עבור לתוכן

זאת לא שאלה על חורים שחורים

Featured Replies

פורסם

People Have The Right To Be Stupid, Some People Abuse That Right

פורסם

לא מקפיאים שום דבר ברפואה (לפחות לא לטמפ' קריאוגניות) אלא אם רוצים להרוג אותו. בד"כ שומרים את הרקמות בטמפ' שקרובה ל0 מעלות צלזיוס, והשינוי בנפח הוא לא משמעותי. אולי יש אפשרות לקירור קיצוני (לטמפ' נמוכה מאוד, אבל גם במהירות גבוהה מאוד, בסדר גודל של 200 מעלות בפחות משנייה לכול האיבר) שלא תפגע במבנה של האיבר, אבל לא נראה לי שהתפקוד של האיבר לא יפגע (הצורה שלו יכולה להישמר, אבל הריקמה תהרס בגלל שינוי במבנה המולקולרי של החומצות והחלבונים...).

וכל זה לא רלוונטי כי... כל הרעיון של לאחסן את המוח ל100 שנה הוצע ע"י מיקי.

מבחינתי, שקודם כל יצליחו להעביר את המוח כמה דקות אחרי ההסרה אל הקוף ולחבר אותו, אחרי זה נתקדם לשלב האיחסון.

People Have The Right To Be Stupid, Some People Abuse That Right

עזוב, כבר ניסינו את זה... זה לא עובד...

פורסם

בשביל מישהו שגר בארה"ב הוא כותב דיי טוב.

חוץ מזה שלא נראה לי שיצליחו להשתמש במוח בלי חלק מסויים מעמוד השדרה.

פורסם

בשביל מישהו שגר בארה"ב הוא כותב דיי טוב.

חוץ מזה שלא נראה לי שיצליחו להשתמש במוח בלי חלק מסויים מעמוד השדרה.

מערכת העצבם המרכזית לא חובה חח סתם c1-c7 ראשות בהוצאה לעוד מאה שנה את סוף המדריך אני יחלק בהמשך :silly:
פורסם

OMG I CANT TAKE IT ANYMORE!

תפסיק לכתוב אם כול הטעויות האלה, אתה מכניס אותי לדיכאון21#!@#!@#@!!221411211111111111112142 :pissed: :pissed: :pissed:

פורסם

תפסיק לכתוב אם כול הטעויות האלה, אתה מכניס אותי לדיכאון21#!@#!@#@!!221411211111111111112142 :pissed: :pissed: :pissed:

:xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

:pissed: :pissed: :pissed:

פורסם
  • מחבר

:-X

פורסם

חחחחחחחחחוחח

פורסם

עם כל

פורסם

אני חושב שאני יודע את העניין של השפות, זה כמו שתינוק שנולד מתחיל להוציא צלילים מסוימים ולאט לאט הם מתפתחים והופכים למילים, למשפטים ולדיבור שוטף בדומה לכך התפתחו השפות. נגיד שאני ומשפחתי חיים בעולם הקדום בו אין עדיין שפה מדוברת ואנחנו מתקשרים בסימני ידיים ופתאום יום בהיר אחד ראיתי עם חברתי לחיים שקיעה יפה ונהמתי נהמה מסוימת חברתי אימצה את הנהמה הזאת ובפעם הבאה כאשר היא ראתה את השקיעה היא השמיעה את אותה נהמה, אותה שמע מישהו אחר במשפחה וכך אותה הנהמה עם הזמן הפכה במשפחתנו למילה שקיעה עם השנים הנהמה הזאת הלכה והשתכללה במשפחתנו עד שבסופו של דבר אלפי שנים מאוחר יותר היא נשמעת כמו שאנחנו הוגאים אותה היום - שקיעה. אותו דבר קרה עם כל המילים, עד שכמעט לכל דבר היה שם ואז פתאום כשלכל דבר היה כבר שם היה צורך לחבר בין המילים השונות והחלו להיווצר מילות קישור וכו' עד שהאדם למד לדבר במשפטים. הפתרון לגבי מדוע בעולם יש שפות שונות וניבים שונים פשוט מאוד, בעולם הקדום לא היה קשר בין המשפחות, השבטים או להקות האנשים ובעוד שבמשפחי לשקיעה קראו בנהמה מסוימת במשפחה אחרת שקיעה שויכה לנהמה אחרת ועל כן אותה הנהמה התפתחה למילה אחרת.

פורסם

סימני ידיים - צורת תקשורת מתקדמת בהרבה מדיבור.

פורסם

השפות הטבעיות בדר"כ התפתחו יחד עם התרבויות שפיתחו אותן.

הן הושפעו ממיקום גיאוגרפי, אקלים, צמחיה ובע"ח שהיו באיזור, אירועים חשובים, מערכת אמונה ומן הסתם עוד דברים ששכחתי.

בנוסף, שפות בדר"כ כוללות בתוכן אפשרויות להרחבה (אם זה צירוף ע"י צירוף מילים, יצירת פועל משם-עצם או ההיפך או דרך אחרת)

בקיצור - כמו שבתנאים שונים התפתחו זנים שונים של בעלי חיים, ככה התנאים גם השפיעו על השפה של התרבות שפתחה אותה.

פורסם

יש זרם חדש בבלשנות שטוען ששפה אכן ופעלת כמו אבולוציה, ומנסה לראות את הקשרים המתמ'ים האבולוציוניים המתבקשים מהנחה שכזו

אבל זה עדיין לא תורה, בקוי תיאוריה ויש רבים שטוענים ששפה לא מתפתחת בצורה דומה

פורסם

לפני חודש או חודשיים ראיתי בערוץ המדע(8) שפיתחו תוכנה שתוכל לזהות מבנים דומים בשפות שונות ע"פ צורת ההגייה של מילים שונות, וע"פ התחביר ולא ע"פ אוצר המילים, כפי שהיה נהוג לעשות עד כה. הרבה בלשנים מתנגדים לשיטה הזו, אך אם תיאוריה זו תמצא כנכונה, נוכל לדעת עוד על מקור השפות השונות.

פורסם
  • מחבר

סימני ידיים - צורת תקשורת מתקדמת בהרבה מדיבור.

לא. הרבה יותר מוגבלת. אולי התכוונת לשפת גוף. מה שגם לא נכון. עם סימני ידיים בלבד אתה לא יכול להעביר הרבה דברים, בטח לא במהירות ובדיוק של השפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים