עבור לתוכן

מחפש אתר על עזרה ראשונה במקרים שונים

Featured Replies

פורסם

זה הפורום שנראה לי הכי מתאים, אם לא אז תעבירו, בבקשה לא לצעוק עלי לא הייתי פה הרבה זמן...

בכל מקרה אני מחפש אתר שיתן לי מידע על עזרה ראשונה וזיהוי מקרים של התייבשות, שפשפת (כן שפשפת) ועוד כל מיני דברים שיכולים לקרות שיוצאים לטיול.

יש סיכוי שיש אתר כזה?

פורסם

אמממ יש אתרים שאני מכיר אבל רובם מדברים על החייאה ומצבי חירום קיצוניים...

אני אבל מתנדב במד"א ככה שאם השאלות שלך ספציפיות לגבי מצבים מסויימים אני אשמח לענות לך וכהל מקרה אני יישאל אנשים אחרים שמתנדבים איתי אם הם מכירים אתר שהוא באמת מקיף...

עד לאיזה רמה אתה צריך לדעת?

כאילו אם אין לך ציוד או הכשרה לא ממש יעזור לך לדעת מדדים תקינים של לחץ דם...

או לחילופין אם אתה במקום בלי שום מרפאה או רפואת חירום אין לך אפשרות להכניס עירוי...

יעזור מאוד אם תגיד לאן הטיול ולכמה זמן...

פורסם
  • מחבר

אמממ יש אתרים שאני מכיר אבל רובם מדברים על החייאה ומצבי חירום קיצוניים...

אני אבל מתנדב במד"א ככה שאם השאלות שלך ספציפיות לגבי מצבים מסויימים אני אשמח לענות לך וכהל מקרה אני יישאל אנשים אחרים שמתנדבים איתי אם הם מכירים אתר שהוא באמת מקיף...

(1) עד לאיזה רמה אתה צריך לדעת?

(2) כאילו אם אין לך ציוד או הכשרה לא ממש יעזור לך לדעת מדדים תקינים של לחץ דם...

(3) או לחילופין אם אתה במקום בלי שום מרפאה או רפואת חירום אין לך אפשרות להכניס עירוי...

(4) יעזור מאוד אם תגיד לאן הטיול ולכמה זמן...

1) רמה די בסיסית, כאילו סימפטומים וכל מיני משחות וכאלו שיכולים לפתור לי דברים שקוראים, בין אם סימפטומים של התייבשות (את ה"תרופה" אני מכיר...), או כל מיני משחות או סתם טיפים בשביל לטפל בדברים כמו שפשפות, עקיצות, סרפד וכד'

2) ציוד, זה לא בעייה (אמנם אני לא יכול להביא מוניטור לב או משהו כזה, אבל עירויים למתייבשים זה דווקא לא בעייה (במידה ואני אדע עד אז לעשות אינפוזיה, ראה המשך בשביל עוד פרטים), וגם לא מד לחץ דם) בקשר לידע, אני הולך לדעת ידע כללי, אם יש לך מדדי ל"ד ודופק תקינים וכל מיני כאלו זה יעזור גם.

3) יש מרפאה באיזור ברוב המקרים, ואם לא אז יש רפואת חירום, הכוונה היא עזרה ראשונה ולטפל מקומית בדברים קטנים במקום להריץ כל מקרה קטן שאפשר לפתור במקום או לפחות לתת עזרה ראשונה שיכולה לפעמים להציל או למנוע כאבים מיותרים..

4) זה לא טיול ספציפי, אני הולך למד"א לקורס מע"ר בקרוב, (צריך להיות מ15 ומעלה ויש לי עוד שבועיים בערך...) ואני רוצה להשתמש במה שאני הולך ללמוד בטיולים בצופים וכד', לדוגמא במחנה-קיץ, שאם אני יכול להגיד למישהו לשתות הרבה מים עם הפסקות קצרות ולנוח בצל, שאני מזהה שזו התייבשות, אז זה עדיף על לרוץ למרפאה (אמנם היא לא כ"כ רחוקה אבל...) זה מוריד נקודות על בטיחות ואם אנחנו יכולים לטפל אז סתם חבל.

עריכה:

נזכרתי במשהו ששכחתי לרשום, לפי האתר של מד"א לא לומדים את הדברים האלו בקורס המע"ר ולכן אני שואל אותם, אז אלא אם כן מישהו כבר עבר קורס כזה ויודע אחרת אני מבקש לא להגיד לי "אתה כבר תלמד בקורס" או משהו דומה...

פורסם

אוקיי תסלח לי שאני עונה לך לא לפי הסדר...

אני מאמין שאתה מדבר על קורס 60 ואני לא יודע מה רשום באתר של מד"א אבל הנושאים שם מתחלקים להחייאה על כל סוגיה למחלות ולטראומה. הנושאים שאתה דיברת עליהם נעים בין טראומה ו"לא מחייבים טיפול" כלומר שפשפת היא לא בדיוק בעיה בריאותית או מסכנת חיים וכדי לדעת מה הקרס שהכי כדאי למרוח אני ימליץ על רופא או לפחות על רוקח בקופת חולים...

אותו כנ"ל נכון גם לגבי סרפדים ועקיצות למעט אנשים אשר ידוע שהם אלרגיים לסוג הפגיעה או שפיתחו סימנים מדאיגים כלהם... בגדול על כל עקיצה/ הכשה/ נשיכה של חיית בר יש סכמת טיפול שונה במעט מאוד מהאחרת אבל בגדול את העקרונות המנחים אני מאמין שאתה יודע... לשמור על הנפגע רגוע במנוחה ובמקום קריר ומוצל ככל האפשר ולפנות במהירות לבית חולים לצורך בדיקות והמשך טיפול (לשמור על רמת הכרה ומדדים תקינים עד ביה"ח).

לגבי "פגיעות אקלים" שהן עיקר מה שתתמודד איתו מתוך הכרה של מה שלי יצא לטפל בו כשליוויתי טיול בתור מדריך...- את ההבחנה בין התייבשות, תשישות חופ ומכת חום אני לא מצפה ממך להבין אבל ברמת העיקרון כולם ייגרמו לסימני הלם כלומר דופק מהיר (מעל 100 בדקה) וחלש ונשימות מהירות ושטחיות אבל הסימנים שאתה תראה בלי באמת למדוד הם צימאון סומק עלפון כאבי ראש עייפות סחרחורת התכווצויות בבטן הזיות רעידות הרחבת אישונים בחילה אי שקט ירידה בתפקוד הכללי וייתכן גם אבוד הכרה. יש גם מדד של הפרעות קצב אבל אל תסתמך עליו בטח שלא אצל ילדים קטנים...- אלה היו כל הסימנים המוכרים שהיו כתובים אצלי ותמדוד אותם תוך התחשבות בנסיון שלך בזיהוי אותו מדד כלומר אם אין לך נסיון אולי המצב נורמלי (למשל דופק מהיר אצל ילדים או דופק לא סדיר או שינויים בלחץ דם).

מעבר לכך אין לך שום סמכות למתן עירוי גם לא לאחר הקורס!! קורס 60 לא נותן שום סמכות בנוגע לפעולות חודרניות ובטח שלא מתחת לגיל 18...

מה שמשאיר אותך עם טיפול יחסית בסיסי אבל הרבה יותר חשוב לדעתי- מים! תן להם לשתות כמה שיותר תוך התחשבות במצב ותדאג למנוחה במקומות מוצלים- הופעת סימנים אצל ילד אחד אומרת שיש עוד שעדיין לא גילית...

המדד השוטף להמצאות מספיק נוזלים בגוף הוא צבע השתן אבל אם אתה רוצה נתון מהיר ודי אמין תלך על מילוי קפילרי (קפילר=נים) אם תלחץ על הציפורן שלך תראה שהיא נהיית לבנה- תעזוב אותה והיא תחזור להיות אדומה אם זה לקח לה יותר משתי שניות אתה במצב של תת נוזלים...

אבל השיטה הכי יעילה לגרום להם לשתות היא לדאוג שיהיה איתך וונפלון כמה שיותר עבה (תבקש בקורס שלך וונפלון 14 ג'י) עם שקית עירוי אפילו לא בתוקף ותגיד להם שמי שייתיבש מקבל עירוי תוך כדי שאתה מראה להם איזו מחט ענקית זו...

אם ישנן עוד שאלות תרגיש חופשי...

פורסם
  • מחבר

לא דיברת על עירויים (אלא אם כן ממש יתמזל מזלי... אבל לא נראה לי מישהו ילמד אותי, ובטח שלא יתן לי, אבל אל תדאג, אם נקח אותם למרפאה הקרובה אז כן יש אינפוזיה, דיברתי בכלליות שאפשר להשיג את זה...)

ויש לי איזו ערכה לעירוי נוזלים משנות ה60 עם מחט ענקית שיכולה להתאים בדיוק בשביל לגרום להם לשתות... אני מכיר את השיטה הזאת: או זה או לשתות... (הכי התפלאתי ששמעתי לפני כמה שנים על אחד שהלך על אינפוזיה!!)

ד.א

בהתייבשות אין גם את הקטע שהלשון "מחווירה" ונהיית לבנה, לעומת הגוון הרגיל שלה??

פורסם

אני מכיר גורמים אחרים לזה שהלשון תחוויר אבל לא שמעתי על זה בתור סימן להתייבשות... אני מבטיח לברר במשמרת הבאה שאני יעשה עם פראמדיק ומעלה כדי שהמידע יהיה הכי נכון שאפשר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים