עבור לתוכן

עכבר ומקלדת אלחוטיים נהיים משוכללים מיום ליום..

Featured Replies

פורסם

אם אתה רוצה, באמת שאין לי בעיה להסביר לך בפרטי, זה לא נושא הדיון איך מחשבים אורך גל ותדר.

יש קשר במקרים מאוד מסויימים בין אורך גל ותדר, תחשוב על זה ככה, אתה לוקח דף נייר וגוזר אותו ברוחב 2 ס"מ ואורך של 10 ס"מ, במקסימום (שהתדר שלו הוא 0) הוא יגיע ל10 ס"מ במינימום הוא אינסוף (אתה יכול לקפל אותו כמה פעמים שאתה רוצה), במקרים מסויימים, כמו של חישוב התאבכות דו מימדית, יש "היכרות מסויימת" עם כל גל ומכל העסק הזה אתה יכול לדעת מה האורך שלו.

אבל כעיקרון, העובדה שהדף 2 ס"מ רוחב, לא מפריע לך לקפל אותו איך שאתה רוצה.

אמרתי שהנוסחא הזו מאוד בסיסית מאחר והיא מסתכלת על התאבכות בעולם מאוד ורוד בו גל נע בעולם דו מימדי, אין כזה דבר, גל אלקטרו מגנטי זה גל שנוצר משדה חשמלי ומגנטי משיקים ומאונכים זה לזה, כלומר הם מתפשטים באויר כמו אדווות מים מאונכת, זה מודל מאוד מסובך.

במקרים האלו הנוסחא הזו פשוט לא נכונה.

ואני באמת מתנצל אם היה שמץ של אגו\התנסאות או שזה נראה ככה במה שכתבתי, באמת שלא לזה התכוונתי, זה הדבר האחרון שאני רוצה.

פשוט יש מיגבלות על נושאים מחוץ לנושא ואין מקום להכנס לדקויות של כל דבר...

• תגובות 76
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לוקחים את הנושא רציני פה אני רואה משוואות פיזיקה!! :silly:

לסיכום: בעתיד הקרוב לעכבר תהייה קרינה סלולרית של אנטנה משתפלת מסוג A0-Y בקרינה גבוהה של כ1000 מגה הרץ וכו' וכו' וכו'

סתםםם

פורסם

Sifo Jen אין לך מושג על מה אתה מדבר, הנוסחא הזו נכונה תמיד, בלי שום קשר להתאבכות או דו מימדיות או כל דבר שכזה

מהירות חלקי תדירות שווה אורך גל בכל גל שהוא בלי קשר לכלום

פורסם

גל אלקטרומגנטי נע במהירות האור, ובכל מקרה בין תדירות לאורך גל, תמיד יהיה קיים קשר הפוך.

גל מיקרו לא יכול להיות בתדירות של Tera... זה כבר אורך גל בתדירות של פיקוהרץ, שהשד יודע שזה בערך כמו קרינה של קרינת גאמא אם אני לא טועה.

ההספקים של הראוטרים והעכברים כל כך נמוך עד שלא הייתי דואג.

גם מהאנטנות הסלולריות קצת פחות, לעומת זאת, מהטלפונים הרגילים הסלולרים כן הייתי דואג...

פורסם

Sifo Jen אין לך מושג על מה אתה מדבר, הנוסחא הזו נכונה תמיד, בלי שום קשר להתאבכות או דו מימדיות או כל דבר שכזה

מהירות חלקי תדירות שווה אורך גל בכל גל שהוא בלי קשר לכלום

אז אני מניח שגם נוסחאת F=MA נכונה תמיד לפי מה שאתה אומר?

אוקי, אז הוא לא מגיע בידיוק לטרה, לא הנקודה, הקונה היא שמודדים סוג גל לפי אורך לא לפי תדר.

פורסם

ובגל אלקרומגנטי זה חח"ע.

האמת בכל גל...

T=1/f

פורסם

[ltr]ok I got some time on my hands so let's explain it throughly:

first of all it's always frequency=wave speed (light speed)/wave length.

second, cell phones and cellular antennas do transmit at the same power, otherwise it's just wasting power, since it can't work on one way transmission. however, there is a thing called antenna gain which is measured in DB (every 3db is x2 every 10 db is x10) now 0dbI is a perfect antenna that has no specific direction and transmit equally in every direction. your cell phone has an antenna gain of about 2-3dbI (it transmit more from the sides than from the top). if you'll look at a cellular antenna you'll notice about 4 antennas in each direction, which means each has an angle of about 90, which means its gain is about 4 times of that of your cell phone antennas (~9dbI). why use higher gain antennas instead of stronger amplifiers? well simply because you don't want to increase the power of the cell phones and higher antenna gain is the only way to receive better.

now before you jump to conclusion that cellular antennas are more dangerous because they have a higher gain don't forget there is a range issue, the power of the wave decreases exponentially with distance. and while cellular antennas are 15m away from you (worst case), your cell phone is 15mm away from you.[/ltr]

פורסם

ההספק לא יורד אקפוננציאלי, אלא בריבוע.

פורסם

[ltr]by exponentially I didn't mean according to the exponential function, I just meant in a non-linear way.[/ltr]

פורסם

אז אני מניח שגם נוסחאת F=MA נכונה תמיד לפי מה שאתה אומר?

אוקי, אז הוא לא מגיע בידיוק לטרה, לא הנקודה, הקונה היא שמודדים סוג גל לפי אורך לא לפי תדר.

מה קשור?

זה שנוסחא כלשהי תמיד נכונה אומר שנוסחא אחרת שבחלק אחר של פיזיקה בכלל (במכניקה, כלומר)

גם תמיד צריכה להיות נכונה?

מה זה משנה איך מודדים את זה?

אם יש קשר חד חד ערכי בין אורך גל לתדר, הרי שזה לא משנה על איזה מהם אתה מדבר

כי לכל אורך גל מתאים תדר מסויים (וההפך)

ואת כל זה התחלנו כי אתה טענת שפלאפונים משתמשים בתדרים (או אורכי גל,אותו הדבר)

של מיקרוגל, וכבר הראיתי לך שזה פשוט לא נכון.

זה לא אומר שפלאפונים לא מסוכנים לבריאות, אבל זה כן אומר שהם לא יכולים לחמם מים, מה שאומר

שהם לא קטלניים כמו לשבת בתוך מיקרוגל (אחרת כבר יותר מדי אנשים היו מתים מפלאפונים)

פורסם
  • מחבר

אל תשכחו שכמעט כל מכשיר אלקטרוני פולט קרינה אלקטרומגנטית.. כולל טלוויזיה ועוד..

דרך אגב, יש הבדל בקרינה של טלוויזיה מרובעת (CRT) לטלוויזית פלזמה או LCD?

כנ"ל לגבי מסכי מחשב.

[ltr]:

and while cellular antennas are 15m away from you (worst case), your cell phone is 15mm away from you.[/ltr]

זה בהחלט לא נכון.

פורסם

מה בדיוק לא נכון בזה?

הטלפון הסלולרי תמיד מאוד קרוב אליך (בכיס למשל או משהו כזה)

ואילו אני לא מכיר הרבה אנשים שמחזיקים אנטנה סלולרית בכיס שלהם...

אפילו אם יש אחת קרובה לבית שלך או משהו, היא לא קרובה כמו הטלפון

פורסם
  • מחבר

מה שלא נכון זה שלפלאפון קרינה שונה מהאנטנה, והיא חזקה יותר.

אנטנות זה שרוי על כל הסביבה, חלקן חלשות וחלקן חזקות במיוחד.

פורסם

[ltr]what!?

how's the radiation from the cellphone different from the one from the antenna?

you really shouldn't talk about stuff you don't understand...[/ltr]

פורסם
  • מחבר

But I do understand them very well.

I know that antennas hurt less on the human being,Because:

The cellphone is near the brain... The antenna isn't..

The antennas soppused to give the power for the cellphone to contact someone, Only to give power for contact

but the cellphone got another power for being ON, they are the main base of the contact visulation.

Inconclusion, we see that cellphones hurt more then antennas.

I am against the antennas because they hurt people that don't have cellphones.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים