עבור לתוכן

זאת לא שאלה על חורים שחורים

Featured Replies

פורסם

בעידודו של IG, פתחתי ת'רד חדש, עם 2 שאלות מדע מקוריות (להלן - "לא על חורים שחורים" 8)) שאני בטוח למדי שאתם לא יודעים את התשובות עליהן (אם הן קיימות), אבל קחו את האתגר, הת'רד הזה פתוח לדיונים ודעות:

שאלה ראשונה - שהשפות התפתחו בעולם, למה החליטו לקרוא לדברים מסויימים כפי שקוראים להם? למשל - מה ההיגיון שבשפה עתיקה כמו העברית, בחרו שהמילה "ענן" תייצג את הדבר הזה? למה הצליל של המילה הזאת נשמע ככה? קשה לי להאמין שאין שום היגיון, שאנשים לפני 3000-4000 שנה סתם עשו צלילים ושיחקו עם מיתרי הקול והסכימו לקרוא למשהו בשמו. אז איך זה קרה? ואם יש היגיון, למה יש כ"כ הרבה שפות? והאם יש דימיון כלשהו בין הצליל של המילה "ענן" בעברית, אנגלית, ספרדית וצרפתית?

שאלה אחרת, עתידנית משהו - נגיד שבנאדם נפטר, ומצליחים איכשהו "להציל" את המוח שלו ובניתוח שעושים על גורילה למשל מוציאים לה את המוח ומשתילים את המוח של הבנאדם בראשה, ומחברים אותו לכל המערכות הרפלקסטיביות של הגורילה (נשימה, עיכול וכו'...), מה יקרה? האם הגורילה תהיה חכמה כבנאדם? האם המוח יזכור שהוא היה בעבר בנאדם ובמידה שיסבירו לו הוא יבין את המצב? האם הגורילה תהיה מודעת לעצמה? האם היא תהיה כ"כ מתוסכלת שהיא תשקול להתאבד? (חיות, למיטב ידעתי, לא מתאבדות ממודעות ורצון). עכשיו, אם התשובה היא כן - האם זה אומר שאין נשמה? שהאדם והמודעות הוא רק מוח? (לדעתי כן. וניסוי כזה, להערכתי הלא מלומדת, יהיה בר ביצוע עוד לפני 2050, בימי חיינו כלומר. אם זה יהיה מוסרי וירשו לעשות אותו).

פורסם

יש לי רק דבר אחד להגיד לך אתה גאון ששאלתה את השאלה הזאת גם אותי מעניין לדעת ואני בטוח שעוד המון המון מדענים שואלים שאלה זאת אבל אי אפשר לדעת רק מחקרים יצליחו להוכיח אם באמת יש נשמה = אמונה = אלוהים או שזה רק המוח ועודנו נברנו מתהליך אבולוציוני או שמה כח רוחני ???

פורסם

:lol:

אני מציע לך לשנות את הכותרת של הת'ראד... אני לא בטוח שהנמהל יבין את הקטע המצחיק :)

בינתיים אני זז לשון, אני אנסה לענות על כמה מהשאלות במוצ"ש\ יום ראשון (לא שומר שבת... נוסע למקום בלי אינטרנט מחר בבוקר ;))

רק משהו קטן לגבי השפות: ממה שאני יודע, האימפריות הקדומות (עד וכולל האמפרייה הרומית) שלטו על כל העולם ה"ידוע" וה"מתורבת", שזה לא כולל את רוב אפריקה והודו- מזרחה, והייתה לשפות של אותן אימפריות השפעה על השפות המקומיות בכול איזורי השליטה. עם הזמן השפות התערבבו (מילים ומושגים "הושאלו" משפות אחרות), וזה אחת הסיבות לדמיון.

יש עוד הסבר שמבוסס על זה שכל מושג נקרא כמו שהוא נקרא כי האמירה של המילה גורמת למחשבה\ הרגשה מה-שזה-לא-יהייה שעוזר להבנה של המילה...

פורסם

בנוגע לשפות, אני לא חושב שאפשר לענות על זה

הרי בעברית זה ענן, באנגלית זה cloud, שזה לא דומה בכלל

ובספרדית למשל זה נובה - nuve (אם הייתי כותב באנגלית, אני לא יודע לכתוב בספרדית)

או כמו שאתה רואה, לא בדיוק קרוב...

למה זה ככה?

שאלה מאוד טובה, ואני לא יודע אם אפשר לענות עליה בכלל

בנוגע לגורילה,

אני חושב שזה תלוי מה אתה מאמין

אם אדם מוגדר רק ע"י התודעה שלו, שנמצאת כולה במוח, הרי שהגורילה הזאת צריכה

להיות עכשיו האדם הזה, וחכמה כמוהו ובעלת הזכרונות שלו והכל

אומנם לא בטוח שהגורילה תהיה מסוגלת לדבר (בגלל מגבלות פיזיולוגיות), אבל הגורילה

אמורה להיות מסוגלת לכתוב ובכך להתבטא באופן מלא כמו בן אדם

אם לעומת זאת יש לדעתך נשמה או משהו בסגנון, אז אני חושב שאין מה לדבר על ניסויים

מדעיים מורכבים

פורסם

בקשר לגורליה זה בטוח לא נכון, חוקרים גילו כי מערכת העצבים שמרכיבה את מערכת העיקול כל כך מורכבת, שהיא מעבדת מידע והיא מעין מוח בפני עצמה (תחושות הבטן הם באמת תחושות, מן מוח פרימיטיבי יותר או פחות)

פורסם

בקשר לגורליה זה בטוח לא נכון, חוקרים גילו כי מערכת העצבים שמרכיבה את מערכת העיקול כל כך מורכבת, שהיא מעבדת מידע והיא מעין מוח בפני עצמה (תחושות הבטן הם באמת תחושות, מן מוח פרימיטיבי יותר או פחות)

גם אני חושב ככה. אני חושב שגם אם יצליחו לחבר את מאות אלפי העצבים, האישיות של הבנאדם לא תחזור. הגוף יהייה תקין, אבל התודעה לא, ולכן הגורילה לא תקום לחיים. כל יצור בעל מערכת עצבים יותר שדה מגנטי ייחודי, ולפי מה שאני הבנתי זה מעין חתימה של האישיות שלו. אני לא חושב שיהייה אפשר לשחזר את השדה הזה אחרי שהמוח מפסיק לעבוד פעם אחת...

פורסם

אתם יודעים מה?

קודם כל שיצליחו לשמר מוח של אדם שעומד למות בצורה מושלמת

וישימו אותו בגורילה, ואח"כ נתווכח אם היא תדע לדבר או לא...

פורסם

יש לי רעיון איך לעשות את ההוצאה

אתם יודעים מה?

קודם כל שיצליחו לשמר מוח של אדם שעומד למות בצורה מושלמת

וישימו אותו בגורילה, ואח"כ נתווכח אם היא תדע לדבר או לא...

סתם דפוק אבל להקפיא את הבן אדם וחתוך את המח שהוא קפוא ולהוציא מהמקום ואז יש לך מוח אבל לחבר אותו זה יהיה בפרק הבא

שידורים ימי שבת פעם ב 100 שנה חח להיתראות בעוד 100 שנה

פורסם

מה עם זה שמים מתרחבים כשהם מוקפאים?

זה יגרום לכל התאים וכלי הדם להתפוצץ כי המים יתרחבו בתוכם והם

לא יוכלו להחזיק אותם

מה בדיוק תעשה אז, אינשטיין?

פורסם

שששש, הוא מדבר מניסיון...

אגב אינשטיין, עדיין שומרים את המוח שלו בתוך צינצנת? איך בדיוק המחקר מתקדם?

פורסם

קפוא בכדי שלא יתפרק

ועם מוציאים אותו אותו נהרס זיהום ואסור למח להיות נגוע ישירות עם האוויר וגם לא בחום כי המח הוא חלבונים עזבו אותכם בוא נחכה עוד 100 שנה ונבדוק טוב?\

אגב איך אתה חושב שמקפיאים חלקי גוף ומוציאים אותם ואז משתילים ? יכל להיות שהחוז המים הוא לא מספיק להיתרחבות גדולה עד כדי פיצוץ

בדם יש פלאזמה 50 אחוז מימנו ובפלזמה יש מים 99 אחוז מים שהם כמו עירוי ועוד אחוז אחד כל מיני דברים כל מה שאמרתי הוא לא הכי מדויק כאילו האחוזים

אגב איינשטין לא נשרף? הוא ביקש שיסרפו את הגופה שלו לא? אולי הוא ראה את העתיד שבו מוציאים לו את המח

פורסם

תגיד,

שמעת על סימני פיסוק?

ועל תחביר?

כאילו, אני יודע, לשון זה מקצוע משעמם, ורובנו גם עשינו כבר את הבגרות בלשון,

ונכון, כשאנחנו אומרים שלוש ואיזה בן זונה מתקן אותנו לשלושה אנחנו אומרים לו

"אני את הבגרות שלי בלשון כבר עשיתי", זאת לא פאקינג סיבה לכתוב כמו שימפנזה דיסלקטית!

פורסם

אני יודע על חומר שמשתמשים בו ברפואה שגורם למים להתכווץ בקור (אני לא בטוח שזה בדיוק מה שהוא עושה, אולי הוא בא במקום המים בגוף, אולי הוא מאיט מאד את ההתפשטות)

פורסם

לא שמעתי על כזה דבר

נשמע מעניין

אבל ברפואה לא באמת מקפיאים שום דבר אף פעם עד כמה שידוע לי

אני יודע על ניתוחים שמקררים מאוד איברים או את כל הגוף וכד', אבל

תמיד מעל אפס מעלות, כי גם תהליך ההפשרה הוא בעייתי כי הרקמות

נסדקות במהלך ההפשרה

פורסם

חוץ מזה יש לי זכות לירשום עם שגיאות ובלי סימני פיסוק לא?

משקורה שחלק קופה זה הנוזל הבן תאי קופה ומגביר את הלחץ על הריקמות ואסור להפשיר את האבר אבל אני זוכר שהיו מיקרים שהקפיאו אברים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים