עבור לתוכן

גלי קול מהירים ממהירות האור (הקול מהיר מין האור)

Featured Replies

פורסם

לא ידעתי שלשדה הכבידה יש ווקטור מהירות.

מהירות הבריחה יכולה להיות גדולה יותר ממהירות האור, אין שום קשר בין זה לבין מהירות האור.

• תגובות 64
  • צפיות 9.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא התכוונתי למהירות הבריחה

הכוונה היא שנגיד נוצרת מסה בעולם, תוך כמה זמן שאר המסות ירגישו שהיא שם

הכוח האלקטורמגנטי נע במהירות האור (כי החלקיק הנושא שלו הוא הפוטון) הכוחות הגרעיניים הרבה יותר איטיים (החלקיקים הנושאים שלהם מאד כבדים) אבל החלקיק החזוי לכבידה (הגרביטון) אמור להיות מהיר בהרבה מהאור

פורסם

הכוונה היא שנגיד נוצרת מסה בעולם, תוך כמה זמן שאר המסות ירגישו שהיא שם

זה לא עובר את מהירות האור

אם השמש תתפוצץ ייקח לכדור הארץ 8 דקות עד שהוא ייצא ממסלולו.

לאחר קריאת המאמר בגלילאו, והתגובה שלו כמה גליונות אחריי זה, הבנתי שאין פה שום מעבר של אינפורמציה מעבר למהירות האור

מדובר על מהירות החבורה שעוברת את מהירות האור אבל היא לא באמת מהירות והיא לא נושאת שום אינפורמציה.

מי שורצה הסבר נוסף שינסה לחפש באתר של גלילאו ואם אין אני אסרוק את הגליון.

פורסם

זה בדיוק הנקודה, שדה כבידה אמור להיות מהיר בהרבה ממהירות האור

וכדור האינפורמציה שלו מהיר יותר, כלומר אם השמש תתפוצץ, נצא מהמסלול (בהנחה שמשהו יעלים את המסה של השמש) לפני שנראה את הפיצוץ

אשמח אם תסרוק (או תתן פרטים) לא שמעתי על מגזין בשם זה

פורסם

לא שמעת על המגזין גליליאו? :-X

אני אסרוק עוד מעט

כרגע אבא שלי עובד על המחשב עם הסורק

פורסם

כן

גם אני חקרתי

ובצעתי נסוי

והתברר לי

שכדור הארץ שטוח והשמש מקיפה אותו

פורסם

אז גלי הקול עברו זמן?

הרי לפי תורת היחסות של אינשטיין אם אפשר לעבור את מהירות האור אז אפשר לרחפף בן הזמנים?http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=157635&sid=16

הסברתי את זה כבר כמה פעמים כאן בפורום - ואני אזכיר שוב.

אחד מהעקרונות עליהם מבוססת תורת היחסות, הוא שמהירות האור קבועה, ללא תלות במערכת הייחוס. כלומר, לא ניתן בעצם לעבור אותה (לפחות לא בצורה הקלאסית של האצה). זאת לא מסקנה של תורת היחסות.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%AA_%D7%94%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%AA

ואגב, בדומינו מהירות הגל אף פעם לא תהיה מהירה מקוביית הדומינו המהירה ביותר - כי זה כמו מירוץ שליחים. קובייה מתחילה לזוז רק אחרי שפוגעת בה הקוביה השניה - כלומר, אחרי שהקוביה השניה עברה כבר את המרחק ביניהם. מעבר לזה, העברת ה"מכה" בין צד אחד של הקוביה לצד השני, מבוסס בדיוק על אותו דבר, אבל בקטן, לכן גם ההעברה לא יכולה להיות מהירה ממהירות האור.

פורסם

ההפרעה עברה את מהירות האור, לא החלקיקים, בתורת היחסות אין מניעה שמידע יעבור את מהירות האור (לדוגמא הכבידה אמורה להיות מהירה בהרבה מהאור)

כמו הקטע עם הספינים? (שכחתי איך הניסוי הולך)

ד"א, מישהו מוכן להסביר לי יותר מה הולך פה - כי לא הבנתי מה זאת אומרת "הגל יותר מהיר מהאור"?

יעני האנרגיה עברה מחלקיק לחלקיק יותר מהר מהאור?

פורסם

לא.

לא עבר פה שום מידע/אנרגיה או חלקיק מעבר למהירות האור.

פורסם

לא.

לא עבר פה שום מידע/אנרגיה או חלקיק מעבר למהירות האור.

אז מה כן?

פורסם

מהירות החבורה שהיא לא מהירות אמיתית.

בקיצור NRG עשו הר מעכבר.

פורסם

לא בדיוק, אפשר לאמר שעברה אינפורמציה יותר מהר ממהירות האור, אם נגיד זה היה מורס כפי שאמרת, לגלים היה לוקח את מהירות הקול במים להגיע, אבל האינפורמציה שהם נושאים נעה מהר יותר (בקטע הזה גלילאו בטוח טועים, תורת היחסות לא חלה על אינפורמציה)

ואני אדגים כיצד הכבידה נעה מהר יותר מהאור מבלי להפר את תורת היחסות

אני מניח שאתה מכיר את הדוגמא לכבידה עם ירעת הגומי שמונחת עליה משקולת, עכשיו מכיוון שהמרחב הוא לא חלקיק ממשי, העיוות הזה יכול להתקדם בו במהירות הרבה יותר גבוהה

פורסם

לא בדיוק, אפשר לאמר שעברה אינפורמציה יותר מהר ממהירות האור, אם נגיד זה היה מורס כפי שאמרת, לגלים היה לוקח את מהירות הקול במים להגיע, אבל האינפורמציה שהם נושאים נעה מהר יותר (בקטע הזה גלילאו בטוח טועים, תורת היחסות לא חלה על אינפורמציה)

תורת היחסות כן חלה על אינפורמציה וגם היא לא יכולה לנוע מעל מהירות האור

חזית הגל אינה עוברת את מהירות האור אלא רק השיא(קצת הפעמון) והוא לא מכיל שום אינפורמציה.

ואני אדגים כיצד הכבידה נעה מהר יותר מהאור מבלי להפר את תורת היחסות

אני מניח שאתה מכיר את הדוגמא לכבידה עם ירעת הגומי שמונחת עליה משקולת, עכשיו מכיוון שהמרחב הוא לא חלקיק ממשי, העיוות הזה יכול להתקדם בו במהירות הרבה יותר גבוהה

לא בדיוק הבנתי את הדוגמא אבל גם כבידה מוגבלת למהירות האור

פורסם

תורת היחסות כן חלה על אינפורמציה וגם היא לא יכולה לנוע מעל מהירות האור

חזית הגל אינה עוברת את מהירות האור אלא רק השיא(קצת הפעמון) והוא לא מכיל שום אינפורמציה.לא בדיוק הבנתי את הדוגמא אבל גם כבידה מוגבלת למהירות האור

אם הבנתי נכון - למשל על יריעת הגומי כשאתה מניח משקולת לגומה לוקח זמן להיווצר (אמנם אפסי - אבל לוקח).

הגומה מסמנת הרי את המסה, נכון?

לעומת זאת במרחב, אם תיאורטית תיצור מסה - הכבידה שלה תשפיעה מיד.

הבנתי נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים