילמד לדבר לעולם... הוא אולי ילמד מילים אבל הוא לא יוכל להרכיב משפטים וכו'...

פורסם

שפה מדוברת היתה מאז ומעולם והיא העבירה את מה שהיא היתה צריכה להעביר בין בניאדם (ניאנדרטלים) בהתאם ליכולת הקוגנטיבית (השכלית) שלהם.

כל יצור קיים את היכולת לתקשר עם בני-מינו, דהיינו "שפה מילולית" - הרעיונות שמועברים באותה שפה היא כאמור פקטור של היכולת השכלית של היצורים המתקשרים, לדוגמא השפה האנושית (לא משנה כרגע איזו בדיוק) היא הרבה יותר מורכבת מהשפה של חתולים (לצורך העניין) אך גם זה וגם זה נחשב "שפה מילולית".

לגבי השפה הכתובה לדעתי הציורים של האדם הקדמון היו השפה הראשונה, אם אתם חושבים שציורים זה לא אותיות אז תחשבו שוב - הכתב הסיני כולל אלפי אותיות שרוב רובם הן ציורים שמבטאים רעיונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים