עבור לתוכן

הקרינה של פלאפונים - מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

למי שכתב את ערימת השטויות על ה GPS - האם ברור לך ש GPS הוא מקלט? קוראים לו מקלט GPS.

קוראים לו מקלט GPS בגלל שהוא קולט שידורים ולא פולט שום קרינה!

שימוש במקלט GPS ברכב לא יכול לגרום לך שום נזק.

הדבר היחיד שיכול לשדר זה אולי ה BT אם במקרה מקלט ה GPS משדר ב BT למכשיר אחר. אבל גם רמות השידור של BT כל כך נמוכות שבמרחק של כמה סנטימטרים מהמשדר הקרינה היא אפסית.

• תגובות 32
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

במודיעין אין אנטנות סלולריות, בצפת רק 2, בנצרת רק 5...

לעומת זאת- באר שבע 500 תל אביב 1000

בקשר לחיפה, האזור הצפון-מערבי שקרוב יותר לים נטול אנטנות לגמרי, לעומת זאת החלק הדרומי שרוי באנטנות.

יש שאלות? :P

בוא נשווה רגע את הגודל של צפת או נצרת לגודל של תל אביב, shall we?...

ולגבי חיפה - בהנחה שאתה צודק, ובאמת אין שם אנטנות, אני יכול לחשוב על כמה סיבות: בחלק הצפון מערבי יש בעיקר נל ואזורי תעשיה; יש מספיק אנטנות במקומות אחרים; לא יעיל לשים אנטנות במקום נמוך, כשיש את הכרמל; וכו'.

וחוצמזה, אני כמעט לגמרי בטוח שאתה פשוט לא מודע לאנטנות שקיימות במקומות שאמורים להיות נטולי אנטנות, לפי ההודעה שלך.

פורסם

אגל מי שמדבר בפלאפון בלי אנטנה חוצית כאילו מחוץ לרכב הגלים חוזרים אליו בתוך האוטו ומעלה את הסיכון לחלות או משו כזה

פורסם

פלורסנט באמת שולח קרינה. ואת הקרינה הזאת אנחנו יכולים לראות בעין בלתי מזוינת.

קוראים לה אור.

חוץ מזה הוא פולט עוד קצת קרינה אלקטרומגנטית מסוג שונה, אבל שום דבר מזיק.

בגלל זה אומרים שקרינה בלתי מייננת לא מזיקה.

וזאת תעלומה מדוע פלאפונים מזיקים ומדוע חוטי חשמל מזיקים. אף אחד עדיין לא יודע מדוע.

מהחוטי חשמל יוצאת קרינה שמדאיגה אנשים בגלל שמקרים רבים ומחקרים רבים הראו שפעמים רבות הם מסרטנים.

אבל חברת החשמל שומרת על חוטי המתח הגבוה רחוק מבתים ובגובה רב.

הקרינה של חוטי החשמל מסרטנת רק כאשר יש חשיפה ארוכה מאוד שנמשכת שנים.

ואנטנות סלולאריות לא מזיקות אחרי 15 מטר מהם (תלוי בעוצמה, אבל בעיקרון אחרי 15 מטר אתה לא נחשף לקרינה חזקה).

בטח שיודעים למה הקרינות האלו מזיקות!

קודם כל, כל חומר פולט קרינה! אפילו הקירות שלכם. יש כמה סוגים של קרינות וכן, חלקן מזיקות ברמה התאית, חלקן מזיקות ברמה המולקולרית וחלקן לא מזיקות.

את הסוג אפשר לקבוע ומדוע הקרינה מזיקה יודעים, בזה תהיה בטוח!!

אחרי 15 מטר האנטנות לא מזיקות? יופי, פשוט קראתי את ההודעה של זה עם ה GPS ונלחצתי כי אצלי יש 40 מטר מהבית אנטנה ועוד 100 מטר מהבית.

מוזר אבל פעם בדקתי והייתה רק אחת במרחק של 100 מטר אך בחודשים האחרונים הקליטה של הפלאפונים אצלי הייתה מצויינת בניגוד לפעם שהיו בעיות בקליטה. כנראה זה בזכות האנטנה החדשה.

פורסם

GPS משמש גם למטוסים, תקשור בין המטוס עצמו לבקרה שעל האדמה.

חוץ מזה, בחיפה אולי יש אנטנות לא חוקיות כמו שהזכרתי, ואתה צודק, הצפון מערב של חיפה שופע בדברים תעשיתיים וכימיים (היה לי ניסיון X.X)...

אבל בעיקרון,GPS מקרין קרינה כלשהי, ואנטנה סלולרית מקרינה עד ל300 מטר.

זה כל מה שצריך לדעת בבסיס :silly:

פורסם

טעות מספר 1:

קירות אמנם פולטים קרינה, אבל היא מאוד מאוד חלשה. התקשורת מדאיגה אתכם בקשר לגזים שיוצאים מהם לא מהקרינה.

טעות מספר 2:

אם בחיפה אין אנטנות סלולאריות איך זה שאפשר לדבר בטלפון סלולארי שם? בחיפה יש מאות אנטנות סלולריות לפי הנתונים של משרד איכות הסביבה.

טעות מספר 3:

אין סכנה אם מדברים בפלאפון באוטו. הסכנה היא אותה סכנה, ואין שום הד של קרינה

פורסם

מה טעות בזה פוקי אחד

הוא אמר שקירות פולטים קרינה ויש קרינות מזיקות ויש לא מזיקות מה הטעות?

בחיפה אמרו שיש ולא חסר אנטנות ולגבי אישורים של איכות הסביבה זה אולי תיקון

באוטו עם פלאפון פנימי אוטו סגור הפגיע יותר גדולה מאשר לדבר מחוץ לאוטו אל תיתוקח עם חברות הפלאפונים ועם החוקרים שלהם

פורסם

GPS משמש גם למטוסים, תקשור בין המטוס עצמו לבקרה שעל האדמה.

חוץ מזה, בחיפה אולי יש אנטנות לא חוקיות כמו שהזכרתי, ואתה צודק, הצפון מערב של חיפה שופע בדברים תעשיתיים וכימיים (היה לי ניסיון X.X)...

אבל בעיקרון,GPS מקרין קרינה כלשהי, ואנטנה סלולרית מקרינה עד ל300 מטר.

זה כל מה שצריך לדעת בבסיס :silly:

אני ממליץ לך ללמוד עוד קצת מה זה GPS ואיך הוא עובד לפני שאתה מדבר עליו.

פורסם

טעות מספר 2:

אם בחיפה אין אנטנות סלולאריות איך זה שאפשר לדבר בטלפון סלולארי שם? בחיפה יש מאות אנטנות סלולריות לפי הנתונים של משרד איכות הסביבה

בחיפה יותר מהר ימותו אנשים בגלל זיהום אויר ולא אנטנות.... אני לומד בטכני ואני נחנק (גר בעפולה ששם האויר נקי)

פורסם

תגידו אנטנות WI-MAX יש קרינה? (אני יודע שיש רק אנטנה אחת בארץ(חבל :nixweiss:))

פורסם

אגב מי שלא יודע למה יש זיהום אויר בחיפה זה ביגלל המיפעלי זיקוק לפחות חלק גדול

פורסם

אגב מי שלא יודע למה יש זיהום אויר בחיפה זה ביגלל המיפעלי זיקוק לפחות חלק גדול

כן... הבתי זיקוק האלה נמעסו... אבל יש עוד דברים, למשל יש בצומת וולקן (חוצות המפרץ) את המפעל חיטה הזה או מה שזה לא יהיה... אי אפשר לנשום כשהוא עובד

עריכה: פלוס אלפי המשאיות שעוברות מזהמות לא קצת

פורסם

רק שני תיקונים קטנים:

- בצפת יש הרבה יותר מאשר שתי אנטנות, וגם כל חיפה מכוסה בהן (מי שלא מאמין מוזמן לבדוק באתר המשרד לאיכות הסביבה, יש שם מפות מאוד מפורטות).

- יש יותר מאנטנת WI-MAX אחת בארץ, אבל הן לא מיועדות לשימוש אזרחי.

פורסם

אפשר קצת פירוט על האנטנה הזאת?

ממש בקצרה, תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים