עבור לתוכן

הקרינה של פלאפונים - מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

פלאפונים פולטים קרינה בלתי מיננת - מה זה קרינה בלתי מייננת?

במה היא יכולה לפגוע?

והאם היא פוגעת רק כאשר יש תקשורת (נגיד בזמן של שיחה בפלאפון) או שכל הזמן כל עוד הפלאפון דלוק?

תודה. :xyxthumbs:

• תגובות 32
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה קרינת MICROWAVE כפי שידוע לי... ניראה לי שהיא הורגת תאים (לא בטוח) ותמיד אבל תמיד יש קרינה... (קליטה) כי הפלאפון תמיד בקשר עם החברה (למשל אורנג)

אל תסמוך על מה שאני מדבר כי אני ממש לא בטוחת אבל לגבי זה שתמיד יש קרינה זה נכון

פורסם

לפי מה ששמעתי מהרצאה של איזה אחד שפחד להתקרב לפלורסנטים:

רמת הקרינה שהמכשיר לא בשיחה היא רמה אפסית, האותות שהמכשיר מקבל ומוציא כל הזמן הם גם ברמה נמוכה מאוד וגם לזמן קצר מאוד,

גם כשאתה שולח SMS וכו, זה לשניות בודדות בלבד.

בשיחה באמת הקרינה היא גבוהה אבל עדיין לא עוברת את הגבול שהוגדר כמזיק,

כמובן שגם לא הוכח שרמת הקרינה הזאת באמת תקינה ולא תפגע בך לטווח הארוך.

אגב, קראתי איפשהו שגם אחד התדרים של BT, יש לו טווח בסביבות ה2.4גיגהרץ... בקיצור אחד התדרים שלו יכול להשפיע על נוזלים, וכמובן שיש לנו הרבה נוזלים בגוף ובגלל זה יששש אפשרותתתת ששימוש רב ב-BT צמוד לראש יכול להזיק, אבל שוב זה רק עוד אפשרות ואף אחד לא הוכיח שום דבר שקרוב לזה...

בנתיים הדבר שהכי הומלץ זה אוזניות חוטיות, שגם כן פעם היה מישהו שאמר שזה כמו אנטנה ישר לתוך המוח, אבל כבר אז פסלו את זה ישר.

פורסם

אם אני לא טועה טוענים שהפלאפון פולט קרינה אלקטרו0מגנטית (מכל הטרנזיסטורים בפנים).

בעיקרון אני לא חושב שהיא הורגת תאים אלא אחרי הרבה מאוד שימושים היא מגבירה את הסיכוי למוטציות בתאים = אולי גידולים סרטניים.

הסיכויים שדבר כזה יקרה לך מפלאפון הם נמוכים, אבל אפשריים.

פורסם

הדבר הכי דבילי זה שאנשים מתלוננים שהקרינה של הטלפונים מזיקה ושל האנטנות...

אז יש לי מורה שעובד בחברת מוטורלה (הוא המהנדס שקובע איזה אנטנה להציב באיזור ושטויות כאלו...)

אז הוא אמר לי שחוטי החשמל של חברת החשמל מוציאה יותר קרינה מאשר הפלאפונים והאנטנות....

פורסם

מפלאפונים זה הגיוני, אתה לא מצמיד את החוט חשמל לראש (אני מתאר לעצמי...)

גם מאיזשהו חלק בפלורסנט יוצא המון קרינה, אבל זה לא אמור עד כדי כך לעניין אותך כי המרחק שלך ממנו הוא דיי סביר בשביל שהקרינה לא תשפיע עליך

בקשר לזה שמהחוטי חשמל יוצא יותר קרינה מאנטנה סלולרית...

לא יודע עד כמה זה נשמע אמין, בכל זאת הוא לא הבן אדם היחיד בארץ שיודע את זה, ולא היו שערוריות ובלאגן מסביב העניין הזה,

אם זה באמת היה ככה, אני מאמין שהיתה מודעות גבוהה יותר לא רק בתקשורת בארץ, אלא גם בחו"ל.

פורסם

היונ דווקא המון שערוריות סביב קווי מתח גבוה, עם ישובים מלאי חולי סרטן ש"במקרה" יש איזה תחנת ממסר שעוברת ליד הישוב

פורסם

ששששש למה תזבל, זרום איתי...

פורסם

פלאפונים פולטים קרינה בלתי מיננת - מה זה קרינה בלתי מייננת?

במה היא יכולה לפגוע?

והאם היא פוגעת רק כאשר יש תקשורת (נגיד בזמן של שיחה בפלאפון) או שכל הזמן כל עוד הפלאפון דלוק?

תודה. :xyxthumbs:

הייתי חייב להיכנס לדיון הזה,כי רובכם טועים.

אני חוקר אנטנות סלולריות וקרינה אלחוטית כבר הרבה זמן.

אני יודע טוב מאוד עלייהן:

הקרינה של האנטנות מוגבלת, תלוי איזו אנטנה ואזור.

תלוי גם איפה אתה גר.

לדוגמא: באר שבע- יש בה בערך 100 עמדות אנטנה, תכפיל את זה בממוצע של 5, ותוסיף לזה את כל האנטנות הנסתרות על הבתים שזה כבר 200

תל אביב בכלל, 300 אנטנות..

ועכשיו נגיע לעיקרון, האנטנה פולטת קרינה כל הזמן, עד למרחק של 310 מטר, אחריי זה, אתה בטוח

אבל לא כדאי להיות כל כך שמח, חברות הפלאפון לא עובדות ביחד,ולכן לפעמים הן שמות אנטנות כפולות, בכל אזור ואזור (משובץ).

כשאתה מפעיל פלפאון סלולרי, זה מביא נזק למוח שלך-

SMS ושיחה נורמלית- זה ממריץ את התאים ואיכשהו גורם לחלוקות תאים ואז יש גידול במוח וסרטנים שונים.

אתה יכול לקבל סרטן מהפלאפונים גם בעוד שנים רבות, הנזק נשמר לכל החיים.

ובכלל,מי שלא מכיר- GPS ניווט לרכב- אני יכול להיות בטוח אחרי שקראתי מאמרים והוכחות מדעיות, שקרינת GPS הכי גבוהה (שלא קיימת בין בני אדם),

גורמת לעצירת תאי דם במוח ולמוות מיידי.

יש כל מיני קרני GPS,הכי נמוך גורם לבעיות זיכרון ועוד כמה דברים, וזה בהדרגה...

זה יכול לגרום גם לבעיות לצאצאים..

אני לא בטוח שתאמינו לי, אבל אני בטוח במה שאמרתי 100 אחוז.

תודה שקראתם :)

פורסם

deso עבודה טובה. אבל קצת הגזמת. תן לי לחדד:

קרינה מייננת היא קרינה שמשנה אטומים. יש לה את הכוח להחליף מיקום של אלקטרונים משמע - לשנות חומר.

דוגמאות לקרינה מיינת: קרינת אלפא, קרינה רדיואקטיבית וכולי.

קרינה מייננת יכולה להפוך אותך לעיסה.

קרינה לא מייננת היא קרינה שאין לה כוח להחליף מיקום של אלקטרונים. למשל: שנאים, טלויזיות, מכשירי חשמל קווי מתח גבוה וטלפונים סלולארים.

אבל עם השניים האחרונים יש בעיה. למרות שהם לא מיננים, מחקרים מראים שיש להם נזק מיוחד משלהם.

הפלאפון הסלולארי הוא כמו תחנת רדיו. אם כך תשאלו, מדוע תחנות רדיו לא מופיעות בתקשורת כמסוכנות, מדוע לא נלחמים כדי להוריד אותן?

אנטנות רדיו אמנם פולטות קרינה, אבל מרחוק (ויש חוקים לגבי זה) הקרינה רק תגרום לחימום התאים. לאחר עשרות מטרים ההשפעה כמעט בלתי מורגשת.

אז מה שונה בטלפונים סלולארים?

הטלפונים הסלולארים צמודים למוח. ועל זה סובב כל הדיון והמחקר. סביב הצמדה של אנטנת רדיו קטנה קרוב למוח.

על ההשפעות אני אדבר מחר, אבל אני כן אומר היום שלאחר שבאחרונה היה מעבר לטלפונים דיגיטליים (כל דבר מאז הנוקיה הישנים האלה),

והמעבר הזה גרם לכך שהסלולרי לא צריך לשלוח מידע כל הזמן כדי לדעת איפה הוא נמצא, מספיק לו לשלוח מידע כל הרבה מאוד זמן מאוד מאוד מהר.

לכן סלולארים דיגיטליים צורכים פחות בטריה.

אבל גם אז, הסלולארים לא נמצאים ליד המוח, ולכן הקרינה שמגיעה בסופו למוח קטנה פי עשרות מונים מהקרינה שמגיעה למוח בזמן דיבור, ובטח בזמן דיבור

כאשר הפלאפון צמוד למוח.

פורסם

טוב, תודה על ההסבר P:

אני גם אחזור מחר, אני חייב לזוז ;D

אני ארחיב הרבה יותר מחר :)

פורסם

מפלאפונים זה הגיוני, אתה לא מצמיד את החוט חשמל לראש (אני מתאר לעצמי...)

גם מאיזשהו חלק בפלורסנט יוצא המון קרינה, אבל זה לא אמור עד כדי כך לעניין אותך כי המרחק שלך ממנו הוא דיי סביר בשביל שהקרינה לא תשפיע עליך

בקשר לזה שמהחוטי חשמל יוצא יותר קרינה מאנטנה סלולרית...

לא יודע עד כמה זה נשמע אמין, בכל זאת הוא לא הבן אדם היחיד בארץ שיודע את זה, ולא היו שערוריות ובלאגן מסביב העניין הזה,

אם זה באמת היה ככה, אני מאמין שהיתה מודעות גבוהה יותר לא רק בתקשורת בארץ, אלא גם בחו"ל.

אממ...זה שאנטנה מוצבת מול הבניין שלך במרחק של 20 מטר זה שערוריה...וזה יש כבלי חשמל מעל לראש שלך אולי 10 מטרים מעליך זה לא מעורר משהו?

ועל הפלורסנט לא שמעתי...

ונכון, הוא לא הבן אדם היחיד שיודע את בארץ...פשוט הציבור לא מודע לזה שהם פולטים חשמל...

פשוט שמעו שפלאפונים פועלים איכשהו בלי שום חוט אז סיקרן אותם ואז הם היבנו שזה בעזרת גלי מיקרו או כל מה שפועל שם (אני לא ממש מודע לכך)

פורסם

לא יודע מה איתכם, אבל זה הדבר האחרון שמדאיג אותי...קרינה מטלפון סלולארי

פורסם

פלורסנט באמת שולח קרינה. ואת הקרינה הזאת אנחנו יכולים לראות בעין בלתי מזוינת.

קוראים לה אור.

חוץ מזה הוא פולט עוד קצת קרינה אלקטרומגנטית מסוג שונה, אבל שום דבר מזיק.

בגלל זה אומרים שקרינה בלתי מייננת לא מזיקה.

וזאת תעלומה מדוע פלאפונים מזיקים ומדוע חוטי חשמל מזיקים. אף אחד עדיין לא יודע מדוע.

מהחוטי חשמל יוצאת קרינה שמדאיגה אנשים בגלל שמקרים רבים ומחקרים רבים הראו שפעמים רבות הם מסרטנים.

אבל חברת החשמל שומרת על חוטי המתח הגבוה רחוק מבתים ובגובה רב.

הקרינה של חוטי החשמל מסרטנת רק כאשר יש חשיפה ארוכה מאוד שנמשכת שנים.

ואנטנות סלולאריות לא מזיקות אחרי 15 מטר מהם (תלוי בעוצמה, אבל בעיקרון אחרי 15 מטר אתה לא נחשף לקרינה חזקה).

פורסם

פלורסנט באמת שולח קרינה. ואת הקרינה הזאת אנחנו יכולים לראות בעין בלתי מזוינת.

קוראים לה אור.

חוץ מזה הוא פולט עוד קצת קרינה אלקטרומגנטית מסוג שונה, אבל שום דבר מזיק.

בגלל זה אומרים שקרינה בלתי מייננת לא מזיקה.

וזאת תעלומה מדוע פלאפונים מזיקים ומדוע חוטי חשמל מזיקים. אף אחד עדיין לא יודע מדוע.

מהחוטי חשמל יוצאת קרינה שמדאיגה אנשים בגלל שמקרים רבים ומחקרים רבים הראו שפעמים רבות הם מסרטנים.

אבל חברת החשמל שומרת על חוטי המתח הגבוה רחוק מבתים ובגובה רב.

הקרינה של חוטי החשמל מסרטנת רק כאשר יש חשיפה ארוכה מאוד שנמשכת שנים.

ואנטנות סלולאריות לא מזיקות אחרי 15 מטר מהם (תלוי בעוצמה, אבל בעיקרון אחרי 15 מטר אתה לא נחשף לקרינה חזקה).

פלורסנט אני די בטוח שזה לא עושה קרינה, זה נשמע טיפשי...

בקשר לחוטי חשמל של חברת החשמל שנמצאים ברחוב ולא קשורים לפלאפונים, אני חושב שלא צריך לדאוג לגבייהם, ממה שבאמת צריך לחשוש זה ה..שנאייי!!

חח, זה פולט קרינה אבל אין לי מושג בזה..

.בקשר לאנטנות סלולריות, אתם צריכים לברר אם יש ליד הבית שלכם ובאיזו רמה.

יש חלשות לא מזיקות.. ויש חזקות מאוד שזה מסוכן ומגיע עד ל310 מטר.

כמעט כל אזור בישראל מצוי באנטנות, אני חקרתי מחוץ לעיר שלי הרבה פעמים, וגם ראיתי בכבישים בין-עירוניים הרבה אנטנות, וזה מוזר..

אבל יש ערים נטולי אנטנות, שזה אומר את מה שאתם מבינים-

במודיעין אין אנטנות סלולריות, בצפת רק 2, בנצרת רק 5...

לעומת זאת- באר שבע 500 תל אביב 1000

בקשר לחיפה, האזור הצפון-מערבי שקרוב יותר לים נטול אנטנות לגמרי, לעומת זאת החלק הדרומי שרוי באנטנות.

יש שאלות? :P

שכחתי לציין שיש אנטנות רבות לא חוקיות שהרבה אנשים לא יודעים עלייהם, וזה מה שאני חוקר!

מישהו רוצה להצטרף לחקירה המשעממת שלי :sleep: ??

:lol: :lol: :lol:

דרך אגב שכחתי לשאול אם יש אנטנות באמריקה ובארצות אחרות, אני חיפשתי בתמונות ולא מצאתי אף אחת!!!!

לא יכול להיות שכל הארצות מנוטרלות מאנטנות!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים